Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

drug_profi

#38201 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

dale cooper wrote: 06/04/2026 15:25
drug_profi wrote: 06/04/2026 08:24
jeza u ledja wrote: 06/04/2026 06:26 Ne. Upravo takvi poput vas dvojice su ono sto je donjelo prevagu Trumpu.
Pa to i ja kažem.
I to nije krivica ovakvih kao ja, vec onih kao Dale koji nas automatski svrstavaju u protivnike jer imamo drugaciji red prioriteta, ali cilj u sustini isti.
Da ti neko ne bi bio protivnik mora dijeliti makar minumum nekih opštih moralnih vrijednosti. Biti rasista definitivno ne spada u te moralne
vrijednosti. :mrgreen: To je isto kao kada bi razgovarao sa četničkim pokretom o tome kakav bi trebao biti ustroj BiH, a oni ne samo da
ne žele BiH nego još hoće i da te pokolju.

Krivicu za Trumpa snose jedino oni koji su glasali za njega. Tačka. Dosta je bilo više tog desničarskog deflektiranja krivice za sranja koja urade.
Čak evo i sad kada ih je Trump uvalio u sva ova govna, oni još uvijek spominju Bidena i Obamu.
Šta je definicija rasiste? Ako neko primjeti: ah pa vidi ti si crn? Ili zelen, ili čađav...?
Ja, i? I on kaže, ah vidi ti bijel i ružičast... bljak.
Oduzimam li ja njemu neko pravo ako primjetim da je izgledom i porijeklom drastično različit od mene?
Jesam li u krivu ako kažem da migranti najčešće imaju kriminogeno ponašanje i nemaju straha od sile zakona?
Šta ti predlažeš da se radi?
Osim što naravno guraš pravi problem pod tepih, a mene nazoveš rasistom jer ih ne dočekujem raširenih ruku.
jeza u ledja

#38202 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

armin071 wrote: 06/04/2026 09:45 Da nije bilo kauboja iz Usa koji su sjebali cijeli BI i pobili stotine hiljada ljudi ne bi ni bilo problema imigranata…
Imigranti sa BI cine samo manji procenat imigracije u EU. Ne sjecam se da je u Maroku bilo rata, a opet ih ima dosta vise u EU nego Sirijaca.

Da ne govorimo o Kinezima, Indijcima, Latinosima, Turcima, ili Ukrajincima, Balkancima, ili onima iz crne Afrike.
jeza u ledja

#38203 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

scarr wrote: 06/04/2026 08:22 Lako je srat o rasizmu i imigracijama iz pozicije migranta u zemljama zapadne evrope, ili pak srat o tome iz pozicije zivota u BiH gdje mi stvarno nemamo toliki problem s tim (prolaze im rute ovuda ali ne zardrzavaju se u tolikoj mjeri). Vidio bih vas kako bi se borili da ti zena sama ne smije proci ispred zgrade od hordi kriminalaca koji stoje na ulici i drogiraju se.
Hodam nedavno Barcelonom i Rimom i ono sto ovi obojeni migranti rade na oci policije to je strasno.
Da sam rezident Rima i Spanije za Musolinija i Hitlera bih glasao, samo da stoku kriminalnu nogama išuta
Poprilicno sam siguran da je veci problem 2-3 puta skuplja renta nego sto bi trebala biti, jer sve odlazi na turiste i expate koji iznajmljuju stanove, nego djeparosi, koji ciljaju upravo na te turiste. U Barceloni je specifican problem starog grada iz kojeg su odavno pobjegli domicilni cim se grad poceo prosirivati, a tu ostajala sirotinja u rusevnim i skucenim zgradama u stanju raspada. U vecini ostalih gradova Evrope obojeni imigranti uglavnom zive daleko od ociju isprepadanih turista koji nisu navikli na ljude druge boje koze.
dale cooper

