Nije tako kolega! Prije bi se reklo Sve Devize Prolaze pa Sve Devize Akobogda... itd. itd.tandmand wrote:SDP - Samo Dolar Prolazi![]()
SDP
- tzipiripi
#38201 Re: SDP
- Banksy
#38202 Re: SDP
Dobro je što se ovo baš ovako dešava.
Da je Zlatko otjeran, da je stranka krenula u ''reformu'' s njegovim potrošenim poltronima, s potrošenim politikama koje bi se javnosti predstavile kao nove, mogao se steći pogrešan dojam da ta stranka i ti stari ljudi mogu ponuditi nešto novo u budućnosti, da je stranka sposobna za reformu, pa bi se opet sutra možda pokoji glasač i upecao.
S Lagumdžijom na čelu - jer svako novi koga imenuju za predsjednika, ako ga i imenuju, biće njegov pijun i sporovodiće njegovu politiku - stranka sigurno ide na dno i na marginu gdje im je zapravo i mjesto.
SDP je truo, od vrha do dna, i potrebno je da se sasvim uruši i ugasi da bi eventualno neki novi, mladi kadar (ako ga uopće i ima) krenuo od samog početka, od nule, možda s novim imenom ili možda u nekoj drugoj stranci.
Da je Zlatko otjeran, da je stranka krenula u ''reformu'' s njegovim potrošenim poltronima, s potrošenim politikama koje bi se javnosti predstavile kao nove, mogao se steći pogrešan dojam da ta stranka i ti stari ljudi mogu ponuditi nešto novo u budućnosti, da je stranka sposobna za reformu, pa bi se opet sutra možda pokoji glasač i upecao.
S Lagumdžijom na čelu - jer svako novi koga imenuju za predsjednika, ako ga i imenuju, biće njegov pijun i sporovodiće njegovu politiku - stranka sigurno ide na dno i na marginu gdje im je zapravo i mjesto.
SDP je truo, od vrha do dna, i potrebno je da se sasvim uruši i ugasi da bi eventualno neki novi, mladi kadar (ako ga uopće i ima) krenuo od samog početka, od nule, možda s novim imenom ili možda u nekoj drugoj stranci.
-
prelivoda
#38203 Re: SDP
Dobro ljudi kažu, biračima se zgadilo sve, od mjesnih, opštinskih odbora, pa do samog vrha.
I kako kaže jaran moj, ne mogu oni koji su krčmili i otimali zadnje četiri godine, da se malo umiju i saperu i da oni vrćaju u SDP, obnavljaju ga i prave još jačim i većim.
Mora da ih ode jako puno, a to je problem, jer svi misle da su bogom dani.
Zbog toga od SDP-a nema ništa sljedećih 10 godina.
I kako kaže jaran moj, ne mogu oni koji su krčmili i otimali zadnje četiri godine, da se malo umiju i saperu i da oni vrćaju u SDP, obnavljaju ga i prave još jačim i većim.
- biske
#38204 Re: SDP
Nikad!mirsek wrote:Zna li neko jel ikad u poslijeratnom periodu SDP imao manje glasova ?Ridjobrki wrote:...što je opet daleko od nivoa od prije četiri godine i upola manje od nivoa na kojem je SDA sada.mirsek wrote: Al to zavisi i od DF i SBB i njihovog rada u medjuvremenu.
Ako se oni uklope u sivilo i nerad, SDP je sigurno duplo jaci za 4 godine...
Ljudi još ne kontaju dimenzije SDP-ovog kraha.
Mozda 1996. ?
- DELEGACIJA
#38205 Re: SDP
Mislim da bi moglo biti već možda na narednim izborima...a to ne zavisi od njih samih nego će se ovi njihovi "protvinici" usrati do za vrat, pa će se narod opet okrenuti lafo alternativi, koja, budimo realni za sada ne postoji jer su sviprelivoda wrote:Dobro ljudi kažu, biračima se zgadilo sve, od mjesnih, opštinskih odbora, pa do samog vrha.
COPY - PASTE
-
hizo ramidovic
#38206 Re: SDP
ne potrebno se digla i kuka i motika na precjednika lagundziju. neki ljudi nikako da svate da u sdp-u nema boljeg covijka koji more da obavlja ovu bitnu duznost.
sdp treba promijene, treba smjeniti glavni odbor i obaviti reviziju clanstva, a onda, sa zlatkom na celu partije krenut u nove pobijede. tako ce i bit.
sdp treba promijene, treba smjeniti glavni odbor i obaviti reviziju clanstva, a onda, sa zlatkom na celu partije krenut u nove pobijede. tako ce i bit.
