RUSIJA
-
Tarik28
#3826 Re: RUSIJA
dok god Rusija ima nuklearke kauboji mogu pucati po slabijima, mogu praviti nosače, dronovoe k*rce palce...ali tu je nuklearka Bulava da se zna da ima još jedan šerif u gradu 
-
jastuk1
#3827 Re: RUSIJA
E da, da, da. Sada Rusiji dolazi na naplatu svo ono handrenje i uništavanje Čečenije. Sad bi se Rusija rado odrekla Čečenije - kad je svjesna koliko će još i više morati da je podmazuje ispod stola.The 51st State wrote:uredu, ako se ovo ispostavi istinitim sto je navedeno, u tom slucaju putina mozemo smatrati za kompletnog retarda, ne? kljucni covjek na kavkazu, mekog trbuha rusije, da tako saltuje, pa to je za nepovjerovati, zato mislim da je banalnija stvar u pitanju, prosti interes u materijalnom smislu cecenskog oligarha.jastuk1 wrote:Ako je to za Kadirova tačno predstavlja svojevrstan puč u Rusiji, a naravno da nema nikada, nikada potrebe osmišljavati nikakve konstrukcije koje uključuju dotične koje si pomenuo jer oni kontrolišu sve. Samo debelo naivna i moram reći glupa osoba može misliti da se većina stvari dešava "spontano."The 51st State wrote:prestaje dotok para, prestaje lojalnost, no vrli geostratezi ce vjerovatno neku konstrukciju osmisliti koja ukljucuje ameriku, ukrajinu, masone i slicno, mozda tolstoja ko kec iz rukava izvuku takodje.
Ja sam davno rekao, neće patisat dok je ne raskomadaju ili je maksimalno ponize za šamarčine u Siriji. A i kletve miliona žrtava od ruske ruke zadnjih 300, 400 godina dolaze na naplatu.
Vjerovatno su protivnici Rusije stavili puno nula na stol ispred Kadirova. Ali, mislim da će Kadirov ostati vjeran. Odnosno da se neće pobuniti. To bi bilo potpuno kontra svega onoga što je do sada provodio.
Ako je istinita, ovo je samo još jedna u nizu stotina sličnih kancerogenih injekcija koje stalno zabadaju u tkivo Rusije.
-
jastuk1
#3828 Re: RUSIJA
Ali je mogu razjedati i žderati iznutra kod se ne raspadne.Tarik28 wrote:dok god Rusija ima nuklearke kauboji mogu pucati po slabijima, mogu praviti nosače, dronovoe k*rce palce...ali tu je nuklearka Bulava da se zna da ima još jedan šerif u gradu
-
Tarik28
#3829 Re: RUSIJA
dok god je tu Bulava nemoguće je da se Rusija raspadne pa taman da nemaju ni hljeba jesti, oni isključivo ulažu u nuklearno naoružanje koje je dovoljno da dok je ovog svijeta ostanu glavni šerifi sa amerimajastuk1 wrote:Ali je mogu razjedati i žderati iznutra kod se ne raspadne.Tarik28 wrote:dok god Rusija ima nuklearke kauboji mogu pucati po slabijima, mogu praviti nosače, dronovoe k*rce palce...ali tu je nuklearka Bulava da se zna da ima još jedan šerif u gradu
-
jastuk1
#3830 Re: RUSIJA
Pa dobro, ne mora se raspast, mogu se zadovoljiti preuzimanjem velikih, po mogućnosti većinskih udjela u ruskim konglomeratima i onda isto kao da se i raspala. ha jaTarik28 wrote: dok god je tu Bulava nemoguće je da se Rusija raspadne pa taman da nemaju ni hljeba jesti, oni isključivo ulažu u nuklearno naoružanje koje je dovoljno da dok je ovog svijeta ostanu glavni šerifi sa amerima
-
Tarik28
#3831 Re: RUSIJA
taman da preuzmu sve kompanije (a nemoguće i jednu jer su većinski vlasnici rusi) rusi imaju kontrolu nad nuklearkama te i dalje ostaju gazdejastuk1 wrote:Pa dobro, ne mora se raspast, mogu se zadovoljiti preuzimanjem velikih, po mogućnosti većinskih udjela u ruskim konglomeratima i onda isto kao da se i raspala. ha jaTarik28 wrote: dok god je tu Bulava nemoguće je da se Rusija raspadne pa taman da nemaju ni hljeba jesti, oni isključivo ulažu u nuklearno naoružanje koje je dovoljno da dok je ovog svijeta ostanu glavni šerifi sa amerima
-
Avetinho
#3832 Re: RUSIJA
Hmmm... Slicnu sam pricu slusao krajem osamdesetih proslog vijeka: "Nece se CCCP raspast dok god imaju nuklearke." Ode ko da ga nikad nije bilo.Tarik28 wrote:taman da preuzmu sve kompanije (a nemoguće i jednu jer su većinski vlasnici rusi) rusi imaju kontrolu nad nuklearkama te i dalje ostaju gazdejastuk1 wrote:Pa dobro, ne mora se raspast, mogu se zadovoljiti preuzimanjem velikih, po mogućnosti većinskih udjela u ruskim konglomeratima i onda isto kao da se i raspala. ha jaTarik28 wrote: dok god je tu Bulava nemoguće je da se Rusija raspadne pa taman da nemaju ni hljeba jesti, oni isključivo ulažu u nuklearno naoružanje koje je dovoljno da dok je ovog svijeta ostanu glavni šerifi sa amerimapomiri se sa tim da će Rusija uvijek biti nezaobilazan sagovornik Zapada za pregovaračkim stolom u svim svjetskim pitanjima, jer nuklearke koje imaju samo u podmornicama su dovoljne da zbrišu Zapad za pola sata
-
Tarik28
#3833 Re: RUSIJA
SSSR je bio vjestacka tvorevina lahka za razvalit, dok Rusija je drzava rusa koja postoji stotine godinaAvetinho wrote: Hmmm... Slicnu sam pricu slusao krajem osamdesetih proslog vijeka: "Nece se CCCP raspast dok god imaju nuklearke." Ode ko da ga nikad nije bilo.
