Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
drug_profi

#38176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Maystor wrote:
Velkoski wrote:Pa nema frajer ni sličan stil Sabininom :mrgreen:

Slabi ste mi Nancy DrewOVI :mrgreen:
Maystor je SDA, Control panel je SDA, digresija je sabina1... Ovo je već za medicinske struke.

Nego, šta im je galski trol? Je li i on SDA?
Neka, ja sam za neke i cetnik bio.... nije to nista.
drug_profi

#38177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Digresija wrote: A sad realno, misliš da bi se Forto pokajao i vratio lovu da se nije digla medijska hajka? Bi kao i prije par godina kad je uzimao duple paušale pa kad su ga uhvatili počeo se vaditi da nije znao. Eto ne znaš da ti na račun mjesečno legne koja miljkica više ili od silnih priliva sredstava ne znaš ni koliko ti treba leći. :D

Članovi SDA uglavnom nemaju principe, ali ne spominjati ih i spominjati ih, a kršiti ih je isto. Ovo drugo je još i dvoličnost.
Ne mislim da bi ista vratio. Samo je pozitivno da reaguje na prozivke ekspresno. Doduse, da ne reaguje opet bi mu se o glavu obilo i gore.

Ovo drugo, dvolicnost jeste. Samo za razliku od SDA ipak je rezultat na kraju pozitivniji.
Gore od SDA se ne moze biti. Cak ni SBB nije gori od SDA.
Maystor

#38178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

drug_profi wrote:
Digresija wrote: A sad realno, misliš da bi se Forto pokajao i vratio lovu da se nije digla medijska hajka? Bi kao i prije par godina kad je uzimao duple paušale pa kad su ga uhvatili počeo se vaditi da nije znao. Eto ne znaš da ti na račun mjesečno legne koja miljkica više ili od silnih priliva sredstava ne znaš ni koliko ti treba leći. :D

Članovi SDA uglavnom nemaju principe, ali ne spominjati ih i spominjati ih, a kršiti ih je isto. Ovo drugo je još i dvoličnost.
Ne mislim da bi ista vratio. Samo je pozitivno da reaguje na prozivke ekspresno. Doduse, da ne reaguje opet bi mu se o glavu obilo i gore.

Ovo drugo, dvolicnost jeste. Samo za razliku od SDA ipak je rezultat na kraju pozitivniji.
Gore od SDA se ne moze biti. Cak ni SBB nije gori od SDA.
Konaković je SDA, SBB je gori od SDA, PDA je SDA, A-SDA je gora od SDA. NS je već u koaliciji sa Konakovićem i A-SDA. Dakle, gore ne može :wink:
Kikibombona

#38179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:Konaković je SDA, SBB je gori od SDA, PDA je SDA, A-SDA je gora od SDA. NS je već u koaliciji sa Konakovićem i A-SDA. Dakle, gore ne može :wink:
Niko od navedenih nije gori od SDA.

SDA je gora nego svi oni zajedno.

SDA je puno veca i ima puno vise kriminalaca nego svi oni zajedno.
insomnia78

#38180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Jesul gori i od Erdogana
kiligonzales

#38181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:
nikad_vise wrote:Glupa sitvacija u vezi forte.
Sa jedne strane se jave biraci SDA i kazu koji nemoral,kako ga nije stamota itd.A stranka koja je najvise opljackala drzavu u njenoj historiji.

S druge strane biraci BH bloka iako u sustini znaju da je ovo nebulozno i nemoralno od Forte,nekako u tom ne vide ogroman grijeh i nesto zasto bi ga razapinjao.Covjek nije ukrao,nije prevario,posteno zatrazio ono sto mu pripada.Da je nemoralno jest ali potpuno legalno da bi ga sad ovdje razapinjao i trazio smjenu premijera,jos kad to dolazi od ljudi koji su se nakrali milijardi KM.Nije ni izbliza bio bauk kad je SDA povecala plate kao sad kad je Forto zatrazio 600 maraka.Kaze nije vidjeo sta je potpisivao,pa onda proceduralna greska...sve u svemu nije lijepo,utisak mi popravlja da se opet toga odrekao.Pa za kakve su sve afere ljudi otkrivani u BiH i nista se nije desilo.Nastavi da radis po programu koji je prezentiran javnosti.Obavi dobar posao i dodjeli sebi 6000 km :izet:
:thumbup:
Ma realno ovo sa Fortom je glupost za recimo aferu Causevic i agenciju za indirektno oporezivanje, dovoljno je samo citanje 25 strana dokumenta svjedocenja istog da se vidi razmjer pljacke i ko se okoristio milionima pokradenim od politicara.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=8813

Zatrazeni pausal nije kradja, kad imas glupe zakone, onda i ne cudi sto se legalno moze zatraziti svasta. Pa sjetimo se Majkicke, uze otpremninu i vrati se opet u poslanicke klupe parlamenta BiH. :D
insomnia78

