BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Vezirbh

#3826 bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Vezirbh »

channel10 wrote:Kakva je ovo opcija uredjaj kod super tarifa na Eronetu. Kod cijene telefona ima i neka naknada na mjesecnom nivou pa mi nije jasno kako se sve to fakturise korisniku usluge? Ima li iko na eronetu da to fino objasni :)?
Ukratko, uzet ću za primjer iphone 7 plus koji na super 35 na dvije godine košta 1699 km. I to plaćaš puni iznos odmah. Ako uzmeš opciju uređaj, platit ćeš isti mobitel otprilike 1450 km odjednom a ostatak kroz tu naknadu od nekih 10 km mjesečno, na istom paketu. Znači cijena mobitela dođe na isti iznos od 1699 km.

Sent from my iPhone using Tapatalk
channel10

#3827 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Vezirbh wrote:
channel10 wrote:Kakva je ovo opcija uredjaj kod super tarifa na Eronetu. Kod cijene telefona ima i neka naknada na mjesecnom nivou pa mi nije jasno kako se sve to fakturise korisniku usluge? Ima li iko na eronetu da to fino objasni :)?
Ukratko, uzet ću za primjer iphone 7 plus koji na super 35 na dvije godine košta 1699 km. I to plaćaš puni iznos odmah. Ako uzmeš opciju uređaj, platit ćeš isti mobitel otprilike 1450 km odjednom a ostatak kroz tu naknadu od nekih 10 km mjesečno, na istom paketu. Znači cijena mobitela dođe na isti iznos od 1699 km.

Znaci isto sr.nje drugo pakovanje. :) :run:

Hvala :thumbup:
febo_acm

#3828 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Pa sta je svrha toga? Ako imam 1450 KM imam i 1699 KM.

Sent from my iPad using Tapatalk
Vezirbh

#3829 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Vezirbh »

febo_acm wrote:Pa sta je svrha toga? Ako imam 1450 KM imam i 1699 KM.

Sent from my iPad using Tapatalk
Tu razliku platiš u ratama da manje boli [emoji6]

Sanjarko

#3830 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Opet malo off pitanje, izvinite ako sam dosadan.
Istice mi kredit za 20-tak dana pa me zanima ako dokupim internet sada, mjesecnu ponudu da li cu moci net koristiti i nakon isteka kredita.

Hvala na odgovorima.
doff

#3831 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Vizionar 1985 wrote:Opet malo off pitanje, izvinite ako sam dosadan.
Istice mi kredit za 20-tak dana pa me zanima ako dokupim internet sada, mjesecnu ponudu da li cu moci net koristiti i nakon isteka kredita.

Hvala na odgovorima.
Ne, račun mora biti validan
Sanjarko

#3832 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

doff wrote:
Ne, račun mora biti validan
Hvala na odgovoru. Reko onda da sedmicnu ponudu uzimam dva put.
Grof

#3833 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Grof »

-
Last edited by Grof on 31/10/2017 22:03, edited 1 time in total.
Jaha79

#3834 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

Živjela konkurencija
Samo državni dinosarus uhljup bhtelekom ne miče
I dalje nevjerovatnih 13 KM za 1 GB
commendatore

#3835 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by commendatore »

jebem mater bhtu aktiviro preko *110# opcije internet - vidim ima neta - kad ima kurac
bilo ga 2 minute dok nisam spisko 3KM podataka izgleda i cao..... familiju vam jebem - jebem mater i patriotizmu u kupujmo domace..... na kurac vas nabijem
escobar__

#3836 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Jaha79 wrote:Živjela konkurencija
Samo državni dinosarus uhljup bhtelekom ne miče
I dalje nevjerovatnih 13 KM za 1 GB
Zato se nezaustavljivo "miče" ka privatizaciji. :)
Jaha79

#3837 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

Apsolutno NE
Novalić reče neko veče, za mandata zelembaća nema privatizacije
Pa gje će partijske ahbabe i njihove familije koji bi bili viška
, a takvih bi bilo skoro pola od sadašnjih 3500 zaposlenih
Maharadza

#3838 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Jaha79 wrote:Apsolutno NE
Novalić reče neko veče, za mandata zelembaća nema privatizacije
Pa gje će partijske ahbabe i njihove familije koji bi bili viška
, a takvih bi bilo skoro pola od sadašnjih 3500 zaposlenih
Normala, nisu ludi da se odreknu barem 3000 sigurnih glasova, a Boga pitaj koliko ih je još koji indirektno imaju korist od 'zlatne koke'. ;)
escobar__

#3839 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Novalić može pričat šta hoće, Telekom ode na prodaju.
mariobl

#3840 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Pa ici ce, ali da li za godinu, dve ili tri vidjecemo. Ova nova uprava BH Telecom je dosta napravila da bht bude vise korisnicki orjentisana kompanija. Puno bolja pokrivenost u RS i konkurentnost mada ima jos dosta toga sto bi mogli promijeniti kad je u pitanju birokratija, procedure i sl.

Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
avaks

#3841 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ma trebaju oni cijenama biti konkurentni, to je za krajnje korisnike veoma bitno...
Džaba spika oko pokrivenosti kada je 1GB još uvijek 13KM dok evo na GoFree imaš 3GB za 10KM :lol:
Jaha79

#3842 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

3 GB za 10 KM plus flat na 128 kbps što je za bht uhljupe nezamislivo
Ali je jača svijest armije ovaca da je bolje da njegov krade, jerbo to su "patrijote" daju pokoju sadaku za sponzorstvo bh ekipa
mariobl

#3843 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Meni njihova ponuda i ovo sto sad imam odgovara. Presao sam na m paket mini15 imam 1gb gratis svaki mjesec+500 mb i to mi je sasvim dovoljno jer kuci imam wifi a i u gotovo svim kaficima. Ja se uklapam s tih 15km. Sve vise raje koristi viber za dopisivanje tako da sms rijetko saljem pa mi ovih 15 km ode uglavnom na razgovore.

Jaha79

#3844 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Jaha79 »

Mini 15 ima samo 500 MB interneta po max brzini
Maharadza

#3845 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

mariobl wrote:Meni njihova ponuda i ovo sto sad imam odgovara. Presao sam na m paket mini15 imam 1gb gratis svaki mjesec+500 mb i to mi je sasvim dovoljno jer kuci imam wifi a i u gotovo svim kaficima. Ja se uklapam s tih 15km. Sve vise raje koristi viber za dopisivanje tako da sms rijetko saljem pa mi ovih 15 km ode uglavnom na razgovore.

Ti si jedini ovdje kojem to "odgovara"...pametnom dovoljno da skonta s kim posla ima... :zzzz:
Sanjarko

#3846 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Dokupio net, jbg ispuco bonus a nisam mogo cekat na novi.
Ima razlike u brzini, na dokupljenom netu je veca brzina nego na bonusu, ono odoka nisam test radio nikakav, osjeti se razlika. Kontam nesto, mozda kad se dokupi internet prije bonusa novog mjesecnog da nece bonus trositi, trosi ga kada se dokupi net poslije bonusa al kontam sta ako se dokupi prije bonusa.

Vidjet cemo, za oko 10tak dana, pa vam javim, jel skida bonus ili dokupljeni net.

Ovo ak uvedu sto se najavljiva ce bit :izet:

:mrgreen:
Running

#3847 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Danas ja raskinuo sa bagrom iz mtela, presao na prepaid. Uplatio 15KM, taman da im do maja mjeseca nista ne uplatim. :P Da je srece da svi krenu ovim putem.
Maharadza

#3848 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Vizionar 1985 wrote:Dokupio net, jbg ispuco bonus a nisam mogo cekat na novi.
Ima razlike u brzini, na dokupljenom netu je veca brzina nego na bonusu, ono odoka nisam test radio nikakav, osjeti se razlika. Kontam nesto, mozda kad se dokupi internet prije bonusa novog mjesecnog da nece bonus trositi, trosi ga kada se dokupi net poslije bonusa al kontam sta ako se dokupi prije bonusa.

Vidjet cemo, za oko 10tak dana, pa vam javim, jel skida bonus ili dokupljeni net.

Ovo ak uvedu sto se najavljiva ce bit :izet:

:mrgreen:
Ne, razlike u brzini apsolutno nema, barem kod mene, isto sve radi i sa bonusom i sa dokupljenim a odmah ti mogu reći da će u svakom slučaju skidati UVIJEK prvo bonus (ako je na raspolaganju tj. ako nije istrošen već) pa tek onda dokupljeni net. ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
mariobl

#3849 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Maharadza wrote:
mariobl wrote:Meni njihova ponuda i ovo sto sad imam odgovara. Presao sam na m paket mini15 imam 1gb gratis svaki mjesec+500 mb i to mi je sasvim dovoljno jer kuci imam wifi a i u gotovo svim kaficima. Ja se uklapam s tih 15km. Sve vise raje koristi viber za dopisivanje tako da sms rijetko saljem pa mi ovih 15 km ode uglavnom na razgovore.

Ti si jedini ovdje kojem to "odgovara"...pametnom dovoljno da skonta s kim posla ima... :zzzz:
Meni odgovara. Kome ne odgovara neka mijenja operatera. Meni su sasvim ok. Bio sam na sva tri operatera i ako je iko izmjenjao operatere ja sam tako da mislim da mogu dati neki svoj sud i iskustvo o tome kakav je koji. BHT je napravio dosta na poboljsanju prijema signala sto mi je jedino nedostajalo kod njih. Cijene i fleksibilnost paketa je nesto sto mi odgovara uz dobru uslugu (zaokruzen paket usluga). Dosta su napredovali i u odnosu prema korisniku vise paznje poklanjaju potrebama korisnika, sad su i na drustvenim mrezama stalno neke akcije, nagradne igre i sl. To je ono sto im je falilo prije.

Benq

#3850 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

mariobl wrote: Meni odgovara. Kome ne odgovara neka mijenja operatera. Meni su sasvim ok. Bio sam na sva tri operatera i ako je iko izmjenjao operatere ja sam tako da mislim da mogu dati neki svoj sud i iskustvo o tome kakav je koji. BHT je napravio dosta na poboljsanju prijema signala sto mi je jedino nedostajalo kod njih. Cijene i fleksibilnost paketa je nesto sto mi odgovara uz dobru uslugu (zaokruzen paket usluga). Dosta su napredovali i u odnosu prema korisniku vise paznje poklanjaju potrebama korisnika, sad su i na drustvenim mrezama stalno neke akcije, nagradne igre i sl. To je ono sto im je falilo prije.

Ma hajte molim vas...
Post Reply