Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#38226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U lijevoj, tj. suprotnoj traci, nije.
- Laplace
#38227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zar to nisu vozači golfova dvojki?
Juče jedan ispred mene vozio, uzbrdo ide u drugoj ili prvoj. Ne možeš ga preteći zbog krivina i saobraćaja a iz auspuha mu se ekološka kataklizma diže do stratosfere a u pojedinim trenucima doseže Marsovu orbitu. U nekom trenutku sam ga uspio preteći na malo dužem pravcu. To mučenje me je koštalo toliko povećane potrošnje da mi je, poslije pređenih preko 700 km sa prosjekom 5,2 l/100 km, za neka dva kilometra potrošnja skočila na 5,4 l/100 km - veliki skok za 0,3% dužine puta. Moj auto pun (četiri odrasle osobe + pun gepek), u njegovom on sam. Valjda je toliko uništio motor da neće da izvuče u drugoj pod punim gasom nego vraća u prvu.
- hopi
#38228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbg ne mere povući iz brdo, kompresija nula bodova ošlo sve što može otići. Ide novi motor za 200 KM lutrija je bolji ili lošiji.
- omega369
#38229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ih, ne mjenjate cesto filter kabine pa vam golfovi krivi

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#38230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nema tog filtera koji ce zaustaviti crnu guju iz auspuha mocne dvice 1.6 D 
-
noviclan
#38231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da li vas nervira kada frajer stoji u unutrasnjoj traci kruznog toka i niko ga ali niko ga ne pusta da se iskljuci dok raascisti saobracaj ili ga neko i pusti, zar ne konta da ne treba (ne znam da li je dozvoljeno zaustavljanje u kruznom) da stoji u kruznom vec da napravi krug dva tri dok se ne prebaci u vanjsku i sigrno normalno iskljucivanje
- Laplace
- black_adrian
- Vozim: vjetar
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ulazim u vanjsku a zenska u unutrasnjoj traci staje od strahanoviclan wrote: ↑10/04/2022 11:50 Da li vas nervira kada frajer stoji u unutrasnjoj traci kruznog toka i niko ga ali niko ga ne pusta da se iskljuci dok raascisti saobracaj ili ga neko i pusti, zar ne konta da ne treba (ne znam da li je dozvoljeno zaustavljanje u kruznom) da stoji u kruznom vec da napravi krug dva tri dok se ne prebaci u vanjsku i sigrno normalno iskljucivanje
- Laplace
#38235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imala je Astra dovoljno snage nego nije bilo pravca, ono put na brdo i krivina za krivinom + vozila iz suprotnog smjera. Ne pretičem pred nepreglednim krivinama. A bio je dan pa džabe blicanje, sumnjam da bi reagovao i na blicanje noću.black_adrian wrote: ↑10/04/2022 12:09Ja to il blicam svake sekunde dok ne zakoči, uspori, skloni se il duga složim. Ma da sumnjam da bi ti šta pomoglo s obzirom na taj dim![]()
ćipuj astru
Ah da, neko je nas obojicu pretekao na čisti rizik, napamet. Imao lik više sreće nego pameti.
-
NediM17
#38236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa vidjela da si nedobar čim tako ulijećeš u kružni.Black swan wrote: ↑10/04/2022 12:10Ulazim u vanjsku a zenska u unutrasnjoj traci staje od strahanoviclan wrote: ↑10/04/2022 11:50 Da li vas nervira kada frajer stoji u unutrasnjoj traci kruznog toka i niko ga ali niko ga ne pusta da se iskljuci dok raascisti saobracaj ili ga neko i pusti, zar ne konta da ne treba (ne znam da li je dozvoljeno zaustavljanje u kruznom) da stoji u kruznom vec da napravi krug dva tri dok se ne prebaci u vanjsku i sigrno normalno iskljucivanje![]()
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/73 ... dva-vozila
-
tindbe
#38237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
još ako se iz auspuha širio neodoljiv miris uštipaka, onda je to pravi užitak vožnje iza dvojkeLaplace wrote: ↑10/04/2022 09:30Zar to nisu vozači golfova dvojki?