#38182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Jes. Al partizanski moral kaze da ako ukrades jabuku ide metak
Digresija

#38183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Digresija »

insomnia78 wrote:Jes. Al partizanski moral kaze da ako ukrades jabuku ide metak
:D

To je to, niko ne spori da je ovo banalnost i glupost, ali isto tako da prestanete sporiti i da je izdaja principa.
kiligonzales

#38184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Digresija wrote:
:D

To je to, niko ne spori da je ovo banalnost i glupost, ali isto tako da prestanete sporiti i da je izdaja principa.
Ma joj nemoj samo da SDAovci govore o izdaji principa, kad bi nabrajao sta su govorili od nastanka stranke do danas, a sta uradili, ne da su pregazili principe nego ih zakopali svojim govnarijama.
kiligonzales

#38185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

partizanski moral kaze to, serijatski reze ruku, pa ne vidim neku veliku stopu invalida medju ovim iz SDA, koliko su dobri neki da im se ruka i noga reze unakrst su zasluzili :D
insomnia78

#38186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Kakve veze ima SDA sa serijatom
Kikibombona

#38187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Jesul gori i od Erdogana
Pitaj Enesa Kantera

https://mobile.twitter.com/Enes_Kanter/ ... 7944497152
Maystor

#38188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

insomnia78 wrote:Jesul gori i od Erdogana
:lol: :lol: :lol:
Hakiz

#38189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

SSemir wrote:
Velkoski wrote:Pa nema frajer ni sličan stil Sabininom :mrgreen:

Slabi ste mi Nancy DrewOVI :mrgreen:
Vedranu koji pise u zenskom licu i predstavlja se kao sabina nije tesko glumiti i trecu osobu :mrgreen:
Puno je lakše pisati u suprotnom rodu nego promijeniti stil. To zahtijeva veliku koncentraciju zato što je stil pisanja nesvjestan, insitnktivan. Po stilu se najlakše prepozna kada forumaš promijeni nick jer prije ili kasnije koncentracija mu popusti i tako se oda. Drugi trag su često korištene riječi. Itd.

Pa je, na primjer, Unabomber (Ted Kazinski) uhvaćen tako što je njegov brat pročitao pamflete koje je ovaj slao novinama i skontao po temi koju pamfleti obrađuju i po stilu pisanja da mu je to brat i prijavo ga je FBI-ju. https://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Kaczynski
kmirsad

#38190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz odbrojava dane do sto...
Ja odbrojavam dane do srijede i Zakona... I Edmir Katica odbrojava do srijede...
i tada će će "zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjačati bolnu pjesmu ovih Digresija...
Kada se kiše i oluje stišale budu
I kreket žaba po blatnjavom putu bude utihao
I kad raspjevani zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjača i zaustavi bolnu pjesmu vjetra
a aleje ponovo ožive životom proljeća
Ja kliktaću nestanku tvome

Ali nije važno, ja evo kličem
jer rekoše mi
Iza svakog nestanka rođenje niče

Dan sa jutrom se rađa
Vjetar odnosi noć
Sunce nadanja budi
Život počinje nov
Dr Arsla

#38191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

Biće veoma zanimljivo sljedećih dana kada predsjednik regionalnog odbora Tk NS Mirsad Čamdžić bude saopštavao odluku o ulasku ili ne ulasku u koaliciju sa zelenima ili njihovom derivatu pda kako su ih nazivali do neki dan. Čamdžić je do juče bio isključiv da nema govora o koaliciji sa njima. Međutim okolnosti se mijenjaju a i treba vratiti "usluge" tj benefite koje je ostvario dok je bio zelen. Za neupućene, Čamdžić je bio u sda i dobio posao i stan na poklon od stranke :mrgreen:
Maystor

#38192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Ide i Zenica, tamo "nema" derivata SDA :lol: :lol: :lol:

SBB neće u vlast niti sa SDA, niti s Bh. blokom

To znači da SBB neće biti u ministarskom sazivu, niti bilo kakvim direktorskim pozicijama i da ova stranka ostaje u opoziciji

Dok se u Zenici održava sastanak predstavnika svih političkih stranaka, "Avazov" portal saznaje da je Centrala SBB-a dala nalog dr. Erminu Čehiću da upozna svoje kolege s odlukom da SBB neće biti dio niti jedne vladajuće većine u ZDK.

To znači da SBB neće biti u ministarskom sazivu niti bilo kakvim direktorskim pozicijama i da ova stranka ostaje u opoziciji.

Kako saznajemo, Bh. blok i SDA su praktično dogovorili međusobnu koaliciju i samo je tehničko pitanje kako će lijevi blok o tome upoznati svoje članstvo, pa je SBB odlučio da ne pravi nikakvu smetnju uspostavljanju spomenute koalicije.