#38204 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

drug_profi wrote: 06/04/2026 15:36
dale cooper wrote: 06/04/2026 15:25
drug_profi wrote: 06/04/2026 08:24

Pa to i ja kažem.
I to nije krivica ovakvih kao ja, vec onih kao Dale koji nas automatski svrstavaju u protivnike jer imamo drugaciji red prioriteta, ali cilj u sustini isti.
Da ti neko ne bi bio protivnik mora dijeliti makar minumum nekih opštih moralnih vrijednosti. Biti rasista definitivno ne spada u te moralne
vrijednosti. :mrgreen: To je isto kao kada bi razgovarao sa četničkim pokretom o tome kakav bi trebao biti ustroj BiH, a oni ne samo da
ne žele BiH nego još hoće i da te pokolju.

Krivicu za Trumpa snose jedino oni koji su glasali za njega. Tačka. Dosta je bilo više tog desničarskog deflektiranja krivice za sranja koja urade.
Čak evo i sad kada ih je Trump uvalio u sva ova govna, oni još uvijek spominju Bidena i Obamu.
Šta je definicija rasiste? Ako neko primjeti: ah pa vidi ti si crn? Ili zelen, ili čađav...?
Ja, i? I on kaže, ah vidi ti bijel i ružičast... bljak.
Oduzimam li ja njemu neko pravo ako primjetim da je izgledom i porijeklom drastično različit od mene?
Jesam li u krivu ako kažem da migranti najčešće imaju kriminogeno ponašanje i nemaju straha od sile zakona?
Šta ti predlažeš da se radi?
Osim što naravno guraš pravi problem pod tepih, a mene nazoveš rasistom jer ih ne dočekujem raširenih ruku.
Ti si sam, na prethodnim stranicama, u nekoliko navrata dao nekoliko definicija rasizma i ispravno si sebe definisao kao jednog. Mislim da
se ne trebamo vraćati više na tu diskusiju. Afroamerikanci i latino amerikanci u Americi koji su tu od rođenja nisu nikakvi migranti
nego Amerikanci koliko i oni bijele boje kože. I predstavljaju 35% stanovništva.
jeza u ledja

#38205 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

drug_profi wrote: 06/04/2026 15:36 Jesam li u krivu ako kažem da migranti najčešće imaju kriminogeno ponašanje i nemaju straha od sile zakona?
Apsolutno si u krivu.
Govorim o Americi.
dale cooper

#38206 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

I kada smo već kod ilegalnih imigracija u Americi, Bidenova administracija je imala rekordan broj deportacija, tako da ta priča da su bili
mekani prema tom pitanju ne drži vode. A valjda ako nisu to radili ovako bombastično i nasilno kao Trump, onda kao da se nije ni desilo.
jeza u ledja

#38207 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote: 06/04/2026 15:59 I kada smo već kod ilegalnih imigracija u Americi, Bidenova administracija je imala rekordan broj deportacija, tako da ta priča da su bili
mekani prema tom pitanju ne drži vode. A valjda ako nisu to radili ovako bombastično i nasilno kao Trump, onda kao da se nije ni desilo.
Ti je zato sto su pustali rekordan broj ljudi u zemlju i onda ih hvatali blizu granice. Te brojke varaju.

Trump hvata i deportuje ljude koji su tu godinama, i koji zive po unutrasnjosti zemlje. Ti ljudi su obicno integrisani u drustvo, itekako pridonose ekonomiji, i njihovo odsustvo ce se mnogo vise osjetiti. Da ne govorim koliko ce uticati na njih same.
dale cooper

#38208 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

jeza u ledja wrote: 06/04/2026 16:04
dale cooper wrote: 06/04/2026 15:59 I kada smo već kod ilegalnih imigracija u Americi, Bidenova administracija je imala rekordan broj deportacija, tako da ta priča da su bili
Ti je zato sto su pustali rekordan broj ljudi u zemlju i onda ih hvatali blizu granice. Te brojke varaju.

