Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#3826 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Šveđanin wrote:Zadnje stanje:

Image
A sad to stanje uporedi sa "analizom" @kamen_spoticanja. Wishful thinking amateurs.
kamen spoticanja

#3827 Re: Ukrajina

Post by kamen spoticanja »

Challenger__ wrote:
kamen spoticanja wrote: I ako rusi uzmi citav krim, odmah uz njih zivjet ce najveci proamerikanci na dunjaluku...
Ti si školski primjer nekog ko nema blage veze s vezom.

Odessa:

Image

- zastava u Odesi, video, klik!

_____

Nemaš ti pojma.
Evo oper ista stvar...od prepuhanog ega, nisi u stanju jasno procitati i razumjeti ni prostu recenicu :-)
tnnt

#3828 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Challenger__ wrote:
Image

A sad to stanje uporedi sa "analizom" @kamen_spoticanja. Wishful thinking amateurs.
ma daj molim te, poslali Rusi 20-30k vojnika i misliš da stime pokoriše Ukrajinu?
ako dođe do rata, morati će skupiti Putin barem 500k
Last edited by tnnt on 02/03/2014 23:32, edited 1 time in total.
Challenger__

#3829 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kakv ego ba. Tu pretenduješ na deke dalekosežne zaključke a nemaš blage veze o Ukrajini.
Last edited by Challenger__ on 02/03/2014 23:41, edited 1 time in total.
udar 99

#3830 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

'rata nece biti , mirno spavajte "
ko to rece ?
crni humor
situacija je mnogo opasnija nego sto mislimo
Ruski nacionalisti ( ima ih masu u Ruskoj Armiji koja je snazno ojacala )
zele osvetu protiv 'zapada"
NATO i jeste stvoren da se bije sa Rusijom ( bivsim SSSR)
bilo koja strana da popusti ?
to je kraj !
za Putina ( svrgnut ce ga nacionalisti i raspad )
ili za NATO , raspad , takodjer
(ako ne mogu rijesiti problem sa 10 000 Ruskih vojnika sa lakim oruzjem ? a zasto onda postoje i trose toliko para ? i salju nas u ratove preko okeana a vamo rintamo sa minimalnom nadnicom? i namecu mjere stednje i stabilizacije )

mozemo sada , na zalost , da se osvrnemo ( prije negoli se atomske pecurke pojave ) cime ce Rusi udariti iz njihove palete modernih oruzja ( Poljaci su i opet su najebali !) ?
po njima prvo a zatim Njemacka ( krstareci i protubrodski projektili )

Zajko i ja

#3831 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

pici wrote:...
Nemoj se ti sta ljutiti, nista licno jaro, samo mi je bilo smijesno kako se provaljujes :D Nemoj se ba praviti nacitan, pusti ti ruske klasike, psihologiju itd., raja ce ti se smijat. Evo necu ti vise smetati, samo ti nastavi razgovor sa svojim jaranom :D :thumbup:
kamen spoticanja

#3832 Re: Ukrajina

Challenger__ wrote:Kakv ego ba. Tu predenduješ na deke dalekosežne zaključke a nemaš blage veze o Ukrajini.
Ama na sto ja pretendujem?
Hajd molim te kazi sta sam mislio reci onom recenicom koju si citirao?
Zajko i ja

#3833 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Nije valjda da su Rusi vec zauzeli sve ovo? Ili je ovo samo gdje su demonstracije bile?
tnnt

#3834 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Ljuba Moljac wrote:opet greska, nisam iz RSa, ne podrzavam Rusiju, Srbiju, pogotovo ne ukrajinske fasiste... tvoji komentari su strasno ograniceni i stalno fulas :lol: :D

Probaj malo manje da si opterecen, ne valja ti to ... Vidjet ces, mozda razvijes mozdane vijuge pa napises nesto suvislo :wink:
poput tebe jelda?
neka Rusi pripoje Krim i okupiraju dio Ukrajine, jer neki demonstranti srušiše u susjednoj državi presjednika?
jako suvislo, ima logike za prvašiće u školi u svemu tome :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3835 Re: Ukrajina

Post by Truba »

JThomas

#3836 Re: Ukrajina

Post by JThomas »

Pahlavii wrote:Klackalica moći je odavno prevagnula na drugu stranu a amerika nema više ni teoretske izglede da to promeni. Svi njeni oponenti imaju nuklearno oružje, imaju lovu, imaju proizvodnju svega što i oni prave, čak što više, Kina bunkeriše dolare samo da bi ih povukla sa tržišta i zaštitila ameriku od trenutnog bankrotsvta.
Sve što imaju su šarene emisije na NBC i FOX sa političkim dinosaurusima i mačo filmove u kojima superheroji rešavaju planetarne krize jer su oni nesposobni da više na išta utiču. Mogu da gnjave i mrcvare tamo neku Venecuelu ili Kubu, ali Rusija ili Kina su za njih nedodirljivi. EU zahvaljujući svom nejedinstvu samo sebe sprečava da preuzme ulogu amerike, a možda je to i dobro što je tako jer amerika nije nikome ništa dobro donela, pa ni samoj sebi. Trula i dekadentna država, kao stari Rim.