-
prelivoda
#38207 Re: SDP
Ako je to jedino čemu se u SDP-u nadaju, tanko je to. Nisu još svjesni koliko su omrzli kod naroda, i koliko sa trenutnim dešavanjima i raspletom u SDP-u gube još iskrenih simpatizera i glasača.DELEGACIJA wrote:Mislim da bi moglo biti već možda na narednim izborima...a to ne zavisi od njih samih nego će se ovi njihovi "protvinici" usrati do za vrat, pa će se narod opet okrenuti lafo alternativi, koja, budimo realni za sada ne postoji jer su sviprelivoda wrote:Dobro ljudi kažu, biračima se zgadilo sve, od mjesnih, opštinskih odbora, pa do samog vrha.
COPY - PASTE
Al u pravu si, izbori nose uvijek nešto, otrežnjenje ili opijanje
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#38208 Re: SDP
Šta bi sa grupom bezimenih experata koji rade dok mi spavamo? 
- reis1
#38209 Re: SDP
SDP-ov brod koji plovi u mirnu luku:
Mission accomplished!
Mission accomplished!
-
Android Knego
#38210 Re: SDP
uz malu semanticku ispravku...reis1 wrote:SDP-ov brod koji plovi u mirnu luku:
Mission accomplished!
nije kapetan broda koji plovi, nego kapetan broda koji je potonuo... tj. nije kapetan, nego kapetanov duh... koji sad plasi kapetane brodova koji plove tim putem...
- Banksy
#38211 Re: SDP
Puno se nešto u posljednje vrijeme hvata maritimne tematike ... Da nije i on kupio brod ... 
-
pedeset
#38212 Re: SDP
Dobra je ta od Rize, ali evo jedna od Zlatka za Lidiju KOrać:
Tebi koja uzela si sve
ovu pjesmu poklanjam
ove rijeci poslednje
Tebi da me ne zaboravis
kad te srce zaboli
moju bol da osjetis
(2x)
Kada i ti, ko ja tebe
nekog ludo zavolis
Ref. 2x
Kao Titanik, kao Titanik
ja sam potonuo jer sam tebi srce dao
kao Titanik sad na dno sam pao
jer sam santi leda vjerovao
Tebi u cijem srcu ne kucam
u cijem oku gubim sjaj
tebi pjevacu za kraj
Tebi da me ne zaboravis
kad te srce zaboli
moju bol da osjetis
Kada i ti, ko ja tebe
nekog ludo zavolis

Tebi koja uzela si sve
ovu pjesmu poklanjam
ove rijeci poslednje
Tebi da me ne zaboravis
kad te srce zaboli
moju bol da osjetis
(2x)
Kada i ti, ko ja tebe
nekog ludo zavolis
Ref. 2x
Kao Titanik, kao Titanik
ja sam potonuo jer sam tebi srce dao
kao Titanik sad na dno sam pao
jer sam santi leda vjerovao
Tebi u cijem srcu ne kucam
u cijem oku gubim sjaj
tebi pjevacu za kraj
Tebi da me ne zaboravis
kad te srce zaboli
moju bol da osjetis
Kada i ti, ko ja tebe
nekog ludo zavolis
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#38213 Re: SDP
eve JAzlaJA raJa izasHla iz prdekanu i na dispoziciji su premijeru niksicuIvanković Lijanović i Bahilj došli na posao: Sud BiH im nije izrekao zabranu
Federalni ministri Jerko Ivanković Lijanović i Milorad Bahilj koji su u petak pušteni iz pritvora odlukom Suda BiH, pojavili su se jutros na svojim radnim mjestima.
eve i od mene jedna pesmica...
Gde plovi ovaj brod
brod bez kapetana
gde plovi ovaj brod
usred okeana
gde plovi ovaj brod
kuda plovi ovaj brod
za kojim smo krenuli mi
Gde plovi ovaj brod
talasi k'o kuca
gde plovi ovaj brod
voda puni pljuca
gde plovi ovaj brod
kuda plovi ovaj brod
za kojim smo krenuli mi
Ref.
Od modrica tvojih plava sam ja
plava k'o nebo bez oblaka
otvori mi srce karte na sto
sta te vuce na to
Od modrica tvojih plava sam ja
plava k'o oci u gusara
otvori mi srce karte na sto
sta te vuce na to
sta te to tera na to
Gde plovi ovaj brod
obale ni blizu
gde plovi ovaj brod
ribe vec nas grizu
gde plovi ovaj brod
kuda plovi ovaj brod
za kojim smo krenuli mi
Gde plovi ovaj brod
Jedra mu od praha
gde plovi ovaj brod
vesla mu bez daha
gde plovi ovaj brod
kuda plovi ovaj brod
za kojim smo krenuli mi
Ref.
