Hoćeš reći da gudra nije realna?Gandalf wrote:iz realnog sektora, hmmmm, naumpade mi Alija, milijarde donacija, kontroverzni biznismeni tipa Gaši, Šaja, Naser, privatizacija, tornjevi, 200 miliona fahrove žene i šta su dotična gospoda napravila od realnog sektora
Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#3826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#3827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trivijalnosti i nevažne sitnice, ekonomista je ekonomistaGandalf wrote:iz realnog sektora, hmmmm, naumpade mi Alija, milijarde donacija, kontroverzni biznismeni tipa Gaši, Šaja, Naser, privatizacija, tornjevi, 200 miliona fahrove žene i šta su dotična gospoda napravila od realnog sektora
- Gandalf
- kamen spoticanja
#3829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pricaj ti sta hoces,al neki zanimljivi izvori kazu da ova drzava trenutno prezivaljava od trgovine narkoticimaultima_palabra wrote:Hoćeš reći da gudra nije realna?Gandalf wrote:iz realnog sektora, hmmmm, naumpade mi Alija, milijarde donacija, kontroverzni biznismeni tipa Gaši, Šaja, Naser, privatizacija, tornjevi, 200 miliona fahrove žene i šta su dotična gospoda napravila od realnog sektora
dakle da nije fahra bilo bi socijalnih nemira
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
još malo i pomislio bi čoek da foruma s novinarima hAvaza, Hankete mi moje
ANKETA AGENCIJE "POLIS
Najpošteniji Komšić, Raguž i Radončić
Situacija na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni je prekompleksna, građani sve manje vjeruju u sposobnost političara da riješe istu, a sve više vjeruju da su im lični i stranački interesi ispred državnih.
Agencija za političko komuniciranje "Polis" provela je ispitivanje javnog mnijenja na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na uzorku od 1.050 ispitanika.
Ispitanicima smo postavili samo jedno pitanje bez ponuđenih odgovora:
"Ko je po vašem mišljenju najpošteniji političar u BiH?"
Ispitivanjem su došli do sljedećih odgovora:
- Željko Komšić - 321 ispitanika
- Martin Raguž – 235 ispitanika
- Fahrudin Radončić – 234 ispitanika
- Nijedan – 144 ispitanika
-
VjecitiStudent
#3831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od istih ublehasa
http://agencijapolis.org/2012/10/zeljko ... #more-1299
Gostujući u Dnevniku FTV, član Predsjedništva BiH Željko Komšić još jednom nas je podsjetio da je političar kojeg krase sve ljudske osobine te da su mu državni interesi ispred ličnih.
Izuzetno uvjerljivim i iskrenim nastupom pokazao je sigurnost u ispravnost onoga što govori. Nije se pokolebao u svojim stajalištima pred direktnim pitanjima novinarke o političkoj situaciji u BiH. Temperamentnim nastupom pokazao je vjeru i posvećenost onome za šta se zalaže. Imao je jako dobar kontakt očima sa sagovornicom, iskrenim i spontanim odgovorima građanima je poručio da je neustrašiv i da će ostati na političkoj sceni i da to duguje biračima koji su glasali za njega. Gestikulacija je odlično pratila verbalnu komunikaciju. Iako je evidentno da se ne oslanja na potencijale neverbalnih znakova komunikacije, njegov prirodan nastup u kojem je očigledna velika doza emocija, učinio je da pokreti tijela i ruku u potpunosti prate izrečeno. Ostavlja dojam političara koji ne kalkulira, nego govori ono što mu je na srcu, koristi kratke i efektne rečenice, vokabular kojeg razumije prosječno obrazovan čovjek.
Iako je imao priliku, dragocjene minute nije iskoristio da kompromitira dojučerašnje kolege iz partije, nego se više fokusirao na sebe i na svoje postupke, te se potrudio temeljito objasniti svaki svoj stav.