Juče jedan ispred mene vozio, uzbrdo ide u drugoj ili prvoj. Ne možeš ga preteći zbog krivina i saobraćaja a iz auspuha mu se ekološka kataklizma diže do stratosfere a u pojedinim trenucima doseže Marsovu orbitu. U nekom trenutku sam ga uspio preteći na malo dužem pravcu. To mučenje me je koštalo toliko povećane potrošnje da mi je, poslije pređenih preko 700 km sa prosjekom 5,2 l/100 km, za neka dva kilometra potrošnja skočila na 5,4 l/100 km - veliki skok za 0,3% dužine puta. Moj auto pun (četiri odrasle osobe + pun gepek), u njegovom on sam. Valjda je toliko uništio motor da neće da izvuče u drugoj pod punim gasom nego vraća u prvu.
- Laplace
#38238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bili su poprilično aromatični uštipci.tindbe wrote: ↑10/04/2022 15:50još ako se iz auspuha širio neodoljiv miris uštipaka, onda je to pravi užitak vožnje iza dvojkeLaplace wrote: ↑10/04/2022 09:30
Zar to nisu vozači golfova dvojki?
- Ateista
#38239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni stvarno nije jasno kako dodje do ovoga, ja cesto koristim unutrasnju traku i nikad mi se nije desilo da moram cekat vise od par sekundi, a najcesce ne moram nikako cekati.noviclan wrote: ↑10/04/2022 11:50 Da li vas nervira kada frajer stoji u unutrasnjoj traci kruznog toka i niko ga ali niko ga ne pusta da se iskljuci dok raascisti saobracaj ili ga neko i pusti, zar ne konta da ne treba (ne znam da li je dozvoljeno zaustavljanje u kruznom) da stoji u kruznom vec da napravi krug dva tri dok se ne prebaci u vanjsku i sigrno normalno iskljucivanje
-
NediM17
#38240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakvo cekanje, nema stajanja u kruznom ni sekunde, vrtis novi krug i tako dok ti se ne zamanta, Hamo pipa i ostala ekipa.
- Ateista
#38241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema potrebe voziti iduci krug, ako vidis da vozilo pored tebe produzava sacekas da prodje i ides, to je jako kratko i nikog ne zadrzava, ako ti se cini da ce duze onda pravis krug.
-
mega_mashcine
#38242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A kako u situaciji kada je gužva u vanjskoj traci, tj. kolona, ide se mic po mic? Tu moraš stati u unutrašnjoj i sačekati da te neko pusti ?
Inače, ne znam jesam li jednom ili dva puta došao u situaciju da moram obići čitav krug, i to dok sam bio početnik. Jednostavno dok vozim, pratim saobraćaj u vanjskoj i po potrebi usporim ili ubrzam da bih se bezbjedno isključio.
Inače, ne znam jesam li jednom ili dva puta došao u situaciju da moram obići čitav krug, i to dok sam bio početnik. Jednostavno dok vozim, pratim saobraćaj u vanjskoj i po potrebi usporim ili ubrzam da bih se bezbjedno isključio.
- Ateista
#38243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad je guzva mic po mic, onda dosta ovih pravila pada u vodu.mega_mashcine wrote: ↑12/04/2022 12:27 A kako u situaciji kada je gužva u vanjskoj traci, tj. kolona, ide se mic po mic? Tu moraš stati u unutrašnjoj i sačekati da te neko pusti ?
Ono sto me nervira u tim situacijama je sto su vozaci bezobrazni, najcesce se cep stvori na jednom izlazu a ostali budu ok, i onda iz obje trake pokusavaju da se iskljuce na tom izlazu umjesto da se drze vanjske i oslobode unutrasnju za ostale da mogu normalno proci.
