Republika Turska

Post Reply
tataćusak

#3826 Re: Republika Turska

Post by tataćusak »

Kikibombona wrote:
tataćusak wrote:
Kikibombona wrote:
Prica sa srpskim snajperistima je izmisljena. I Turci su na kraju morali priznati.

Hajde manje- više nebitno to sam naveo samo kao primjer. Ovo ti govorim stvari koje ljudi u turskoj znaju, samo ti prenosim ono što su mi lično pričali.
A ova medijska propaganda kako Turci se miješaju u unutrašnje stvari sa Sirijom, Pa ljudi moji oni imaju 800km granice, normalno je da se u ovakvim okolnostima turci miješaju, pitanje je šta rusi hoće u siriji
Cuj sta hoce?

Sta hoce Turci na Kipru?
Sta hoce u Iraku gdje su poslali snage iako je Bagdad ostro osudio takav cin?

Rusi opet imaju poziv legalne vlade u Damasku.

Ako Turci udju u Siriju moze svasta biti. Veoma, veoma opasna situacija!
Brate, molim te nemoj mi na pitanje odgovarati kontra-pitanjem. Pitanje je glasilo šta Rusi traže u Sirilji i što oni bombarduju oko Tursko-Sirijske granice.
Lincoln-Burrows

#3827 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

Ruse je pozvala sirijska vlada znači tamo su legitimno.
Turke nitko nije pozvao ni u Siriju ni na Cipar ni u Irak.
handžar88

#3828 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

tataćusak wrote:Brate, molim te nemoj mi na pitanje odgovarati kontra-pitanjem. Pitanje je glasilo šta Rusi traže u Sirilji i što oni bombarduju oko Tursko-Sirijske granice.
Rade sve ono sto misle da je potrebno da bi sacuvali suverenitet njima prijateljske drzave na ciji su poziv dosli u tu istu drzavu.
Norman

#3829 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Naučili smo ovdje da su simpatizeri PKK nasilni samo u posebnim slučajevima - tamo gdje, ne njihovom krivicom, postoji turska zajednica.

Još jedna država poseban slučaj! U Švedskoj zabilježen slučaj masovnog nasilja. Oko 200 simpatizera PKK u Stokholmu napalo turski kulturni centar i njegove članove kamenjem, teško povrijeđen Sabri Sönmez.
PKK-Terror in Europa 
Stockholm: 200 PKK-Anhänger überfallen türkisches Kulturzentrum

In Stockholm sollen sich PKK-Anhänger zusammengerottet haben und mit massiver Gewalt gegen ein türkisches Kulturzentrum und dessen Besucher vorgegangen sein.

200 PKK-Anhänger überfallen türkisches Kulturzentrum
tataćusak

#3830 Re: Republika Turska

Post by tataćusak »

handžar88 wrote:
tataćusak wrote:Brate, molim te nemoj mi na pitanje odgovarati kontra-pitanjem. Pitanje je glasilo šta Rusi traže u Sirilji i što oni bombarduju oko Tursko-Sirijske granice.
Rade sve ono sto misle da je potrebno da bi sacuvali suverenitet njima prijateljske drzave na ciji su poziv dosli u tu istu drzavu.

Aha znači nas sad pozove ukraina , mi se spremimo puške u ruke i opleti :izet: :izet: :izet: .
Kikibombona

#3831 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:Prenio sam ranije vijest kako PKK uzima reket od kurdskih familija u Njemačkoj.

Sljedeća vijest kaže da je u Njemačkoj uhapšen Muhsin “Delil” K, visokorangirani vođa PKK, zbog reketiranja (iznude novca za "zaštitu") i regrutovanja članova u terorističku organizaciju. Kažu da je bio zadužen za cijelu Evropu, takoreći - Visoki evropski predstavnik PKK.

Ovako je i Nelson Mandela zaglavio u zatvor. :oops:
PKK-Terror in Deutschland 
Stuttgart: PKK-Chef Muhsin “Delil” K. festgenommen

Die Generalbundesanwaltschaft gab heute die Festnahme des hochrangigen PKK-Anführers Muhsin K. wegen Anwerbung von PKK-Mitgliedern und Schutzgelderpressung bekannt.

