Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
5 0 5

#3826 Re: Terorizam u Parizu!

Post by 5 0 5 »

JanuaryJones wrote: Upravo. Bosnu ni spomenuh. Govorim o pola foruma koja se identifikuje sa braćom sa kojom civilizacijski, kulturološki, genetski nemaju ništa zajedničko.
imaju vjerski. i toliko im je ocito dovoljno.
insomnia78

#3827 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

walk_M-A-N wrote:
insomnia78 wrote:Jbg @nosara ne mozes od covjeka koji je spreman pociniti masakr zbog crteza ocekivati neku logiku
Uostalom i njihovi uzori i mentori ISIL su vecinom maskirani iako su dosli da poginu
Oko toga bi se moglo složiti, ali je suština u tome da je ISIL, kao i ovi napadači, u službi cionista a ne muslimana. Ne mogu tražiti, ali mislim da i IZ BiH o ISIL u ima negativan stav.
http://www.corbettreport.com/who-is-isi ... stigation/
Zasto se onda kamara bosanskih a i svijetskih muslimana identificira sa njima?
tandmand

#3828 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tandmand »

It_is_a_Leclerc wrote:Pitanje : Da li forumaši Bošnjaci smatraju da se Srbi, kao narod, trebaju izviniti i priznati zločine u BiH ?!

Šifra : Kolektivna odgovornost
Sta ce Bosnjacima isprazna izvinjenja?
"Josipović je posjetio Ahmiće i Križančevo Selo i tamo odao počast Bošnjacima i Hrvatima, ubijenim tijekom ratnih sukoba 1993. godine."
Godinama poslije Kordic od katolicke crkve i HDZa bude docekan kao heroj, pri cemu izjavi da je spreman oprostiti prezivjelima iz Ahmica ako mu se oni ispricaju (izvinu).
Ono sto Bosnjacima treba su presude haskog tribunala gdje ce biti donesene presude za agresiju, genocid i udruzeni zlocinacki poduhvat, tako da se to ozvanici, udje u udzbenike historije kao fakt.

Treba koliko je moguce ponistiti rezultate agresije. Srbija da isplati ratnu odstetu i da se ukine RS.
Licemjerna izvinjenja se zaborave za par mjeseci.
iceman2010

#3829 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

Na kraju dolazimo opet do istog zakljucka: Ipak zivoti nekih vrijede "malo" vise od zivota drugih. Pokolj Boko Haram ili pokolj u CAR (koji interesantno niko ne spominje) nije toliko interesantan kao ubijanje Francuza. Ebola nije toliko interesantna kada se desava u Africi. Fokus medija je bio na eventualnim slucajevima u Evropi i Americi. Potpuno nelegalna intervencija u Iraku koja je dovela do cifre mrtvih koje se pisu sa 7 cifara je prosla uglavnom uz odobravanje tih istih medija. Uvodjenje haosa u Libiji i naoruzavanje ISIL-a su rezultirali brojem mrtvih koji se pise sa 6 cifara. Hiljade ubijenih palestinaca koje neki aktivni na ovoj temi zdusno brane (na drugoj temi ovog foruma). Zgrazavam se nad svakim ubistvom nevinih i nad svakom nasilnom smrti, samo bio bi red sve njih jednako tretirati. Ovako ispada da su Amerikanci i Evropljani jedini koji vrijede, a da su ostali poluljudi.
It_is_a_Leclerc

#3830 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Danas marš slobode u Parizu. Očekuje se milion ljudi. Diljem Evrope se dešava isto. Vjerujem da će protesti proteći u jednoj tolerantnoj, miroljubivoj atmosferi, kakvo je uostalom i francusko društvu generalno, i da će se jasno poslati poruka onima koji u krepaloj terorističkoj bagri vide bilo šta dobro da nisu i neće uspjeti u pokušajima da zastraše ili ubiju slobodu i druge tekovine moderne civilizacije.
iceman2010

#3831 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

insomnia78 wrote:
walk_M-A-N wrote:
Oko toga bi se moglo složiti, ali je suština u tome da je ISIL, kao i ovi napadači, u službi cionista a ne muslimana. Ne mogu tražiti, ali mislim da i IZ BiH o ISIL u ima negativan stav.
Koja bolan kamara? Koliko po tebi broji ta kamara? I u Bosni i u Svijetu.
homega

#3832 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

It_is_a_Leclerc wrote:Danas marš slobode u Parizu. Očekuje se milion ljudi...
http://ba.n1info.com/N1-Uzivo
insomnia78

#3833 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

iceman2010 wrote:
insomnia78 wrote:
walk_M-A-N wrote:
Koja bolan kamara? Koliko po tebi broji ta kamara? I u Bosni i u Svijetu.
Otvori na FB bilo koju vijest od bilo kojeg izvora vezano za ove napade u Fr i sve ce ti se samo kazati
Ljudi potpisani imenom i prezimenom, sa slikama
JanuaryJones

#3834 Re: Terorizam u Parizu!