- shape of despair
#38244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juče sa koševa malca vozim sa treninga i idemo oko stadiona, pa na raskrsnicu koja odvaja prema Vogošći i prema pijaci Ciglane. Iza mene neka kockasta glava BMW, trubi, hoće da pretekne i sl. a kolona, masa raje sa treninga pokupila djecu. I izdržao je on nekako pored stadiona da ne pretekne,
sve do raskrsnice, da bi otišao u desnu traku kao za Vogošću, napravio polukružni i propićio prema pijaci. U autu mu djete
sve do raskrsnice, da bi otišao u desnu traku kao za Vogošću, napravio polukružni i propićio prema pijaci. U autu mu djete
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#38245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
možda žuri ćoek neđe
- JavierBosnia
#38246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zaobisao sam danas lika sa desne strane koji se iz aleje bosne srebrene ukljucivao tamo prema motoreksu, kasindolskoj i sl
Boze mi oprosti i forumski puce ali morao sam kad je nesposobn
Boze mi oprosti i forumski puce ali morao sam kad je nesposobn
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#38247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najviše iritira kada 5 ili 10 ili 15 vozila uredno čeka na semaforu da skrene lijevo i onda "hadžo" iz srednje trake samo skrene lijevo paralelno s vozilima koji uredno skreću.
Tačno bih mu pucao u sve 4 gume.
-
kakaljin
#38248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja vise imam problema kad ne krenu na vrijeme na semaforu vec spavaju i prodje dva auta umjesto 5 auta pa se stvaraju guzve. Primjetio sam i ja da se tako ubace ali vecina ih prodje brze nego ovi koji normalno stoje i ne uspore me na semaforu, slazem se i ja da nije uredu ali makar ne usporavaju saobracaj ako nista.
- Laplace
#38249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan lik u Visokom umalo da izazove sudar. Iz pravca Čekrekčija dolazi na semafor (prije mosta). Crveno je i za skretanje lijevo (na most) i za desno (ka autobuskoj). Onda se pali zeleno za desno (ka autobuskoj) a ovaj iz trake za lijevo kreće ka mostu i da vozač iz suprotnog smjera nije zakočio ovaj bi se i sudario sa njim. Znači, kroz čisto crveno, ali bitno je da se negdje upalilo zeleno, bilo gdje.teskeredzic_22 wrote: ↑14/04/2022 20:32 Najviše iritira kada 5 ili 10 ili 15 vozila uredno čeka na semaforu da skrene lijevo i onda "hadžo" iz srednje trake samo skrene lijevo paralelno s vozilima koji uredno skreću.
Inače, nekako mi se čini da Visočani ne znaju u koji semafor treba gledati.
- Laplace
#38250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trebalo bi uvesti kaznu za parkiranje noću sa upaljenim svjetloma. Dovoljne su, valjda, pozicije. Ali ne, hadžija parkira auto, ostavi ga da radi i još pod svjetlima, naravno na lijevoj strani, i sređuje neke poslove.
Sinoć neki lik iza naplatnih u Jošanici stao u zaustavnu (koja kasnije prelazi u izlivnu ka Vogošći), auto upaljen, oni stoje pored auta a upaljena duga svjetla. Koje poente imaju duga svjetla ako je auto parkiran? Znači, valja ga zaobići, vratiti se u desnu (išao sam u Vogošću) i onda voziti naslijepo jer ubiše duga. Inače, tu je mogao komotno biti sa pozicijama (ili čak i ugašenim svjetlima, tu je osvijetljeno) i bio bi vidljiv.
Ovo je još jedan pokazatelj da je našim vozačima mozak u hibernaciji.
Sinoć neki lik iza naplatnih u Jošanici stao u zaustavnu (koja kasnije prelazi u izlivnu ka Vogošći), auto upaljen, oni stoje pored auta a upaljena duga svjetla. Koje poente imaju duga svjetla ako je auto parkiran? Znači, valja ga zaobići, vratiti se u desnu (išao sam u Vogošću) i onda voziti naslijepo jer ubiše duga. Inače, tu je mogao komotno biti sa pozicijama (ili čak i ugašenim svjetlima, tu je osvijetljeno) i bio bi vidljiv.
Ovo je još jedan pokazatelj da je našim vozačima mozak u hibernaciji.