Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Comrad

#3826 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Comrad »

Zraak wrote:Meni i dalje nije jasno na koju foru je Srbija prosla dalje. Stimac, Nemanja Krstic, Kalinic, Gagic, Vasilije Micic? Jedino su Nenad Krstic, Bjelica, i Stefan Markovic nesto odigrali. Da stvar bude jos jaca, u drugoj fazi ih ceka Belgija i Ukrajina, gde uz svega jednu pobedu ni krivi ni duzni stignu do cetvrtfinala.
Meni je jasno, ljudi imaju jednog od najbojlih evropskih trenera, covjek osvojio sve zivo i zna kako posloziti neke stvari. Pobjedili su kad su trebali pobjediti, jbg to je iskustvo.

Mi smo dozvolili sebi da se vadimo protiv Litvanije na +10, sto realno rijetko koja reprezentacija moze uraditi. Ali mi je drago da smo pokazali da mozemo se nositi bilo s kim kad hocemo. :bih: :bih: :bih:
cyprus

#3827 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:
cyprus wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa normalno da bi prošli. Tamo u onoj grupi neke Njemačke se spominju. Tipični dibidusi. Rasuli bismo ih.
Jeboga, zar ti ne reče da smo na nivou Lihtenštajna :mrgreen: I mi i Latvija...
Sa onakvom igrom kakva je prikazana protiv Latvije i 3/4 utakmice sa Srbijom, zasigurno jesmo.
A i Latvija je. Samo što im nalijeću protivnici u lošem momentumu (mi "nezagrijani", Makedonci demoralisani, a Crnogorce su pokrale sudije). Protiv svake selekcije u dobroj formi, najebali su ko žuti.
Ja očekivo odgovor tipa: 'što si ba toliki bukvalac'... kad ono ti stvarno stojiš iza toga :mrgreen:
hzsa22

#3828 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hzsa22 »

A je li iko upratio Moonwalk Ahmetovica tokom time-outa na +14? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
agent_zero

#3829 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by agent_zero »

Jutros mi kolege s posla kažu da bi, u slučaju da su crnogorci tukli srbiju sa 13 poena razlike, mi išli dalje. Jel to istina?

Nejasan mi je ovaj eurobasket s tim pravilima od početka, pogotovo nebulozna odluka da samo tri ekipe u grupi sa šest timova idu dalje.

Renta wrote:Sad sam odgledao cijelu utakmicu u komadu ponovo na Sportskoj TV i moram priznati da mi je žao kao da je moja repka izgubila...najviše zbog Ace koji mi je susjed praktički i često ga srećem u ZG. Takva borba i igra, toliko uloženo truda no bez drugog kruga.

Aco je legenda jugoslavenske i hrvatske košarke a izgleda da postaje i bosanske. Budite ponosni bosanci, ostavili ste traga sigurno. Glavu gore!
Hvala susjed :thumbup: , vama puno sreće u nastavku takmičenja ;)
Comrad

#3830 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Comrad »

hzsa22 wrote:A je li iko upratio Moonwalk Ahmetovica tokom time-outa na +14? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: haha. znaci to je on bio, i meni se ucinilo da je on, ali opet kontam nije valjda tolko lud.

hahaah...joj keme legende...
am2804

#3831 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by am2804 »

Kemo bi trebao promijeniti zanat, bolji je kad šuti, neka se priključi djevojkama prilikom time-outa ili pauza između četrvtina :) - pravi cheerleader.

Momci, još jednom kapa dole, Aco - svaka čast, ako ostaneš super. Trener koji nije pravio pritisak igračima ni kada su bili loši, vjerovao je u njih i u kvalifikacijama i tokom prvenstva, više nego svi mi ovdje koji sada likujemo ove sjajne 2 i po partije.
north

#3832 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by north »

Ne znam je li se spomenulo već, ali nagradno pitanje: koja je jedina reprezentacija na prvenstvu koja ima 3 pobjede i ide kući, znači JEDINA? Žalosno i tužno.....
guber90

#3833 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by guber90 »

north wrote:Ne znam je li se spomenulo već, ali nagradno pitanje: koja je jedina reprezentacija na prvenstvu koja ima 3 pobjede i ide kući, znači JEDINA? Žalosno i tužno.....
U HISTORIJI :D, bitno za naglasiti, doduse jeste doslo do promjene formata takmicenja proslo Europsko ali eto.
matematicar_teski

