TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#3826 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

semirsar wrote:
CooK wrote:
nagibSA wrote:Kako kupujes od Technomaxa s obzirom da nema web stranicu, je li preo OLXa ?! Da ih dodam u bookmarks. Uz Technomag (Mobilmedia) i Technoshop (Stanic Trade)( i Domod), gdje sam uzeo 2 TV-a, vjerovatno i najbolje prodavnice tog tipa. Moze preko neta, ko covjek vidis ponudu i narucis.

Mada imam obicaj kada su u pitanju takve stvari otici na neku stranicu tipa WinWin, Gigatron i sl. i vidjeti ocjene kupaca, sta je najprodavanije i tako to. Trebalo bi i kod nas malo toga, jesmo mrtvi vazda bili sto se tice toga, niko nista ne radi, ni odrzava itd
Pise da im je stranica u izradi a naruciti se moze preko OLX-a ili na 032 444-444. A to si upravu, kod nas niko nece da ocjenjuje televizore pa se mora lutati po web shopovima susjednih drzava da se procitaju ocjene kupaca. Ne shvatam zasto je nasem narodu toliko mrsko izdvojiti 5 minuta pa napisati ocjenu za TV koji su kupili. Ono je najpouzanije naci recenziju za neki TV i tako saznati sve detalje o njemu ali ne rade se recenzije za svaki TV i tu ocjene kupaca stvarno dobro dodju.
https://tehnomax.olx.ba/
a sto se tice philipija sa gratis android boxom, vid'ba ove ponude :evil:
https://www.olx.ba/artikal/26588934/phi ... v-plus-box
taman za sjest u avto i pravac zenica i s ljudima kahvu popit' :thumbup:
nagibSA

#3827 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nagibSA »

Ma jbt box, sta si zapeo za njega a i te neke budjave tasture/miseve. Uzmes beton TV, imas racunar, povezi preko HDMI, kud ces bolji box koji ce uvijek aktualn biti. :-D Radije uzmi ako vec nemas, logitech tastaturu+touchpad kao neka K400 i sl. i rijesi posao.
CooK

#3828 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

nagibSA wrote:Ma jbt box, sta si zapeo za njega a i te neke budjave tasture/miseve. Uzmes beton TV, imas racunar, povezi preko HDMI, kud ces bolji box koji ce uvijek aktualn biti. :-D Radije uzmi ako vec nemas, logitech tastaturu+touchpad kao neka K400 i sl. i rijesi posao.
Slazem se. Glupost je "otkidati" odredjeni iznos novca od televizora za box. Pametnije je odmah uzeti bolji televizor pa gledati preko racunara a moze se posle uzeti box ako je potreban. Kao sto sam ranije napisao, TV periferija se moze posle dodavati ali ako uzmes los TV sa losim panelom i losom slikom ne mozes ti posle nadoplatiti da on ima bolji panel odnosno bolju sliku.
nagibSA

#3829 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nagibSA »

Ko se lozi na to obicno uzme neki HTPC ako vec nece sopstveni pc/laptop jos bolje, neki logitech kao sto sam stavio, audio ako hoce i tako to i imas sistem za sve prilike i vremena. Kakav box i kinezi, kakvi bakraci. :)
MTV

#3830 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

CooK wrote:
Znam ja da si ti dobronamjeran, nisam ni shvatio drugacije. :thumbup: :)
Hvala na komplimentu. :) Al nekad se posteno prospem :mrgreen: :lol:
CooK

#3831 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

nagibSA wrote:Ko se lozi na to obicno uzme neki HTPC ako vec nece sopstveni pc/laptop jos bolje, neki logitech kao sto sam stavio, audio ako hoce i tako to i imas sistem za sve prilike i vremena. Kakav box i kinezi, kakvi bakraci. :)
Ma nisu generalno boxovi losi. Ja imam Nexbox A95X sa kojim sam zadovoljan i koji cesto koristim. Moj je savjet njemu bio da sad ne odvaja novac od kupovine televizora za box nego da sad ulozi sav novac u TV a posle moze kupovati box i ostale dodatke ako su mu potrebni. Boxovi su prakticni jer ne moras maksuz paliti racunar da odgledas neki film, seriju ili stream, necujni su, trose veoma malo struje, ne cekas da se boot-uju kao Windows racunari nego odmah koristis, veoma su mali i ne smetaju a jos je i slobodan racunar za eventualno neke druge stvari. Ja sam svoj Nexbox A95X uzeo prije vise od godinu dana na akciji za 27$ i dan-danas radi perfektno.
fare_mo