-
Avetinho
#3834 Re: RUSIJA
Ma ja, samo su pola Evrope porobili i instalirali se sve do Kube.Tarik28 wrote:SSSR je bio vjestacka tvorevina lahka za razvalit, dok Rusija je drzava rusa koja postoji stotine godinaAvetinho wrote: Hmmm... Slicnu sam pricu slusao krajem osamdesetih proslog vijeka: "Nece se CCCP raspast dok god imaju nuklearke." Ode ko da ga nikad nije bilo.nista vam od tog mokrog sna Rusija ce biti dok je svijeta glavni igrac sa amerima
Tako ce i Rusija u kanale istorije, ako nastavi putinkovim stazama revolucije.
-
Tarik28
#3835 Re: RUSIJA
SSSR je bila drzava rusa, ukrajinaca,kazahstaanaca, uzbekistanaca... kakve veze imaju npr. rusi i uzbekistanci? To nije bila drzava vec vojna imperija temeljena na komunistickoj idelogiji...danas je Rusija drzava rusa i jedina prava protusila kaubojima...fala Bogu pa izmisliše nuklearke jer da ih nema treći svjetski bi se odavno desio, ovako je pat pozicija i mogu voditi samo proxy ratove preko sirotinjeAvetinho wrote:
Ma ja, samo su pola Evrope porobili i instalirali se sve do Kube.
Tako ce i Rusija u kanale istorije, ako nastavi putinkovim stazama revolucije.
- Opetja033
#3836 Re: RUSIJA
Vec par mjeseci se kuha izmedju Putina i Kadyrova. Prije nekih mjesec dana clanovi one bajkerske bande, Nocni Vukovi, gdje je Putin pocasni clan/predsjednik dobili teske batine od clanova nekakvog kickboks/MMA kluba iz Groznija u kojem je Kadyrov pocasni clan/predsjednik. K'o da pisem o epizodi "Gang Wars-a" jbt zivot.

-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#3837 Re: RUSIJA
Ja ba ... prvo ti vukovi a evo nedavno i sobarica iz hotela u kojem Putin cesto odsjeda, kupovala novu metlicu za prasinu i naplacena joj je 4 rublje vise ... sobarica kaze da je ta sto joj prodala metlicu imala naglasen Cecenski akcenat. Trenutno nekoliko sluzbi bezbjednosti istrazuje incident.Opetja033 wrote:Vec par mjeseci se kuha izmedju Putina i Kadyrova. Prije nekih mjesec dana clanovi one bajkerske bande, Nocni Vukovi, gdje je Putin pocasni clan/predsjednik dobili teske batine od clanova nekakvog kickboks/MMA kluba iz Groznija u kojem je Kadyrov pocasni clan/predsjednik. K'o da pisem o epizodi "Gang Wars-a" jbt zivot.![]()
- Opetja033
#3838 Re: RUSIJA
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/er ... -armencima
Tako je o presvijetli padisahu, ne treba puno da se ovaj mali kepec spusti na zemlju!
Tako je o presvijetli padisahu, ne treba puno da se ovaj mali kepec spusti na zemlju!
- Co0l
#3839 Re: RUSIJA
Solidan šuk.
-
5 0 5
#3840 Re: RUSIJA
How many votes did presidents of ex-Soviet states get in the last election?

- nosara
#3841 Re: RUSIJA
Sta je bio genocid i na Krimu...?Opetja033 wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/er ... -armencima
Cuj, ovaj americki dupeuvlakac padisah, a Putin kepec...
