Sirija
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#3826 Re: Sirija
Sad mi je malo jasnije, a gledo sam u nebo ko ozebo u Sunce, zašto Međunarodna Zajednica nije brže reagovala kod nas.
Mi smo prošli svu tu golgotu. Izrael je prošao prije nas. Nas nema šaka jada, nema ni izraelćana. Tipovi su skontali da ako čekaš da ti neko "nako" pomogne donji si. K'o što reko moj jaran "Što se ba živciraš i navijaš za slabiji tim? Izaberi sebi najjači, Barsu, i uživaj gledajući.".
Nije OT. Sirija (o kojoj pojma nemam) očigledno treba pomoć. Treća godina. Ljudi tamo čekaju ko će pomoći i zaustaviti ubijanje.
Na kraju, htjeo sam reći, kada prođe sve ovo u Siriji. Neka izaberu sebi najjačeg na Svijetu i budu uz nj.
Jebo Međunarodnu Zajednicu.
Mi smo prošli svu tu golgotu. Izrael je prošao prije nas. Nas nema šaka jada, nema ni izraelćana. Tipovi su skontali da ako čekaš da ti neko "nako" pomogne donji si. K'o što reko moj jaran "Što se ba živciraš i navijaš za slabiji tim? Izaberi sebi najjači, Barsu, i uživaj gledajući.".
Nije OT. Sirija (o kojoj pojma nemam) očigledno treba pomoć. Treća godina. Ljudi tamo čekaju ko će pomoći i zaustaviti ubijanje.
Na kraju, htjeo sam reći, kada prođe sve ovo u Siriji. Neka izaberu sebi najjačeg na Svijetu i budu uz nj.
- Kikibombona
#3827 Re: Sirija
Kako bi lovili u mutnom da su intervenisali odmah nakon sto se prasina digla. Bolje sacekati da se drzava devastira u svakom pogledu, bude lakse ostvariti zacrtane ciljeve.Hame_ wrote: Nije OT. Sirija (o kojoj pojma nemam) očigledno treba pomoć. Treća godina. Ljudi tamo čekaju ko će pomoći i zaustaviti ubijanje.
Mali se uvijek treba drzati jaceg. Jebo Rusiju i Kinu. Oni su ti kao 'prijatelji', gines i krvaris uz njihovu 'podrsku' i onda vidis kako nestaju kada su ti najpotrebniji. Neka se velike sile medjusobno direktno sukobljavaju, a mali neka se priklanjaju pobjedniku.Na kraju, htjeo sam reći, kada prođe sve ovo u Siriji. Neka izaberu sebi najjačeg na Svijetu i budu uz nj.
Al naravno, nista od toga, lakse je bitke voditi preko ledja malih i nemocnih, posebno ako su naivni kao Arapi.
- jeza u ledja
#3828 Re: Sirija
Bonifikacijom efekta postuma sam pocastvovan tvojim oficijelnim odgovorom po meritumu.husein_kapetan wrote: A tebi vidim proradio grč u lijevom obrazu... ne beri brigu proći će ...
- Alfons Kauders
#3829 Re: Sirija
B61 je termonuklearna bomba. Osiromaseni uran je jedan od "ciscih" dijelova iste.TheMule wrote:Naravno da se koristi na nekim bombama, zasto da ne? B61 je jedna takva bomba koja probija bunkere, pa se onda aktivira. Brzina nije jedino mjerilo energije, vec i masa. Ako raketa nije dovoljno brza, onda velika masa moze to nadoknaditi.Alfons Kauders wrote:Ne vidim takticku namjenu za takav Tomahawk. DU penetratori se koriste na protuoklopnim sredstvima, penetratorima koji pice 1500m/s... Tomahawk je 6-7 puta sporiji - nikakav ucinak ne bi dobio od DU... Zato se i ne koristi u te svrhe, kao ni na bombama, cak ni na bunker-buster bombama. Nema svrhe.TheMule wrote:Moguce je da Tomahavci imaju DU, cak i 300kg (zasto da ne, to bi bilo pozeljno sa nekog taktickog gledista) ali se ne mogu naci dokazi za to, samo skepkulacije.
Ipak, husainova primjedba je na mjestu, jer ce se DU koristiti ako dodje do napada. Ali mislim da koristenje tog nije vazno ako vec dodje do konflikta, jer se tamo desavaju dosta gore stvari, a DU je samo jedan prut koji se koristi da se tuce po Amerkancima. Kad su DU bacali po Bosni, ne sjecam se da su se ljudi bunili, osim oni u rs.
DU se u BiH i na Kosovu koristio u vidu 30mm protutenkovske municije... Druga primjena bi bila tenkovski topovi kalibra 120mm - nista od toga nece biti koristeno u Siriji.