Komšić je jedan od rijetkih političara u Bosni i Hercegovini koji ostavlja dojam čovjeka koji obećanja smatra dugom, te da nikada neće podcijeniti i iznevjeriti biračko tijelo.
NVO Agencija za političko komuniciranje „Polis“
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hmhm.... od sad, pa nadalje i u buduće se kunem u FaHrino poštenje...dok Eliot Nes ne kaže drugačije 
-
montypython2000
#3833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nakon sto sam utvrdio da se nema za koga glasati ko bi pomeo ovu bagru (pozicija+opozicija) cinjenicu da ce Komsic osnovati stranku dozivio sam kao dar s neba. Ali da ce hvaliti Fahru ni u snu nisam mogao sanjati. Nije da mu je populizam stran, znao se Zeljko zatrcati u mase tzv "boraca" (zdravih i kao bik jakih 40 godisnjaka) koji traze para i penzija da im izrazi svoju podrsku. "Oprostio" sam mu to na naivnost ali sad necu. Javno hvaliti Tornjaka-neoprostivo. Mozda on nije ni naivan. Zna da siroke (i slabo obavjestene) narodne mase dozivljavaju Fahru kao postenog a valjao bi mu i jak populisticki medij poput Avaza, biblije polupismenih. Mislim ipak da je potez los. Izgubice mnogo glasova ljudi razocaranih u SDP koji bi za njega sigurno glasali. Da ne pominjem gubitak ugleda. Kad se bolje razmisli jedan i jedini adut koji je Komsic imao bio je to da je "velika postenjacina". Je li i to bila samo brizljivo njegovana kalkulacija ili je covjek samo ozbiljno neinformisan. Pa zbogom Zeljko.
- akcid
#3834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ubijeđen sam da bi ti i Željko rado odgovorio zbogom, jer niko nije naivan da vjeruje u ublehe koje ti i slični ovdje pišete, sve pod izgovorom "naivne francuske sobarice" u razočarenje u DF zbog Komšićeve izjave o Radončićumontypython2000 wrote:...da ce Komsic osnovati stranku dozivio sam kao dar s neba. Ali da ce hvaliti Fahru ni u snu nisam mogao sanjati. ... Javno hvaliti Tornjaka-neoprostivo. .. Pa zbogom Zeljko.
Da ne bi ostao tretiran kao stvarni Montypythonovac, samo kratko odgovori šta je pohvalno Komšić izgovorio o Radončiću, i je li nešto slagao ako je ustvrdio da Radončić iza sebe nema korupcionih afera?
Ako neko zna da ih Radončić ima, molim da ih ovdje objavi, forum je svakako anoniman...
- Maystor
#3835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i ja sam mu htio napisati nešto slično, kad vidjeh tebe ...akcid wrote:Ubijeđen sam da bi ti i Željko rado odgovorio zbogom, jer niko nije naivan da vjeruje u ublehe koje ti i slični ovdje pišete, sve pod izgovorom "naivne francuske sobarice" u razočarenje u DF zbog Komšićeve izjave o Radončićumontypython2000 wrote:...da ce Komsic osnovati stranku dozivio sam kao dar s neba. Ali da ce hvaliti Fahru ni u snu nisam mogao sanjati. ... Javno hvaliti Tornjaka-neoprostivo. .. Pa zbogom Zeljko.![]()
Taman kao da ste doživjeli životno razočarenje i naprasno povukli svoje najbitnije odluke o pristranosti Demokratskoj fronti, a u biti sve do jednog zakleti SDP-ovac, SDA-ovac i iz sličnih gubitničkih stranaka koje će DF prosto pomesti u jesen 2014. godine
![]()
Da ne bi ostao tretiran kao stvarni Montypythonovac, samo kratko odgovori šta je pohvalno Komšić izgovorio o Radončiću, i je li nešto slagao ako je ustvrdio da Radončić iza sebe nema korupcionih afera?
