BAKIRE ODLAZI

Post Reply
L u c i f e r

#3826 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by L u c i f e r »

KatarinaKosaca wrote:
Black swan wrote:ketrin :D ja mislim da ti imaš blagi štokholmski sindrom :D
bez uvrede
Nema uvrede... ako misliš na to što sam rekla da je SDP gori , to i dalje mislim, a beli treba biti dooooobar lopov pa biti gori od SDA
A glede Bakira, on je neobrazovan, nenačitan, neelokventan, on je smo zbunjeni lopov i našao se u situaciji za koju nije dorastao od šefa kabineta do dierkotr azavoda za izgradnju, pa i sad, a Lagumdžija nije ni nepismeni ni smotan, nego jaaako opasan.
I inače kod mene nije nikad preovladavao osjećaj obožvanja ili idealiziranja ili branjenja po svaku cijenu nekog političara, niti neke opcije... ako si na to mislio glede štokolmskog sindroma, da branim svoje mučitelje, vremenom :D
Savršena dijagnoza.

Eventualno bih još dodao samo: slabić.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3827 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

jao_situacije wrote:takvi bošnjaci, a i generalno balkanci su u manjini
mi to moramo shvatiti i pokušavati mijenjati okolinu barem na mikro nivou
U manjini ovdje, gdje nema sistema i gdje i predsjednik u doba nemira i socijalne nepravde priča o Zari :-) :-) U zemljama gdje postoji sistem, ugledni građani, većinom
Dakle, naše je konačno entablirati vlast koja će kreirati (kopirati) sistem i primjenjivati pravnu državu da smo pred zakonom svi jednaki. To sad za sad nikome ne odgovara, jer nitko nije čist od krađe, a nikome se i ne sjedi u zatvoru.
razonoda

#3828 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:
U manjini ovdje, gdje nema sistema i gdje i predsjednik u doba nemira i socijalne nepravde priča o Zari :-) :-) U zemljama gdje postoji sistem, ugledni građani, većinom
Dakle, naše je konačno entablirati vlast koja će kreirati (kopirati) sistem i primjenjivati pravnu državu da smo pred zakonom svi jednaki. To sad za sad nikome ne odgovara, jer nitko nije čist od krađe, a nikome se i ne sjedi u zatvoru.
:-D bez napada MOLIM

entablirati :?: :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3829 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:
Šifra: Preko-štele-zemljačkom linijom-zaposleni-ljudi -iz -provincija-koji prjie Sarajeva nisu vidjeli, nemaju komepetencije , znanje ni sposobnost za posao za koji su pretplaćeni. Oni+ njihove familije dolazimo do egzaktne cifre Bakirovih glasača, obizirom da je neproizvodni segment makroekonomije enorman.
Sve stoji, ali nije Sarajevo tema. Kako objasnjavas Maglaj?
jao_situacije

#3830 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jao_situacije »

KatarinaKosaca wrote:

mi bezveze trunimo ovo je normalna pojava u sociologiji, zove se anomija, dirkem je detaljno opisao ovo što mi trenutno vidimo..
ovakvo stanje će proći i stvari će se "normalizirati" i sve će doći na svoje, a do tad truditi se, raditi, boriti se i to je to, nema nam druge :mrgreen:
jao_situacije

#3831 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jao_situacije »

razonoda wrote:
KatarinaKosaca wrote:
:-D bez napada MOLIM

entablirati :?: :?
:lol: :lol:
jesi ti imala neki strani jezik u školi ?
razonoda

#3832 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

@JAOOOOOOOOOOOOOOOO
jesi ti imala neki strani jezik u školi ?

jok ti si

de objasni tu rijec
ETABLIRATI
establish itself
KatarinaKosaca

#3833 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote: :-D bez napada MOLIM
Ko, koga, gdje, kako, zašto? :roll:

razonoda wrote:entablirati :?: :?
Šta znači ETABLIRATI?

» etablirati • glagol Namestiti, osnovati, utvrditi;
Otvoriti radnju, trgovinu, podići fabriku;
Utemeljiti, učvrstiti;
Opremiti, opskrbiti (fr.)
Utvrditi, osnovati, ustanoviti, zavesti, otvoriti, npr. trgovinu, fabriku i sl.; etablirati se, otvoriti sebi radnju, radionicu, fabriku; smestiti se, odomaćiti se, naseliti se, okućiti se, oženiti se.
;-)

O-B-J-A-Š-NJ-E-N-O.
Last edited by KatarinaKosaca on 18/07/2015 16:06, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#3834 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by L u c i f e r »

jao_situacije wrote:
KatarinaKosaca wrote:

mi bezveze trunimo ovo je normalna pojava u sociologiji, zove se anomija, dirkem je detaljno opisao ovo što mi trenutno vidimo..
ovakvo stanje će proći i stvari će se "normalizirati" i sve će doći na svoje, a do tad truditi se, raditi, boriti se i to je to, nema nam druge :mrgreen:
Upravo ovo je bio jedan od mojih kljucnih argumenata protiv proslogodisnjih protesta.