Trump hvata i deportuje ljude koji su tu godinama, i koji zive po unutrasnjosti zemlje. Ti ljudi su obicno integrisani u drustvo, itekako pridonose ekonomiji, i njihovo odsustvo ce se mnogo vise osjetiti. Da ne govorim koliko ce uticati na njih same.
Ma ova administracija ne bira, bitne su samo brojke i ovaj javni PR efekat koji dobija sa prosipanjem sile ICE-a. Što ispravno smatra kao good
optics za svoju glasačku bazu.
jeza u ledja

#38209 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

jasko_ba wrote: 06/04/2026 12:56
jeza u ledja wrote: 06/04/2026 06:14 Image

:shock: :shock: :lol: :shock: :run:
Nema veceg retarda od njega na planeti jebenoj :sad:
Ali ovo "..you crazy bastards..." zvuci ko neka zajebancija iz starinskih filmova. :-)

Kao i sve sto Trump govori, transparentan je ko prozor. Drugim rijecima: "nisam ocekivao da su ovako ludi pa da zatvore tjesnac. Ko bi rekao da ne zele svi da se igraju reality showa u kojem ja odlucujem koga malo bombardovati kad mi de ceifne."
drug_profi

#38210 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

jeza u ledja wrote: 06/04/2026 15:55
drug_profi wrote: 06/04/2026 15:36 Jesam li u krivu ako kažem da migranti najčešće imaju kriminogeno ponašanje i nemaju straha od sile zakona?
Apsolutno si u krivu.
Govorim o Americi.
dale cooper wrote: 06/04/2026 15:53

Ti si sam, na prethodnim stranicama, u nekoliko navrata dao nekoliko definicija rasizma i ispravno si sebe definisao kao jednog. Mislim da
se ne trebamo vraćati više na tu diskusiju. Afroamerikanci i latino amerikanci u Americi koji su tu od rođenja nisu nikakvi migranti
nego Amerikanci koliko i oni bijele boje kože. I predstavljaju 35% stanovništva.
Ja nisam pominjao starosjedioce, emancipovane, asimilirane, korisne građane.

A rasizam je kad jedna rasa smatra da je superiornija od druge.
dale cooper

#38211 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

drug_profi wrote: 06/04/2026 16:18
Apsolutno si u krivu.
Govorim o Americi.

Prosječan MAGA glasač ne pravi distinkciju između tih stvari. Mrze ih zato što su drugačiji od njih.

Rasizam je i kad ne podnosiš ljude samo zato što su druge boje kože.
jeza u ledja

#38212 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

drug_profi wrote: 06/04/2026 16:18
Apsolutno si u krivu.
Govorim o Americi.

Nisam siguran zasto si citirao moj post ovdje?
Ja sam govorim da je potpuno netacno to da "migranti najčešće imaju kriminogeno ponašanje i nemaju straha od sile zakona".
HaseSa

#38213 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by HaseSa »

Prilično sam siguran da migranti, bilo gdje i bilo koji, imaju manju stopu krimala nego domaci, procentualno u odnosu na veličinu tih populacija. Ali percepcija je čudo, dvije vijesti o migrantima se zapamte, a svakodnevnih deset domaćih su normala.
dale cooper

#38214 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

HaseSa wrote: 06/04/2026 16:41 Prilično sam siguran da migranti, bilo gdje i bilo koji, imaju manju stopu krimala nego domaci, procentualno u odnosu na veličinu tih populacija. Ali percepcija je čudo, dvije vijesti o migrantima se zapamte, a svakodnevnih deset domaćih su normala.
Isto kao ovi što spominju žene koje su u strahu od drogiranih i pijanih migranata, a ne spominju porast femicida kod nas u zadnjih par godina
i dobre Bosance koji to rade.
video

#38215 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

Hebo vas vise ova prica na tVampovoj temi :roll:

Otvorite sebi drugu i tamo raspredajte o tim stvarima.
konoplja

#38216 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by konoplja »

HaseSa wrote: 06/04/2026 16:41 Prilično sam siguran da migranti, bilo gdje i bilo koji, imaju manju stopu krimala nego domaci, procentualno u odnosu na veličinu tih populacija. Ali percepcija je čudo, dvije vijesti o migrantima se zapamte, a svakodnevnih deset domaćih su normala.
Domaci idioti su tu i ne mozes ih se rijesiti, a migranata veliki broj ne bi ni trebao biti tu pa je stoga lako ukazati na to i trebalo se zaustaviti. Bilo vise vijesti u zadnjih par godina u vezi toga. Odbili mu azil ostao i krao, odbili mu azil ostao pa silovao, odbili mu azil pa ubio.
sinuhe

#38217 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Kriminal i razni zločini jesu izraženiji među imigrantima u mnogim evropskim zemljama. U Americi je stopa kriminala svakako visoka pa brojke mogu izgledati bolje.
video

#38218 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38219 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

jeza u ledja wrote: 06/04/2026 15:31
pici wrote: 06/04/2026 08:08
jeza u ledja wrote: 06/04/2026 06:26

Ne. Upravo takvi poput vas dvojice su ono sto je donjelo prevagu Trumpu.
Mozda ne bas vi, ali malo vam treba po svemu sto pisete, pogotovo pici. :roll:
Ubrojicu tu i JohnyS-a.

Ovi pak drugi, champagne liberali i nadobudna tiktok omladina koja je juce cula za Marxa, ne mogu nikako da shvate da ne mogu pobjediti bez vas takvih. Da ne govorimo o jos i dodatnim grupama koje imaju skroz drukcije prohtjeve. Ne u Americi.
I tu je srz najveceg problema ljevice danas.
Ne prebacuj lopticu u tudje dvorište, to vas upravo i košta izbora i da vam idiot i idioti sjede u WH i drmaju kaveze. Mislim nemam sta da dalje pricam i pticama na grani je jasno. Toliko snobizma ima u toj elitanerskoj libero-demo prosperitarnoj grupaciji, da nevidite dalje od svog nosa. Iza tVumpa, docice jos gori od njega ili ce vam on zasjest jos jedan mandat. Strasno je kako ne vidite dalje od svog nosa, strasno. Mislim da ameriku cekaju teska vremena. Živi bili pa vidjeli.

Najgori problem ljevice a inace demokratskog drustva su oni sami, snobizam i to teski. Lako ces ga prepoznati, samo nekad malo bolje se obrni oko sebe... iznenadit ces se. Ne pricam u prazno, ja to vidim i ovdje kod nas. Na zapadu je jos uocljivije, samo sto ne zelite to da gledate. Jazuk.
dale mi oduze rijeci iz prstiju...

Kako prebacujem lopticu? Jesu li za izbor Trumpa krivci oni koji su glasali za njega ili oni koji nisu glasali za njega?
Opet ne vidis dalje od nosa, ja ti crtat necu. Fino sam ti objasnio sta je sustinski problem demokratsko-liberalno-socijalnog establismenta. Snobovsko gledanje na komplet stanje drustva. tVump je samo posljedica toga. A dale, a to ti je onaj momcic sto donnarummi krade listić za pucanje penala :mrgreen:
jeza u ledja

#38220 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pici wrote: 06/04/2026 17:55
pici wrote: 06/04/2026 08:08

Ne prebacuj lopticu u tudje dvorište, to vas upravo i košta izbora i da vam idiot i idioti sjede u WH i drmaju kaveze. Mislim nemam sta da dalje pricam i pticama na grani je jasno. Toliko snobizma ima u toj elitanerskoj libero-demo prosperitarnoj grupaciji, da nevidite dalje od svog nosa. Iza tVumpa, docice jos gori od njega ili ce vam on zasjest jos jedan mandat. Strasno je kako ne vidite dalje od svog nosa, strasno. Mislim da ameriku cekaju teska vremena. Živi bili pa vidjeli.

