Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38201 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote: Bato forumaš, ne Bato Živojinović. :mrgreen: Iako...neki ne prave razliku. :D
Uh jako :kiss:

P.S. Sta mislis o filmovima koje sam nabrojao :thumbup:
dale cooper

#38202 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote:
dale cooper wrote: Bato forumaš, ne Bato Živojinović. :mrgreen: Iako...neki ne prave razliku. :D
Uh jako :kiss:

P.S. Sta mislis o filmovima koje sam nabrojao :thumbup:
Nixon je odličan. Stone je tu napravio dobar posao. Thirteen days je ok, iako se ni tu ne može puno skontati
o pravoj ličnosti JFK-a. Slično je i sa Stoneovim JFK filmom, koji se bavi ubistvom i teorijama zavjere oko
njega nego li samom ličnošću predsjednika. Nažalost do sada nisam pogledao ni jedan film koji se bavi
samim Kennedyem. On je postao poznat kao predsjednik koji je ubijen prije nego li je mogao iskoristiti
i pokazati navodni potencijal koji je imao. Volio bih vidjeti nešto o njemu prije nego što će postati
predsjednik, takođe i o ostalim članovima Kennedy klana. Stoneov Nixon mi je iz tog razloga dobar,
što ide malo dublje istraživati u psihu predsjednika i ono što ga je motivisalo i tjeralo da radi
stvari koje je radio. Nixon je po svemu viđenom bio jako nesiguran i istraumatiziran čovjek. Hopkins
je sjajno ušao u lik Nixona i to odlično prezentirao.
listopad

#38203 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

dale cooper wrote:
listopad wrote:I Bata je komunjara bio samo na ekranu.
Bato forumaš, ne Bato Živojinović. :mrgreen: Iako...neki ne prave razliku. :D
Naravno nisam mislio na naseg Batu.

A kada smo kod Kanadjana: prije koji mjesec sam slucajno gledao film Maurice Richard iz 2005. godine. Radi se o hokejasu iz frankofonog Montreala koji je tokom 40ih bio jedan od najboljih igraca u NHL ligi. No u fokusu price je diskriminacija frankofonog igraca u dominantno anglofonoj NHL.

Pretpostavljam da vecina ljudi iz BiH zivi u dijelu Kanade gdje se govori iskljucivo engleski. No meni licno je Quebec uvijek bio ljepsi i kulturom bogatiji dio Kanade. :D Mnogi anglofoni Kanadjani tvrde da su tamo u Montrealu veoma arogantni prema osobama koje ne govore francuski. Prije ce biti da se radi o manjku postenja prema tamosnjim "Francuzima", jer anglofonima je mrsko nauciti neki drugi jezik.
omar little

#38204 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

frost/nixon je odlican film.
dale cooper

#38205 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

omar little wrote:frost/nixon je odlican film.
To sve hoću da pogledam, pa zaboravim. Čini mi se da ga je i bato spominjao. Hvala na podsjećanju. :thumbup:

Nixon je meni fascinantan lik.
omar little

#38206 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

montreal je metropola i kao takav nije, niti moze biti, mjerilo za ostatak kvibeka. a, ni kanade.
Tito_i_Partija

#38207 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:

Image

:mrgreen:
Joj mojne mi Neil Young-a matereti. Njegov glas mi je tako iritirajuc' i pickovit' da ga smislit' ne mogu. :D
omar little wrote:kad vec spominjemo kanadu :D red violin http://www.imdb.com/title/tt0120802/
:thumbup:

Ja bih jos dod'o i Incendies: http://www.imdb.com/title/tt1255953/?ref_=fn_al_tt_1

Volim Villeneuve-a strasno, i sto se tice svijeta filma, mislim da je on nesto najbolje sto dolazi iz Kanade u zadnjih 10-15 godina.
omar little

#38208 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

dale cooper wrote:
To sve hoću da pogledam, pa zaboravim. Čini mi se da ga je i bato spominjao. Hvala na podsjećanju. :thumbup:

hostapler klasicni. ne znam koliko je istina, nekad davno negdje sam procitala i urezalo mi se u pamcenje, da je jedne pijane noci naredio kissingeru da se bombarduje damask, ujutro ustao bez da se sjeca icega i kad mu je kissinger rekao sta je sinoc bilo, on kiselo "well, did you?". :D
dale cooper

#38209 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:

Image

Joj mojne mi Neil Young-a matereti. Njegov glas mi je tako iritirajuc' i pickovit' da ga smislit' ne mogu. :D
Nemoj i ti Tito srati tako ti hljeba. :twisted: (nisam mislio da ću drugu Titu ikada ovako nešto reći :| :D )

