Egipat (pročitati prvi post)
- Challenger__
#3826 Re: Egipat (pročitati prvi post)
.
Last edited by Challenger__ on 28/03/2015 00:38, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#3827 Re: Egipat (pročitati prvi post)
.
O cemu ti bulaznis? Sto se neko usudjuje nazvati Sisonju pizdom i lazovom? Sam si se slozio da je covjek oportunista i da se uvlaci u supak Kralju. Ucestvuje u Koaliciji KSA protiv iranskih marioneta u Jemenu.
Razumijem da te to jako pogadja, jer si se nadao da ce on biti nozni prstolizac Putinku, ali je ovaj ipak odlucio da mu je drazi dezodorans iz KSA.
O cemu ti bulaznis? Sto se neko usudjuje nazvati Sisonju pizdom i lazovom? Sam si se slozio da je covjek oportunista i da se uvlaci u supak Kralju. Ucestvuje u Koaliciji KSA protiv iranskih marioneta u Jemenu.
Razumijem da te to jako pogadja, jer si se nadao da ce on biti nozni prstolizac Putinku, ali je ovaj ipak odlucio da mu je drazi dezodorans iz KSA.
Last edited by Avetinho on 28/03/2015 13:22, edited 2 times in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3828 Re: Egipat (pročitati prvi post)
od kralja za fedlmaršala sisija

sa ljubavlju

sa ljubavlju
- Challenger__
#3829 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- I ovaj tekst pobija netačne, tendecionzne i hronično površne ocjene o pozicioniranju Egipta i Abdul Fattah al-Sisija oko aktuelne krize u Jemenu:

_____
Mislim, šta reći nego LOL.

Na glasine da se Kairo već saglasio za intervenciju ambasador Badr Abdellatty kaže da nema pojma o čemu ovi pričaju...But a spokesman for the Egyptian Foreign Ministry quickly dispelled rumors that Cairo had already agreed to intervention. “We have no idea at all about that,” said the spokesman, Ambassador Badr Abdellatty.
_____
-
sarajevoxxxx
#3830 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Iran najavio žestok odgovor na vojnu interevnciju koalicije.
- Challenger__
#3831 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sa'vox. Mislim da je ta vijest ipak za drugu temu (Jemen).sarajevoxxxx wrote:Iran najavio žestok odgovor na vojnu interevnciju koalicije.
-
Avetinho
#3832 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sta?Challenger__ wrote:- I ovaj tekst pobija netačne, tendecionzne i hronično površne ocjene o pozicioniranju Egipta i Abdul Fattah al-Sisija oko aktuelne krize u Jemenu:
Na glasine da se Kairo već saglasio za intervenciju ambasador Badr Abdellatty kaže da nema pojma o čemu ovi pričaju...But a spokesman for the Egyptian Foreign Ministry quickly dispelled rumors that Cairo had already agreed to intervention. “We have no idea at all about that,” said the spokesman, Ambassador Badr Abdellatty.
_____
Zar ne bi i ti uradio isto sto i Sisoje? Sad si se predomislio?
-
sarajevoxxxx
#3833 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sve je dobro dok ne počnem pisati da mi pucketa u ušima heheheChallenger__ wrote:Sa'vox. Mislim da je ta vijest ipak za drugu temu (Jemen).sarajevoxxxx wrote:Iran najavio žestok odgovor na vojnu interevnciju koalicije.
-
Avetinho
#3834 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sisoje ne zna sta mu ambasador radi, a ambasador ne zna sta Sisoje radi, a celo ni jedno ni drugo.
Reuters wrote:
CAIRO (Reuters) - Egyptian President Abdel Fattah al-Sisi told an Arab League summit on Saturday that Cairo backed calls for a unified Arab force to confront regional security threats.
Sisi also said Egypt's participation in a military campaign against Shi'ite Houthi militias in Yemen, which has been led by Saudi Arabia, aimed to "preserve Yemen's unity and the peace of its territories."
- Challenger__
#3835 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Joj tebe, to je software koji se zove "troll detector", hehe. Kad ga aktiviraš, kutarišeš se uhljupa.sarajevoxxxx wrote:Sve je dobro dok ne počnem pisati da mi pucketa u ušima hehehe
- Kikibombona
#3836 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sisi je najjaci arapski lider danasnjice, u to nema nikakve sumnje. Kamo srece za Arape da je Egipat finansijski mocan kao Saudija, pokrenuo bi sjever Afrike i BI.