Razlog sto sam reko da bi se Tomahavk mogo koristiti na taj nacin je upravo to da se mornarici da mogucnost da probijaju manje bunkere, ako, zbog manjka brzine, ne one velike. Sad to imaju armija i vazduhoplovstvo, ali bi bilo logicno da i mornarica imas slicnu stvar.
Jednostavno, DU je slijedeci korak u proizvodnji municije, cak i one manje kao sto su 30mm topovi koje si spomenuo. Da li je zdravo ili nije, to nekoga ko proizvodi i koristi oruzje da ubija druge ne interesuje.
U predhodnom postu sam samo htio staviti doznanja nelogicnost u raspravi o uraniju kad taj sto donosi uranij za sobom donosi i bombe sa 250kg eksploziva. Ili si za napad, ili nisi, a uranij ne bi trebo biti jedan od argumenata za "da" ni "ne".
Tomahawk jednostavno nije dobar za te stvari, radi brzine i relativno male mase bojeve glave. To bi bilo bacanje vremena i para - da nije tako budi siguran da bi ga napravili, nije da se Ameri ne vole kurcit.
-
anonimus0007
#3830 Re: Sirija
džefersone sine koliko je tebi godina?jefferson wrote:[q
Naravno da se ne poklapa, ali nesto mi smrdi u siriji da se iko nesto previse bori za pravdu, a pogotovo ne rusi i kinezi.
Ja sam samo dao komentar na cinjenicu da je najednom problem DU, ali 95 to nije bio problem.
Sto bi se reklo, lako je tudjim qrtzem gloginje mlatit.
- omega369
#3831 Re: Sirija
Kao sto rekoh neki dan. ameri ce doci, malo se istresti, napraviti malo prometa vojnoj industriji i to bi bilo to. a ako im se, kojim slucajem jos situacija na terenu i interesi poklope mozda i uspiju postaviti drugog šita umjesto ovog navaljalog
sve već viđeno
sve već viđeno
-
sumirprimus
#3832 Re: Sirija
uhvati li iko sinoc duzinu trajanja intervencije?spomenuse par opcija,od one 4-6 dana,pa do one od 30-ak dana...
ove slike sa vojnicima su takodje besmislene,jerbo ljudi fino rekose no buts on d graund...
ove slike sa vojnicima su takodje besmislene,jerbo ljudi fino rekose no buts on d graund...
- Maystor
#3833 Re: Sirija
alfonse, upućujem ti izvinjenje. tvoje postove čitam samo letimično ili nikako. ja te percipiram kao osobu veoma limitiranog znanja (koje uglavnom potječe od gledanja američkih igranih filmova).Alfons Kauders wrote:O Kolumbo, izvini nisam te prepozno.... Hvala sto si nam objasnio nesto sto sam vec napisao 4-5 putaMaystor wrote:nakon svih besmislica koje su se pričale o ruskim brodovima, njihova stvarna uloga bi mogla biti ovako nešto
http://www.youtube.com/watch?v=2WzF_4eBTYQ
- Alfons Kauders
#3834 Re: Sirija
Ok, ne trebam onda napominjati da si i u drugom postu rekao potpuno istu stvar kao ja?Maystor wrote:alfonse, upućujem ti izvinjenje. tvoje postove čitam samo letimično ili nikako. ja te percipiram kao osobu veoma limitiranog znanja (koje uglavnom potječe od gledanja američkih igranih filmova).Alfons Kauders wrote:O Kolumbo, izvini nisam te prepozno.... Hvala sto si nam objasnio nesto sto sam vec napisao 4-5 putaMaystor wrote:nakon svih besmislica koje su se pričale o ruskim brodovima, njihova stvarna uloga bi mogla biti ovako nešto
http://www.youtube.com/watch?v=2WzF_4eBTYQ
Dakle ako sam ja ogranicen, koliko si onda ti ogranicen kad par dana kasnije ponavljas potpuno iste stvari?
-
sumirprimus
#3835 Re: Sirija
alfons
neka ga...
imaju ameri svojih aferima u svijetu itekako...
i recimo da se vrate u svoj izolacionizam, i prepuste ostatku slobodnog svijeta da uziva...
sta cemo,kad dodje opet do scenarija ko u ww1,ww2,bosni,kosovu,bombardovanju srbije?evo sad siriji..dobro ovo od ww2 pojedincima je ionako propaganda
i recimo da se vrate u svoj izolacionizam, i prepuste ostatku slobodnog svijeta da uziva...
sta cemo,kad dodje opet do scenarija ko u ww1,ww2,bosni,kosovu,bombardovanju srbije?evo sad siriji..dobro ovo od ww2 pojedincima je ionako propaganda
- Alfons Kauders
#3836 Re: Sirija
I WW2 je mnogim na temi bio propaganda - ili nisi primjetio njihove linkove o Hazarima, poricanju Holokausta i sl.sumirprimus wrote:alfonsneka ga...