#3834 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by matematicar_teski »

aci se zahvaliti, idemo dalje, nije opravdao ono sto se trazilo od njega
zahvaliti si nedzadu, bavcicu,persicu,masicu,sutalu(mozda njega i ostaviti)
uvesti mlade nade, pokusati dovesti srbina za trenera, a da nije neno :D :D
Murat Sabanovic

#3835 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Murat Sabanovic »

matematicar_teski wrote:aci se zahvaliti, idemo dalje, nije opravdao ono sto se trazilo od njega
upisi kosarkasku skolu pa cemo tebe za trenera ! dotle,pusti strucne ljude da se brinu o bh- kosarci.
BegA_

#3836 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by BegA_ »

guber90 wrote:
north wrote:Ne znam je li se spomenulo već, ali nagradno pitanje: koja je jedina reprezentacija na prvenstvu koja ima 3 pobjede i ide kući, znači JEDINA? Žalosno i tužno.....
U HISTORIJI :D, bitno za naglasiti, doduse jeste doslo do promjene formata takmicenja proslo Europsko ali eto.
Al' sto bas mi?! :D
Comrad

#3837 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Comrad »

Sta li se desilo sa Wrightom, kakva li je ono blokada bila...

Gledo sam tekme, ali jbt gledam statistiku, 7/33 21.2 % za dva poena! Katastrofa ziva :roll:

Jeste to sve nadoknadio borbenoscu, skokovima, ali ovo je uzasan procenat. Jednostavno malo raspolozenih igraca je bilo u napadu, ali eto opet smo dobili tri tekme. Kontam sta smo mogli da je bilo jos raspolozenijih igraca, te da smo imali adekvatne zamjene za Teletovica i Kikanovica.
Edin H.

#3838 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Edin H. »

Josip321

#3839 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Josip321 »

Hrvatska reprezentacija nakon mnogih tmurnih (u košarkaškom smisli :D ) godina donjela veselje i optimizam navijačima.
A što mi se posebno sviđa je to da igrači izlaze krvavih koljena sa terena.
Istina jesta da je Hrvatska u euforiji no teko treba proći u četvrtfinale. Samo želim da i u drugom krugu igraju ovako pa što god bude da bude.
Mada sumnjam u neku smislenu koncepciju HKS-a ali ovo prvenstvo može poslužiti za buduća natjecanja. Na ovome prvenstvu treba povratiti vjeru i navijački forte u reprezentaciju. Treba dugoročnije gledati pa pa možda i treneru dati dulji ugovor pa da on gradi ovu reprezentaciju iz temelja.
Kako i kažem, ovo prvenstvo treba poslužiti i za gradnju kostura reprezentacije za buduća natjecanja. Oko Bogdanovića, Tomića pa možda i Žorića kao glavne igrače i okosnicu momčadi ovdje treba što više afirmirati Šarića. Za iduće natjecanje povesti i Hezonju da bude u ulozi koju danas ima Šarić. Nabrojeni igrači su realno NBA potencijal. I oni trebaju biti nositelji igre Hrvatske u idućih8-10 godina. Naravno, ima još mnogo potencijala u mlađim kategorijama koji će biti igrači ali neka se oko ovih gradi momčad.
It_is_a_Leclerc

#3840 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

matematicar_teski wrote:aci se zahvaliti, idemo dalje, nije opravdao ono sto se trazilo od njega
Halimića treba dovest :D

Aco je opravdao ono što se od njega tražilo, a to su tri pobjede. Što one nisu bile dovoljne da idemo dalje možemo zahvaliti samo nakaradnim i bizarnim koševima koje smo dobijali sa pola terena, iza table, od nekih igrača koji su proljetos počeli da se bave košarkom i to...
KENJAC

#3841 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by KENJAC »

