Šta je definicija rasiste? Ako neko primjeti: ah pa vidi ti si crn? Ili zelen, ili čađav...?dale cooper wrote: ↑06/04/2026 15:25Da ti neko ne bi bio protivnik mora dijeliti makar minumum nekih opštih moralnih vrijednosti. Biti rasista definitivno ne spada u te moralnedrug_profi wrote: ↑06/04/2026 08:24Pa to i ja kažem.jeza u ledja wrote: ↑06/04/2026 06:26 Ne. Upravo takvi poput vas dvojice su ono sto je donjelo prevagu Trumpu.
I to nije krivica ovakvih kao ja, vec onih kao Dale koji nas automatski svrstavaju u protivnike jer imamo drugaciji red prioriteta, ali cilj u sustini isti.
vrijednosti.To je isto kao kada bi razgovarao sa četničkim pokretom o tome kakav bi trebao biti ustroj BiH, a oni ne samo da
ne žele BiH nego još hoće i da te pokolju.
Krivicu za Trumpa snose jedino oni koji su glasali za njega. Tačka. Dosta je bilo više tog desničarskog deflektiranja krivice za sranja koja urade.
Čak evo i sad kada ih je Trump uvalio u sva ova govna, oni još uvijek spominju Bidena i Obamu.
Ja, i? I on kaže, ah vidi ti bijel i ružičast... bljak.
Oduzimam li ja njemu neko pravo ako primjetim da je izgledom i porijeklom drastično različit od mene?
Jesam li u krivu ako kažem da migranti najčešće imaju kriminogeno ponašanje i nemaju straha od sile zakona?
Šta ti predlažeš da se radi?
Osim što naravno guraš pravi problem pod tepih, a mene nazoveš rasistom jer ih ne dočekujem raširenih ruku.