Post by JanuaryJones »

5 0 5 wrote:
JanuaryJones wrote: Upravo. Bosnu ni spomenuh. Govorim o pola foruma koja se identifikuje sa braćom sa kojom civilizacijski, kulturološki, genetski nemaju ništa zajedničko.
imaju vjerski. i toliko im je ocito dovoljno.
Iskreno, i vjerski zajednički identitet je netgnut. Poveznice su sam naziv vjere, Kuran (koji svakako različito tumače) i arapski jezik (imho, svako bi se trebao moliti i održavati vjerske službe na svom jeziku).
zenit dozic

#3835 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

iceman2010 wrote:Na kraju dolazimo opet do istog zakljucka: Ipak zivoti nekih vrijede "malo" vise od zivota drugih. Pokolj Boko Haram ili pokolj u CAR (koji interesantno niko ne spominje) nije toliko interesantan kao ubijanje Francuza. Ebola nije toliko interesantna kada se desava u Africi. Fokus medija je bio na eventualnim slucajevima u Evropi i Americi. Potpuno nelegalna intervencija u Iraku koja je dovela do cifre mrtvih koje se pisu sa 7 cifara je prosla uglavnom uz odobravanje tih istih medija. Uvodjenje haosa u Libiji i naoruzavanje ISIL-a su rezultirali brojem mrtvih koji se pise sa 6 cifara. Hiljade ubijenih palestinaca koje neki aktivni na ovoj temi zdusno brane (na drugoj temi ovog foruma). Zgrazavam se nad svakim ubistvom nevinih i nad svakom nasilnom smrti, samo bio bi red sve njih jednako tretirati. Ovako ispada da su Amerikanci i Evropljani jedini koji vrijede, a da su ostali poluljudi.
Ali kako da ih jednako tretiramo kad su ovi prvi "kozojebi" zaostali, a ovi drugi demokrate, moderni i cool :zzzz:
iceman2010

#3836 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

insomnia78 wrote: Otvori na FB bilo koju vijest od bilo kojeg izvora vezano za ove napade u Fr i sve ce ti se samo kazati
Ljudi potpisani imenom i prezimenom, sa slikama
I o kojem broju se radi? Ali prebroj samo one koji se bas identifikuju sa njima i koji ovo podrzavaju. Nemoj da budes ko ovi sto pisu da pola foruma podrzava, a ja ni na jedan takav komentar na ovoj temi nisam naisao.
insomnia78

#3837 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

"Je suis Charlie, juif, policier". La place de la République chante. «Je suis Charlie, juif, policier», «Liberté, égalité, dessinez, écrivez»..

Ja sam Charlie, židov, policajac...
Trg Republike pjeva
Ja sam Charlie, židov, policajac, sloboda, jednakost, crtaj, piši...
HM 2011

#3838 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

It_is_a_Leclerc wrote:Danas marš slobode u Parizu. Očekuje se milion ljudi. Diljem Evrope se dešava isto. Vjerujem da će protesti proteći u jednoj tolerantnoj, miroljubivoj atmosferi, kakvo je uostalom i francusko društvu generalno, i da će se jasno poslati poruka onima koji u krepaloj terorističkoj bagri vide bilo šta dobro da nisu i neće uspjeti u pokušajima da zastraše ili ubiju slobodu i druge tekovine moderne civilizacije.
Bil kakav teroristički napad na marš slobode prouzrokovao novu kristalnu noć - ja sam siguran da bi....
Bi matere mi....
Velika akcija izgona svih muslimana iz EU - samo jednu ručnu bombu daleko....
iceman2010

#3839 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

zenit dozic wrote: Ali kako da ih jednako tretiramo kad su ovi prvi "kozojebi" zaostali, a ovi drugi demokrate, moderni i cool :zzzz:
O tome i govorim. Zivot ovih manje vrijedi. Da ne ulazim u to da ih bas puno ne zanima ni to sto u njihovom ubijanju diretno ili indirektno ucestvuju njihove vlade radi vlastitih interesa. Njih, na njihovim forumima, niko nece pozvati na javno izvinjenje, a ako se pokrene rasprava siguran sam da ce ih vecina podrzati ubijanje "poluljudi" po africi i bliskom istoku. Ali hebi ga njima se moze jer su oni napredni, a ovi zaostali.
insomnia78