U prvi mah sam mislio da bi bilo dobro kada bi Egipat usao u Libiju. Sada ne mislim tako. Sisi nastupa mudro i ne zeli etiketu osvajaca i covjeka koji rusi pred sobom. Pomaze vladu u Tobruku ograniceno, taman toliko da mu se ne prisije etiketa agresivnog osvajaca. Sisi ne zeli da ga narod susjednih drzava zamrzi i izgradi neprijateljski stav prema njemu i Egiptu.
Isto sada radi u slucaju Jemena, trola i zavlaci Saude. Morao je reagovati na neki nacin jer su sunitske zemlje te na koje Egipat pretendira, sa kojima zeli razvijati saradnju u mnogim oblastima.
Egipatski narod je trenutno najsigurniji u arapskom svijetu. Jedino Egiptu ne prijeti rat, zahvaljujuci predsjedniku Sisiju. To i jeste ono sto se od njega trazi, da u ovim teskim vremenima ne dozvoli da u Egiptu izbije rat. Sisi radi u interesu egipatskog naroda i nikoga drugog. Pravi predsjednik i vodja.
U prvi mah sam mislio da bi bilo dobro kada bi Egipat usao u Libiju. Sada ne mislim tako. Sisi nastupa mudro i ne zeli etiketu osvajaca i covjeka koji rusi pred sobom. Pomaze vladu u Tobruku ograniceno, taman toliko da mu se ne prisije etiketa agresivnog osvajaca. Sisi ne zeli da ga narod susjednih drzava zamrzi i izgradi neprijateljski stav prema njemu i Egiptu.
Isto sada radi u slucaju Jemena, trola i zavlaci Saude. Morao je reagovati na neki nacin jer su sunitske zemlje te na koje Egipat pretendira, sa kojima zeli razvijati saradnju u mnogim oblastima.
Egipatski narod je trenutno najsigurniji u arapskom svijetu. Jedino Egiptu ne prijeti rat, zahvaljujuci predsjedniku Sisiju. To i jeste ono sto se od njega trazi, da u ovim teskim vremenima ne dozvoli da u Egiptu izbije rat. Sisi radi u interesu egipatskog naroda i nikoga drugog. Pravi predsjednik i vodja.
- insomnia78
#3837 Re: Egipat (pročitati prvi post)
sarajevoxxxx wrote:Sve je dobro dok ne počnem pisati da mi pucketa u ušima heheheChallenger__ wrote:Sa'vox. Mislim da je ta vijest ipak za drugu temu (Jemen).sarajevoxxxx wrote:Iran najavio žestok odgovor na vojnu interevnciju koalicije.
-
jastuk1
#3839 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ako rat ne prijeti, to sigurno, sigurno nije zahvaljujući zločincu protiv čovječnosti Sisonjetini, već samim Egipćanima koji su debele oportuniste i nisu baš za rat. Ko bi ratovo protiv koga? Kako će ratovat kad valja zemlju obrađivat, ono malo stoke nahranit, da bi se imalo šta jesti. Nisi valjda mislio da bi MB ratovao? Ako si to mislio onda je to TVOJE čisto nepoznavanje ELEMENTARNIH STVARI KOD RAZLIČITIH PRAVACA U POLITIČKOM ISLAMU.Kikibombona wrote: Egipatski narod je trenutno najsigurniji u arapskom svijetu. Jedino Egiptu ne prijeti rat, zahvaljujuci predsjedniku Sisiju. To i jeste ono sto se od njega trazi, da u ovim teskim vremenima ne dozvoli da u Egiptu izbije rat. Sisi radi u interesu egipatskog naroda i nikoga drugog. Pravi predsjednik i vodja.
Sisonjetina radi u interesu egipatske vojske i KSA (te time indirektno Amerike i Izraela) i nikoga drugog. Boli ga k. za narodom/podanicima. Pravi diktator, ugnjetavač i dokazani zločinac.
-
sumirprimus
#3840 Re: Egipat (pročitati prvi post)
et,kolko ste upuceni,ono prodor u dubinu...[b]Kikibombona wrote:Sisi je najjaci arapski lider danasnjice[/b], u to nema nikakve sumnje. Kamo srece za Arape da je Egipat finansijski mocan kao Saudija, pokrenuo bi sjever Afrike i BI.
najaci lik u arapa u zadnjih sto godina,ko god bio,je saudijski kralj.
sto bi rekli braca ameri its ol abaut bennjamini...
egipat nema tih para,sve i da se zlato pravi ispod piramida.
-
budza
#3841 Re: Egipat (pročitati prvi post)
danas u egiptu ubijeno 12 policajaca i vojnika (sisijevih terorista).