PKK-Chef Muhsin “Delil” K. festgenommen
Evo ti jos jedan argument...

PKK je uzimao, mozda i sada uzima, novac od trgovaca droge. Dakle, reketiraju ih! Trgovci droge prolaze preko teritorija koji kontrolise PKK i zbog koristenja te trase moraju platiti odredjenu svotu. PKK istina nije ukljucen u trgovinu, ali uzima novac od trgovaca. Makar je tako bilo prije Arapskog proljeca. O tome su govorili neki bivsi clanovi i sada kriticari grupe.
Kikibombona

#3832 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

tataćusak wrote: Brate, molim te nemoj mi na pitanje odgovarati kontra-pitanjem. Pitanje je glasilo šta Rusi traže u Sirilji i što oni bombarduju oko Tursko-Sirijske granice.
Najbolje je da odgovoris sam sebi.

Odgovori si sta turska armija radi u Iraku, iako se tome Bagdad ostro protivi.
Zapitaj se zasto turska armija bombarduje Siriju, tacnije sirijske Kurde.

Odgovor na ta pitanja je istovjetan odgovoru na pitanje 'sta Rusi rade u Siriji'.
Kikibombona

#3833 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

LAZOVI POKVARENI!!

Debili nesposobni, ni slagati ne znaju. Nije to za vas islamisticka bagro. Kod Amera i Izraelaca na dodatne instrukcije, nista niste naucili. Kao posljednje seljacine su odradili sve ovo. I budali je bilo jasno da ce ovaj teroristicki napad pokusati iskoristiti protiv sirijskih Kurda. I poletili su, mislili su da se nece saznati.

Teroristicki napad na Ankaru je izvela grupa TAK!

Image

I ne samo to, bombas nema veze sa Sirijom i gradom Amuda. Terorista je iz turskog grada Van. I to su slagali. Sve su slagali! Cim zinu slazu. Istina ih uopste ne zanima, osim u rijetkim prilikama kada im ide u korist. Risto Djogo je mala beba za ove bolesnike!

Terorista

Image
Kikibombona

#3834 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

I sta sada sa nevino pobijenim sirijskim Kurdima koje fasisti mjesecima masakriraju?

Ko ce odgovarati za tu nevino proljevenu krv?
Norman

#3835 Re: Republika Turska

Post by Norman »

:lol: :lol: :lol:

Koliko je zapjenio, kontam ko je sad TAK? Rekoh garant neka organizacija tipa "Turks Against Kurdistan". Kad ono jok, još jedna kurdska teroristička organizacija.

I veliš: neka kurdska teroristička grupa preuzela odgovornost? Super, barem su začepili usta ovoj masi turkofoba koji hladno pričaju kako su Turci sami pobili svoje ljude. Sad samo treba vidjeti koja od kurdskih terorističkih grupa laže, nećemo odmah vjerovati na riječ prvom teroristi koji zine da nešto kaže.

A šta će biti s nevinim Kurdima iz Sirije? Ko god da ispadne odgovoran za ovaj napad, PKK je i dalje teroristička organizacija i sve organizacije koje s njima sarađuju i skupa rade - u Iraku, Siriji ili Turskoj - bit će meta anti-terorističkog djelovanja turske države. :pusi2:
handžar88

#3836 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

tataćusak wrote:
handžar88 wrote:

Aha znači nas sad pozove ukraina , mi se spremimo puške u ruke i opleti :izet: :izet: :izet: .
Da, ako nas pozove legitimna vlada Ukrajine teoretski bi to mogli uraditi, ako hocemo.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3837 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

samo što ukrajinom vlada fašistička hunta, i nisu legalni
Kikibombona

#3838 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Kazu gamad da su ovi teroristi preuzeli odgovornost kako bi pokrili YPG! :lol: :lol:

Jebo mater, koje debilcine!
Na instrukcije kod cionista, spodobe!

:D
Kikibombona

#3839 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Molim vas, pogledajte kakvi su to mizerni likovi! :lol:

Evo sta je izjavila spodoba, Mevlut Cavasoglu (vidi mu se na faci da je lazovcina)..
The foreign minister also noted that Turkey is "pleased" that U.S. Secretary of State John Kerry has described the Syrian-Kurdish YPG as untrustworthy.

