Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Prpa.ba

#38226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Mislio sam da su prozivke na osnovu porijekla ekskluzivitet bosnomrzecih ljevicara. :lol:
Kikibombona

#38227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Pedja Kojovic wrote:...
Pedja, ovo sto radi Forto do sada nije vidjeno na BH politickoj sceni iako smo se nagledali raznih budalastina. Bilo je nemjerljivo gorih stvari, ali ovaj slucaj je bizaran na poseban nacin.

- Forto je vec primao dupli pausal dok je zagovarao ukidanje pausala
- nakon sto je izaslo u javnost, rekao je kako nije znao da prima dupli pausal (!???) i isti je vratio

- jedan je od incijatora za ukidanje pausala u SA kantonu
- istovremeno je poslao zahtjev da se njemu uplacuje pausal sa drugog nivoa

- nakon novog pritiska ponovo je odustao od pausala
- juce je tvrdio da nije znao sta potpisuje (!???)
- danas kaze da je lagao i da je znao

Da ti mozak stane. Sve sto Nasa stranka kritikuje uradi za 15 dana vlasti.

Greske se desavaju i stvari se mogu popraviti. Covjek je kvarljiva roba i pohlepa za novcem je naglasena kod velikog broja ljudi. Niko od nas nije imun na novac.

Ovdje Nasa stranka i sam Forto moraju reagovati. Afera ce ozbiljno nastetiti stranci i pratiti je do kraja vlasti u SA kantonu. Neka se Forto odrekne jednogodisnje plate i istu proslijedi humantirarnim organizacijama ili povuce neki slican potez kojim bi saprao sramotu. Ili ostavka.

Glasaci NS su veoma osjetljivi na ove stvari. Ako se nesto konkretno ne poduzme izgubit cete veliki broj biraca.
Dr Arsla

#38228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

Janjicar wrote:
kmirsad wrote:
Dr Arsla wrote:Biće veoma zanimljivo sljedećih dana kada predsjednik regionalnog odbora Tk NS Mirsad Čamdžić bude saopštavao odluku o ulasku ili ne ulasku u koaliciju sa zelenima ili njihovom derivatu pda kako su ih nazivali do neki dan. Čamdžić je do juče bio isključiv da nema govora o koaliciji sa njima. Međutim okolnosti se mijenjaju a i treba vratiti "usluge" tj benefite koje je ostvario dok je bio zelen. Za neupućene, Čamdžić je bio u sda i dobio posao i stan na poklon od stranke :mrgreen:
Jesi li siguran u ovo što pišeš. Ako je istina, onda je to rasplet i potvrda mojih razmišljanja i povezuje neke naizgled beznačajne aktivnosti, izjave i druženja...
Nije siguran jer nema veze s vezom to sto pise o Čamcu.
100% siguran. Ako poznajete bilo koga iz Gračanice pitajte i provjerite. Čamdžić je bio u sda a dobio je stan u dograđenom dijelu Bkc-a kome je prvobitna namjena bila likovni atelje, zavičajni muzej i ostalo al su preprojektovali to dok je sda vladala Gračanicom i dodijelili stan svom uvaženom članu. U Gračanici to znaju i ptice na grani :izet:
doktor78

#38229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Kikibombona wrote:
Pedja, ovo sto radi Forto do sada nije vidjeno na BH politickoj sceni iako smo se nagledali raznih budalastina. Bilo je nemjerljivo gorih stvari, ali ovaj slucaj je bizaran na poseban nacin.

- nakon sto je izaslo u javnost, rekao je kako nije znao da prima dupli pausal (!???) i isti je vratio

Greske se desavaju i stvari se mogu popraviti. Covjek je kvarljiva roba i pohlepa za novcem je naglasena kod velikog broja ljudi. Niko od nas nije imun na novac.

Ovdje Nasa stranka i sam Forto moraju reagovati. Afera ce ozbiljno nastetiti stranci i pratiti je do kraja vlasti u SA kantonu. Neka se Forto odrekne jednogodisnje plate i istu proslijedi humantirarnim organizacijama ili povuce neki slican potez kojim bi saprao sramotu. Ili ostavka.