Ako neko zna da ih Radončić ima, molim da ih ovdje objavi, forum je svakako anoniman...
ne sekiraj se zbog ovakvih, kao što si i sam shvatio, radi se o armiji crvenih i zelenih kojima je Željko trn u oku, pa kako nisu imali čime da ga oblate, uhvatili se ove izjave ko pijan plota.
Da te malo ispravim, nije Željko čak ni rekao da Radončić nema afera, već je rekao da u ovom trenutku ne učestvuje u ćerupanju državne imovine, što je istina.
-
palermo
#3836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolega će ti vjerovatno odgovoriti na pitanje, ali ja samo da prokomentarišem ovo boldirano. Vjerovao ti ili ne, ali ima dosta ljudi, čak bih rekao i većina,koji nisu članovi nijedne stranke, niti imaju pupčanu vezu sa strankama. Ljudi rade svoje poslove, bore se kroz život, i usput traže neku svoju opciju koja će artikulirati neke njihove vrijednosti.akcid wrote:Ubijeđen sam da bi ti i Željko rado odgovorio zbogom, jer niko nije naivan da vjeruje u ublehe koje ti i slični ovdje pišete, sve pod izgovorom "naivne francuske sobarice" u razočarenje u DF zbog Komšićeve izjave o Radončićumontypython2000 wrote:...da ce Komsic osnovati stranku dozivio sam kao dar s neba. Ali da ce hvaliti Fahru ni u snu nisam mogao sanjati. ... Javno hvaliti Tornjaka-neoprostivo. .. Pa zbogom Zeljko.![]()
Taman kao da ste doživjeli životno razočarenje i naprasno povukli svoje najbitnije odluke o pristranosti Demokratskoj fronti, a u biti sve do jednog zakleti SDP-ovac, SDA-ovac i iz sličnih gubitničkih stranaka koje će DF prosto pomesti u jesen 2014. godine
![]()
A to što ti misliš, al nije problem što ti to misliš,nego nažalost izgleda misli i Komšo, da se čitav politički život vrti samo unutar stranačkih struktura je jednostavno pogrešno. Ako mu je (a nažalost izgleda nije daleko od toga) to njegova politička logika onda je Komšo već izgubio.
A imao je (ima još) takvu šansu....toliko mnogo "ubleha"je vjerovalo da će on postati lik koji okuplja, nudi nešto drugačije...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sumnjam da su nasli toliko ljudi koji znaju ko je RaguzJoseMujica wrote:još malo i pomislio bi čoek da foruma s novinarima hAvaza, Hankete mi moje![]()
ANKETA AGENCIJE "POLIS
Najpošteniji Komšić, Raguž i Radončić
Situacija na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni je prekompleksna, građani sve manje vjeruju u sposobnost političara da riješe istu, a sve više vjeruju da su im lični i stranački interesi ispred državnih.
Agencija za političko komuniciranje "Polis" provela je ispitivanje javnog mnijenja na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na uzorku od 1.050 ispitanika.
Ispitanicima smo postavili samo jedno pitanje bez ponuđenih odgovora:
"Ko je po vašem mišljenju najpošteniji političar u BiH?"
Ispitivanjem su došli do sljedećih odgovora:
- Željko Komšić - 321 ispitanika
- Martin Raguž – 235 ispitanika
- Fahrudin Radončić – 234 ispitanika
- Nijedan – 144 ispitanika
A Fahro je od sada Redzo (postenjacina)
-
montypython2000
#3838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A kako imati (dokazanih, he, he) korupcionih afera? Da vidimo tuzioca i sudiju koji ce rizikovati da ga se bljuje i razvlaci po naslovnici 5-6 godina. A sad se ima i privatnog Eliotta Nessa za neposlusne. Savjet:citati "drzava Neboder" ako je izvlacenje zakljucaka citajuci sam ABA3 presuptilno za tvoje kapacitete. Evo za domacu zadacu:Miskovic, Blekic, Keljnendi, crnogorska veza i fondovi. Sapienti sat. A sad odoh setat', mozda naidjem usput na kakav toranj pa ga ponesem kuci. I ne dam ga zeni, prepisacu ga na amidzinicu iz Kalesije.
