Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Opetja033

#38176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

rokan wrote:
Styling wrote:Ja želim da živim u normalnoj državi. Ovo gdje sada živim nije normalna država. Ova situacija mi liči ma brak na silu u kojoj muž svim silama pokušava da zadrži ženu u braku pa joj ispunjava svaku želju a zna jadničak da ga žena vara sa komšijom i da će uraditi sve da ga iskoristi do kraja i kada više ne bude imao šta da joj ponudi, nabiće ga nogom. A, komšija živi u kući do njegove, smije mu se svaki dan, a ovaj mu ništa ne moze. Ko je u toj kombinaciji donji?
ko te slagao da si ti muz u zemlji sa vecinskim hiscanskim/krscanskim stanovnistvom u istoj takvoj evropi? ja bih prije rekao da si ti umno poremecena zena koja ima brata siledziju a koju muz ne voli i nastoji da ode od nje a koja zeli da ga po svaku cijenu zadrzi pritom mu svaki dan ronda, prijeti bratom siledzijom i govori najvece gadosti koje joj padnu na pamet.
Ovo nije zemlja sa krscanskom vecinom, sto ce pokazati i popis stanovnistva. I kakve veze ima sto se nalazi u krscanskoj Europi?
Kada ste vi, velikosrbi i cetnici, imali historijsku priliku da ovu zemlju smjestite u historiju - niste mogli. Nije vam ovo '92. Stvari su se "malo" promijenile.
Od raspada BiH nema ama bas nista. Vrijeme je na strani Bosnjaka i ostalih patriota. Nama se ne zuri. Vama ako se zuri proglasite vec jednom taj referendum. Naravno da nemate muda da to uradite jer bi ste bili svjesni da bi svjedocili Traktorijadi 2.0.
Ovako - rahat patnja.
Nama Bosnjacima ne treba nista drugo osim strpljenja. Sve karte su u nasim rukama. Vi jedino mozete nastaviti da kukate... Ili da vec jednom pokazete muda i uradite nesto po tom pitanju. A mi vas molimo, ljubazno molimo, evo na koljenima molimo, da to uradite. Samo bi ste ubrzali neke historijske tokove koji su ionako neizbjezni.
rokan

#38177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rokan »

Opetja033 wrote:
rokan wrote:
Styling wrote:Ja želim da živim u normalnoj državi. Ovo gdje sada živim nije normalna država. Ova situacija mi liči ma brak na silu u kojoj muž svim silama pokušava da zadrži ženu u braku pa joj ispunjava svaku želju a zna jadničak da ga žena vara sa komšijom i da će uraditi sve da ga iskoristi do kraja i kada više ne bude imao šta da joj ponudi, nabiće ga nogom. A, komšija živi u kući do njegove, smije mu se svaki dan, a ovaj mu ništa ne moze. Ko je u toj kombinaciji donji?
ko te slagao da si ti muz u zemlji sa vecinskim hiscanskim/krscanskim stanovnistvom u istoj takvoj evropi? ja bih prije rekao da si ti umno poremecena zena koja ima brata siledziju a koju muz ne voli i nastoji da ode od nje a koja zeli da ga po svaku cijenu zadrzi pritom mu svaki dan ronda, prijeti bratom siledzijom i govori najvece gadosti koje joj padnu na pamet.
Ovo nije zemlja sa krscanskom vecinom, sto ce pokazati i popis stanovnistva. I kakve veze ima sto se nalazi u krscanskoj Europi?
Kada ste vi, velikosrbi i cetnici, imali historijsku priliku da ovu zemlju smjestite u historiju - niste mogli. Nije vam ovo '92. Stvari su se "malo" promijenile.
Od raspada BiH nema ama bas nista. Vrijeme je na strani Bosnjaka i ostalih patriota. Nama se ne zuri. Vama ako se zuri proglasite vec jednom taj referendum. Naravno da nemate muda da to uradite jer bi ste bili svjesni da bi svjedocili Traktorijadi 2.0.
Ovako - rahat patnja.
Nama Bosnjacima ne treba nista drugo osim strpljenja. Sve karte su u nasim rukama. Vi jedino mozete nastaviti da kukate... Ili da vec jednom pokazete muda i uradite nesto po tom pitanju. A mi vas molimo, ljubazno molimo, evo na koljenima molimo, da to uradite. Samo bi ste ubrzali neke historijske tokove koji su ionako neizbjezni.
eto nema nikakve, katolicko-pravoslavna evropa ce dozvoliti da joj ulaz u kucu kontrolisu muslimani. :-)
jedino si u pravu da se vrijeme promijenilo, niste vise vi apriori good guys a srbi bad guys. srbi mogu izdrzati tu tvoju rahat patnju pa makar trajala vijekovima, to su i dokazali ali vi ocito ne mozete, po sarajevu i tuzli zgrade gore ovih dana. kad shvatis da su i srbi i hrvati fizicki odvojeni od bosnjaka a naslonjeni na svoje matice onda ces drugacije posmatrati stvari.
do tada te ostavljam da se rahat-patis u svojoj glavi sa agresorima, cetnicima, velikosrbima... :D
Havatar