Glasaci NS su veoma osjetljivi na ove stvari. Ako se nesto konkretno ne poduzme izgubit cete veliki broj biraca.
A ti još držiš njegovu sliku kao avatara, cccc :mrgreen:
insomnia78

#38230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Stob’ rekla Sabina Ć. “Pridruzite nak se”
SimkeA

#38231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SimkeA »

Forto ima sve predispozicije da nadmasi Ajfondziju :)
oldtajmer

#38232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by oldtajmer »

Image
Image
Digresija

#38233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Digresija »

Prpa.ba wrote:Mislio sam da su prozivke na osnovu porijekla ekskluzivitet bosnomrzecih ljevicara. :lol:
Valjda si shvatio kakvu si glupost napisao. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Velkoski »

Forto kopira Karleušin PR :lol:
Čudna sorta

#38235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Čudna sorta »

Baš se srozavaju i padaju na glupim i sitnim stvarima, ne kontam stvarno.

Ali, bar eto ispravljaju i priznaju svoje greške za razliku od prethodnika za koje ne znam da su ikada to uradili. Ako je to nešto...
Kikibombona

#38236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

doktor78 wrote:
Kikibombona wrote:

A ti još držiš njegovu sliku kao avatara, cccc :mrgreen:
Forto jos uvijek nije izgubio moju podrsku te ce i dalje krasiti avatar. :D

Svi mi, manje ili vise, volimo novac. Kada je u pitanju materijalno, spadam u grupu ljudi kojoj novac nije naglaseno vazan, nije u vrhu prioriteta. Al' opet ne mogu reci da je nevazan, da mi nije bilo drago neki dan kada sam dobio povisicu. Nije se jednostavno odreci 600km pausala, posebno ako niste kriminalac koji mimo toga moze pokrasti neuporedivo vece iznose.

Ovdje imamo problem da je Forto sve vrijeme zagovornik ukidanja pausala iz ocigledno populistickih razloga, dok je istvoremeno primao dva pausala. Nakon sto je na to ukazano, odrekao se jednog pausala i vratio novac. Svakako je licemjerno i pokvareno govoriti jedno a raditi drugo. Pozitivno je da se povukao pod pritiskom javosti, odrekao pausala i vratio novac. Da je tu zavrsilo izvukao bi se. Ovaj drugi slucaj je ipak dokazao da se radi tesko kontrolisanoj pohlepi za novcem. Nastavio je politiku protiv pausala a istovremeno podnio zahtjev za istim, nadajuci se da nece doci u javnost. Kada je doslo, slagao je da nije znao sta potpisuje. Danas je priznao da je lagao.

Imamo ovdje pozitivnu i negativnu stranu:

- Forto je u dva navrata pokusao doci do pausala dok je vodio 'anti-pausal kampanju'
- pri tome je obmanjivao javnost i lagao

Pozitivna strana:

- oba puta se ekspresno povukao pod pritiskom javnosti

Kod SDA i SDP nema pozitivne strane. Oni uzimaju i nije ih briga za javnost.

Nasa stranka i Forto nece izgubiti moju podrsku zbog ovog slucaja. Gorak okus, ali opet nije fatalna greska. Forto se povukao i priznao gresku. To je mali napredak za nase drustvo.

Crvena linija je ulazak u vlast sa SDA. Ako to urade, za mene su zavrsili za sva vremena.
Kikibombona

#38237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Čudna sorta wrote:Baš se srozavaju i padaju na glupim i sitnim stvarima, ne kontam stvarno.

Ali, bar eto ispravljaju i priznaju svoje greške za razliku od prethodnika za koje ne znam da su ikada to uradili. Ako je to nešto...
Upravo. :thumbup:
insomnia78

#38238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:Forto kopira Karleušin PR :lol:
Podrzavaju ga Kiki i Kmirso ne vidim zasto ne vi postao omiljena licnost na forumu :lol:
Kikibombona

#38239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:
Velkoski wrote:Forto kopira Karleušin PR :lol:
Podrzavaju ga Kiki i Kmirso ne vidim zasto ne vi postao omiljena licnost na forumu :lol:
Kiki je zestoko osudio Edina Fortu, kao glasac Nase stranke.

Rekao sam da je licemjer i pohleopan, da je obmanjivao javnost i lagao. Ocekujem od njega i Nase stranke da se iskupe za ovaj slucaj.

Glasaci Nase stranke su ujedno njihovi najveci kriticari. Vecina nas nema nikakav interes od stranke. Licno ne poznajem nijednog clana NS a kamoli sta vise. Ja cu ih prvi prozvati ako pogrijese, jer cu se smatrati prevarenim. Platforma za progres i Mirsad Hadzikadic su rezervna opcija ako se NS pokaze kao nekompetentna.

S druge strane, SDA i SDP su kriminalne karteli. Edin Forto nije sposoban uzeti 600km pausala a SDA i SDP su pokrali milijarde. Sve su unistili i BiH nezaustavljivo propada u svakom pogledu. Jedan Bihac se gasi usljed masovnog egzodusa.

