Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amar1994

#3826 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by amar1994 »

Kad ce Bolnicku uraditi :? :run:
Logovan

#3827 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Logovan »

amar1994 wrote:Kad ce Bolnicku uraditi :? :run:
Nemoj Boga ti da je više ikada rade. :lol: Samo će još gore biti.
amar1994

#3828 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by amar1994 »

Logovan wrote:
Nemoj Boga ti da je više ikada rade. :lol: Samo će još gore biti.
:lol: :lol:
No-Name

#3829 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by No-Name »

Pusti Bolničku, treba srediti Valtera Perića
man_464

#3830 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by man_464 »

Onaj slucaj kad ti je stalna ruta Drinska pa prema Velesicima onaj uzas pa uzas pored medicine.

Nosim rezervne amortizere ko obaveznu opremu. Hahahahaha.

Pakao. Drinskom ruski rulet i molis Boga da ti ne naidje bus u susret.
problemnatravunu

#3831 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by problemnatravunu »

Prolazim neki dan Bolnickom, gradi se opet neka zgrada, to mikseri sa betonom samo se izmjenjuju, zamislite kako oni hebu cestu svojom tezinom, tako da kad se zavrsi ta zgrada , bilo bi humano srediti i Bolničku ulicu, ono taman sljedece godine pred izbore :izet: , mada jbga nisu lokalni izbori, tako da :?: :?: :?: :?:
Haris.ba

#3832 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

problemnatravunu wrote:Prolazim neki dan Bolnickom, gradi se opet neka zgrada, to mikseri sa betonom samo se izmjenjuju, zamislite kako oni hebu cestu svojom tezinom, tako da kad se zavrsi ta zgrada , bilo bi humano srediti i Bolničku ulicu, ono taman sljedece godine pred izbore , mada jbga nisu lokalni izbori, tako da
Gledao sam jednu dionicu ceste koja je izgrađena prije rata, a koju su koristili kamioni iz rudnika. Ta cesta jeste ishabana, ali nema kolotraga ni nije valovita.

Došao je vakat kada raja misli da cestu pokvari malo kamiona. Jer je takav sistem napravljen. Za desetak godina raja će misliti da se asfalt mora svake godine mijenjati.
mayab

#3833 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Ne znam tacne cifre i proporcije, ali odavno postoje studije da jedan kamion od 20 tona, ne ostecuje cestu samo 10 puta vise nego neki auto od 2 tone, nego , lupam, 100 puta vise, dakle odnos nije proporcionalan, tako da , generalno, teski kamioni stvarno devastiraju ceste tipa neke "normalne gradnje", a ova ceste za kamione iz rudnika je sigurno "namjenski pravljena ojačana, armirana", ili kako već, jer bi se inace upropastila u rekordno kratkom roku
neki

#3834 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by neki »

mayab wrote:Ne znam tacne cifre i proporcije, ali odavno postoje studije da jedan kamion od 20 tona, ne ostecuje cestu samo 10 puta vise nego neki auto od 2 tone, nego , lupam, 100 puta vise, dakle odnos nije proporcionalan, tako da , generalno, teski kamioni stvarno devastiraju ceste tipa neke "normalne gradnje", a ova ceste za kamione iz rudnika je sigurno "namjenski pravljena ojačana, armirana", ili kako već, jer bi se inace upropastila u rekordno kratkom roku
Nije bitno koliko kamion ima tona nego koliko mu je osovinsko opterećenje..
Takodje, kamion neće oštetiti cestu nimalo ako je ona gradjena da podnese opterećenje. A da bi podnijela opterećenje bitnije od sastava i debljine asfalta je sastav, debljina i stepen uvaljanosti nosivog, donjeg sloja saobracajnice..ceste se ne "ojačavaju" niti armiraju, osim ako nisu na mostu.
Opterećenje koje pravi mikser za beton ne bi smjelo da ošteti kvalitetno izgradjenu gradsku cestu. U Sarajevu kvalitetna nije ni glavna longitudinala a kamoli bolnička..
studiorum_tuzlaensis

#3835 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by studiorum_tuzlaensis »

Haris.ba wrote:
problemnatravunu wrote:Prolazim neki dan Bolnickom, gradi se opet neka zgrada, to mikseri sa betonom samo se izmjenjuju, zamislite kako oni hebu cestu svojom tezinom, tako da kad se zavrsi ta zgrada , bilo bi humano srediti i Bolničku ulicu, ono taman sljedece godine pred izbore , mada jbga nisu lokalni izbori, tako da
Gledao sam jednu dionicu ceste koja je izgrađena prije rata, a koju su koristili kamioni iz rudnika. Ta cesta jeste ishabana, ali nema kolotraga ni nije valovita.