#3840 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

HM 2011 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Danas marš slobode u Parizu. Očekuje se milion ljudi. Diljem Evrope se dešava isto. Vjerujem da će protesti proteći u jednoj tolerantnoj, miroljubivoj atmosferi, kakvo je uostalom i francusko društvu generalno, i da će se jasno poslati poruka onima koji u krepaloj terorističkoj bagri vide bilo šta dobro da nisu i neće uspjeti u pokušajima da zastraše ili ubiju slobodu i druge tekovine moderne civilizacije.
Bil kakav teroristički napad na marš slobode prouzrokovao novu kristalnu noć - ja sam siguran da bi....
Bi matere mi....
Takodje je i veliki broj muslimana i njihovih vjerskih vodja prisutan na maršu
Gle čuda tu je i predsjednik Palestine da izrazi podrsku francuskom narodu i oda pocast zrtvama
HM 2011

#3841 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

insomnia78 wrote:
HM 2011 wrote:
Bi matere mi....
Takodje je i veliki broj muslimana i njihovih vjerskih vodja prisutan na maršu
Gle čuda tu je i predsjednik Palestine da izrazi podrsku francuskom narodu i oda pocast zrtvama
Opet mislim da im to ne bi pomoglo....

Ipak je to islamski teror....

Broj napada na generalno islamske objekte ukazuje na takav zaključak....

Islam i Islamski način razmišljanja je inkopatibilan sa Europskim i slično....

Moment kada je kristalna noć jednu ručnu bombu daleko - je jedan interesantan moment na koji svi trebamo obratiti pažnju....
insomnia78

#3842 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

HM 2011 wrote:Broj napada na generalno islamske objekte ukazuje na takav zaključak....
Iskreno, broj napada je dosta, dosta manji nego se ocekivalo
Npr nasi mediji nisu naveli ni povecan broj fizickih i verbalnih napada od strane arapa, posebno u noci nokon atentata i sutradan, na policiju a Bgm i na zidove i njihove objekte
Nasi ljudi ove francuske arape dozivljavaju kao neke mirne bogobojazne cikice :D
Daleko je to od istine, daleko
walk_M-A-N

#3843 Re: Terorizam u Parizu!

Post by walk_M-A-N »

insomnia78 wrote:
walk_M-A-N wrote:
insomnia78 wrote:Jbg @nosara ne mozes od covjeka koji je spreman pociniti masakr zbog crteza ocekivati neku logiku
Uostalom i njihovi uzori i mentori ISIL su vecinom maskirani iako su dosli da poginu
Da li? I šta je kamara? Ja vidim samo budale koje su išle u Siriju i to u marginalnom broju. Za razliku od onih koji zlonamjerno pišu suprotno, ni Saff ih ne podržava. Možda 1 promil bosanskih muslimana, pa zar je to mjera?
Nisam vidio analizu brojeva ali znam da sam čitao da im se pridružuju i nemuslimani, tražeći avanturu, korist, ratovanje ili šta već.
Da nemam naviku da gledam ko ih je napravio, finansirao, kome služe.. Možda bih kao većina bio zbunjen i mislio zar nisu Islamska država.. Ponavljam, oni su u službi cionista i na štetu muslimana. Molim pročitaj članak.
Evo citiram Reisa Kavazovića:
Napad u Parizu je gnusan zločin, a odlazak u rat u Siriju đavolji posao.
Lijepo je rekao ali bih volio da je i konkretnije naveo da napadači nisu u službi islama, već upravo u službi protiv muslimana.. Sada kada su mrtvi, zgodno, teško će se provesti istraga i vidjeti šta je istinu bilo, za razliku od Brejvika.
Ako neko ima zadršku prema sl. objašnjenju, to nije podrška ni zločinu ni ISIL u. Na kraju krajeva, sl. objašnjenje za isil je da su sami nastali, cirkus.
http://www.vakat.ba/index.php/bih/item/ ... olji-posao
insomnia78 wrote: Takodje je i veliki broj muslimana i njihovih vjerskih vodja prisutan na maršu
Nemoj me razočaravati, pogledaj šta sam napisao pa FR je 2x glasala za Palestinu,ovo je sasvim normalno.
U stvari, po meni u tome leži uzrok ovog događaja i trag ko ga je organizirao.
Last edited by walk_M-A-N on 11/01/2015 14:07, edited 1 time in total.
Nomo

#3844 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Nomo »

dustaban

Ali je zato savrseno jasno - bez obzira sta se tamo zaista desilo, taman da je sve bilo snimanje filma pa mi greskom skontali da je terorizam...
kako opravdati one silne komentare o podrsci teroristima?!