- ultima_palabra
#3839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je to. Po ko zna koji putpalermo wrote:Kolega će ti vjerovatno odgovoriti na pitanje, ali ja samo da prokomentarišem ovo boldirano. Vjerovao ti ili ne, ali ima dosta ljudi, čak bih rekao i većina,koji nisu članovi nijedne stranke, niti imaju pupčanu vezu sa strankama. Ljudi rade svoje poslove, bore se kroz život, i usput traže neku svoju opciju koja će artikulirati neke njihove vrijednosti.
A to što ti misliš, al nije problem što ti to misliš,nego nažalost izgleda misli i Komšo, da se čitav politički život vrti samo unutar stranačkih struktura je jednostavno pogrešno. Ako mu je (a nažalost izgleda nije daleko od toga) to njegova politička logika onda je Komšo već izgubio.
A imao je (ima još) takvu šansu....toliko mnogo "ubleha"je vjerovalo da će on postati lik koji okuplja, nudi nešto drugačije...
- plain vanilla
#3840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve je tacno osim da je malo prerano za otpis Komsica... treba sacekati malo da vidimo razvoj situacije..je li ono bio izolovani slucaj ili se rodila nova ljubavultima_palabra wrote:To je to. Po ko zna koji putpalermo wrote:Kolega će ti vjerovatno odgovoriti na pitanje, ali ja samo da prokomentarišem ovo boldirano. Vjerovao ti ili ne, ali ima dosta ljudi, čak bih rekao i većina,koji nisu članovi nijedne stranke, niti imaju pupčanu vezu sa strankama. Ljudi rade svoje poslove, bore se kroz život, i usput traže neku svoju opciju koja će artikulirati neke njihove vrijednosti.
-
palermo
#3841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vidje ti ono u zagradi (ima još)plain vanilla wrote:
sve je tacno osim da je malo prerano za otpis Komsica... treba sacekati malo da vidimo razvoj situacije..je li ono bio izolovani slucaj ili se rodila nova ljubav
Nije samo tu problem Fahro, treba vidjeti da li je ona njegova izjava zapravo samo odraz njegovog potpunog neshvaćanja trenutnog društvenog stanja i onoga što se od njega očekuje. Mogao je on isto reći i za SDP i za SDA moja reakcija bi bila ista.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#3842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Načelnik , ambasador , predsjednik države....mislim da on sve itekako vrlo dobro shvata....palermo wrote:Ne vidje ti ono u zagradi (ima još)plain vanilla wrote:
sve je tacno osim da je malo prerano za otpis Komsica... treba sacekati malo da vidimo razvoj situacije..je li ono bio izolovani slucaj ili se rodila nova ljubav. Naravno da je rano, i što se mene tiče, on još uvijek kod mene ima šansu....al moram priznati, kočnica je već malo pritisnuta.
Nije samo tu problem Fahro, treba vidjeti da li je ona njegova izjava zapravo samo odraz njegovog potpunog neshvaćanja trenutnog društvenog stanja i onoga što se od njega očekuje. Mogao je on isto reći i za SDP i za SDA moja reakcija bi bila ista.
- webby-x
#3843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ispada da te pozicije kod nas nose neku težinu što se tiče intelekta.tvsabina wrote:Načelnik , ambasador , predsjednik države....mislim da on sve itekako vrlo dobro shvata
Ipak bi ja rekao da on i nije baš posebno bistar čovjek.