Uprkos svemu tome, glasaci SDA i SDP su vjerni i ne posustaju. Mnogi imaju direktan interes, jer kao Pablo Eskobar finansiraju veliki broj ljudi na razlicite nacine. Kritike skoro da nema. SDA moze pausal povecsti na 10 000 i opet nece biti kritike njihovih glasaca.
Last edited by Kikibombona on 19/01/2019 13:37, edited 1 time in total.
drug_profi

#38240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Cirkus.
Stvarno bi izabrani duznosnici trebali donositi uvjerenje od psihologa prije imenovanja.
Ovako se pitas koji mu je q.

Tuzno je da mi nemamo fakticki izbora. Pored SDA, pa i trulog SDP, djl DF, te svih SDA derivata, NS izgleda kao Kohlov CDU.

Inace u normalnoj zamlji ovakvi gafovi bi vjerovatno dosli glave stranci, a kamoli gaferu.
basicm

#38241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by basicm »

Oprosteno mu jer se povukao pod pritiskom javnosti! A hoce li javnost uvijek sve znati?
A sami ste zakljucili da je mislio da ako niko ne sazna njemu je ok biti lazov. A boga se ne boji, jer nije nacisto s njim. Dok je moral kao zvaka, rastezljiv.

Znaci, ima sve kriterije da bude pravi politicar :D
4L0n3

#38242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 4L0n3 »

Samo ponistavat listice.
drug_profi

#38243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Cuj boga se ne boji jer nije nacisto sa njim.
Pa eto koji se politicar boga boji, realno?
swanfilter

#38244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by swanfilter »

Ovaj Forto nije neke fortune. Izgubljen ko onaj Somun u svemiru ...
drug_profi

#38245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

4L0n3 wrote:Samo ponistavat listice.
I ostaviti sda hdz snsd da vladaju. Jel tako? Tako je.
4L0n3

#38246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 4L0n3 »

drug_profi wrote:
pa eto vidjecemo, ja sam ove godine dao NS svoj glas pa cu rastabirit poslije 4 godine jel se sta na bolje promjenilo, al ovako kako su krenuli nisam optimistican previse.
drug_profi

#38247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

4L0n3 wrote:
drug_profi wrote:
pa eto vidjecemo, ja sam ove godine dao NS svoj glas pa cu rastabirit poslije 4 godine jel se sta na bolje promjenilo, al ovako kako su krenuli nisam optimistican previse.
Naravno. To je sasvim logicno.
Nasuprot tvom prvobitnom prijedlogu.
Promjene nece biti ako se mi za nju ne izborimo.
Kikibombona

#38248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

basicm wrote:Oprosteno mu jer se povukao pod pritiskom javnosti! A hoce li javnost uvijek sve znati?
A sami ste zakljucili da je mislio da ako niko ne sazna njemu je ok biti lazov. A boga se ne boji, jer nije nacisto s njim. Dok je moral kao zvaka, rastezljiv.

Znaci, ima sve kriterije da bude pravi politicar :D
Politika je izvor moci i novca. U politici, u cijelom svijetu, imas veliki broj nemoralnih i pohlepnih ljudi. Jedan Uli Henes, najveca faca njemackog fudbala, je ostetio drzavu za milione eura. Robijao je zbog toga. I nakon odsluzene robije vratio se na poziciju predsjednika Bajerna.

Ucinio je nemjerljivo gore djelo nego Forto i politicki prezivio. Govorimo o Njemackoj.

Forto je uradio sve po zakonu, ali je ispao kranje nemoralan. Pokazao je pohlepu i sklonost laganju.

Jos uvijek se moze iskupiti.

...

S druge strane imamo SDA i SDP koji ne povlace odluke i narocito ne vracaju pare. Bas ih briga sta javnost misli. I brutalno sve pokradose. Imaju hiljade notornih kriminalaca i krvopija koje svu krv isisase iz ove drzave i naroda.

Forto je jedan clan NS. Pogrijesio je i povukao odluku. Mrlja ostaje. Svakako se treba iskupiti na neki nacin ili podnijeti ostavku.
drug_profi

#38249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ostavka bi realno bila jedino pranje obraza NS.
Dr Arsla

#38250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

Evo oglasili se iz NS da neće u koaliciju sa sda, hdz i snsd ni na jednom nivou :thumbup:
Peđa nije čekao 29.01 za kada je bio najavio tu odluku
Locked