- Fantassin
#3842 Re: Egipat (pročitati prvi post)
budza wrote:danas u egiptu ubijeno 12 policajaca i vojnika (sisijevih terorista).
-
budza
#3843 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Fantassin wrote:budza wrote:danas u egiptu ubijeno 12 policajaca i vojnika (sisijevih terorista).A ubili su ih "borci za slobodu" jel ?
ko god da ih je ubio, alal im vera.
sluziti zlikovcu i biti deo tog mehanizma je zlocin i izdaja.
- Fantassin
#3844 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Da nije bilo tog "zlikovca" Egipat bi utonuo u gradjanski rat u kojemu bi doslo do intervencije NATO saveza... valjda je zato covjek zlikovac....budza wrote:Fantassin wrote:budza wrote:danas u egiptu ubijeno 12 policajaca i vojnika (sisijevih terorista).A ubili su ih "borci za slobodu" jel ?
ko god da ih je ubio, alal im vera.
sluziti zlikovcu i biti deo tog mehanizma je zlocin i izdaja.
-
budza
#3845 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Fantassin wrote:Da nije bilo tog "zlikovca" Egipat bi utonuo u gradjanski rat u kojemu bi doslo do intervencije NATO saveza... valjda je zato covjek zlikovac....
egiptu danas ili sutra ne gine opsti haos.
pustice tog zlikovca (sisija) cionisti niz vodu.
egipat drzi pod omcom 75 miliona ljudi.
- Fantassin
#3846 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Koliko se ja sjecam na izborima su Islamisti uzeli tek koji procenat vise od sekularne koalicije... tako da ti tih 75 miliona nema veze sa zivotom.Iz tvog posta se vidi zelja za haosom u Egiptu... naravno Egipat je previse vazan da ga Zapad ostavi na nemilicu radikalistima ... Egipatska vojska je dovoljno mocna da drzi red u drzavi... a ako stvari se otmu kontroli Amerika i Evropa ce da djeluju pa i direktno po potrebi...budza wrote:Fantassin wrote:Da nije bilo tog "zlikovca" Egipat bi utonuo u gradjanski rat u kojemu bi doslo do intervencije NATO saveza... valjda je zato covjek zlikovac....
-
budza
#3847 Re: Egipat (pročitati prvi post)
i ti meni spocitavas da ja prizeljkujem haos u egiptu... hehe.Fantassin wrote:Koliko se ja sjecam na izborima su Islamisti uzeli tek koji procenat vise od sekularne koalicije... tako da ti tih 75 miliona nema veze sa zivotom.Iz tvog posta se vidi zelja za haosom u Egiptu... naravno Egipat je previse vazan da ga Zapad ostavi na nemilicu radikalistima ... Egipatska vojska je dovoljno mocna da drzi red u drzavi... a ako stvari se otmu kontroli Amerika i Evropa ce da djeluju pa i direktno po potrebi...
sto se haosa tice... haos je u egiptu neminovan. danas, sutra.. za 10 godina. doci ce, jer je ovakvo stanje neodrzivo.
- Kikibombona
#3848 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Vlazni snovi!budza wrote:Fantassin wrote:Da nije bilo tog "zlikovca" Egipat bi utonuo u gradjanski rat u kojemu bi doslo do intervencije NATO saveza... valjda je zato covjek zlikovac....
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3849 Re: Egipat (pročitati prvi post)
sisi će da bude dobar i donese narodu jemena mir i slobodu
sisi kralj egipta i jemena
da je drug stari živ lično bi otišao u kairo kod feldmaršala, čak i prije rahmetli kralja, i reko mi mu vako; čuvajte druga sisija kao zjenicu oka svoga
sisi kralj egipta i jemena
da je drug stari živ lično bi otišao u kairo kod feldmaršala, čak i prije rahmetli kralja, i reko mi mu vako; čuvajte druga sisija kao zjenicu oka svoga
- Kikibombona
#3850 Re: Egipat (pročitati prvi post)
http://www.radiosarajevo.ba/novost/1864 ... na-zatvora
Sve cestitke egipatskom pravosudju!
Kazna je mogla biti i veca, da je dobio 1000 godina ne bi bilo malo, ali mi je izuzetno drago sto nije osudjen na smrt!
U zapadnjackim zemljama bi Mursi prosao mnogo gore....
Sve cestitke egipatskom pravosudju!
Kazna je mogla biti i veca, da je dobio 1000 godina ne bi bilo malo, ali mi je izuzetno drago sto nije osudjen na smrt!
U zapadnjackim zemljama bi Mursi prosao mnogo gore....