A kako ide kod android TV-a? Pokušao eksternim HDD i USB-om i neće ni jedan kada mu zadam u postavkama na Kodiju. Uradim format na kompjuteru u NTFS pa onda kada ubacim u TV njegov format pa onda prioritet eksternoj memoriji koja bi po infu TV-a trebala funkcionisati kao interna za aplikacije poslije tog formata, ali neće. Vrati me opet na foldere koji su u internoj memoriji i tamo šalje download kada sam u Quasar-u.crnivrag wrote:Može i eksterni HDD i Micro SD kartica, ako koristiš istu putem Android Box-a.The 51st State wrote:irac, moze li se eksterni hard prijaviit u onim dvijema opcijama za download?
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- vatrogasac
#3826 Re: Kodi/XBMC Media centar
- crnivrag
#3827 Re: Kodi/XBMC Media centar
Upravu si, nisam ni primjetio da mi nije postavio SD karticu kao mjesto za download.vatrogasac wrote:
A kako ide kod android TV-a? Pokušao eksternim HDD i USB-om i neće ni jedan kada mu zadam u postavkama na Kodiju. Uradim format na kompjuteru u NTFS pa onda kada ubacim u TV njegov format pa onda prioritet eksternoj memoriji koja bi po infu TV-a trebala funkcionisati kao interna za aplikacije poslije tog formata, ali neće. Vrati me opet na foldere koji su u internoj memoriji i tamo šalje download kada sam u Quasar-u.
Inače sam sad probao i stalno mi vraća grešku "Make sure that memory is writable and that folder have access!".
- dječak sa šibicama
#3828 Re: Kodi/XBMC Media centar
Za Kodi, zadovoljice svaki box, ne moras davati neke pare.
Ja sam davao i dajem dosta novaca, promijenio sam vec 3 ili 4 boxa, ovi skuplji jesu brzi i ne lede se aplikacije i ne obaraju se u sred rada, mozda jednom u 15 dana, ali ako ces koristiti samo Kodi onda moze i neki jeftiniji. Jedino sto 8 GB prostora nije bas dovoljno.
Ja sam davao i dajem dosta novaca, promijenio sam vec 3 ili 4 boxa, ovi skuplji jesu brzi i ne lede se aplikacije i ne obaraju se u sred rada, mozda jednom u 15 dana, ali ako ces koristiti samo Kodi onda moze i neki jeftiniji. Jedino sto 8 GB prostora nije bas dovoljno.
-
moke_31
#3829 Re: Kodi/XBMC Media centar
O kojem TV-u je riječ? Jeli na Nougatu ili Marshmallow. Ja na svom Sonyju koji je još na marshmallowu (čeka se nougat update) imam problem sa USB-ovima, uglavnom neće da ih prepozna a kad ih prepozna neće da ih formatira i postavi kao dodatnu memoriju, pravo bezze. Pokušava formatirati u sve file formate ali ništa. Jednom sam postavio usb da na njega snimi i nakon par dana neće da ga prepozna i sl. TV je fakat beton, slika i to, Kodi fercera sve ali me ovo sa USB-ovima počelo pravo nervirati, posebno kako koristim Quasar za gledanje filmova i ne mogu skinuti film veći od 3.5 gige jer nema dovoljno prostoracrnivrag wrote:Upravu si, nisam ni primjetio da mi nije postavio SD karticu kao mjesto za download.vatrogasac wrote:
A kako ide kod android TV-a? Pokušao eksternim HDD i USB-om i neće ni jedan kada mu zadam u postavkama na Kodiju. Uradim format na kompjuteru u NTFS pa onda kada ubacim u TV njegov format pa onda prioritet eksternoj memoriji koja bi po infu TV-a trebala funkcionisati kao interna za aplikacije poslije tog formata, ali neće. Vrati me opet na foldere koji su u internoj memoriji i tamo šalje download kada sam u Quasar-u.
Inače sam sad probao i stalno mi vraća grešku "Make sure that memory is writable and that folder have access!".
Interesuje me da li su na Tv-u sa Nougatom riješili ovaj problem sa USB-ovima?
Last edited by moke_31 on 14/01/2018 23:35, edited 1 time in total.
