Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Messier
#38201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koga boli kurac sta pustaju na opcinskom vijecu jebenog Kiseljaka.
Politicki problem sto 2 mrmota puste pred vijece?
Vise ni one pekare nema s kiseljackim pogacicama
A ono samo treba da imas dvije ruke , da se uvalis ko Hrvat u granicnu, osu, sipu u milion zavoda.
Pekara im zadnja umrla, zive u Sa, al Srbuj( hrvatuj)
Politicki problem sto 2 mrmota puste pred vijece?
Vise ni one pekare nema s kiseljackim pogacicama
A ono samo treba da imas dvije ruke , da se uvalis ko Hrvat u granicnu, osu, sipu u milion zavoda.
Pekara im zadnja umrla, zive u Sa, al Srbuj( hrvatuj)
- Haris.ba
#38202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja imam problem. Kupio sam tamo zemljiste i razvlace mi pamet. Dok se ne pojavis sa H komponentom da te pogura nista ne mozes rjesiti.
Mozda cu sutra i prebivaliste tamo prebaciti pa i glasati za opcinsko vijece. Pa ce me i sa te strane tangirati.
Last edited by Haris.ba on 21/07/2025 13:15, edited 2 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nastranu ogavne ad hominem konstrukcije zbog kojih si prijavljen, vec ti je odgovoreno da je Ilindan-Aliđun.Prpa.ba wrote: ↑21/07/2025 12:35 Nemojte braniti drugu i drugovima iz SDP-a i NS-a da stoje u stavu mirno dok ide "himna hrvatskog naroda".
I kada raspravljate o Kiseljaku i krscanskom rezimu koji njime vlada, ignorisite ovo:
Dan općine Kiseljak je određen na 20. juli - dan kada se obilježava Ilindan, vjerski praznik. Taj datum nije neutralan i ne odražava multietnički karakter naše općine. Usvojen je bez konsenzusa, preglasavanjem Bošnjaka, uz podršku vijećnika iz reda Srba (član SDP-a), čime je osigurana dvotrećinska većina za izmjenu Statuta.I fokusirajte se na nebitne gluposti koje vam nabacuju batice, drugovi, svedjani, svicarci, sirokobrijeski tramvaji..struktura zaposlenih u općinskoj administraciji i ustanovama čiji je osnivač Općina Kiseljak odražava duboku neravnotežu. Bošnjaci su gotovo potpuno odsutni iz upravljačkih struktura, često svedeni na simboličnu prisutnost u pomoćnim službama.![]()
Za disproporciju zaposlenih u opcinskim strukturama bi valjda trebalo pitati one koji su sve ove godine u koaliciji na lokalnom nivou sa HDZ-om, a to nisu oni oznaceni u uvodu ovog posta.
- drug_profi
#38204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo ja nemam nijedno osim BH. I mogao sam uzeti, ali nisam. Ni ja niti iko iz porodice.hatemondays wrote: ↑21/07/2025 12:52Ja bih sebi ruku odsjekao kad bi uzeo njihovo drzavljanjstvo a mogu. Zena je rodjena u Hrvatskoj i to je njen problem. Djeca imaju bosanska i australska drzavljanstva. Znam ih ovdje gomilu satro Bosanaca koji nosaju hrvatske sare, pogotovo ovi rodjeni u Hercegovini. Podanicki mentalitet i to je to. Sreca pa nusmo svi isti...drug_profi wrote: ↑21/07/2025 12:39 Da se uvede obaveza da svi imaoci hrvatske domovnice i putovnice moraju ustati na "Lijepu našu", inače je gube automatski, začudili bi se koliko je malo Bošnjaka ostalo da sjedi.
Jesam li zato budala?
Često kažem da imam ukoričenu potvrdu da jesam. Sa žutim trokutom i 18 zvjezdica.
Ali nisam zato licemjeran.
-
Messier
#38205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da.
Al ne znam sta si ocekivao, prije nego sto si kupio, to samo ne kopcam.
Prebaci prebivaliste, ako se nesto ne iskomplikuje u ciku , vrijedniji je tamo glas nego u bilo kojoj gradskoj opstini
- Haris.ba
#38206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ocekivao sam donekle. Ali ne bas da te tretiraju da si ko iz vica glupi Bosnjo.
To ti je prica po forumu trebala se kupovati zemlja po istocnoj Bosni i slicno.
Ne krivim ja tu Hdz nista. To je sve tamo ocekivano. Problem su oni tzv.probosanski politicari.
Last edited by Haris.ba on 21/07/2025 13:27, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
- Prpa.ba
#38209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ja.
Nego, branitelju casti i ponosa Republike Hrvatske, mozda da svoje prijedloge o nacinima oduzimanja drzavljanstava onima koji ne ustase na himnu da posaljes nadleznim institucijama RH.
