Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
seln

#38201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Basvod wrote:Drugo, izmisljas. Bosnjaci ne traze fer podjelu, Bosnjaci nece uopste da razgovaraju o podjeli.
Zasto da dijelim ono sto ce mi ionako pripasti cijelo?
madner

#38202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:
madner wrote:Uglavnom ko god bi dio za sebe, zvao se on Elma, Marija ili Radovanka je dio iste price i nastavlja politiku devedesetih.
separatiste slobodno nazovi pravim imenom: svi su ista govna!
Odakle ti pravo da nekoga nazivas pogrdnim imenom. Doduse, to vise govori o tebi nego o meni. Ja imam pravo na svoje misljenje i zaboli me djon sto se ti s tim ne slazes.
Ti sjedi pati se s njima narednih 50 godina dok opet ne zakuhaju i opet ne krenu i istrjebljenje bosnjaka. Ja hocu da se odvojim na vrijeme i stvorim svoju drzavu.
Izraz koji je adekvatan tom misljenju je seperatista. I tacno je da su to ista govna kao i Hrvati i Srbi koji zele svoj deo.

Sto se tice odvajanja, mozes se odvojiti od svoje parcele.
seln

#38203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:
madner wrote:Uglavnom ko god bi dio za sebe, zvao se on Elma, Marija ili Radovanka je dio iste price i nastavlja politiku devedesetih.
Odakle ti pravo da nekoga nazivas pogrdnim imenom. Doduse, to vise govori o tebi nego o meni. Ja imam pravo na svoje misljenje i zaboli me djon sto se ti s tim ne slazes.
Ti sjedi pati se s njima narednih 50 godina dok opet ne zakuhaju i opet ne krenu i istrjebljenje bosnjaka. Ja hocu da se odvojim na vrijeme i stvorim svoju drzavu.
Hm... :roll:
zar ti nisi pristalica SDP-a?
Je li to nova partijska linija? Bosna do Poljina?
hizo ramidovic

#38204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: Odakle ti pravo da nekoga nazivas pogrdnim imenom. Doduse, to vise govori o tebi nego o meni. Ja imam pravo na svoje misljenje i zaboli me djon sto se ti s tim ne slazes.
nikoga ne nazivam pogrdnim imenima vec stvar nazivam pravim imenom. a tu stvar svugdje u svijetu nazivaju isto. o separatistima mislim tako, tako ih i zovem i zaboli me djon hoces li se oni uvrijediti.
da, imas pravo na svoje misljenje (a misljenje ti je kao i dupe-svako ga ima), ali kad razmisljas o sebi trebas razmisljati i o svojim sunarodnjacima koji su protjerani, opljackani, silovani... i pokusati zamisliti gdje bi zavrsili oni u slucaju realizacije tvoje umobolne ideje.
glede istrebljenja bosnjaka, ono sto ti zagovaras je najsigurniji i definitivni put za realizaciju toga (a bolji volej ni milosevic ne bi mogao zamisliti), i ako to ne vidis, fakat imas problem...
Styling

#38205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

seln wrote:
Styling wrote:
hizo ramidovic wrote: separatiste slobodno nazovi pravim imenom: svi su ista govna!
Hm... :roll:
zar ti nisi pristalica SDP-a?
Je li to nova partijska linija? Bosna do Poljina?
Nisam ja pristalica SDP-a, ja sam socijaldemokrata, a to nije isto.
Styling

#38206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote: Odakle ti pravo da nekoga nazivas pogrdnim imenom. Doduse, to vise govori o tebi nego o meni. Ja imam pravo na svoje misljenje i zaboli me djon sto se ti s tim ne slazes.
nikoga ne nazivam pogrdnim imenima vec stvar nazivam pravim imenom. a tu stvar svugdje u svijetu nazivaju isto. o separatistima mislim tako, tako ih i zovem i zaboli me djon hoces li se oni uvrijediti.
da, imas pravo na svoje misljenje (a misljenje ti je kao i dupe-svako ga ima), ali kad razmisljas o sebi trebas razmisljati i o svojim sunarodnjacima koji su protjerani, opljackani, silovani... i pokusati zamisliti gdje bi zavrsili oni u slucaju realizacije tvoje umobolne ideje.
glede istrebljenja bosnjaka, ono sto ti zagovaras je najsigurniji i definitivni put za realizaciju toga (a bolji volej ni milosevic ne bi mogao zamisliti), i ako to ne vidis, fakat imas problem...
Ti moji napaćeni sunarodnjaci danas većinom žive u inostranstvu ili u federaciji a najmanje ih je u RS-u gdje i danas trpe poniženje. Neka se i oni dosele u novu državu, bar će rahat spavati bez straha da će im u pola noći neki pijani četnik zakucati na vrata.
Styling