- crnivrag
#3830 Re: Kodi/XBMC Media centar
U pitanju je Android Box Vorke Z6, a inače ga box i ostale aplikacije prepoznaju, ali add-on Quasar kaže da nema dozvolu da koristi memoriju Micro SD kartice, tako da streaming sadržaja se privremeno "skida" u Download folder u internoj memoriji.moke_31 wrote:
O kojem TV-u je riječ? Jeli na Nougatu ili Marshmallow. Ja na svom Sonyju koji je još na noughat imam problem sa USB-ovima, uglavnom neće da ih prepozna a kad ih prepozna neće da ih formatira i postavi kao dodatnu memoriju, pravo bezze. Pokušava formatirati u sve file foramte ali ništa. Jednom sam postavio usb da na njega snimi i nakon par dana neće da ga prepozna i sl. TV je fakat beton, slika i to, Kodi fercera sve ali me ovo sa USB-ovima počelo pravo nervirati, posebno kako koristim Quasar za gledanje filmova i ne mogu skinuti film veći od 3.5 gige jer nema dovoljno prostora![]()
- rovac13
#3831 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zna li neko kakva je situacija sa kodi.
Prosle zime sam nabavio tv box i na njemu je dosao kodi instaliran nista nisam dirao.
Cijelu zimu smo gledali nekakve filmove sve je ferceralo odlicno.
Onda dugo nismo koristili,i kako je dosla ponovo zima nista mi ne radi kako treba.
Kad god krenem nece.
Izgled se promijenio valjda se updateovo,filmovi slabo koji hoce da krene,ako krene trza jedva,prevodi vise ne rade,iako sve stoji cini mi se kao i prije,jezici svi balkanski odabrani.
Jel ovo samo kod mene ne radi dobro ili inace kodi ne radi kao prije.
Prosle zime sam nabavio tv box i na njemu je dosao kodi instaliran nista nisam dirao.
Onda dugo nismo koristili,i kako je dosla ponovo zima nista mi ne radi kako treba.
Kad god krenem nece.
Izgled se promijenio valjda se updateovo,filmovi slabo koji hoce da krene,ako krene trza jedva,prevodi vise ne rade,iako sve stoji cini mi se kao i prije,jezici svi balkanski odabrani.
- crnivrag
#3832 Re: Kodi/XBMC Media centar
kodi-xbmc-media-centar-t135897s3800.html#p14195723rovac13 wrote:Zna li neko kakva je situacija sa kodi.
Kad god krenem nece.
- vatrogasac
#3833 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sony android sa Nougatom. Kada ubacim eksternu memoriju prepozna je i pita da li ću da gledam film, slušam muziku bla..bla ili da formatiram za snimanje i navodno ta eksterna memorija bi se ponašala kao interna jer stoji upozorenje da ako uklonim memoriju da mi aplikacije neće raditi. Meni treba isključivo za Quasar i ima još oko 6 GB i mogu gledati ove u FHD teške do tih 6 GB. Pokušao USB stickom od 32 GB i eksternim HDD od 1 TB koji je 3.0 na ulaz 3.0. Preusmjerio sam na Kodiju u postavkama na eksternu poslije formatiranja i testiram tako što pokrenem neki film od 15 GB i izbaci mi error da nema dovoljno memorije.moke_31 wrote:
O kojem TV-u je riječ? Jeli na Nougatu ili Marshmallow. Ja na svom Sonyju koji je još na noughat imam problem sa USB-ovima, uglavnom neće da ih prepozna a kad ih prepozna neće da ih formatira i postavi kao dodatnu memoriju, pravo bezze. Pokušava formatirati u sve file foramte ali ništa. Jednom sam postavio usb da na njega snimi i nakon par dana neće da ga prepozna i sl. TV je fakat beton, slika i to, Kodi fercera sve ali me ovo sa USB-ovima počelo pravo nervirati, posebno kako koristim Quasar za gledanje filmova i ne mogu skinuti film veći od 3.5 gige jer nema dovoljno prostora![]()
Znači to je do TV-a. Uspije on uraditi format zato što kada ga nanovo prikopčam na kompjuter nema ga dok ne oživim u Disk manageru, ali neće da snima na TV-u. Na Kodiju upozorava da neće raditi na 32 FAT pa sam uvijek prethodno radio format na kompjuteru u NTFS. Možda ga zezne formatiranje TV-a.