#38178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

rokan wrote:
eto nema nikakve, katolicko-pravoslavna evropa ce dozvoliti da joj ulaz u kucu kontrolisu muslimani. :-)
jedino si u pravu da se vrijeme promijenilo, niste vise vi apriori good guys a srbi bad guys. srbi mogu izdrzati tu tvoju rahat patnju pa makar trajala vijekovima, to su i dokazali ali vi ocito ne mozete, po sarajevu i tuzli zgrade gore ovih dana. kad shvatis da su i srbi i hrvati fizicki odvojeni od bosnjaka a naslonjeni na svoje matice onda ces drugacije posmatrati stvari.
do tada te ostavljam da se rahat-patis u svojoj glavi sa agresorima, cetnicima, velikosrbima... :D
I dalje je tako i vi mozete samo da se lazete da vas znaju po Noletu a ne po ratnim zlocinima.
rokan

#38179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rokan »

Havatar wrote:
rokan wrote:
I dalje je tako i vi mozete samo da se lazete da vas znaju po Noletu a ne po ratnim zlocinima.
to je tako u tvojoj glavi. :D
Havatar

#38180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

rokan wrote:
Havatar wrote:
rokan wrote:
I u cijelom svijetu .
rokan

#38181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by rokan »

Havatar wrote:
rokan wrote:
Havatar wrote:
I u cijelom svijetu .
a zato tebe zovu globus. :)
Havatar

#38182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Cim izadjes izvan granica Srbije shvatices da sam u pravu.
Skijaš

#38183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Styling wrote:Ja želim da živim u normalnoj državi.
Da, tek bi ti ta totalno izolovana teritorija i ucjenama podložan geto bio "normalna država". To što su granice Hrvatske i Srbije relativno otvorene, nije zbog Bošnjaka nego zbog bosanskohercegovačkih Srba i bosanskohercegovačkih Hrvata. Kada bi se tu granicu pomjerilo do Kupreških vrata i Dobrinje, vidjela bi ti šta su dobrosusjedski odnosi.
Ovo gdje sada živim nije normalna država. Ova situacija mi liči ma brak na silu
Novi Zeland prima imigrante, nemoj da te neko sili na bilo šta. Ni tebe ni Čovića ni Dodika. Koliko si zbunjena pokazuje i činjenica da se uopšte ne osvrćeš na srž komentara na kojeg odgovaraš, a to je da rješenje koje predlažeš nije moguće izvesti. Nemoguće je nacrtati tu kartu koja bi bila svima prihvatljiva i širom BiH imaš nekoliko potencijalnih žarišta gdje bi pale mrtve glave kada bi se krenulo receptom kojeg tražiš. Prvo u Vitezu, pa u Novom Travniku i tako na jedno desetak mjesta. A ti bi brojala mrtve i čudila se kao zašto se ljudi jednostavno ne pomire sa tvojom veleumnom idejom da trebaju biti jebani. Mislim, ti hoćeš da živiš u normalnoj državi, ti si bitna, koga boli kita za Hrvate ili Bošnjake Viteza, oni su nebitni u tvom malom mozgu.
hizo ramidovic