On Thursday, Kerry called his Turkish counterpart to express condolences on the deaths of military personnel and civilians in Wednesday's terrorist attack in Ankara that killed at least 28 people wounded dozens more.

"Although conflicting statements are coming from the U.S., it is a significant development that they have started to understand this issue," Çavuşoğlu said.
http://www.dailysabah.com/diplomacy/201 ... ganization

Odgovor je uslijedio, onako, brutalan, sto bi rekao Bakir Hadziomerovic! :D
QUESTION: And so just to clarify, the U.S. is going to continue its military support for YPG fighters in Syria?

MR KIRBY: I think I’ve said that they’ve been some of the most effective fighters against Daesh, and they have been supported by the air from the coalition. And going forward, I would expect that that sort of support – where and when appropriate, as before – would continue.
http://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2016/02/252624.htm

Rekao je kamaru toga... Iz odgovora je jos jucer dao nagovjestiti da ne vjeruje u turske lazi. To je primjetio jedan novinar pa ga je pitao 'vi ne vjerujete vasim partnerima Turcima'.

Pa ko bi normalan povjerovao u onakvu glupost?

Ankara suicide bomber definitely YPG member: Erdoğan

http://www.hurriyetdailynews.com/ankara ... sCatID=338

Norman

Ne pjenim bolan, samo se smijem seprtljama! Jebo ih raspali Risto Djogo, kao da ih je on pravio! :lol: :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#3840 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote: A šta će biti s nevinim Kurdima iz Sirije? Ko god da ispadne odgovoran za ovaj napad, PKK je i dalje teroristička organizacija i sve organizacije koje s njima sarađuju i skupa rade - u Iraku, Siriji ili Turskoj - bit će meta anti-terorističkog djelovanja turske države. :pusi2:
Ma dusa draga! :shmizla1: :lol:

A sta cemo sa Al Kaidom i njihovim partnerima koje Turci kupe kao kerove u Idlibu i autobusima ih prevoze u Azaz? :lol: :lol:

Da li je legitimno bombardovati Tursku jer saradjuje sa banditima koji se bore rame uz rame sa Dzebhetun Nusrom?
Norman

#3841 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Joj furke. :lol: Podijeli se jedna grupa terorista na: PKK, YDGH, HPG, YJA, YPG, TAK, KSK, PYD, PÇDK, YPJ i tako dalje i tako dalje. Udare nekog i onda bace šuplju: nije YPG nego PKK, nije PKK nego TAK, nije TAK... ma ovaj što smo ga udarili, on je pokvarenjak i lažov. :oops:
Kikibombona

#3842 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Turska kupi prikaze kao kerove po Idlibu, trpa ih u autobuse i vozi u Azaz da se bore protiv SDF!

https://twitter.com/Furiouskurd/status/ ... 8952933376

Ovi fini momci, sto se jasno vidi na cehrama, uz Alahovu dozvolu su uspostavili serijat na zemlji i postavili Alahovu rijec da bude gornja! U blagoslovljenom Shamu, u Idlibu, zena zna đe joj je mjesto, duzina brade je strogo 'preporucena', a krscani se uz Alahov propis lisavaju zivota radi prodaje alkohola.

Sada ih sultan muslimana vodi u blagoslovljeni Azaz, da i tamo zavedu red, oslobode zemlju od demokrata i narkomana, kafira i murteda!