-
bit101
#3834 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozdrav raja,
Instalirao sam Quasar i Burst preko zip fajlova, sve ok, podesio download path, I sad kad odem npr u filmove pa Popular, ili bilo šta drugo, dobivam Internal Server Error.
Zna li ko do čega bi moglo biti?
Instalirao sam Quasar i Burst preko zip fajlova, sve ok, podesio download path, I sad kad odem npr u filmove pa Popular, ili bilo šta drugo, dobivam Internal Server Error.
- irac300
#3835 Re: Kodi/XBMC Media centar
Probaj restartovat uredjaj.bit101 wrote:Pozdrav raja,
-
bit101
#3836 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala, proradilo je nakon restarta kodi-jairac300 wrote:Probaj restartovat uredjaj.bit101 wrote:Pozdrav raja,
Quasar se čini predobar.
-
The 51st State
#3837 Re: Kodi/XBMC Media centar
quasar je odlicna stvar, mala zamjerka je skidanje titlova, to ide malo teze jer uporedo torrent skida ili ima opcija da prestane download dok se traze titlovi?
- vatrogasac
#3838 Re: Kodi/XBMC Media centar
I meni se to zna povremeno desiti. Čak se zna desiti dok skida jedan film i teče njegov naslov u prozoru za titlove da mi izbaci naslove koji nemaju veze sa tim filmom. Rješenje je ubaciti naslov filma koji se skida u tražilicu titla.The 51st State wrote:quasar je odlicna stvar, mala zamjerka je skidanje titlova, to ide malo teze jer uporedo torrent skida ili ima opcija da prestane download dok se traze titlovi?
-
The 51st State
#3839 Re: Kodi/XBMC Media centar
mislio sam na cekanje dok pronadje i skine titl, a kad ga pronadje kod mene su uredni titlovi, doduse vecinom engleske skidam i sa subscene.com.
- irac300
#3840 Re: Kodi/XBMC Media centar
On mora skidati, bez obzira tražiš li titl ili samo pauziraš. 99% titlove ne pronalazi na mkv fajlovima (nekad i tu hoće), ali većinom ne. Ali ima dovoljno veliki broj drugih torrent izvora na kojima ih nađe. I mene je to prije zezalo i odvraćalo od ovog addona, ali s vremenom se naučilo kako funkcioniše. Sada mi je broj 1, jedino je problem što više nema podršku. Postoji i njegov fork Elementum, koji dobija update, ali kod mene ne radi kako treba, mrzne slika.The 51st State wrote:mislio sam na cekanje dok pronadje i skine titl, a kad ga pronadje kod mene su uredni titlovi, doduse vecinom engleske skidam i sa subscene.com.
-
The 51st State
#3841 Re: Kodi/XBMC Media centar
ok, hvala na informaciji, korisna je za pretragu.irac300 wrote:On mora skidati, bez obzira tražiš li titl ili samo pauziraš. 99% titlove ne pronalazi na mkv fajlovima (nekad i tu hoće), ali većinom ne. Ali ima dovoljno veliki broj drugih torrent izvora na kojima ih nađe. I mene je to prije zezalo i odvraćalo od ovog addona, ali s vremenom se naučilo kako funkcioniše. Sada mi je broj 1, jedino je problem što više nema podršku. Postoji i njegov fork Elementum, koji dobija update, ali kod mene ne radi kako treba, mrzne slika.The 51st State wrote:mislio sam na cekanje dok pronadje i skine titl, a kad ga pronadje kod mene su uredni titlovi, doduse vecinom engleske skidam i sa subscene.com.
-
brazzo19
#3842 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imal kakav addon osim neptune rising poseidon triton i rebirth da ne radi na principu alluc kljuca jer evo gledam seriju game of thrones i uparim linkove i preko covenanta pogledam dvije ili tri epizode bude extra izbacuje po 10 komada 1080p linkova i cim dva tri puta pretrazi svako naredno pretrazivanje serije i filma mi uopste ne izbacuje 1080p linkove izbaci jedva 2-3 HD linka i sve ostalo SD linkove, da li se potrosi onaj dnevni limit ili sta vec ne znam, dok recimo preko neptune rising game of thrones mi izbaci svega par HD linkova ili 2-3 1080p linkova od koji vecinom ne rade ili traze neko drugo uparivanje mimo openloada .....
- irac300
#3843 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima, Quasar i Popcorn. 
