Baš tako nešto slično i ja mislim....guruman wrote:Ovo je sve bilo jasno i poslije onih predhodnih izbora 2010.Pobjediti protivnika i onda stupiti s njima u savez radi podjele vlasti (tala) je toliko ljigavo i odvratno da isti više nikada neće imati priliku koju im je dao narod.Izigrano povjerenje.
Licemjerje u najgorem mogučem obliku.
To je isto kao kad bi nakon 2 svjetskog rata ideolozi i privrženici fašizma (ustaše i četnici) dobili šansu da dijele vlast sa
socijalistima tj. komunistima koji su ih pobjedili.Lagumđija nemože biti ni kita od Tita.Bez obzira što Bosna ulazi u još
teže stanje koje se na ovakav način ne može popraviti,ukazala se šansa za konačno ujedinjenje lijevih snaga socijaldemokratske orjentacije tj. stvaranja samo jednog političkog bloka izistinskih snaga koje su i u ovom momentu brojnije od desničara,što jasno govori da su desničari u manjini tj. narod ih je označio i doživljava kao običnu gomilu lopova koja se nametnula večini.Ali nismo očekivali da će grupica nazovi socijaldemokrata zarad lične koristi popišati se po nadama gladnih masa.
To se jasno uočava na svakom koraku u realnom životu.Jadan je onaj koji sada očekuje neke pomake na bolje.Pogledajte samo te gomile neinventivnih i bezvrijednih ljudi koji defiluju u nazovi političkom životu,dobro opskrbljeni parama uzetih sa vrha društvene sehare.Mi smo ko drvo u šumi navikli da živimo sa parazitima.Vjekovima su nas tlačili izvana a sada imamo samo kugu iznutra od koje ćemo se teško odbraniti.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaali , ne sjećam se da je iko ikad optužen jal osudjen za iznošenje laži ili lažnih izjava koje su bile samo floskule nekoj fol socijaldemokratiji ili ti narodnom interesu , ne nacionalnom , ....
Pa pljuju se dvadest dana onda se ližu četri godine...
Samo da ima neko sa zdravim principima ko se kandiduje a ne želi ličnu korist od dolaska na vlast ,bilo bi nam puno bolje, ?..
Imalo bi se bar u koga prstom pokazati....