da pustimo radovana i ratka iz zatvora da zavrse posao 8) 8-) to bi ti izgleda volio
ps uopce nisam primjetio da iko podrzava terorizam . prije svega govorimo o ovom forumu . to je teska laz i velika podvala . opasna insinuacija . to je toliko bijedno i nisko . i ja sam cuo da FB ima debinih komentara koji se mogu izbrojati na prste dvije ruke . o podrski terorizmmu nema govora . niko normalan to nece podrzati a napisati ,, SILNI komntari ,, je , ponavljam proizvod plodne maste , poganluka i to moze napisati samo zlonamjerna osoba u koju spada ovaj forumas dustaban .
pps bosanci su zrtve najveceg jednog od najvecih terora u istoriji covjecanstva koji je trajao 4 pune godine od logora i silovanja , muckih ubistava , msovnih egzekucija a taj teror je zavrsio genocidom . bacati se na njih lazima nije bas ljudski .
HM 2011

#3845 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

insomnia78 wrote:
HM 2011 wrote:Broj napada na generalno islamske objekte ukazuje na takav zaključak....
Iskreno, broj napada je dosta, dosta manji nego se ocekivalo
Npr nasi mediji nisu naveli ni povecan broj fizickih i verbalnih napada od strane arapa, posebno u noci nokon atentata i sutradan, na policiju a Bgm i na zidove i njihove objekte
Nasi ljudi ove francuske arape dozivljavaju kao neke mirne bogobojazne cikice :D
Daleko je to od istine, daleko
Kako smo došli do toga - moglo bi se i to istražiti - samo ne mogu izbaciti sliku iz glave nekog talibana kako iz kanalizacije izvire i u riječi ala ala diže u zrak kolonu.... a nakon toga pogrom nad svim pripadnicima islamske vjerosipovjesti....

Kažu ljudi sloboda govora je temelj - ja kažem mir je temelj.
Sloboda govora od koje nema reakcije je dokazivanje nemoći - Jako smo svjesni toga baš mi.
homega

#3846 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

Je li Bakir Izetbegović otišao danas u Pariz, tamo se na Trgu slobode očekuje dolazak preko 100 državnika svijeta, mimo oko milion Francuza
HM 2011

#3847 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

homega wrote:Je li Bakir Izetbegović otišao danas u Pariz, tamo se na Trgu slobode očekuje dolazak preko 100 državnika svijeta, mimo oko milion Francuza
Pojma nemam ja da sam mu šef obezbjeđenja ne bih mu to preporučio...
Ripicipi

#3848 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

Gledam ove snimke iz Pariza i kontam sta ti je Evrope, kozojebi bi palili americku, francusku, englesku zastavu i plesali oko nje k'o divljaci.
tandmand

#3849 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tandmand »

iceman2010 wrote:
zenit dozic wrote: Ali kako da ih jednako tretiramo kad su ovi prvi "kozojebi" zaostali, a ovi drugi demokrate, moderni i cool :zzzz:
O tome i govorim. Zivot ovih manje vrijedi. Da ne ulazim u to da ih bas puno ne zanima ni to sto u njihovom ubijanju diretno ili indirektno ucestvuju njihove vlade radi vlastitih interesa. Njih, na njihovim forumima, niko nece pozvati na javno izvinjenje, a ako se pokrene rasprava siguran sam da ce ih vecina podrzati ubijanje "poluljudi" po africi i bliskom istoku. Ali hebi ga njima se moze jer su oni napredni, a ovi zaostali.
Pravila igre, vrijednosti i odnose diktira onaj koji je vlasnik tehnologije, naucnih dostignuca, medija, sveopceg znanja i kulturnih dostignuca.
Kada evropljani budu isli na bliski istok traziti posla, skolovati se i kada im ljudi budu u camcima bjezali u Egipat ... e tada ce se ti odnosi promijeniti - nikada. Ima dosta krivice i u tima narodima dole na BI. Jednostavno ne rade nista na sebi. Uzmimo za primjer Saudijsku Arabiju. Sta to oni proizvode? Koja su kulturna dostignuca? Da nafta presusi za par godina vratili bi se cuvanju kamila. Ocigledno je da imperijalizam zavadja, uvodi haos u islamske zemlje ... ali to je ono "tesko zabu u vodu natjerati".
insomnia78

#3850 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Znaci zidovi pobili sami sebe da zametnu trag :D
Svemocni zidovi
Kako to da, pored toliko jakog njihovog lobija, Francuska prizna Palestinu i glasa za njihovu rezoluciju u Vjecu bezbjednosti?
Post Reply