Sigurno ces biti docekan sa odusevljenjem, mozda te i ubace u sluzbu kao defterlije.
- Prpa.ba
#38210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Brzo ti rastabiris i objasnis svaki problem koji imaju Bosnjaci, svaka cast. I samo se Bosnjaci trebaju mijenjati kako bi se rijesilo, moglo bi se reci da smo sami sebi krivi._BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2025 13:15 Nastranu ogavne ad hominem konstrukcije zbog kojih si prijavljen, vec ti je odgovoreno da je Ilindan-Aliđun.
Za disproporciju zaposlenih u opcinskim strukturama bi valjda trebalo pitati one koji su sve ove godine u koaliciji na lokalnom nivou sa HDZ-om, a to nisu oni oznaceni u uvodu ovog posta.
-
tokio25
#38211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ne znam samo na osnovu cega si zakljucio ovo napisanoPrpa.ba wrote: ↑21/07/2025 13:29Ma ja.![]()
Nego, branitelju casti i ponosa Republike Hrvatske, mozda da svoje prijedloge o nacinima oduzimanja drzavljanstava onima koji ne ustase na himnu da posaljes nadleznim institucijama RH.
Sigurno ces biti docekan sa odusevljenjem, mozda te i ubace u sluzbu kao defterlije.![]()
al to je standardno ovdje na forumu i na forumima uopste sta god ovaj drugi napisao ja cu napisati nesto sto je u mojoj glavi i to je bitno
-
1Dante1
#38212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da, jesi. Ne postoji razlog zbog kojeg bi odbio EU pasos. Ne postoji, ako zelis dobro sebi i svojoj porodici.drug_profi wrote: ↑21/07/2025 13:16 I mogao sam uzeti, ali nisam. Ni ja niti iko iz porodice.
Jesam li zato budala?
-
Nisamsdaali
#38213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne bih ni ja uzeo hrvatski pasoš, pa makar 100 puta bili u EU. Gnušam se na samu pomisao da bih bio u košu sa Hadžichivasom i ekipom
-
mehoxy
#38214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba nekad imati i dostojanstva. Ne bi ga ni ja uzeo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo te kvotam samo da ne mozes dalje prepravljati.Prpa.ba wrote: ↑21/07/2025 13:35Brzo ti rastabiris i objasnis svaki problem koji imaju Bosnjaci, svaka cast. I samo se Bosnjaci trebaju mijenjati kako bi se rijesilo, moglo bi se reci da smo sami sebi krivi._BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2025 13:15 Nastranu ogavne ad hominem konstrukcije zbog kojih si prijavljen, vec ti je odgovoreno da je Ilindan-Aliđun.
Za disproporciju zaposlenih u opcinskim strukturama bi valjda trebalo pitati one koji su sve ove godine u koaliciji na lokalnom nivou sa HDZ-om, a to nisu oni oznaceni u uvodu ovog posta.![]()
- drug_profi
#38216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa to je bilo davno kad se o tome pričalo u mojoj kući. Sad mislim da je i njihov zakon po tom pitanju strožiji.
U svakom slučaju, nisam pokušavao nikad.
A svakako nisam toliki licemjer da prihvatim nečije državljanstvo i da onda po toj državi i tom narodu pljujem.
-
doktor78
#38217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt namjeravao je prošle sedmice donijeti i odluku o obavezi državnoj vlasti u BiH o finansiranju sedam institucija kulture od značaja za BiH, ali u tome ga je spriječila Evropska unija, a sve ukazuje na to, da je to učinjeno po želji Hrvatske, saznaje Raport iz diplomatskih izvora.
Riječ je o odluci kojom je trebalo biti riješeno pitanje finansiranja iz državnog budžeta Zemaljskog muzeja BiH, Historijskog muzeja BiH, Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Biblioteke za slijepa i slabovidna lica BiH, Kinoteke BiH i Umjetničke galerije BiH.
-
Vjecita_zavrzlama
#38218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A sta su onda sandzaklikeBetter Man wrote: ↑21/07/2025 09:24Majstore, ne možeš biti ni Hrvat ni Srbin samo na osnovu vjeroispovijesti. Ako su Ti svi preci rođeni u BiH i nemaš nikakve poveznice s Hrvatskom i Srbijom, onda možeš biti samo Bosanc i Hercegovac. Mujslimani u Hrvatskoj i Srbiji, koji su rođeni tamo i čiji su svi preci rođeni tamo su Hrvati i Srbi, a ne Bošnjaci. Vjeroispovijest te ne čini ni Bšnjakom ni Hrvatom ni Srbinom.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑21/07/2025 09:14Onda smo i mi srpsko ili hrvatski muslimank.Argument ti je na tom ranguBetter Man wrote: ↑21/07/2025 09:12
Hrvati su u Hrvatskoj, a u BiH su BiH katolici. Znamo kako su nam ovdje nametnuli da se BiH katolici i pravoslavci zovu Hrvati i Srbi, a znamo da to nije tako.