Alah te nagradio Redzepe!
Vole te tvoji muslimani!
Kikibombona

#3843 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:Joj furke. :lol: Podijeli se jedna grupa terorista na: PKK, YDGH, HPG, YJA, YPG, TAK, KSK, PYD, PÇDK, YPJ i tako dalje i tako dalje. Udare nekog i onda bace šuplju: nije YPG nego PKK, nije PKK nego TAK, nije TAK... ma ovaj što smo ga udarili, on je pokvarenjak i lažov. :oops:
Ma dusa draga evo ga opet, stima mi se na volej! :shmizla1: :lol:

Jesi cuo za moderejt rejbele? :P :lol:
Na naski 'umjerene'?
Ili kako ih Al Lazira nazva neki dan 'umjereni pobunjenici sa islamskim predznakom'? :lol:
Ili kako ih ja i braca selefije zovemo 'mudzahidske ketibe'? :D

Jesi cuo za

Dzama islamija, Nur din al Zinki, Ansar al Sarija, Dzejs al islam, Ajnd al Sham, Ajnd al Aksa, Dzabat Ansar al islam, Fatah Haleb, Sultan Murad, Ahrar Sham, Levant front, Ansar el Sham... i STOTINE drugih grupa...

Sultan muslimana saradjuje sa ovom bagrom!

To ti ok? :D
Norman

#3844 Re: Republika Turska

Post by Norman »

kikibonbona wrote:A sta cemo sa Al Kaidom i njihovim partnerima koje Turci kupe kao kerove u Idlibu i autobusima ih prevoze u Azaz?
Najbolje je da prvo dokaze da se radi baš o Al Kaidi, a to po tvojim standardima mora biti barem video klip u hd formatu, odneseš Hamidu Kharzaiju. To je onaj Afganistanac što ga je američka borba protiv Al Kaide dovela na mjesto predsjednika, a danas kaže da nikad nije vidio nijedan dokaz da Al Kaida uopšte postoji. :D

Šalu na stranu. Nemoj mi, molim te, religije ovdje. Svako ima neko svoje vjerovanje o tome ko stoji iza koga u Siriji. Ako ima dokaz, donesi. Ako nema, ne nameći mi svoju vjeru. Meni moja vjera, tebi tvoja.

Eno imaš vjersku raspravu na temi Sirija, pa tamo tumačite vjerske istine.
Kikibombona

#3845 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
kikibonbona wrote:A sta cemo sa Al Kaidom i njihovim partnerima koje Turci kupe kao kerove u Idlibu i autobusima ih prevoze u Azaz?
Najbolje je da prvo dokaze da se radi baš o Al Kaidi, a to po tvojim standardima mora biti barem video klip u hd formatu, odneseš Hamidu Kharzaiju. To je onaj Afganistanac što ga je američka borba protiv Al Kaide dovela na mjesto predsjednika, a danas kaže da nikad nije vidio nijedan dokaz da Al Kaida uopšte postoji. :D

Šalu na stranu. Nemoj mi, molim te, religije ovdje. Svako ima neko svoje vjerovanje o tome ko stoji iza koga u Siriji. Ako ima dokaz, donesi. Ako nema, ne nameći mi svoju vjeru. Meni moja vjera, tebi tvoja.

Eno imaš vjersku raspravu na temi Sirija, pa tamo tumačite vjerske istine.
Nisam ni rekao da Turci dovlace Al Kaidu!

Rekao sam da dovlace partnere Al Kaide iz Idliba!
Da su ovi skotovi iz Idliba partneri Al Kaide, to ti valjda ne treba dokazivati?
To valjda znas, ili ne znas?

Eh, da li Tursku treba bombardovati zato sto saradjuje sa partnerima Dzebhetun Nusre?

Veoma jasno pitanje.
red evil

#3846 Re: Republika Turska

Post by red evil »

Norman wrote:Joj furke. :lol: Podijeli se jedna grupa terorista na: PKK, YDGH, HPG, YJA, YPG, TAK, KSK, PYD, PÇDK, YPJ i tako dalje i tako dalje. Udare nekog i onda bace šuplju: nije YPG nego PKK, nije PKK nego TAK, nije TAK... ma ovaj što smo ga udarili, on je pokvarenjak i lažov. :oops:
Mene ta imena podsječaju na imena ekstenzija fajlova: .jpg, .css, .txt, .doc, .xml, .html... :lol: :lol:

Hoće li ovo Turci i Rusi zaratit? :mrgreen:
japin_mutapi

#3847 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

kiki je robot
japin_mutapi

#3848 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

biz türkiye
je suise turquie
handžar88

#3849 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

Image
japin_mutapi

#3850 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

kosovo je srbija
Post Reply