Po meni , najveci problem reprezentacije , ujedno i citavog Bosanskog sporta, je euforija ! Euforija kad smo se plasirali " Joj sad cemo da pokazemo ostatku kako se igra, sad ili nikad" kad smo izgubili dvije utakmice " Joj jebem mater Petrovicu i onim hendikepiranim mamlazima" onda dobijemo dvije utakmice "Joj oni su nasi heroji, nema veze sto su ispali svi na aerodrom da ih cekamo" Ljudi... neko pomenu Fince! Mislim da vecina Finaca i ne zna da se igra prvenstvo, ali zato sam siguran da 100% Finaca preko poreza i raznih politika razvoja sporta, ucestvuje u stvaranju reprezentacije! Koliko se ulaze u kosarku u Bosni ? Sad je drugo pitanje, sta je Bosna? Vec sam pisao o tome da Bosna ima sportista, ali vecina ne Bosnjaka ne igra za nju. Razlozi su posrani ali ta pojava postoji i pred njom se ne mogu oci zatvoriti. Reprezentacija se stvara od uzrasta od 14 godina. Vratimo se na Fince. Oni sigurno nemaju ovaj patriotski naboj kao ovi nasi , nemaju prve stranice dnevnih listova kao ovi nasi , nemaju mrtvih i ranjenih na utakmicama kao ovi nasi.Na kraju krajeva nikad nece ni imat kosarkaske talente kao sto ih mi imamo! Oni imaju dvorane, novce, organizaciju na malo ozbiljnijem nivou i to je sve! Bosna je mala zemlja a iza reprezentacije ne stoji ni polovina njenih stanovnika! Kad bude svima interes da nesto zajednicko uspije i uspjet ce! .... No to je tema za neke druge podforume. Do tada gledajmo na fudbalsku reprezentaciju vise kao cudo a manje kao sportski uspjeh. I .... molim vas, ako i oni nekad (gluho bilo) izgube... ne jebite im mater odma. Dali su vise nego sto su mogli!
It_is_a_Leclerc

#3842 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Finska, Latvija, Belgija itd. su reprezentacije koje su se, ni krive ni dužne, našle u drugom krugu. To će se vrlo brzo pokazati za koji dan.
Josip321

#3843 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Josip321 »

KENJAC wrote:Po meni , najveci problem reprezentacije , ujedno i citavog Bosanskog sporta, je euforija ! Euforija kad smo se plasirali " Joj sad cemo da pokazemo ostatku kako se igra, sad ili nikad" kad smo izgubili dvije utakmice " Joj jebem mater Petrovicu i onim hendikepiranim mamlazima" onda dobijemo dvije utakmice "Joj oni su nasi heroji, nema veze sto su ispali svi na aerodrom da ih cekamo" Ljudi... neko pomenu Fince! Mislim da vecina Finaca i ne zna da se igra prvenstvo, ali zato sam siguran da 100% Finaca preko poreza i raznih politika razvoja sporta, ucestvuje u stvaranju reprezentacije! Koliko se ulaze u kosarku u Bosni ? Sad je drugo pitanje, sta je Bosna? Vec sam pisao o tome da Bosna ima sportista, ali vecina ne Bosnjaka ne igra za nju. Razlozi su posrani ali ta pojava postoji i pred njom se ne mogu oci zatvoriti. Reprezentacija se stvara od uzrasta od 14 godina. Vratimo se na Fince. Oni sigurno nemaju ovaj patriotski naboj kao ovi nasi , nemaju prve stranice dnevnih listova kao ovi nasi , nemaju mrtvih i ranjenih na utakmicama kao ovi nasi.Na kraju krajeva nikad nece ni imat kosarkaske talente kao sto ih mi imamo! Oni imaju dvorane, novce, organizaciju na malo ozbiljnijem nivou i to je sve! Bosna je mala zemlja a iza reprezentacije ne stoji ni polovina njenih stanovnika! Kad bude svima interes da nesto zajednicko uspije i uspjet ce! .... No to je tema za neke druge podforume. Do tada gledajmo na fudbalsku reprezentaciju vise kao cudo a manje kao sportski uspjeh. I .... molim vas, ako i oni nekad (gluho bilo) izgube... ne jebite im mater odma. Dali su vise nego sto su mogli!
@kenjac, odavno boljeg posta nisam pročitao.
Nije to samo obilježje Bosanaca-Muslimana. Svugdje je isto. U pripremnom razdoblju čitam sportski forum i npr. pišu da Repeša nije ni sjenka od trenera, da su neki pozvani igrači panjevi ne na 2 nego na 3. A sve to nakon pripremnih poraza. A imam osjećaj ako Hrvatska pobjedi sutra i petu u nizu da će im podignuti spomenik prije nego što osiguraju četvrtfinale.
Ali tako ti je to kod naših naroda.
Josip321