Sad ćete vi mene optužiti da sam četnik, salonac i ko zna šta. Ali fakti su jednostavni. Amerika je zemlja u raspadu, da li danas, sutra ili za godinu dana, ta zemlja nema budućnost.

Srbin sam, priznajem, valjda i Srbi imaju pravo da komentarišu u temi.
lako je proizvesti, ali valja prodati ako se amerika ugasi.

i marks je napisao da je svaka ekonomska kriza kriza hiperprodukcije. e zamisli gdje onda ostali idu ako amerika padne?
Challenger__

#3837 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

kamen spoticanja wrote:Hajd molim te kazi sta sam mislio reci onom recenicom koju si citirao?
Kao slijepac previđaš elementarnu činjenicu: ne računajući Krim, sve ostalo je rad Ukrajinaca (građana Ukrajine), implozija, raspad sistema Majdana na jugoistoku. A ti pričaš o nekom potencijalnom animozitetu oko Krima, kao da tamo žive Seldžuci a ne Ukrajinci (Rusi, ruskogovoreći, Ukrajinci, svejedno).
Zajko i ja

#3838 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Challenger__ wrote:Kakv ego ba. Tu predenduješ na deke dalekosežne zaključke a nemaš blage veze o Ukrajini.
Sto se tice toga ko ima ili nema veze o Ukrajini...

Rekao sam ja tebi, prije jedno godinu+ ako se sjecas, a posto pretendujes da znas, da je Ukrajina glavni ulog....
I sta je tada bilo? Lagano si to odbacio kao nevazno, i rekao da je Ukrajina ad acta, a teziste je na Bliskom Istoku, tj. u to vrijeme Siriji. Pokusao sam sa daljnjim ojasnjenjem, ali nije islo...

Veliki ljudi priznaju greske :izet: ;-)
tnnt

#3839 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Pahlavii wrote: Sad ćete vi mene optužiti da sam četnik, salonac i ko zna šta. Ali fakti su jednostavni. Amerika je zemlja u raspadu, da li danas, sutra ili za godinu dana, ta zemlja nema budućnost.

Rusija a i mi balkanci bi bili sretni, da barem pola tog raspadnutog standarda a i bdp-a dostignemo
hebiga ako su oni u raspadu, mi bolje da nestanemo sa ove planete koliko smo jadni a i Rusi sa nama :D
Zajko i ja

#3840 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Dodacu i to da Ukrajina zaista JESTE glavni geostrateski battlefield! I nije to bilo nepoznato.

Licno mislim da Rusi strateski dobro igraju. Kao da se prepoznaje i ponavlja lucidnost kojea se vidjela u Gruziji...
radostan dan

#3841 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Zajko i ja wrote:Nije valjda da su Rusi vec zauzeli sve ovo? Ili je ovo samo gdje su demonstracije bile?
tamo gdje su bile demonstracije i gdje je otkazana poslušnost novoj kijevskoj vlasti.
kamen spoticanja

#3842 Re: Ukrajina

Challenger__ wrote:
kamen spoticanja wrote:Hajd molim te kazi sta sam mislio reci onom recenicom koju si citirao?
Kao slijepac previđaš elementarnu činjenicu: ne računajući Krim, sve ostalo je rad Ukrajinaca (građana Ukrajine), implozija, raspad sistema Majdana na jugoistoku. A ti pričaš o nekom potencijalnom animozitetu oko Krima, kao da tamo žive Seldžuci a ne Ukrajinci (Rusi, ruskogovoreći, Ukrajinci, svejedno).
Fakat si losh
Kakve veze ima jel krim ili odesa...radi se o + - 100 tinjak kilometara od ruske granice...dakle ne o texsasu, nego ruskoj granici
A ako se Ukrajina podijeli sta mislis ko ce prozapadnoj vladi u Kijevu biti kriv i kad kisa pada a i kad ne pada?
korisnik.1

#3843 Re: Ukrajina

Post by korisnik.1 »

Pahlavii wrote:Klackalica moći je odavno prevagnula na drugu stranu a amerika nema više ni teoretske izglede da to promeni. Svi njeni oponenti imaju nuklearno oružje, imaju lovu, imaju proizvodnju svega što i oni prave, čak što više, Kina bunkeriše dolare samo da bi ih povukla sa tržišta i zaštitila ameriku od trenutnog bankrotsvta.
Sve što imaju su šarene emisije na NBC i FOX sa političkim dinosaurusima i mačo filmove u kojima superheroji rešavaju planetarne krize jer su oni nesposobni da više na išta utiču. Mogu da gnjave i mrcvare tamo neku Venecuelu ili Kubu, ali Rusija ili Kina su za njih nedodirljivi. EU zahvaljujući svom nejedinstvu samo sebe sprečava da preuzme ulogu amerike, a možda je to i dobro što je tako jer amerika nije nikome ništa dobro donela, pa ni samoj sebi. Trula i dekadentna država, kao stari Rim.