O, ponekad sam toliko jak
pa mi na oci padne mrak
pa uhvatim zrak, pa pokazem
koliko sam jak
Ref.
Kuda plovi ovaj brod
Ref.
Kuda plovi ovaj brod
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#38216 Re: SDP
dustaban wrote:Danke Zlatko
- O'zone
- Globalni moderator
#38217 Re: SDP
Tužno, smješno i istinito...dustaban wrote:Danke Zlatko
- McMoy
#38218 Re: SDP
dustaban wrote:Danke Zlatko
That's so true.
-
__Phoenix__
#38219 Re: SDP
Ja nešto nisam siguran da biračko tijelo leluja između SDA i SDP...
- skupljac_zeljeza
#38220 Re: SDP
Izgleda da je Campbell još na platnom spisku SDP-a. Možda ga obavezuje nekakav ugovor i radi i dalje.__Phoenix__ wrote:Ja nešto nisam siguran da biračko tijelo leluja između SDA i SDP...
- homega
#38221 Re: SDP
Zar na ovom zidu ne bi trebala stajati fotografija Alije Izetbegovića

- dustaban
#38222 Re: SDP
homega wrote:Zar na ovom zidu ne bi trebala stajati fotografija Alije Izetbegovića![]()
Najbolje nazvati ih i pitati to direktno.
-
guruman
#38224 Re: SDP
Ovo je sve bilo jasno i poslije onih predhodnih izbora 2010.Pobjediti protivnika i onda stupiti s njima u savez radi podjele vlasti (tala) je toliko ljigavo i odvratno da isti više nikada neće imati priliku koju im je dao narod.Izigrano povjerenje.
Licemjerje u najgorem mogučem obliku.
To je isto kao kad bi nakon 2 svjetskog rata ideolozi i privrženici fašizma (ustaše i četnici) dobili šansu da dijele vlast sa
socijalistima tj. komunistima koji su ih pobjedili.Lagumđija nemože biti ni kita od Tita.Bez obzira što Bosna ulazi u još
teže stanje koje se na ovakav način ne može popraviti,ukazala se šansa za konačno ujedinjenje lijevih snaga socijaldemokratske orjentacije tj. stvaranja samo jednog političkog bloka izistinskih snaga koje su i u ovom momentu brojnije od desničara,što jasno govori da su desničari u manjini tj. narod ih je označio i doživljava kao običnu gomilu lopova koja se nametnula večini.Ali nismo očekivali da će grupica nazovi socijaldemokrata zarad lične koristi popišati se po nadama gladnih masa.
To se jasno uočava na svakom koraku u realnom životu.Jadan je onaj koji sada očekuje neke pomake na bolje.Pogledajte samo te gomile neinventivnih i bezvrijednih ljudi koji defiluju u nazovi političkom životu,dobro opskrbljeni parama uzetih sa vrha društvene sehare.Mi smo ko drvo u šumi navikli da živimo sa parazitima.Vjekovima su nas tlačili izvana a sada imamo samo kugu iznutra od koje ćemo se teško odbraniti.
Licemjerje u najgorem mogučem obliku.
To je isto kao kad bi nakon 2 svjetskog rata ideolozi i privrženici fašizma (ustaše i četnici) dobili šansu da dijele vlast sa
socijalistima tj. komunistima koji su ih pobjedili.Lagumđija nemože biti ni kita od Tita.Bez obzira što Bosna ulazi u još
teže stanje koje se na ovakav način ne može popraviti,ukazala se šansa za konačno ujedinjenje lijevih snaga socijaldemokratske orjentacije tj. stvaranja samo jednog političkog bloka izistinskih snaga koje su i u ovom momentu brojnije od desničara,što jasno govori da su desničari u manjini tj. narod ih je označio i doživljava kao običnu gomilu lopova koja se nametnula večini.Ali nismo očekivali da će grupica nazovi socijaldemokrata zarad lične koristi popišati se po nadama gladnih masa.
To se jasno uočava na svakom koraku u realnom životu.Jadan je onaj koji sada očekuje neke pomake na bolje.Pogledajte samo te gomile neinventivnih i bezvrijednih ljudi koji defiluju u nazovi političkom životu,dobro opskrbljeni parama uzetih sa vrha društvene sehare.Mi smo ko drvo u šumi navikli da živimo sa parazitima.Vjekovima su nas tlačili izvana a sada imamo samo kugu iznutra od koje ćemo se teško odbraniti.
-
L u c i f e r
#38225 Re: SDP
Jal otić pa napravit uviđaj na licu mjesta...nazvati ih i pitati