#38207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote:
hizo ramidovic wrote: ako si donijela tih 20 kvadrata kad si dolazila, onda ih mozes i ponijeti.
Naravno, U braku smo stekli sve i ja tražim svojih 20 kvadrata kao dio moje bračne tečevine.
jedno je sto ste stekli a drugo sta si ti donijela.
ne mozes prepoloviti stan pa 20 kvadrata prenijeti iz jedne ulice u drugu. jedino sto mozes jeste da se odselis na neko drugo mjesto, i da uzivas u rahatluku.
osim toga, u stanu niste sami i vecina stanovnika tog stana je protiv podjele.
kontas sad?
Podijeliću 150 kvadrata zidom i dobiti svoj dio koji mi sud u podjeli dodijeli.
madner

#38208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Sudija kaže jači tlaci.
detroit-mercy

#38209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:
A ti ako bi se cepala :mrgreen: , pa cepaj se brate dragi :mrgreen: ko ti smeta.
detroit-mercy

#38210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:
Styling wrote:
Naravno, U braku smo stekli sve i ja tražim svojih 20 kvadrata kao dio moje bračne tečevine.
jedno je sto ste stekli a drugo sta si ti donijela.
ne mozes prepoloviti stan pa 20 kvadrata prenijeti iz jedne ulice u drugu. jedino sto mozes jeste da se odselis na neko drugo mjesto, i da uzivas u rahatluku.
osim toga, u stanu niste sami i vecina stanovnika tog stana je protiv podjele.
kontas sad?
Podijeliću 150 kvadrata zidom i dobiti svoj dio koji mi sud u podjeli dodijeli.
Jes, ali u zakonu kaze da se stan ne moze pregradjivati niti izbijati nova vrata, ulazi i izlazi :mrgreen: , jer sta kad bi svi stanari zgrade poceli da pregradjuju stanove i prave nove ulaze/izlaze :mrgreen:
hizo ramidovic

#38211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: Podijeliću 150 kvadrata zidom i dobiti svoj dio koji mi sud u podjeli dodijeli.
hmm, veoma mudro, zrelo i domisljato...
nakon ovakvog zakljucka i nadasve genijalnog rjesenja koje si ponudila, svaka rasprava s tobom gubi smisao.
zelim ti laku noc i rahatluk u samo tvojih 150 kvadrata!
Styling

#38212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote: Podijeliću 150 kvadrata zidom i dobiti svoj dio koji mi sud u podjeli dodijeli.
hmm, veoma mudro, zrelo i domisljato...
nakon ovakvog zakljucka i nadasve genijalnog rjesenja koje si ponudila, svaka rasprava s tobom gubi smisao.
zelim ti laku noc i rahatluk u samo tvojih 150 kvadrata!
Vidis, ja sam za dogovor, da se mirno rastavimo da ne padne mrtva galva, a ti mi osporavas da imam pravo da se osamostalim. I ko je sada siledjija u ovoj varijanti?
hizo ramidovic

#38213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: Vidis, ja sam za dogovor, da se mirno rastavimo da ne padne mrtva galva, a ti mi osporavas da imam pravo da se osamostalim. I ko je sada siledjija u ovoj varijanti?
ti imas problem sa razumjevanjem osnovnih pojmova.
zagovaras, dakle, opciju da prvo protjeras, pobijes, opljackas... nekoga pa onda nudis nagodbu da se mino razidjete uz parolu "ko je jamio, jamio"? i onda mene pita ko je tu siledjija?
e svasta na ovom forumu...
channel10

#38214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Valjalo je otkucati 900 postova da bi se tek onda pokazalo pravo lice :cry: .

:thumbup: za strpljenje.

Usput, kaze se sileDZija :skoljka:
Styling

#38215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote: Vidis, ja sam za dogovor, da se mirno rastavimo da ne padne mrtva galva, a ti mi osporavas da imam pravo da se osamostalim. I ko je sada siledjija u ovoj varijanti?
zagovaras, dakle, opciju da prvo protjeras, pobijes, opljackas... nekoga pa onda nudis nagodbu da se mino razidjete uz parolu "ko je jamio, jamio"? i onda mene pita ko je tu siledjija?

Ja nigdje nisam rekla da cu protjerati, popaliti, opljackati ... to sto ti tumacis stvari kako je tebi milo, nije moj problem. Ja samo nudim da se mirno razidjemo i da mirno zivimo svako u svojoj drzavi i da se razvijamo bez opstrukcija, kocnica i medjusobnog pljuvanja. Zar to nije prava stvar?
Styling

#38216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

channel10 wrote:Valjalo je otkucati 900 postova da bi se tek onda pokazalo pravo lice :cry: .

:thumbup: za strpljenje.