Anomija se ne moze prevazici revolucijom niti rjesenjem carobnim stapicem preko noci niti sa deus ex machina...

Priroda drustvenih procesa je nazalost takva.
Last edited by L u c i f e r on 18/07/2015 16:28, edited 1 time in total.
JThomas

#3835 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

nažalost dirkem nije stvarao na balkanu nego u francuskoj. anomija i recesija su ovdje prirodno stanje, a suprotno su incidenti...
razonoda

#3836 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:
razonoda wrote: :-D bez napada MOLIM
Ko, koga, dje, kako, zašto? :roll:

razonoda wrote:entablirati :?: :?
Šta znači ETABLIRATI?

» etablirati • glagol Namestiti, osnovati, utvrditi;
Otvoriti radnju, trgovinu, podići fabriku;
Utemeljiti, učvrstiti;
Opremiti, opskrbiti (fr.)
Utvrditi, osnovati, ustanoviti, zavesti, otvoriti, npr. trgovinu, fabriku i sl.; etablirati se, otvoriti sebi radnju, radionicu, fabriku; smestiti se, odomaćiti se, naseliti se, okućiti se, oženiti se.
;-)

O-B-J-A-Š-NJ-E-N-O.

:lol: HVALA I ----------UDATI SE :-)
razonoda

#3837 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

@KATO
O-B-J-A-Š-NJ-E-N-O.

jel ti sada jasno zasto Bakir -vlada :-D
jao_situacije

#3838 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jao_situacije »

L u c i f e r wrote: Upravo ovo je bio jedan od mojih kljucnih argumenata protiv proslogodisnjih protesta.

Anomija se ne moze prevazici revolucijom niti rjesenjem carobnim stapicem preko noci niti sa deux et machina...

mora proći jedna generacija da bi se to desilo, i to u nekom krajnje optimističnom predviđanju, kod nas vjerovatno i dvije generacije :mrgreen:
ljudima je to teško objasniti, ali to je tako
razonoda

#3839 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

:-)

vidim OPET slike iz nocnog zivota Sarajeva--dostupne.

Jel to zbog Bajrama --nisu htjeli objavljivati :?: :zoka:
L u c i f e r

#3840 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by L u c i f e r »

JThomas wrote:nažalost dirkem nije stvarao na balkanu nego u francuskoj. anomija i recesija su ovdje prirodno stanje, a suprotno su incidenti...
Ne bih se slozio.

1500-1914 red
1914-1945 nered
1945-1992 red
1992-2015... nered

Vise- manje...
L u c i f e r

#3841 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by L u c i f e r »

jao_situacije wrote:
L u c i f e r wrote: Upravo ovo je bio jedan od mojih kljucnih argumenata protiv proslogodisnjih protesta.

Anomija se ne moze prevazici revolucijom niti rjesenjem carobnim stapicem preko noci niti sa deux et machina...

mora proći jedna generacija da bi se to desilo, i to u nekom krajnje optimističnom predviđanju, kod nas vjerovatno i dvije generacije :mrgreen:
ljudima je to teško objasniti, ali to je tako
Tako je.

Pogledajmo samo npr francusku revouciju kao skolski primjer...
JThomas

#3842 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by JThomas »

L u c i f e r wrote:
JThomas wrote:nažalost dirkem nije stvarao na balkanu nego u francuskoj. anomija i recesija su ovdje prirodno stanje, a suprotno su incidenti...
Ne bih se slozio.

1500-1914 red
1914-1945 nered
1945-1992 red
1992-2015... nered

Vise- manje...
jedino pod komunistima ove zemlje nisu bile među najsiromašnijim u evropi, jedino smo tu malo odskočili prema sredini tabele, a promijenio se kunto i panto. sloveniju ne računam.
KatarinaKosaca

#3843 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

razonoda wrote:@KATO
O-B-J-A-Š-NJ-E-N-O.