#3844 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Josip321 »

It_is_a_Leclerc wrote:Finska, Latvija, Belgija itd. su reprezentacije koje su se, ni krive ni dužne, našle u drugom krugu. To će se vrlo brzo pokazati za koji dan.
Možda zbog klupe i prevelikog zamora glavnih igrača Finska i pukne. Ali Finska nikako nije iznenađenje. Posebno ne na ovakvom EP-u na kojem nedostaje 50 glavnih igrača. Finska je bila iznenađenje na zadnjem EP. Sada mogu biti iznenađenje eventualno onima koji skroz malo ili nikako neprate košarku.
It_is_a_Leclerc

#3845 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

To su reprezentacije jakog tempa, run and gun, što bi rekli u NBA, netipične odbrane i kratkog rostera. Nešto otprilike kao BiH u zadnjim kvalifikacijama za ovaj Eurobasket.
Bodkin

#3846 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

pricajte sta hocete ali ja tvrdim da bi sa boljim trenerom prosli ovaj i iduci krug i to ne mogu da prezalim
hrastov žižak

#3847 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

uz gorku ironiju da smo ispali uz pozitivan omjer, tu je i činjenica da imamo dvojicu igrača među 5 najboljih strijelaca prvenstva da nam još malo začini muku :D
sinuhe

#3848 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by sinuhe »

Bodkin wrote:pricajte sta hocete ali ja tvrdim da bi sa boljim trenerom prosli ovaj i iduci krug i to ne mogu da prezalim
:D De nadji boljeg sto bi trenirao BeHa reprezentaciju.
Bodkin

#3849 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

sinuhe wrote:
Bodkin wrote:pricajte sta hocete ali ja tvrdim da bi sa boljim trenerom prosli ovaj i iduci krug i to ne mogu da prezalim
:D De nadji boljeg sto bi trenirao BeHa reprezentaciju.
meMso bajramovic :) nije aco domaci tako da ako mozemo dovoditi strance sumnjam da je on top kvalitet
FreakyStyley

#3850 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by FreakyStyley »

ultima_palabra wrote:Meni se od početka nije sviđao Aco sa svojom anarho-košarkom. Na ovom prvenstvu je i on mogao vidjeti da na ovom nivou odbrana dobija utakmice.

Ali eto, ako je naučio na greškama neka ostane, pogotovo zato što ćemo sa našim finansijama teško naći boljega... ne bi bilo loše i da imamo malo kontinuiteta.
Ovo je sustina svega. Da je Aco igrao prve utakmice, kao ove protiv Litvanije i Makedonije, Latviju bi dobili sigurno, a mozda i Srbiju. Jednostavno, ne moze ekipa sa kratkom klupom i jednim pravim suterom (koji je jos van forme) igrati run and gun kosarku. Rijetke i mogu. O tome sam ja i pisao bas na ovoj temi. Taj je poraz najvise Acin, jednostavno nije dobro postavio a ni vodio utakmicu. Latvija nas je razbila najjednostavnijim pick and rollom na svijetu.

Karakteristicno za nas sport, vazda kasno skontamo, pa se onda nafuramo i dobijamo dobre ekipe, pa se vadimo protiv duplo jacih i tu nam malo fali.

Dobro iz svega ovoga je nacin na koji je kosarkaski savez poslozio sve, od kadeta do seniora, plus je tu i Aco uz nadzor velikana Mirka Novosela. Bilo bi dobro da ostane jos barem jedan ciklus. Zavisi kako odigraju predstojece sezone, ali mladi igraci poput recimo Nurkica, vec imaju mjesta u ekipi. Na primjer da je Nurkic bio da razbija pick and roll Latvie iz reketa, dobili bi smo ih, jer momak ima strasan tajming za blokade i skokove. Doduse, mogao je Aco isto to probat sa Sinanovicem, ali boze moj, sta je tu je.

Sve u svemu, neke su se kockice poslozile i moze se svasta naucit iz ovog prvenstva, tako da imamo sansu za svijetlu reprezentativnu buducnost, pogotovo kad se u obzir uzmu igraci iz mladjih selekcija.
Locked