Došao je vakat kada raja misli da cestu pokvari malo kamiona. Jer je takav sistem napravljen. Za desetak godina raja će misliti da se asfalt mora svake godine mijenjati.

Također, dionica magistralne ceste M5 Donji Vakuf - Lašva je uništena nakon poplava 2014. godine iako je samo godinu prije friško presvučena.

Sredinom 2014. kako je površinski kop Šikulje poplavljen i devastiran, ugalj se vozio u TE Tuzla kamionima iz kopa Gračanica Gornji Vakuf i rudnika Abid Lolić Nova Bila kod Travnika. Cesta je blago reći uništena pogotovo na potezu od Bile do Lašve, dok se isto ne može reći za dionice M17 (Lašva-Doboj i M4 (Doboj-Tuzla) koje su u solidnom stanju jer je očigledno da su projektovane da podnesu veliko osovinsko opterećenje.
orinoco

#3836 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by orinoco »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Haris.ba wrote:

Također, dionica magistralne ceste M5 Donji Vakuf - Lašva je uništena nakon poplava 2014. godine iako je samo godinu prije friško presvučena.

Sredinom 2014. kako je površinski kop Šikulje poplavljen i devastiran, ugalj se vozio u TE Tuzla kamionima iz kopa Gračanica Gornji Vakuf i rudnika Abid Lolić Nova Bila kod Travnika. Cesta je blago reći uništena pogotovo na potezu od Bile do Lašve, dok se isto ne može reći za dionice M17 (Lašva-Doboj i M4 (Doboj-Tuzla) koje su u solidnom stanju jer je očigledno da su projektovane da podnesu veliko osovinsko opterećenje.
JNA je gradila cestu u I. Hercegovini, od Gacka prema Trebinju....
Haris.ba

#3837 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

Mislim da kroz trup Bolničke prolaze cijevi velikih promjera.

Mada se i to može srediti kad se hoće. Kad se hoće - može se napraviti cesta da traje.

Ovako svakih nekoliko godina se uzmu pare na asfaltiranju. Ljepota.
So What!

#3838 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Južna longitudinala - 07. 09. 2017. @ xal3n (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
BadBoy

#3839 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by BadBoy »

Koji je rok za završetak ovih radova (bez kružnog toka u Hrasnom)?
spree

#3840 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by spree »

BadBoy wrote:Koji je rok za završetak ovih radova (bez kružnog toka u Hrasnom)?
bio je godinu dana, a poceli su u oktobru prosle godine. kad nas je nekoliko ovdje pisalo da radi jedan radnik i jedan bager bilo je onih koji su govorili da to nije tacno i da ce se stici, ali haj gotovo je sad. valjda ispostuju ovaj novi rok.
amar1994

#3841 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by amar1994 »

Jebo mater hocel je ikad zavrsit vise :-)

razvukli se ko gladan srat :run:

Logovan

#3842 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Logovan »

amar1994 wrote:Jebo mater hocel je ikad zavrsit vise :-)
Evo dok trepneš okom oni su gotovi. :oops: Može li se išta završiti brzo, bez probijanja rokova.
So What!

#3843 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Iako je više puta ponavljani zašto su probijani rokovi, forumski trollovi i dalje nastavljaju minirati temu.

A kad se javiše neki dan, oni što se bune da će im cesta doći do ulaznih vrata, tad ste njih branili.
orinoco

#3844 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by orinoco »

So What! wrote:Iako je više puta ponavljani zašto su probijani rokovi, forumski trollovi i dalje nastavljaju minirati temu. .
Šta kažu zakoni i propisi o probijanju rokova gradnje?
HomeArt

#3845 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by HomeArt »

spree wrote:
bio je godinu dana, a poceli su u oktobru prosle godine. kad nas je nekoliko ovdje pisalo da radi jedan radnik i jedan bager bilo je onih koji su govorili da to nije tacno i da ce se stici, ali haj gotovo je sad. valjda ispostuju ovaj novi rok.
Na tabli piše septembar 2016 - septembar 2017. Ako imnje za ravnu zagrebačku trebalo više od godine ovo neće biti gotovo bar do jeseni 2018.
So What!