To je, uostalom, i bio suštinski razlog što i u Tuzlanskom kantonu SBB nije htio da glasa za kandidata ljevice jer bi time doveo sebe u poziciju da budući koalicioni partneri SBB koriste u međusobnim nadmetanjima za pozicije.

avaz
starisalko

#38193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

kmirsad wrote:Hakiz odbrojava dane do sto...
Ja odbrojavam dane do srijede i Zakona... I Edmir Katica odbrojava do srijede...
i tada će će "zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjačati bolnu pjesmu ovih Digresija...
I kad raspjevani zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjača i zaustavi bolnu pjesmu vjetra

jer rekoše mi

Dan sa jutrom se rađa
Vjetar odnosi noć
Sunce nadanja budi
Život počinje nov
Jel kobra sinoc govorila nevrti se vise spavaj jebla te NS
kmirsad

#38194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
kmirsad wrote:Hakiz odbrojava dane do sto...

jer rekoše mi

Dan sa jutrom se rađa
Vjetar odnosi noć
Sunce nadanja budi
Život počinje nov
Jel kobra sinoc govorila nevrti se vise spavaj jebla te NS
Jes starisalko... siktala...rekoh joj, nije ba NS razlog...još uvijek...veliku mi sikiraciju i nesanicu napravio SDP... nije lako kad ti se ruše snovi i iluzije...
Banksy

#38195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

U međuvremenu, ono što je zaista važno. :thumbup:

Mandić za N1: Uskoro počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu

http://ba.n1info.com/Vijesti/a308811/Sr ... ajevo.html

U razgovoru za N1 se dotakao sastanka s predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj koja će finansirati rekonstrukciju vodovodne mreže u bosanskohercegovačkoj prijestolnici.

"Početak obnove vodovoda je aktiviran. Spreman je projekat od desetak miliona eura. Početkom februara se zatvaraju tenderi. Početkom marta se biraju izvođači. Onda slijedi početak radova u martu ili aprilu", rekao je i pozvao građane da budu strpljivi tokom rekonstrukcije.

Naveo je da je Edinom Fortom, kantonalnim premijerom tokom snježnih padavina iznenada posjetio zimsku bazu komunalnog preduzeća 'Rad'. Kako je kazao, nedostatak tog preduzeća je izostanak mehanizacije za čišćenje trotoara i da mu je neshvatljivo kako neko može kupiti terenac, a ne vozilo koje će čistiti ulice.
starisalko

#38196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Banksy wrote:U međuvremenu, ono što je zaista važno. :thumbup:

Mandić za N1: Uskoro počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu

http://ba.n1info.com/Vijesti/a308811/Sr ... ajevo.html

U razgovoru za N1 se dotakao sastanka s predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj koja će finansirati rekonstrukciju vodovodne mreže u bosanskohercegovačkoj prijestolnici.

"Početak obnove vodovoda je aktiviran. Spreman je projekat od desetak miliona eura. Početkom februara se zatvaraju tenderi. Početkom marta se biraju izvođači. Onda slijedi početak radova u martu ili aprilu", rekao je i pozvao građane da budu strpljivi tokom rekonstrukcije.

Naveo je da je Edinom Fortom, kantonalnim premijerom tokom snježnih padavina iznenada posjetio zimsku bazu komunalnog preduzeća 'Rad'. Kako je kazao, nedostatak tog preduzeća je izostanak mehanizacije za čišćenje trotoara i da mu je neshvatljivo kako neko može kupiti terenac, a ne vozilo koje će čistiti ulice.
Kifli jare i pare

ps Da je pedja imao trun mozga Mandic je trebao biti premijer
Banksy

#38197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Pare nekome moraju ići, sredstva su neophodna, mreža se ne može rekonstruirati sama od sebe, a jare valjda ide građanima kantona.

Da, sigurno bolji, nema sumnje, samo vidiš da ima problem s imenom...
Maystor

#38198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Forto je najbolji član ove vlade. Bolji je i od svojih prethodnika Taje, besima, Pećanca, zeljkovića i da ne nabrajam dalje. On nije kriv za ovo. Naguzio ga Peđa, žrtveno janje ispo. Nije fer da ovo Forti fakturišete.
Dr Arsla

#38199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Arsla »

Pravda za Fortu :mrgreen:
Banksy

#38200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

- Ja nemam pravo na taj paušal niti bih ga uzeo. Molim vas, obratite pažnju na teme koje sam pokrivao iz svog skupštinskog djelovanja. Ja sam tražio ukidanje paušala, posebno duplih paušala. Vratio sam pare u budžet i sada stavio na sjednicu za utorak ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima – rekao je Forto, naglasivši da neće primiti paušal niti ga zanima.

Na pitanje kako se njegov potpis našao na zahtjevu upućenom Parlamentu FBiH, Forto je kazao da vjerovatno nije obratio pažnju na dopis te da svakodnevno potpiše stotinu stvari.

- Ovo je meni škola, posebno imajući u vidu da je ova tema paušala upravo nešto što sam ja stavio na Skupštinu. To je moja tema i apsurdno je ovo što se dešava – rekao je Forto.

Locked