I nije pičkovit, nego blago jareći. :twisted: :D Ali pjesme čovječe...kakve pjesme. :shock:

Ima li gdje da te prijavim zbog ovakvih riječi o Youngu? :zoka: Do sada je morao biti proglašen nacionalnim blagom Kanade. :D
kakavdanakneiskustvu

#38210 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

dale cooper

#38211 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

omar little wrote:
dale cooper wrote:

hostapler klasicni. ne znam koliko je istina, nekad davno negdje sam procitala i urezalo mi se u pamcenje, da je jedne pijane noci naredio kissingeru da se bombarduje damask, ujutro ustao bez da se sjeca icega i kad mu je kissinger rekao sta je sinoc bilo, on kiselo "well, did you?". :D
Ali interesantan hoštapler. :mrgreen: Trump je recimo klasična kretenčina. Ali Nixon je bio pametan i opasan. A uz to su ga pucale
svakakve neuroze i paranoja. Nema gore kombinacije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38212 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Ima i u Frost/Nixon scena slicnog sadrzaja. Navodno je bio dementan :-?
Tito_i_Partija

#38213 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: Nemoj i ti Tito srati tako ti hljeba. :twisted: (nisam mislio da ću drugu Titu ikada ovako nešto reći :| :D )

I nije pičkovit, nego blago jareći. :twisted: :D Ali pjesme čovječe...kakve pjesme. :shock:

Ima li gdje da te prijavim zbog ovakvih riječi o Youngu? :zoka: Do sada je morao biti proglašen nacionalnim blagom Kanade. :D
Izvini jaro, al' sta cu kad je tako. By the way, ovo nema nikakve veze sa njegovim zaslugama, niti sa njegovim pjesmama (tj. muzikom i tekstovima). Meni samo smeta njegov glas i pjevanje, al' ono bas zestoko. Tako da ga jednostavno ne mogu da slusam.
dale cooper

#38214 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote: Nemoj i ti Tito srati tako ti hljeba. :twisted: (nisam mislio da ću drugu Titu ikada ovako nešto reći :| :D )

Izvini jaro, al' sta cu kad je tako. By the way, ovo nema nikakve veze sa njegovim zaslugama, niti sa njegovim pjesmama (tj. muzikom i tekstovima). Meni samo smeta njegov glas i pjevanje, al' ono bas zestoko. Tako da ga jednostavno ne mogu da slusam.
Da mi nisi inače forumski drug, zakuhali bi. :mrgreen: Ali da, Young, kao i Dylan, nema tehnički "lijep" glas.
listopad

#38215 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

Kada god cujem onu pjesmu "We Are the World", odvalim se smijati kada Dylan dodje na red. Zvuci k'o koza. :D
dale cooper

#38216 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

listopad wrote:Kada god cujem onu pjesmu "We Are the World", odvalim se smijati kada Dylan dodje na red. Zvuci k'o koza. :D
Sve vas mrzim. :twisted:

listopad

#38217 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

Ali me ne mrzimo tebe. :kiss:
Tito_i_Partija

#38218 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Da mi nisi inače forumski drug, zakuhali bi. :mrgreen: Ali da, Young, kao i Dylan, nema tehnički "lijep" glas.
Ma gdje bi ja i ti zakuhali bolan. Evo zbog tebe cu cak i pohvalit' Young-a na tome sto je uspio postat' rock zvijezda sa glasom desetogodisnje djevojcice. :thumbup: :D
dale cooper

#38219 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Jebete...ne vadite. :twisted: :sad: :lol:
Tito_i_Partija

#38220 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Image

:kiss:
dale cooper

#38221 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:Image

:kiss:

:izet:

Tito_i_Partija

#38222 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Spremas li se bolan za Alien: Covenant? :D
dale cooper

#38223 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote::thumbup:

:| Ne znam, svi ovi do sada trejleri me uopšte ne intrigiraju.
Izgleda mi kao visoko budžetni rimejk originala, što mi je besmisleno.
Tito_i_Partija

#38224 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote::thumbup:

:| Ne znam, svi ovi do sada trejleri me uopšte ne intrigiraju.
Izgleda mi kao visoko budžetni rimejk originala, što mi je besmisleno.
Ma nisam ni ja nesto sad super uzbudjen, al' tolika je nestasica dobrih sci-fi filmova u zadnje vrijeme da eto koliko-toliko iscekujem ovaj. Scott rezira, makar ce licit' na nesto.
omar little

#38225 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

da se i ja ocitujem glede younga, ugasim odma kad mu cujem glas. vadi mi nokte bez anestezije radje nego njega slusat. :D na nobelovca sam navikla, ali jeste, iritantan mu je krechando. :D
Post Reply