#3832 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by fare_mo »

Zašto je ovaj Sony-ev 43X8309C 1999KM u TechnoShopu, ovako "skup", s obzirom da je iz 2015. model, a jos 43"....
CooK

#3833 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

fare_mo wrote:Zašto je ovaj Sony-ev 43X8309C 1999KM u TechnoShopu, ovako "skup", s obzirom da je iz 2015. model, a jos 43"....
Porez na budale, taj TV nije toliko kostao ni kada je tek izbacen.
semirsar

#3834 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

nemoj tako pa ipak ima 3D :lol:
MTV

#3835 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Preskupo brate taman da stvari ispadaju iz TV-a.

Za te pare mozes npr kupiti TV 55MU6172 55" i uganjat A5 2017 mobitel. Il bez mobitela i ustediti 700 KM :D
CooK

#3836 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

semirsar wrote:nemoj tako pa ipak ima 3D :lol:
Ima i moj h6400 3D i samo jedan film sam pogledao u 3D-u i nisam ga nikada vise ni upalio :) Nego moRel kako da oni izbace taj TriDi i prodaju mi taj TV za 500KM? :lol: :D
MTV

#3837 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Nece da moze :mrgreen:
PlusSA

#3838 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Cudi me da se taj 3D nije proširio na novije generacije telvizora, kad su poceli novi telvizori u 3D-u radovao sam se tome ali evo svi su odustali od 3d fazona.

4k ce biti standard iako sam licno više volio da imamo i 3D barem veci izbor filmova.

Nego isplati li se ubacivati satelitsku antenu u TV, ima li sta kvalitetno na satelitu da je vrijedno spajanja :D
MTV

#3839 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

PlusSA wrote:Cudi me da se taj 3D nije proširio na novije generacije telvizora, kad su poceli novi telvizori u 3D-u radovao sam se tome ali evo svi su odustali od 3d fazona.

4k ce biti standard iako sam licno više volio da imamo i 3D barem veci izbor filmova.

Nego isplati li se ubacivati satelitsku antenu u TV, ima li sta kvalitetno na satelitu da je vrijedno spajanja :D
Americki kanal ESPN, kojeg je bilo moguce pratiti u BiH, je odustao od 3D kanala i presao na 4K kanal. A unutar kuce kazu testiraju 8K kanal.
Imas RTL-ovuh i Pro7-ovih kanala iz njemacke onda nekoliko free 4K kanala tipa TRT 4K itd. Imas satelitskiforum.com pa tamo procesljaj free kanale.
semirsar

#3840 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

PlusSA wrote: ...
isplati itekako, jos ako ti je kvalitetan tuner u tv aparatu :thumbup:
rovac13

#3841 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

Moze li brzinski savjet,neko blizak meni hoce da kupi tv 42-43 " a ja sam malo ispao iz desavanja,posto prije nekoliko godina nabavih tv sa kojim sam prezadovoljan pa vise ne trazim ne citam ne pratim.

Sta je bestbuy u nekih 700-800-900 KM ......ako je bas nesto puno bolje za 1000KM onda je to zadnji limit.
Nisu zahtjevni,ne detaljisu toliko oko sitnica.Recimo njima je philips predobar.Slika im je dobra i na vivaxu.

Ali eto volio bih izabrat im neki solidan smart.Ko sad ima android,cini mi se da je philips bio android,a sad gledam nesto linux.
MTV

#3842 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

rovac13 wrote:Moze li brzinski savjet,neko blizak meni hoce da kupi tv 42-43 " a ja sam malo ispao iz desavanja,posto prije nekoliko godina nabavih tv sa kojim sam prezadovoljan pa vise ne trazim ne citam ne pratim.

Sta je bestbuy u nekih 700-800-900 KM ......ako je bas nesto puno bolje za 1000KM onda je to zadnji limit.
Nisu zahtjevni,ne detaljisu toliko oko sitnica.Recimo njima je philips predobar.Slika im je dobra i na vivaxu.