-
brazzo19
#3844 Re: Kodi/XBMC Media centar
Popcorn ima aplikaciju na philips androidu pa kontam da je to isto ko i addon za kodi ? a sto se tice quasara jel komplikovan za instalirat citao sam malo odbija me to sto pohranjuje filmove na memoriju pa ne bih da mi na tv "spasi" svaki film koji pokrenem ili pogledam i kakav je sa titlovima povlaci li regularno titlove kao recimo covenant sa titlovi.com addona ili opensub,a ?irac300 wrote:Ima, Quasar i Popcorn.
- irac300
#3845 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima sve već objašnjeno. Ne ''spašava'' on ništa, nego te pita kada prekineš film želiš li nastaviti download, uvijek odbiješ i automatski se briše skinuti fajl. Titlove nalazi regularno, na nekim torrentima ne želi, ali onda pokreneš drugi, uglavnom uvijek nađe. Popcorn je jednostavniji, ali ti ne daje mogućnost da biraš koji torrent želiš, zato pravi probleme sa titlovima. Uglavnom, sjeb'o bi se kada usporediš kvalitet slike streama sa Covenanta i Quasara.brazzo19 wrote:Popcorn ima aplikaciju na philips androidu pa kontam da je to isto ko i addon za kodi ? a sto se tice quasara jel komplikovan za instalirat citao sam malo odbija me to sto pohranjuje filmove na memoriju pa ne bih da mi na tv "spasi" svaki film koji pokrenem ili pogledam i kakav je sa titlovima povlaci li regularno titlove kao recimo covenant sa titlovi.com addona ili opensub,a ?irac300 wrote:Ima, Quasar i Popcorn.
-
brazzo19
#3846 Re: Kodi/XBMC Media centar
E dje onaj link kako se instalira quasar da instaliram na kompu pa ako sve prodje glatko onda cu ga nabacit na android tv kad dodjem kuci ...irac300 wrote:Ima sve već objašnjeno. Ne ''spašava'' on ništa, nego te pita kada prekineš film želiš li nastaviti download, uvijek odbiješ i automatski se briše skinuti fajl. Titlove nalazi regularno, na nekim torrentima ne želi, ali onda pokreneš drugi, uglavnom uvijek nađe. Popcorn je jednostavniji, ali ti ne daje mogućnost da biraš koji torrent želiš, zato pravi probleme sa titlovima. Uglavnom, sjeb'o bi se kada usporediš kvalitet slike streama sa Covenanta i Quasara.brazzo19 wrote:Popcorn ima aplikaciju na philips androidu pa kontam da je to isto ko i addon za kodi ? a sto se tice quasara jel komplikovan za instalirat citao sam malo odbija me to sto pohranjuje filmove na memoriju pa ne bih da mi na tv "spasi" svaki film koji pokrenem ili pogledam i kakav je sa titlovima povlaci li regularno titlove kao recimo covenant sa titlovi.com addona ili opensub,a ?irac300 wrote:Ima, Quasar i Popcorn.
-
brazzo19
#3847 Re: Kodi/XBMC Media centar
I dajte mi molim vas link da instaliram ovaj KODI Popcorn Addon jer je bolje preko kodija nego preko aplikacije jer na aplikaciji ne povlaci titlove sa titlovi.com nego samo sa opensubtitles i nekako mi brze djeluje da radi kodi addon nego sama aplikacija kad se instalira, trazio sam po temi link ali nimsa mogao da nadjem ...
- crnivrag
#3848 Re: Kodi/XBMC Media centar
kodi-xbmc-media-centar-t135897s3800.html#p14195723brazzo19 wrote:I dajte mi molim vas link da instaliram ovaj KODI Popcorn Addon jer je bolje preko kodija nego preko aplikacije jer na aplikaciji ne povlaci titlove sa titlovi.com nego samo sa opensubtitles i nekako mi brze djeluje da radi kodi addon nego sama aplikacija kad se instalira, trazio sam po temi link ali nimsa mogao da nadjem ...
-
sencobih
#3849 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sa aplikacijom terarijum tv rijesio sam problem gledanja i serija, i filmova i titlova, samo da potraje
- irac300
#3850 Re: Kodi/XBMC Media centar
Post prijavljen, nema veze sa temom.sencobih wrote:Sa aplikacijom terarijum tv rijesio sam problem gledanja i serija, i filmova i titlova, samo da potraje