Usput, kaze se sileDZija :skoljka:
Znam kako se kaze, ali hvala na opservaciji.
Plivac

#38217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Plivac »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:
Ja nigdje nisam rekla da cu protjerati, popaliti, opljackati ... to sto ti tumacis stvari kako je tebi milo, nije moj problem. Ja samo nudim da se mirno razidjemo i da mirno zivimo svako u svojoj drzavi i da se razvijamo bez opstrukcija, kocnica i medjusobnog pljuvanja. Zar to nije prava stvar?
Ali trenutno stanje na terenu je rezultat etnickog ciscenja... znaci neces sad protjerati, popaliti, opljackati...to je vec uradjeno...sad bi neko "legalizaciju" stanja...e pa nece moci ove noci...:)
Styling

#38218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Plivac wrote:
Styling wrote:
hizo ramidovic wrote: ti imas problem sa razumjevanjem osnovnih pojmova.
Ali trenutno stanje na terenu je rezultat etnickog ciscenja... znaci neces sad protjerati, popaliti, opljackati...to je vec uradjeno...sad bi neko "legalizaciju" stanja...e pa nece moci ove noci...:)
A, zar ovo sto sada imamo na terenu nije legalizacija stanja? Dayton je genocid legalizovao i zacementirao stanje.
Bogoje

#38219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bogoje »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:

Nalazim da bi konfederacija BiH sa zajedničkim tržištem tj,carinskom unijom,zajedničkom monetom evenutalno i još nekim instutucijama bila od velike koriste do pridruženja EU možda čak i nakon pridruženja.
Last edited by Bogoje on 27/02/2014 20:39, edited 1 time in total.
Plivac

#38220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Plivac »

Styling wrote:
Plivac wrote: Ali trenutno stanje na terenu je rezultat etnickog ciscenja... znaci neces sad protjerati, popaliti, opljackati...to je vec uradjeno...sad bi neko "legalizaciju" stanja...e pa nece moci ove noci...:)
A, zar ovo sto sada imamo na terenu nije legalizacija stanja? Dayton je genocid legalizovao i zacementirao stanje.
Deytonski sporazum ima i anex, da se izbjegli i prognani vrate na svoje...dakle, nije bas legalizovao etnicko ciscenje...druga je stvar sto kamaru drugih stvari ne valja...
Styling

#38221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Plivac wrote:
Styling wrote:
Plivac wrote: Ali trenutno stanje na terenu je rezultat etnickog ciscenja... znaci neces sad protjerati, popaliti, opljackati...to je vec uradjeno...sad bi neko "legalizaciju" stanja...e pa nece moci ove noci...:)
Deytonski sporazum ima i anex, da se izbjegli i prognani vrate na svoje...dakle, nije bas legalizovao etnicko ciscenje...druga je stvar sto kamaru drugih stvari ne valja...
Taj Anex 7 samo daje laznu nadu bosnjacima da ce se kad tad vratiti. Niti postoje uslovi za to niti se bosnjaci bas bore da se vrate odakle su dosli jer su vec svoj zivot organizovali ili vani ili u Federaciji. Treba biti realan i pogledati istini u oci. Ko se vratio za proteklih 18 godina, vratio se. Ostali se nece nikada vratiti. Treba krenuti dalje i ne gubiti zivot na beskonacno cekanje na povratak. Gdje su bili zadnjih 18 godina neka ih i dalje.
Plivac

#38222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Plivac »

Styling wrote: Taj Anex 7 samo daje laznu nadu bosnjacima da ce se kad tad vratiti. Niti postoje uslovi za to niti se bosnjaci bas bore da se vrate odakle su dosli jer su vec svoj zivot organizovali ili vani ili u Federaciji. Treba biti realan i pogledati istini u oci. Ko se vratio za proteklih 18 godina, vratio se. Ostali se nece nikada vratiti. Treba krenuti dalje i ne gubiti zivot na beskonacno cekanje na povratak. Gdje su bili zadnjih 18 godina neka ih i dalje.
Nekako mi se cini da ti nisi morala bjezati od svoje kuce, sa kesom najlonkom u ruci... 8)
Styling

#38223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Plivac wrote:
Styling wrote: Taj Anex 7 samo daje laznu nadu bosnjacima da ce se kad tad vratiti. Niti postoje uslovi za to niti se bosnjaci bas bore da se vrate odakle su dosli jer su vec svoj zivot organizovali ili vani ili u Federaciji. Treba biti realan i pogledati istini u oci. Ko se vratio za proteklih 18 godina, vratio se. Ostali se nece nikada vratiti. Treba krenuti dalje i ne gubiti zivot na beskonacno cekanje na povratak. Gdje su bili zadnjih 18 godina neka ih i dalje.
Nekako mi se cini da ti nisi morala bjezati od svoje kuce, sa kesom najlonkom u ruci... 8)
Trebam li se zbog toga izvinjavati i osjecati krivom?
Plivac

#38224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Plivac »

Styling wrote:
Plivac wrote:
Ne znam...ali ne mozes zagovarati podjelu po principu "ko je jamio, jamio"... :)
Styling

#38225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Plivac wrote:
Styling wrote:
Plivac wrote:
Ne znam...ali ne mozes zagovarati podjelu po principu "ko je jamio, jamio"... :)
Prijatelju, mi smo defakto podijeljeni.
Locked