A Amerika se vise ne moze vratiti u izolacionizam, prekasno je. Valja im glumit drota do kraja svijeta, ili Amerike.
-
daddy-kool
#3837 Re: Sirija
jeza u ledja wrote:Ti si legenda buraz, samo nastavi, po meritumu.husein_kapetan wrote:Ovdje treba malo poslagati stvari.Alfons Kauders wrote:
Fino te pitam, ako vec ima toliko informacija, a ima, zasto onda prodajes muda pod bubrege. Ti si rekao da Tomahawk koristi DU penetrator od 300kg, ne ja.
Dakle nesto ne stima intelektualacfino te pitam, opet, koje oruzje sa DU ce se koristiti u Siriji. Hajmo, da vidimo taj intelekt i cinjenice na djelu. Koje?
A za efekte DU na zdravlje me cisto zaboli ona stvar - jer su potpuno nebitni ukoliko se DU nece koristiti, intelektualac.
-Intelekt se ne preslikava u tituli (intelektualac)- i kontekstualno je aberantan..
-Moj metod pisanja se uvijek bazira na činjenicama koje su evidentno lahko dostupne za bilo koga i nikada nisu ideološki obojene- time i link gore postan samo treba pročitati ...
Ne "govorim ja" već univerzum geostrateških studija eminentnih analitičara po meritumu.. bilo bi previše i pretenciozno afermirati da ja nešto "znam ili tvrdim" Pstoje hiljade naučnih studija koje tretiraju materiju i njene efekte to što to vama iz nekih razloga nije dostupno nije moj problem i ne želim o tome diskutovati.
Za potvrdu gore napisanog konsultirati npr:http://www.comedonchisciotte.org/site/m ... e&sid=8091 -ili sl.
Onda će mo razgovarati....![]()
![]()
Aberantno pretenciozno afermiras da si intelektualno po meritumu neumitno kolaudiran.
Samo da te jos jednom pohvalim, a onda ce mo dalje razgovarati.
@husein_kapetan: Odakle ovakav stil izražavanja potiče? Talijanska škola?
-
hipphop
#3838 Re: Sirija
Damask u iscekivanju americkog udara

-
Revoltage
#3839 Re: Sirija

Iskljucena struja u 90% grada Damaska.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3840 Re: Sirija
ja fakat ne kontam te arape
jel njima fakat ono biće šta da Alah
pa ih nije briga ili šta već...
kakvo vozanje auta i kamiona... izvan svoga rodnog mjesta ili mjesta gdje živiš
fakat mi nije jasno
elem što se terorista tiče jasno je da njihova ideologija nema nikakve šanse u modernom sekulariziranom svijetu koji će kad tad doći i u arapske islamske zemlje gdje će se ljudi udaljiti od tih samozvanih šeika i teologa pa će ih zanimati što kvalitetniji život
samo je pitanje koliko će štete i klanja napraviti u tom procesu
fakat mi nije jasno
elem što se terorista tiče jasno je da njihova ideologija nema nikakve šanse u modernom sekulariziranom svijetu koji će kad tad doći i u arapske islamske zemlje gdje će se ljudi udaljiti od tih samozvanih šeika i teologa pa će ih zanimati što kvalitetniji život
-
Dr Jurica Ustamujić
#3841 Re: Sirija
sad fino kokice u ruke i uživati dok se ovo obija amerikancima o glavu.
- Truba
#3842 Re: Sirija
obija se manjinama na terenu i to onim najjadnijjim slojevima
pretpostavljam da su bogataši i intelektualci zdušili na vrijeme
-
Bodkin
#3843 Re: Sirija
ne budi siguranAlfons Kauders wrote:I WW2 je mnogim na temi bio propaganda - ili nisi primjetio njihove linkove o Hazarima, poricanju Holokausta i sl.sumirprimus wrote:alfonsneka ga...
A Amerika se vise ne moze vratiti u izolacionizam, prekasno je. Valja im glumit drota do kraja svijeta, ili Amerike.
-
Bodkin
#3844 Re: Sirija
aha, ispraznice malo skladista starih tomahavka i zdrao. pravo obijanje o glavuDr Jurica Ustamujić wrote:sad fino kokice u ruke i uživati dok se ovo obija amerikancima o glavu.