Ti negiras ustav BIH
- drug_profi
#38219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo da dodam da bi bilo interesantno saznati koliko su domovnica i putovnica izdali ambasada i konzulat RH u BiH.
-
pemanapemani
#38220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je taj patriotizam
Komotno se mozes popiskiti na svoje principe.
Tacno sam te cijenio, mada nam se stavovi dijametralno razlikuju, ali mislio sam da imas neke principe, a to postujem kod ljudi.
Kad, on bi zgrabio putovnicu da moze.
Sutra mogu izvaditi putovnicu, ali mi ne pada ma pamet, a nisam deriste, 42.
Ja sam Bosanac ubaceni element, a ti Bosnjak patriot. Ma hajte molim vas.
Zato i jesmo i kurcu, jer bi najveci ko fol patrioti prodali rodjenu mater za vlastitu korist, a ne drzavu.
Prpa, ubaceni element medju Bosnjake i prikriveni krilnik.
- drug_profi
#38221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Definicija balinluka. Po prof. Durakoviću.pemanapemani wrote: ↑21/07/2025 14:34To je taj patriotizam.
Tacno sam te cijenio, mada nam se stavovi dijametralno razlikuju, ali mislio sam da imas neke principe, a to postujem kod ljudi.
Kad, on bi zgrabio putovnicu da moze.![]()
Zato i jesmo i kurcu, jer bi najveci ko fol patrioti prodali rodjenu mater za vlastitu korist, a ne drzavu.
-
ljubijankic
#38222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moram Prpu braniti jebem ti sunce. Sta fali sa njegovom izjavom? U mene je stari poslije rata mogao dobiti hrvatsko drzavljanstvo ali je zbog patrotizma odbijao vise puta. Sada vec godinama sam sebe proklinje zbog toga, osta zatočen ovdje protiv svoje voljedrug_profi wrote: ↑21/07/2025 14:35Definicija balinluka. Po prof. Durakoviću.pemanapemani wrote: ↑21/07/2025 14:34To je taj patriotizam.
Kad, on bi zgrabio putovnicu da moze.![]()
- drug_profi
#38223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fali što je licemjer. Uzmi EU pasoš, ali onda budi zahvalan toj zemlji što ti je omogućila da te gledaju ko čovjeka na granicama, a ne ko stoku.ljubijankic wrote: ↑21/07/2025 14:38 Moram Prpu braniti jebem ti sunce. Sta fali sa njegovom izjavom? U mene je stari poslije rata mogao dobiti hrvatsko drzavljanstvo ali je zbog patrotizma odbijao vise puta. Sada vec godinama sam sebe proklinje zbog toga, osta zatočen ovdje protiv svoje volje
Nemoj da sereš i pišaš po njoj i narodu koji ju je stvorio.
-
ljubijankic
#38224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Baš su je stvorili oni ko kojima on i ostali serudrug_profi wrote: ↑21/07/2025 14:41Fali što je licemjer. Uzmi EU pasoš, ali onda budi zahvalan toj zemlji što ti je omogućila da te gledaju ko čovjeka na granicama, a ne ko stoku.ljubijankic wrote: ↑21/07/2025 14:38 Moram Prpu braniti jebem ti sunce. Sta fali sa njegovom izjavom? U mene je stari poslije rata mogao dobiti hrvatsko drzavljanstvo ali je zbog patrotizma odbijao vise puta. Sada vec godinama sam sebe proklinje zbog toga, osta zatočen ovdje protiv svoje volje
Nemoj da sereš i pišaš po njoj i narodu koji ju je stvorio.
-
tokio25
#38225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
u pitanju je stvaranje hrvatske i ljudima koji su stvarali hrvatsku ne bosnuljubijankic wrote: ↑21/07/2025 14:52Baš su je stvorili oni ko kojima on i ostali serudrug_profi wrote: ↑21/07/2025 14:41Fali što je licemjer. Uzmi EU pasoš, ali onda budi zahvalan toj zemlji što ti je omogućila da te gledaju ko čovjeka na granicama, a ne ko stoku.ljubijankic wrote: ↑21/07/2025 14:38 Moram Prpu braniti jebem ti sunce. Sta fali sa njegovom izjavom? U mene je stari poslije rata mogao dobiti hrvatsko drzavljanstvo ali je zbog patrotizma odbijao vise puta. Sada vec godinama sam sebe proklinje zbog toga, osta zatočen ovdje protiv svoje volje
Nemoj da sereš i pišaš po njoj i narodu koji ju je stvorio.![]()
Bakir, selam poslao me Asim, Dilfa, Kamber, Pivic, Berilo, Galijašević i ostalo su sve sami pioniri stvarnja Bosne i Hercegovine
![]()
Da nije njih ne bi bilo ni Bosne
![]()
![]()