Sad ćete vi mene optužiti da sam četnik, salonac i ko zna šta. Ali fakti su jednostavni. Amerika je zemlja u raspadu, da li danas, sutra ili za godinu dana, ta zemlja nema budućnost.

Ti si onaj tip sa RapidSerbia foruma, pod nickom YODA. Ili neko kopira njegove postove
Challenger__

#3844 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Zajko i ja wrote:
Sto se tice toga ko ima ili nema veze o Ukrajini...

Rekao sam ja tebi, prije jedno godinu+ ako se sjecas, a posto pretendujes da znas, da je Ukrajina glavni ulog....
I sta je tada bilo? Lagano si to odbacio kao nevazno, i rekao da je Ukrajina ad acta, a teziste je na Bliskom Istoku, tj. u to vrijeme Siriji. Pokusao sam sa daljnjim ojasnjenjem, ali nije islo...

Veliki ljudi priznaju greske :izet: ;-)
- Oko moje, pogledaj malo bolje moje upise na temi Sirija i na temi Rusija (koju sam ja otvorio, ima dvije godine, btw). Na njoj sam bezbroj puta citirao misao Bžežinskog o značaju Ukrajine. Kao što sam napisao na temi Sirija da će elite zapada "otvoriti novi front".

Lijep pozdrav.
It_is_a_Leclerc

#3845 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Ah... Geopolitičke analize by Novi Svjetski Pored acompanied by Zeitgeist Project.

Sunce zalazi na zapadu ! To su smislili Amerikanci tj. Biden, Hilary i Obama. Cionistička zavjera. Grozno. Sklonite djecu.
Challenger__

#3846 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

kamen spoticanja wrote: Kakve veze ima jel krim ili odesa...radi se o + - 100 tinjak kilometara od ruske granice...dakle ne o texsasu, nego ruskoj granici
A ako se Ukrajina podijeli sta mislis ko ce prozapadnoj vladi u Kijevu biti kriv i kad kisa pada a i kad ne pada?
:-)

Odessa je grad na krajnjem jugozapadu Ukrajine, a ne o "ruskoj granici. Živio, vozdra.
Zajko i ja

#3847 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

Sefe, rekao si da je Ukrajina zavrsena prica i da je Sirija korak dalje :izet: Nisam ja bas tebe toliko pratio, pa da mogu pisatu opuse kao Emir Suljagic :-D , ali ovo si rekao.
Ne mogu da vjerujem da negiras to.
Challenger__

#3848 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

It_is_a_Leclerc wrote:Ah... Geopolitičke analize by Novi Svjetski Pored acompanied by Zeitgeist Project.

Sunce zalazi na zapadu ! To su smislili Amerikanci tj. Biden, Hilary i Obama. Cionistička zavjera. Grozno. Sklonite djecu.
Ne, ne, uvaženi kolega. Samo su u Ukrajini ispali nekompetentni amateri, da ne kažem - majmuni.

Laku noć.
STARBUZZ
Location: Od Ciglana do Podhrastova, od Breke do Mejtaša, including Jezero

#3849 Re: Ukrajina

Post by STARBUZZ »

Meni ovo mirise na 3. svjetski rat, za koji se postavlja scena jos od Sirije.
Ukoliko krene sukob izmedju Ukraine i Rusije, USA i EU nece moci gledati kako Rusija gazi Ukrainu jer ce to biti cisto bacanje rukavica u lice Merkelovoj, Obami i... Ne vjerujem da ce ovi ostati pognute glave i da ce otrpiti tac od Rusije da ne odgovore, i u slucaju odgovora tu vec imate 3. svjetski rat. Na stranu Rusije sigurno ce stati Kina, Iran i S. Koreja.
Dok ce na ovoj drugoj strani biti NATO.

Jedna stvar je zanimljiva, a to je, koliko se Izrael drzi izvan ove situacije... Oni koji su uvijek rezali zajedno sa Amerikom, sada sute. Nisam upratio niti jednu izjavu Izraelskih celnika vezano za situaciju u Rusiji.
Last edited by STARBUZZ on 02/03/2014 23:57, edited 1 time in total.
tnnt

#3850 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

nitko vidim ne spominje pod kojim je uvjetima predala Ukrajina nuklerano oružje
u potpisanoj i verificiranoj dekleraciji i amerika i Rusija su se obezale da će štititi Ukrajinu
u slučaju napada kao i njezin teritorijalni integritet, zajebali se jadni
papir svašta trpi, lažljivi Rusi i licemjerni Amerkanci
Post Reply