Najgori problem ljevice a inace demokratskog drustva su oni sami, snobizam i to teski. Lako ces ga prepoznati, samo nekad malo bolje se obrni oko sebe... iznenadit ces se. Ne pricam u prazno, ja to vidim i ovdje kod nas. Na zapadu je jos uocljivije, samo sto ne zelite to da gledate. Jazuk.

Kako prebacujem lopticu? Jesu li za izbor Trumpa krivci oni koji su glasali za njega ili oni koji nisu glasali za njega?
Opet ne vidis dalje od nosa, ja ti crtat necu. Fino sam ti objasnio sta je sustinski problem demokratsko-liberalno-socijalnog establismenta. Snobovsko gledanje na komplet stanje drustva. tVump je samo posljedica toga. A dale, a to ti je onaj momcic sto donnarummi krade listić za pucanje penala :mrgreen:
Za Trumpa su prije svega krivi oni koji su glasali za njega. Oni, kojima je "woke" bitniji od budale koja trenutno unistava svijet. Svako ko je glasao za Trumpa samo moze sebe da krivi za to.

Nije na "liberalnim elitama" odgovornost da ljude drze za rukicu kad glasaju. Nije kriv establishment, deep state, milijarderi, strani uticaji, cionisti. Ne. Prije svega su krivi glupi glasaci koji su glasali za njega.
Svako ko misli da je "woke agenda" bila bitnija od postavljanja ovog krembila na vlast treba da preuzme tu odgovornost na sebe. Svako ko misli da mu je bitnije pokazat "snobovima" nego sto ovaj unistava svijet. To je njihova krivica. Ne krivica tih "snobova".
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38221 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

jeza u ledja wrote: 06/04/2026 18:13

Za Trumpa su prije svega krivi oni koji su glasali za njega. Oni, kojima je "woke" bitniji od budale koja trenutno unistava svijet. Svako ko je glasao za Trumpa samo moze sebe da krivi za to.

Nije na "liberalnim elitama" odgovornost da ljude drze za rukicu kad glasaju. Nije kriv establishment, deep state, milijarderi, strani uticaji, cionisti. Ne. Prije svega su krivi glupi glasaci koji su glasali za njega.
Svako ko misli da je "woke agenda" bila bitnija od postavljanja ovog krembila na vlast treba da preuzme tu odgovornost na sebe. Svako ko misli da mu je bitnije pokazat "snobovima" nego sto ovaj unistava svijet. To je njihova krivica. Ne krivica tih "snobova".
Odlično, zato ce se ponoviti tVump... samo gledaj.
jeza u ledja

#38223 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pici wrote: 06/04/2026 18:16
jeza u ledja wrote: 06/04/2026 18:13

Odlično, zato ce se ponoviti tVump... samo gledaj.
Sta god da se desi, za to mogu kriviti prije svega glasace koji glasaju za to.

Svako treba preuzeti vlastitu odgovornost za svoje odluke.

Mozes ti govoriti krive su elite, krivi su ovi oni, o svemu se tome moze raspravljati. No ultimativna odgovornost lezi na individualnim glasacima.
JohnnyS

#38224 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JohnnyS »

Slažem se da su glasači koji su birali Trumpa najviše krivi za Trumpa. Ali ja ću reći da Demokrati ako nisu krivi, svakako nisu nevini u svemu tome.
tokio25

#38225 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tokio25 »

ne kontam sto je kriv demokrata?
rednek da ne znam ti sta drugi kazu bili oni demokrate socijalisti bilo ko oni ce glasati za trumpa i likove kao sto je on
jednostavno je svijet tako manje vise usmjeren da se uzdizu kojekakvi sarlatani
pa kod nas je ramo isak popularan
onaj zmaj od sipova i sl zvijezde granda itd
Post Reply