-
Dr Jurica Ustamujić
#3845 Re: Sirija
govorim o politici i implikacijama po dugorocne americke interese koji su tako mijenjali rezimo po iranu i iraku i samo se još dublje ukopavali. a da u smrt biva poslana sirotinja, to nije ništa novo.Black swan wrote:obija se manjinama na terenu i to onim najjadnijjim slojevima
-
Dr Jurica Ustamujić
#3846 Re: Sirija
Bodkin wrote:aha, ispraznice malo skladista starih tomahavka i zdrao. pravo obijanje o glavuDr Jurica Ustamujić wrote:sad fino kokice u ruke i uživati dok se ovo obija amerikancima o glavu.
pricam o strateskim implikacijama po njihove interese. nisu oni puno metaka potrosili ni u iraku ni 1953 u iranu kad su doveli šaha na vlast, ali se svakom intervencijem uvaljivali u još vece probleme.
ne mislim na vojne gubitke. to nikoga ne interesuje. ni u washingtonu. cak pretpostavljam da im je drago kad im gine sirotinja koja nema pametnijeg posla nego da se prijavljuje u marince i koja bi u suprotnom dilala drogu po ulicama detroita.
- Truba
#3847 Re: Sirija
koga ba brigaDr Jurica Ustamujić wrote:govorim o politici i implikacijama po dugorocne americke interese koji su tako mijenjali rezimo po iranu i iraku i samo se još dublje ukopavali. a da u smrt biva poslana sirotinja, to nije ništa novo.Black swan wrote:obija se manjinama na terenu i to onim najjadnijjim slojevima
vojno industrijski kompleks ionako dobiva
win win situacija
sirotinja se svojevojno javila ko im je kriv tako svi misle
- muhafuca
#3848 Re: Sirija
Mali podsjetnik za ove sto navijaju za intervenciju , sta se desi nakon intervencije i sta je cilj intervencije :
Poslati zemlju u totalni haos i unutrasnje sukobe za narednih 10+ godina - vec vidjeno u Iraku
sada se ponavlja u Libiji
Proizvodnja nafte skoro totalno zaustavljena - razne terroristicke grupice drze naftne terminale i luke i prodaju naftu na crno i naravno rokaju se izmedju sebe za kontrolu istih a o "slucajnim" civilnim zrtvama istih tih sukoba ne treba trositi rijeci
Pa ako nakon Afganistana , Iraka Libije , donekle i Egipta jer se podrska drzavnom udaru moze smatrati de facto intervencijom zapada ,
nekom nije jasno sta je cilj zapadnih intervencija u Islamskim zemljama , nikad mu nece biti ni jasno
Specijalni izvjestaj Britanskog independenta (inace konzervativni pro-government list) je od jucer 03 09 2013
Poslati zemlju u totalni haos i unutrasnje sukobe za narednih 10+ godina - vec vidjeno u Iraku
sada se ponavlja u Libiji
Proizvodnja nafte skoro totalno zaustavljena - razne terroristicke grupice drze naftne terminale i luke i prodaju naftu na crno i naravno rokaju se izmedju sebe za kontrolu istih a o "slucajnim" civilnim zrtvama istih tih sukoba ne treba trositi rijeci
Pa ako nakon Afganistana , Iraka Libije , donekle i Egipta jer se podrska drzavnom udaru moze smatrati de facto intervencijom zapada ,
nekom nije jasno sta je cilj zapadnih intervencija u Islamskim zemljama , nikad mu nece biti ni jasno
Specijalni izvjestaj Britanskog independenta (inace konzervativni pro-government list) je od jucer 03 09 2013
Special report: We all thought Libya had moved on – it has, but into lawlessness and ruin
Yet now Libya has almost entirely stopped producing oil as the government loses control of much of the country to militia fighters.
klix security men have taken over oil ports on the Mediterranean and are seeking to sell crude oil on the black market. Ali Zeidan, Libya’s Prime Minister, has threatened to “bomb from the air and the sea” any oil tanker trying to pick up the illicit oil from the oil terminal guards, who are mostly former rebels who overthrew Muammar Gaddafi and have been on strike over low pay and alleged government corruption since July.
As world attention focused on the coup in Egypt and the poison gas attack in Syria over the past two months, Libya has plunged unnoticed into its worst political and economic crisis since the defeat of Gaddafi two years ago. Government authority is disintegrating in all parts of the country putting in doubt claims by American, British and French politicians that Nato’s military action in Libya in 2011 was an klix example of a successful foreign military intervention which should be repeated in Syria.
Code: Select all
http://www.independent.co.uk/news/world/africa/special-report-we-all-thought-libya-had-moved-on--it-has-but-into-lawlessness-and-ruin-8797041.html
Last edited by muhafuca on 04/09/2013 12:28, edited 2 times in total.
-
barpy
#3849 Re: Sirija
al´mlatiš ko maksim po divizijiBlack swan wrote:ja fakat ne kontam te arape
fakat mi nije jasno
- Alfons Kauders
#3850 Re: Sirija
Ma mogu, ali to bi prije svega njih kostalo - zato ne vjerujem... Previse su vec uloziliBodkin wrote:
ne budi siguranne u totalni ali se mogu solidno povuci u sebe a ostale ko jebe. pa ce onda biti kmecanja kad rusi i kinezi poklope i plakanja za amerima