- plain vanilla
#3844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da budem iskrena, a ne mogu ni lagati kad sam to i prije pisala na forumu, nisam u Komsicu nikad vidjela neki politicki potencijal. Ne kazem da nije inteligentan jer nisam imala priliku uvjeriti se niti da jeste niti da nije, ali da nije rodjeni politicar vidi se iz aviona. Ne zna se izrazavati, ima siromasan rjecnik, brzo plane, reaguje impulsivno, inati se (eto nece on u BG)...i masa tih stvari koje mu ljudi ne samo da nisu zamjerili bas naprotiv, prepoznali su u njemu covjeka iz naroda, mada nisam sigurna da se on razvlaci k'o pracka (kao vecina stanovnistva BiH) jer vec godinama je na dobro placenim pozicijama i sve to zahvaljujuci mrskom SDPu.palermo wrote:Ne vidje ti ono u zagradi (ima još)plain vanilla wrote:
sve je tacno osim da je malo prerano za otpis Komsica... treba sacekati malo da vidimo razvoj situacije..je li ono bio izolovani slucaj ili se rodila nova ljubav. Naravno da je rano, i što se mene tiče, on još uvijek kod mene ima šansu....al moram priznati, kočnica je već malo pritisnuta.
Cinjenica da jos nije progovorio o lopovluku SDPa moze znaciti dvije stvari.-ili da se cuva za predizbornu kammpanju ili da i on ima oraha i dzepu....sto cemo da vidimo. Ne progovori li, nije tesko skontati...
Do izbora ima jos mnogo, ali bude li podrzao Radoncica onda cu radije glasati za Redzu (za koga bar mi znamo da je lopov) nego za Komsica...
Uglavnom, ne mislim da nas ceka svijetla buducnost
- akcid
#3845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, težinu nose zubari privatnici i slični politički "virtuozi"webby-x wrote:Ispada da te pozicije kod nas nose neku težinu što se tiče intelekta..tvsabina wrote:Načelnik , ambasador , predsjednik države....mislim da on sve itekako vrlo dobro shvata
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#3846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mislim da je pretjerano bistar a ne mislim ni da je nešto posebno obrazovan.webby-x wrote:Ispada da te pozicije kod nas nose neku težinu što se tiče intelekta.tvsabina wrote:Načelnik , ambasador , predsjednik države....mislim da on sve itekako vrlo dobro shvata
Ipak bi ja rekao da on i nije baš posebno bistar čovjek.
Ipak zahvaljujući ovim pozicijama on je politički iskusan da vrlo dobro shvati trenutno političko stanje , da shvati šta se od njega očekuje , te kakvu težinu imaju bile kakve izjave i kvalifikacije o "Utemeljitelju" i ostalim.
Njemu nije 16 godina već 46 , prirodno je da preuzima odgovornost za svoja djela i izjave.
Nema više SDP-a !!!
- ultima_palabra
#3847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa to da nije "rođeni političar" mu u našim okolnostima može biti samo plus... i velika šansa.plain vanilla wrote:Da budem iskrena, a ne mogu ni lagati kad sam to i prije pisala na forumu, nisam u Komsicu nikad vidjela neki politicki potencijal. Ne kazem da nije inteligentan jer nisam imala priliku uvjeriti se niti da jeste niti da nije, ali da nije rodjeni politicar vidi se iz aviona. Ne zna se izrazavati, ima siromasan rjecnik, brzo plane, reaguje impulsivno, inati se (eto nece on u BG)...i masa tih stvari koje mu ljudi ne samo da nisu zamjerili bas naprotiv, prepoznali su u njemu covjeka iz naroda, mada nisam sigurna da se on razvlaci k'o pracka (kao vecina stanovnistva BiH) jer vec godinama je na dobro placenim pozicijama i sve to zahvaljujuci mrskom SDPu.
Cinjenica da jos nije progovorio o lopovluku SDPa moze znaciti dvije stvari.-ili da se cuva za predizbornu kammpanju ili da i on ima oraha i dzepu....sto cemo da vidimo. Ne progovori li, nije tesko skontati...
Do izbora ima jos mnogo, ali bude li podrzao Radoncica onda cu radije glasati za Redzu (za koga bar mi znamo da je lopov) nego za Komsica...