Ali eto volio bih izabrat im neki solidan smart.Ko sad ima android,cini mi se da je philips bio android,a sad gledam nesto linux.
Kakav crni vivax :-) Nebi ja ganjao TV sa Androidom.
Bolje bolji TV sa dobrom slikom a Android Box uvijek mozes kupiti i promijeniti.
Mislim da je ovo jako dobra ponuda.
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... SM43MU6172
CooK

#3843 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

rovac13 wrote:Moze li brzinski savjet,neko blizak meni hoce da kupi tv 42-43 " a ja sam malo ispao iz desavanja,posto prije nekoliko godina nabavih tv sa kojim sam prezadovoljan pa vise ne trazim ne citam ne pratim.

Mozda su oni zadovoljni slikom na Vivaxu ali definitivno nece biti zadovoljni kada budu morali nosati taj Vivax TV po servisima. Cak je Philips, kojeg inace ne preporucujem, bolji od Vivaxa. Definitivno najbolja opcija ti je ova sto ti kolega @MTV preporucuje.
nagibSA

#3844 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nagibSA »

Sta fali Philipsu? Imam jedan... :)
CooK

#3845 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

nagibSA wrote:Sta fali Philipsu? Imam jedan... :)
Ne bih da elaboriram. :) Ako si ti zadovoljan sa njim i ja sam zadovoljan(ne sa njim nego sa tim sto si ti zadovoljan) :D
nagibSA

#3846 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nagibSA »

Svi su dijelovi isti (koliko repa toliko muzike), jedina razlika moze biti u softwareu kao i kod smartphoneova. Primjetio sam da je dosta sporiji sw (i nekako losije zamisljen dizajn) na Philipsu nego na npr LGu kojeg imam. Jedino ako si na to mislio. Ne znam je l' kod svih Philipsa tako, ači slika/ekran vrh.
CooK

#3847 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

nagibSA wrote:Svi su dijelovi isti (koliko repa toliko muzike), jedina razlika moze biti u softwareu kao i kod smartphoneova. Primjetio sam da je dosta sporiji sw (i nekako losije zamisljen dizajn) na Philipsu nego na npr LGu kojeg imam. Jedino ako si na to mislio. Ne znam je l' kod svih Philipsa tako, ači slika/ekran vrh.
Hajde kada vec hoces. Philips vise nije holandska kompanija nego kineska i u njima su kineski TP Vision paneli koji se ne mogu pohvaliti vrhunskom kvalitetom odnosno kontrola kvaliteta im je osrednja. Sto se tice LG-a ne cudi me da mu je ista slika kao u Philipsa. U oba ta TV-a su IPS paneli koji imaju dobar ugao gledanja ali los kontrast i crnu boju(tacnije crna ne postoji nego samo tamno siva sto se moze najbolje vidjeti u mracnoj prostoriji). Mada, sto sam iznad napisao, ako si ti zadovoljan nista drugo nije bitno.
semirsar

#3848 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Pisao sam vec ovdje da je svojevremeno, ne bas tako davno, ovlasteni serviser sedmicno slao u izvoz najmanje jednu paletu sa pokvarenim philips tv aparatima... nece meni philips ni kao poklon u stan, jok vala, al' tudji izbor postujem. :mrgreen:
rovac13

#3849 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by rovac13 »

CooK wrote:Mozda su oni zadovoljni slikom na Vivaxu ali definitivno nece biti zadovoljni kada budu morali nosati taj Vivax TV po servisima.
Pretpostavljao sam da cete ovaj dio o vivaxu pogresno protumacit :D
Pa evo da pojasnim ponovo.

Ljudi koji ce gledat taj tv se ne razumiju u kontrast ugao gledanja i slicne zafrkancije,zato rekoh da je njima i na vivaxu slika dobra,ako je program koji se gleda npr arena full hd liga sampiona onda je slika dobra koji god tv bio u pitanju.

Ja nigdje nisam spomenuo da bi im predlozio da kupe vivax.
Nego neki bestbuy za 700-900 KM a to znaci da za te pare ima samsung lg philips itd itd.
nagibSA

#3850 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nagibSA »

Nije kod mene IPS panel na LGu mada bi dobro bilo, kontam da je VA mada me nije ni interesovalo da provjeravam, nije isti za svako trziste. Ovi nasi dolaze iz Madjarske. Radi Philips vec skoro 10 godina.

Losa je slika svakako na TV kanalima par HD kanala i to je to, vise mi to smeta nego panel ili nesto drugo. TV mi samo sluzi za gledanje programa.
Post Reply