#38184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

rokan wrote: eto nema nikakve, katolicko-pravoslavna evropa ce dozvoliti da joj ulaz u kucu kontrolisu muslimani. :-)
ovako nesto moze napisati samo izvanredno briljantan um i neko ko je toliko inteligentan da ga velika vecina obicnog pucanstva uopce ne razumije.
svaka cast, legendo, uzivamo citati tvoje umne tvorevine!
samo nastavi tako i ne daj da te ovi forumski misevi ometaju...
Carcoon

#38185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Carcoon »

Porodica zivi u kuci. Zena dovela brata i ostatak familije koji zive u kuci pored i oni siluju i pobiju djecu. Zena je izolovana na drugom spratu i hoce da taj sprat i dio podruma spoji sa bratovom kucom.

A muz nije normalan jedino zato sto je ozenio na prvom mjestu i naravno da joj nece dati pola kuce dok ne dodje presuda, i sve sto ide s tim.
Styling

#38186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Ja hoću da se razvedem i da živim rahat u svojih 20 kvadrata nego da živim nasilu u 150 kvadrata sa mužem siledžijom koji me maltretira. Neću nikoga da trpim, toliki mazohista nisam.
madner

#38187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Samo jedna primjedba, no nije ultradesnicarski, nego ultrabosnjacki stav.
Opetja033

#38188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

madner wrote:Samo jedna primjedba, no nije ultradesnicarski, nego ultrabosnjacki stav.
Ne podvaljuj nam. Ultrabosnjacki stav se svodi na "ne zelimo nista novo, samo kraljevstvo Tvrtkovo". :mrgreen:
hizo ramidovic

#38189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote:Ja hoću da se razvedem i da živim rahat u svojih 20 kvadrata nego da živim nasilu u 150 kvadrata sa mužem siledžijom koji me maltretira. Neću nikoga da trpim, toliki mazohista nisam.
ako si donijela tih 20 kvadrata kad si dolazila, onda ih mozes i ponijeti.
madner

#38190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Opetja033 wrote:
madner wrote:Samo jedna primjedba, no nije ultradesnicarski, nego ultrabosnjacki stav.
Ne podvaljuj nam. Ultrabosnjacki stav se svodi na "ne zelimo nista novo, samo kraljevstvo Tvrtkovo". :mrgreen:
To nije opste bosnjacki stav. To je bosansko kraljevstvo :D

Kako ti zoves stav gdje pripadnici bosnjaka zele naciju za sebe, koja bi bila dio Bosne, ma koliki taj dio bio? Dakle potpuno anlogan stav hrvatima ili srbima?
Opetja033

#38191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

madner wrote:Kako ti zoves stav gdje pripadnici bosnjaka zele naciju za sebe, koja bi bila dio Bosne, ma koliki taj dio bio? Dakle potpuno anlogan stav hrvatima ili srbima?
Bosnjake koji zele sopstvenu federalnu jedinicu, entitet, drzavu nastalu imaginarnim raspadom BiH nazivam - kvislinzima. I prema njima se treba odnositi kao i prema ostalim separatistima.