Ova izjava je bila onako u stilu rođenog političara. A nama treba totalni zaokret u smislu doživljavanja politike, države, ekonomije, morala i čega sve ne.
Mislim, moguće je da su on i Fahro sad američki favoriti... ali isto su bili i Lagumdžija, Tihić i Dodik. To samo po sebi ništa ne znači, ako ta stranka ne privuče neku pozitivnu energiju ljudi koji su se dosad klonili politike. A ovakve izjave takve ljude odbijaju, a privlače profil ljudi kakav već imamo za izvoza u postojećim strankama.
-
palermo
#3848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma postoji ovdje oko Komšića jedno nerazumjevanje. Ja, a mislim i makar dio ljudi ( barem na ovom fourmu) nije nikad u Komšiću vidio neku haman zaman pamet niti vizionarstvo. Al on je jednostavno nosio poruku nečeg drugačijeg. Postao simbol, a da naravno nije ni sam znao da je simbol nečeg drugačijeg. I moja očekivanja su bila da će on udahnuti energiju i entuzijazam onima iza njega, onima koji znaju da može biti drugačije, i kojima treba makar samo na simboličkoj razini poruka da se može drugačije.plain vanilla wrote:
Da budem iskrena, a ne mogu ni lagati kad sam to i prije pisala na forumu, nisam u Komsicu nikad vidjela neki politicki potencijal. Ne kazem da nije inteligentan jer nisam imala priliku uvjeriti se niti da jeste niti da nije, ali da nije rodjeni politicar vidi se iz aviona.
Komšić nije u ovom trenutku ništa trebao raditi osim da postoji onakav kakvim su ga ljudi vidjeli. Al bojim se, nisam siguran, ali bojim se, da je izgleda suviše dugo bio u strukturama i da usvojeni način razmišljanja jednostavno nije moguće promijeniti. Plus nahranjeni ego.
- akcid
#3849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
plain vanilla wrote:... nisam u Komsicu nikad vidjela neki politicki potencijal. Ne kazem da nije inteligentan jer nisam imala priliku uvjeriti se niti da jeste niti da nije, ali da nije rodjeni politicar vidi se iz aviona. Ne zna se izrazavati, ima siromasan rjecnik, brzo plane, reaguje impulsivno, inati se (eto nece on u BG)...i masa tih stvari koje mu ljudi ne samo da nisu zamjerili bas naprotiv, prepoznali su u njemu covjeka iz naroda, mada nisam sigurna da se on razvlaci k'o pracka (kao vecina stanovnistva BiH) jer vec godinama je na dobro placenim pozicijama i sve to zahvaljujuci mrskom SDPu...
Da, i ti si naučena na političke stereotipe poput bezličnog Čovića, licemjernog Lagumdžije, provokatorskog Dodika, mucajućeg suhoustog Tihića i sličnih političkih parazita BiH, koji godinama sjede u pozicijama vlasti, sve rade a ništa ne urade, izuzev jačanja sopstvenih pozicija i svojih centara moći
I kad se na političkoj pozornici pojavi neko izvan naučenih okvira, drugačiji i običan, onda se izvrgava podsmijehu, ruganju i raznoraznim bljuvotinama.... Zapravo, svi bi da se jebu, a da im ne uđe...
- webby-x
#3850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zubar privatnik barem svojim znanjem možeakcid wrote:Ne, težinu nose zubari privatnici i slični politički "virtuozi"webby-x wrote:Ispada da te pozicije kod nas nose neku težinu što se tiče intelekta..tvsabina wrote:Načelnik , ambasador , predsjednik države....mislim da on sve itekako vrlo dobro shvata
zaraditi na tržištu. Komšić nije nikada radio
u realnom sektoru. Profesionalni budžetlija.
Last edited by webby-x on 22/05/2013 21:29, edited 1 time in total.