Napisah, ministarstva, uredi, zavodi, direkcije, ostale samostalne upravne organizacije, ili organizacije pri VM ili stalna tijela VM+Telecom+FDS+Elektroprivreda sadrži 95% ljudi koji su preko štele i bez kompetencije. Ne rade, i primaju plaću. Oni i njihove familije glasaju Bakira jer im je omogućio taj koruptivni način življenja na uštrb ljudi koji su nešto učili...
A i sam Bakir je takav :D Intelektualni nivo misice, knjiga "Miroslav Krleža", autor: Gospoda Glembajevi, mir u svijetu...

A SDP bi na ovo rekao cereći se: Tebi krivo što ti ne možeš, pa si ljumomorna :-) :-)
L u c i f e r

#3844 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by L u c i f e r »

JThomas wrote:
L u c i f e r wrote:
Ne bih se slozio.

1500-1914 red
1914-1945 nered
1945-1992 red
1992-2015... nered

Vise- manje...
jedino pod komunistima ove zemlje nisu bile među najsiromašnijim u evropi, jedino smo tu malo odskočili prema sredini tabele, a promijenio se kunto i panto. sloveniju ne računam.
E to je vec druga prica, vrijedna vlastite teme, ali i naucnih radova... :)
razonoda

#3845 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:
razonoda wrote:@KATO
O-B-J-A-Š-NJ-E-N-O.

Napisah, ministarstva, uredi, zavodi, direkcije, ostale samostalne upravne organizacije, ili organizacije pri VM ili stalna tijela VM+Telecom+FDS+Elektroprivreda sadrži 95% ljudi koji su preko štele i bez kompetencije. Ne rade, i primaju plaću. Oni i njihove familije glasaju Bakira jer im je omogućio taj koruptivni način življenja na uštrb ljudi koji su nešto učili...
A i sam Bakir je takav :D Intelektualni nivo misice, knjiga "Miroslav Krleža", autor: Gospoda Glembajevi, mir u svijetu...

A SDP bi na ovo rekao cereći se: Tebi krivo što ti ne možeš, pa si ljumomorna :-) :-)
:-)
Bakir je ---11 prst na nozi Bosnjaka. .

Samo se -operacijom moze odstraniti :lol:
razonoda

#3846 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

AMERIČKI RATNI KOLEDŽ TVRDI Izetbegović je vođa opasne organizacije najradikalnijih islamista u BiH - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187357/americ ... 11746.html

ili HercegBosna .org
L u c i f e r

#3847 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by L u c i f e r »

razonoda wrote:AMERIČKI RATNI KOLEDŽ TVRDI Izetbegović je vođa opasne organizacije najradikalnijih islamista u BiH - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187357/americ ... 11746.html

ili HercegBosna .org
:roll:
jao_situacije

#3848 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jao_situacije »

L u c i f e r wrote:
razonoda wrote:AMERIČKI RATNI KOLEDŽ TVRDI Izetbegović je vođa opasne organizacije najradikalnijih islamista u BiH - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187357/americ ... 11746.html

ili HercegBosna .org
:sinbad:
Bismillahi Allahu ekber
razonoda

#3849 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

jao_situacije wrote:
L u c i f e r wrote:

ili HercegBosna .org
:sinbad:
Bismillahi Allahu ekber
:-D likewise
relativno84

#3850 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by relativno84 »

KatarinaKosaca wrote:
relativno84 wrote:Ridjobradi odlazi i povedi sa sobom ove visoke temperature, hocemo Šćepu i totalno zahladjenje Bošnjaka :bih:
Hoćemo poštenog čovjeka, odnosno onog koji će imati odgovornost pram našeem novcu. Šta manje tražiti? Zvao se on Šćepo ili Džebrailo ili Vaso, sasvim mi je svejedno, vapim za poštenim političarem, a Bakirov lopovluk, drskost, dvoličnost, troličnost prelazi svaku mjeru. I , naravno mješanje č,ć, đ, dž :D
Znam Kato, to i jeste cilj. Da Bosnjake predstavlja bilo ko i svi ce biti sretni. Zao mi je sto ce ove frustracije ostati trajne, jer se nista drasticno promijeniti nece. Kompleksas iz Plava potvrdjuje iz dana u dan kolika je stetocina, ali kao sto ti rece pa daj da vidimo i njega pa da mu sudimo. Mnogi su mozda isto to mislili kad su podrzavali njemackog postenjacinu :roll: obojica imaju sklonost ka likovnoj umjetnosti i jako izrazen kompleks nize vrijednosti.
Post Reply