P.S. Fakat mi se ne da ulaziti u 78943. raspravu po pitanju nacije/etnije/historije sa tobom. Zato sam preskocio prvi dio tvog komentara. Nadam se da je obostrano. :mrgreen:
madner

#38192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Tsk, tsk tsk koji si ti ultrabosanski nacionalista. :lol: :D
Styling

#38193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote:Ja hoću da se razvedem i da živim rahat u svojih 20 kvadrata nego da živim nasilu u 150 kvadrata sa mužem siledžijom koji me maltretira. Neću nikoga da trpim, toliki mazohista nisam.
Naravno, U braku smo stekli sve i ja tražim svojih 20 kvadrata kao dio moje bračne tečevine.
Brusulje

#38194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Brusulje »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:
Naravno, U braku smo stekli sve i ja tražim svojih 20 kvadrata kao dio moje bračne tečevine.
Ništa ti nisi stekla.

Na sreću, u tom imaginarnom stanu, i ti i muž i svastika i svi mi smo samo podstanari, u prolazu.
hizo ramidovic

#38195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote:
hizo ramidovic wrote:
jedno je sto ste stekli a drugo sta si ti donijela.
ne mozes prepoloviti stan pa 20 kvadrata prenijeti iz jedne ulice u drugu. jedino sto mozes jeste da se odselis na neko drugo mjesto, i da uzivas u rahatluku.
osim toga, u stanu niste sami i vecina stanovnika tog stana je protiv podjele.
kontas sad?
madner

#38196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Uglavnom ko god bi dio za sebe, zvao se on Elma, Marija ili Radovanka je dio iste price i nastavlja politiku devedesetih.
hizo ramidovic

#38197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

madner wrote:Uglavnom ko god bi dio za sebe, zvao se on Elma, Marija ili Radovanka je dio iste price i nastavlja politiku devedesetih.
separatiste slobodno nazovi pravim imenom: svi su ista govna!
Hafis

#38198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

KOBAJA32 wrote:Turci su stvorili Osmansko carstvo. Turska plemena se u 13. vijeku naseljavaju iz Mongolije u Anadoliju. Jedno od tih plemena je bilo pod vodstvom vojskovodje Osmana u kljucnom trenutku kada je Vizant poceo da napada razjedinjena Turska plemena koja su tu dosli i zivijeli kao nomade.

Vec tada izvori o njima govore kao o Turcima. Cak i prvi izvori koji spominju srbe i hrvate u 7. Vijeku nazivaju danasnje Madjare pripadnicima Turskog naroda. Cisto da shvatis kolika je to masa bila koja je nosila ime Tursko i govorila jednim od Turskih jezika.

Ti Turci u anadoliji su primili islam na putu ka anadoliji. Osman je uspio da nametne vlast drugim plemenima kao sto su Gokturcu, Osturci itd.

Nakon toga on napada vizant i pocinje osmansko carstvo. Alo oni su i dalje Turci. Da je se vodja zvao Izet nebi bili Izetlije. Turci su po rodu isto kao i Turkmeni, Kazachi, Uzbeci, Madjari. Njihov jezik je Turski i porijeklo. Osman je samo covijek koji je poceo dinastiju.
Interesantno. A od kojih je kuća Osman bio?
Styling

#38199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

rokan wrote:
I onda sutra ja treba da sa takvima kao sto si ti , koji bosnjake smatraju umobolnim, zivim u istoj drzavi. Vidis da ne ide. Niti si to vise kredibilan sagovornik za ubuduce.
Styling

#38200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
madner wrote:Uglavnom ko god bi dio za sebe, zvao se on Elma, Marija ili Radovanka je dio iste price i nastavlja politiku devedesetih.
separatiste slobodno nazovi pravim imenom: svi su ista govna!
Odakle ti pravo da nekoga nazivas pogrdnim imenom. Doduse, to vise govori o tebi nego o meni. Ja imam pravo na svoje misljenje i zaboli me djon sto se ti s tim ne slazes.
Ti sjedi pati se s njima narednih 50 godina dok opet ne zakuhaju i opet ne krenu i istrjebljenje bosnjaka. Ja hocu da se odvojim na vrijeme i stvorim svoju drzavu.
Locked