Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- REDDEVILS
#38151 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo @Chmoljo novog simulatora za tebe a jos free

- ferratilis
#38152 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Gotov elemental, idemo dalje

-
ProgramskiJezik
#38153 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#38154 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ma džaba im i 50 kad je po 350k ljudi u queue u špici 
- Tito_i_Partija
#38155 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cekaj, to je water elemental?
Vidoviti Chmoljo.
- ferratilis
#38156 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, opcionalni boss na pocetku, daleko tezi od stvarnog bossa tog dungeona, ali moze se rijesit sa strpljenjem.
Kao sto sam pisao, ono je bio probni build za testiranje, ovo je pravi: Instinctual Warrior 16/Mutation Warrior 4. Motherless tiefling, CN. Tek sam level 3, a dobar je damage. Kad uzmem Lethal Stance, Outflank i ostalo, ima da gazim sve pred sobom

- Project Sejuani
#38157 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
O kojoj igri vi ovdje govorite?ferratilis wrote: ↑01/10/2021 08:30Da, opcionalni boss na pocetku, daleko tezi od stvarnog bossa tog dungeona, ali moze se rijesit sa strpljenjem.
Kao sto sam pisao, ono je bio probni build za testiranje, ovo je pravi: Instinctual Warrior 16/Mutation Warrior 4. Motherless tiefling, CN. Tek sam level 3, a dobar je damage. Kad uzmem Lethal Stance, Outflank i ostalo, ima da gazim sve pred sobom
![]()
- ferratilis
#38158 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pathfinder: Wrath of the Righteous 
- Project Sejuani
- M416
#38160 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo jedan origin key za BFV ako slucajno ko nema.
5BXX-J768-43JS-WDJN-25B4
5BXX-J768-43JS-WDJN-25B4
- Tito_i_Partija
#38161 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To je bila vise zajebancija na Chmoljin komentar o sokovimaferratilis wrote: ↑01/10/2021 08:30Da, opcionalni boss na pocetku, daleko tezi od stvarnog bossa tog dungeona, ali moze se rijesit sa strpljenjem.
![]()
- ferratilis
#38162 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ima 25 osnovnih klasa, svaka ima minimalno 5 podklasa, neke i po 7. Mislim da ukupno ima preko 170 podklasa, ili arhetipova, kao sto kazes. Ovo je masivan RPG koji cemo godinama igrati.Tito_i_Partija wrote: ↑01/10/2021 13:46 To je bila vise zajebancija na Chmoljin komentar o sokovimaal' cijenim i informacije o igri. Naprimjer zapelo mi za oko Instinctual i Mutation warrior; jesu li to Barbarian arhetipi? Nisam znao da su ih dodali jos kamaru, arhetipi su mozda i najbolji feature u Kingmakeru koje nema ni u jednoj drugoj D&D igri.
Instinctual Warrior je podklasa Barbarina koja ima Focused Rage, a Mutation Warrior je podklasa fightera koja se fokusira na mutagene kao alchemist. Uz to, imaju i mythic paths. Ja sam odabrao Trickster path jer sam vec Chaotic Neutral. Njih moras otkljucati igranjem.
Jos jedna novina je da sad levelujes i animal companions. Fakat su odradili odlican posao kad su buildovi u pitanju. Samo bi trebali dati igracima potpunu slobodu razvoja companions, kad vec ima toliko izbora. Nadam se da ce to omoguciti kroz neki patch u buducnosti.
- Tito_i_Partija
#38163 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Super, to za levelovanje animal companions nisam znao. Moram pripremit' svog Rangera.
A bas je sjajno sto imaju toliko podklasa i izbora, svaka im cast kad su uspjeli to sve da naprave. Mada se mora reci da su imali jednu od najuspjesnijih Kickstarter kampanja ikada, znaci para sigurno ne fali.
Baj de vej, meni solo Arcane Trickster ide odlicno sada u Kingmakeru. Zapinjalo je potesko na pocetku, frustracija je bilo mnogo, i na momente sam htjeo i da odustanem. Expeditious Retreat je najbolji spell ikada, spasio me je bezbroj puta, znaci opalim crossbow pa bjezim, pa onda opet opalim dok me ganjaju itd.
Medjutim, sad kako sam dobio Fireball sve ide puno lakse. I jos kad sledeci level dobijem Greater Invisibility, t.j. free sneak attacks, eh tek onda prava zabava pocinje.
A bas je sjajno sto imaju toliko podklasa i izbora, svaka im cast kad su uspjeli to sve da naprave. Mada se mora reci da su imali jednu od najuspjesnijih Kickstarter kampanja ikada, znaci para sigurno ne fali.
Baj de vej, meni solo Arcane Trickster ide odlicno sada u Kingmakeru. Zapinjalo je potesko na pocetku, frustracija je bilo mnogo, i na momente sam htjeo i da odustanem. Expeditious Retreat je najbolji spell ikada, spasio me je bezbroj puta, znaci opalim crossbow pa bjezim, pa onda opet opalim dok me ganjaju itd.