#3846 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

orinoco wrote:
So What! wrote:Iako je više puta ponavljani zašto su probijani rokovi, forumski trollovi i dalje nastavljaju minirati temu. .
Šta kažu zakoni i propisi o probijanju rokova gradnje?
U slučaju izmjena projekta kao što je to ovdje bilo, nema nikakvih problema.

Podsjetimo još jendom, izvođać radova, Euro Aasfalt je prije roka završio LOT 3a i 3b Sarajevske obilaznice, dakle nije do izvođača.
spree

#3847 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by spree »

HomeArt wrote:
spree wrote:
Na tabli piše septembar 2016 - septembar 2017. Ako imnje za ravnu zagrebačku trebalo više od godine ovo neće biti gotovo bar do jeseni 2018.
Ja krenuo glasati na proslim izborima i taj dan sam vidio da se nesto radi. Tako da sam mislio da je oktobar. Znaci septembar, jos gore. Ma ni blizu zavrsetka nisu na ravnim dijelovima, a nema teorije da bi zavrsili kruzni da je ostao orginalni projekat, ali ima ovdje "znalaca" i vjerovatno uhljebljenih koji brane izvodjaca zivotom. Pazi argument zavrsili su neki projekat u roku, pa se podrazumjeva da bi i ovaj.
So What!

#3848 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Neki su navikli lupati po temi bez ikakvog temelja, a dok sam ja više puta demantovao vas upravo slikama, snimcima.

Da nema toga, vi bi vjerovatno pisali da gradilište uopšte ne postoji.

Euro Asfalt je stranačka firma i to sam više puta navodio. Pušu često kako vjetar nanosi, ali uglavnom odani SDA.

Što se tiče njihovih performansa, nedavno su i u CG završili projekat prije vremena, a ja mislim da je sasvim realan argument da su završavali projekte prije roka, što znači da im nije stalo da ovo otežu.

Cijena je ista, ha u roku, ha sa probijanjem roka, s tim što u drugom slučaju može biti i nekih penala.

Projekat je izmjenjen, a gradilište produženo do Bosmala skoro, na trasi sve budala na budali. Onaj iz Plavog Zamaka opr'o sa baštom, izmjenjen plan sa kružnim tokom ispred stadiona Grbavica, aktivno klizište za koje je dugo trebalo da se sanira, protesti i blokade gradilišta itd...

Tome je više kriv naručilac projekta tj. administracija nego izvođač radova.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3849 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mk ultra »

So What! wrote:Neki su navikli lupati po temi bez ikakvog temelja, a dok sam ja više puta demantovao vas upravo slikama, snimcima.

Euro Asfalt je stranačka firma i to sam više puta navodio. Pušu često kako vjetar nanosi, ali uglavnom odani SDA.

Što se tiče njihovih performansa, nedavno su i u CG završili projekat prije vremena, a ja mislim da je sasvim realan argument da su završavali projekte prije roka, što znači da im nije stalo da ovo otežu.

Cijena je ista, ha u roku, ha sa probijanjem roka, s tim što u drugom slučaju može biti i nekih penala.

Projekat je izmjenjen, a gradilište produženo do Bosmala skoro, na trasi sve budala na budali. Onaj iz Plavog Zamaka opr'o sa baštom, izmjenjen plan sa kružnim tokom ispred stadiona Grbavica, aktivno klizište za koje je dugo trebalo da se sanira, protesti i blokade gradilišta itd...

:thumbup:
Jesu stranacki, ali trenutno u BiH ne postoji bolja firma od njih za cestogradnju...

Dosta se nasih firmi naslo u autoputevima u CG
Svo zeljezo dolazi iz Zepca
mayab

#3850 Re: Izgradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

So What! wrote:Neki su navikli lupati po temi bez ikakvog temelja, a dok sam ja više puta demantovao vas upravo slikama, snimcima.

Ha ha , to stoji da je na trasi sve budala za budalom!
Sto se tiče klizista, ono je jako brzo napravljeno, naravno kad se konacno zapocelo :izet: , ostaje pitanje sta se cekalo skoro godinu, dok se valjalo po ravnoj dionici!?
I sada raskopan buduci kruzni tok, u najgore moguce vrijeme, em jesen, em pocetak skolske godine, biće haosa!
Posto si upućen, znas li ko je gradio onu prvu dionicu longitudinale od OHR-a do skretanja za Vraca??
Post Reply