-
Avetinho
#3842 Re: RUSIJA
Naravno da jeste, vec decenijama i stoljecima. Danas sve sto nije cistokrvni plavokosi Rus, to ne zivi na Krimu vise, ili ima status roblja. Vidio putinko to prolazi u RS, sto ne bi i na Krimu.nosara wrote:Sta je bio genocid i na Krimu...?Opetja033 wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/er ... -armencima
- nosara
#3843 Re: RUSIJA
Ne pika ti se ovo, nisi ubacio kosovo...Avetinho wrote:Naravno da jeste, vec decenijama i stoljecima. Danas sve sto nije cistokrvni plavokosi Rus, to ne zivi na Krimu vise, ili ima status roblja. Vidio putinko to prolazi u RS, sto ne bi i na Krimu.nosara wrote:Sta je bio genocid i na Krimu...?Opetja033 wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/er ... -armencima
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3844 Re: RUSIJA
I šta veliš svi Rusi plavi i plavooki? Dobro je, dobro.....Avetinho wrote: Danas sve sto nije cistokrvni plavokosi Rus, to ne zivi na Krimu vise, ili ima status roblja

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3845 Re: RUSIJA
utorak 28.04.2015 | 13:37 -> 20:00
Misteriozna podmornica kod Finske
Izvor: Tanjug
Helsinki -- Finska mornarica ispalila je podvodni projektil kao upozorenje sumnjivoj podmornici u vodama blizu Helsinkija.
Taj incident, kako se navodi, dolazi u trenutku rasta vojnih tenzija sa prvim susedom Rusijom.
Mornarica je saopštila da je u ponedeljak primetila podvodnu metu kao i ponovo jutros i da su ispalili nekoliko projektila upozorenja.
"Bombe nemaju za cilj da oštete cilj, već da cilj zna da je primećen", rekao je finski pomorski oficir Olavi Jantunen za lokalni medij.
Finska deli 1.340 kilometara dugu granicu sa Rusijom i Helsinki je sve više zabrinut zbog svog moćnog suseda zbog naleta ruskih aviona i vojnih vežbi u pograničnoj zoni.
Ministar odbrane Finske Karl Haglund nije precizirao da li je Rusija bila uključena u incident već je naveo da je meta mogla da bude i podmornica i da je verovatno napustila područje, dodajući da Finska retko koristi takve mere upozorenja.
"Čvrsto sumnjamo da je došlo do podvodne aktivnosti koja nije tamo predviđena. Naravno, uvek je ozbiljno, ukoliko su naše teritorijalne vode ugrožene", rekao je Haglund za finsku novinskoj agenciji STT.
Portparol odbrambenog komiteta Jusi Ninisto rekao je danas da vojska povremeno detektuje takvu aktivnost, ali je upotrebu podvodnih projektila opisao kao neuobičajnu.
Ministarstvo odbrane Finske je saopštilo da je tokom "nadgledanja teritorijalnog integriteta" zemlje, mornarica oko podeva 27. aprila primetila mogući podvodni objekt u teritorijalnim vodama Finske blizu granice, nedaleko od Helsinkija.
Objekat je drugi put primećen oko 3 sata noću kada je su na njega ispaljeni "podvodni projektili u znak upozorenja", dodaje se u saopštenju ministarstva, preneo je AFP. Regionalne tenzije su uočene ranije tokom ovog meseca što je razlog zajedničkog saopštenja, bez presedana, nordijskih zemalja - Švedske, Norveške, Finske, Danske i Islanda koje se direktno odnosi na Rusiju kao "izazov" i razlog za povećanje odbrambene saradnje.
Rusija je odmah uzvratila, rekavši da potezi Finske i Švedske ka "bližim vezama sa NATO-om" su od "posebnog interesovanja Moskve".
Podsetimo, Švedska je sprovela najveću poteru u više decenija prošle godine, za jednom podmornicom koja je primećena u arhipelagu kod Stokholma.
Iako snage odbrane nisu mogle da identifikuju državu odakle ona potiče, većina analitičara je iznosila sumnje da podmornica ruska.
Liliputanski TERORIZAM !!!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Tvrtko II Kotromanić
#3848 Re: RUSIJA
za Kazahstan ne znam5 0 5 wrote:How many votes did presidents of ex-Soviet states get in the last election?
al Turkmenistan
tj
jadni narod, rijesio se one budale sto je mjenjala imena dana u sedmici i po svojoj majci nazivao hljeb i sl
a umjesto njega dodje ista budala
- JohnnyS
#3849 Re: RUSIJA
Tijana_NS wrote:
Ako zanemarimo sve ostale ratove koje su Rusi započeli, vrijedi napomenuti da je i rat čiji se završetak veže uz tu fotografiju započet Molotov-Ribentropovim paktom i napadom dvaju zločinačkih diktatura na Poljsku.
-
jefferson
#3850 Re: RUSIJA
Ti bi sad jos da Tijana zna ko je bio Molotov a ko Ribentrop?JohnnyS wrote:Tijana_NS wrote:
Ako zanemarimo sve ostale ratove koje su Rusi započeli, vrijedi napomenuti da je i rat čiji se završetak veže uz tu fotografiju započet Molotov-Ribentropovim paktom i napadom dvaju zločinačkih diktatura na Poljsku.