Medjutim, sad kako sam dobio Fireball sve ide puno lakse. I jos kad sledeci level dobijem Greater Invisibility, t.j. free sneak attacks, eh tek onda prava zabava pocinje.
- ferratilis
#38164 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Tito_i_Partija Zaboravio sam najbitniju stvar, ne samo da levelujes animal companions, nego ih mozes i jahati nakon levela 4. Svaka zivotinja koja je medium size ili vise se moze jahati.
Ranger je i dalje u igri, ima svoje podklase, ali ako se fokusiras na animal companions tu je nova klasa za tebe - Hunter. Npr. imas Divine Huntera koji se fokusira na ljubimca, kao i na magiju. Ma ima svega.
Ranger je i dalje u igri, ima svoje podklase, ali ako se fokusiras na animal companions tu je nova klasa za tebe - Hunter. Npr. imas Divine Huntera koji se fokusira na ljubimca, kao i na magiju. Ma ima svega.
- House
- geralt
#38166 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj ne govori mi ovo, imam gadan problem sa restartitisom kad mi je ponudjeno puno izbora na pocetku. Imam osjecaj da cu godinama igrati samo prvi sat igre kad je konacno uzmem.ferratilis wrote: ↑01/10/2021 16:18 Ima 25 osnovnih klasa, svaka ima minimalno 5 podklasa, neke i po 7. Mislim da ukupno ima preko 170 podklasa, ili arhetipova, kao sto kazes. Ovo je masivan RPG koji cemo godinama igrati.![]()
- Tito_i_Partija
#38167 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A sto je najgore, to je najbolji nacin da ti igra eventualno dosadi i da pocnes igrat' nesto drugo, barem meni. Pocnem 10 karaktera, doguram do drugog akta i to je to, nesto skroz drugo mi povuce paznju i nikad ne zavrsim.geralt wrote: ↑01/10/2021 22:19Joj ne govori mi ovo, imam gadan problem sa restartitisom kad mi je ponudjeno puno izbora na pocetku. Imam osjecaj da cu godinama igrati samo prvi sat igre kad je konacno uzmem.ferratilis wrote: ↑01/10/2021 16:18 Ima 25 osnovnih klasa, svaka ima minimalno 5 podklasa, neke i po 7. Mislim da ukupno ima preko 170 podklasa, ili arhetipova, kao sto kazes. Ovo je masivan RPG koji cemo godinama igrati.![]()
Zato se ja sada borim sa sobom da izduram sa makar jednim karakterom do kraja, a ako je igra jos duga k'o sto je obicaj u boljim RPG-ovima, onda to postane pravo pisanje uz vjetar.
Al' opet kontam, vise izbora je uvijek bolje. Kad pogledas slicne igre poput Solasta imaju 5-6 klasa i 4-5 rasa, i to one skroz najobicnije. To je isto kad dodjes u puf i pitas ih kakvih treba imaju, a oni kazu imamo crnih i plavih. A onda odes u Pathfinder, a oni kazu imamo crnih, plavih, crvenih, smedjih, kinezica, latinki, crnkinja, indijki, vakih, nakih...
- ferratilis
#38168 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad je konacno uzmes, imaces gomilu buildova online koji mogu posluziti za referencu. Igra je toliko masivna da jos nisu stigli napisati ni wiki, a buildova je veoma malo online. Cak se ne moze pronaci ni lista oruzja i spellova online, ili su nekompletne. Zato sam je i uzeo sad, jer jos ima stvari koje su nepoznate i zanimljivo ih je otkrivati. Ali svakako bi preporucio strpljenje.geralt wrote: ↑01/10/2021 22:19Joj ne govori mi ovo, imam gadan problem sa restartitisom kad mi je ponudjeno puno izbora na pocetku. Imam osjecaj da cu godinama igrati samo prvi sat igre kad je konacno uzmem.ferratilis wrote: ↑01/10/2021 16:18 Ima 25 osnovnih klasa, svaka ima minimalno 5 podklasa, neke i po 7. Mislim da ukupno ima preko 170 podklasa, ili arhetipova, kao sto kazes. Ovo je masivan RPG koji cemo godinama igrati.![]()
Za to vrijeme mozes uzivati u Kingmakeru, koji je isto vrhunski RPG, i dobro ispoliran trenutno.
- House
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#38170 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://www.klix.ba/scitech/nositi-kuti ... /210928145
Ovaj gori od Ines Mrenice...
Iako su mnogi recezenti prvu verziju ove igre ocijenili kao autogol Kojima Productiona, Sony Interactive Entertainment i Kojima Productions za nastavak dobivaju sve pohvale.
Ovaj gori od Ines Mrenice...
- ExNihilo
#38171 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne zna se ko je gori. Ovaj novi što im piše o igrama, ili ona o filmu.
- Chmoljo
#38172 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja evo vrtim po glavi jel bila neka "prvija" verzija koja je bila autogol, jer je Death stranding PC verzija bio na mnogim relevantnim mjestima kandidat za igru godine, ali se fkt ne mogu sjetiti.
Da nisam igrao igru, apsolutno bih imao sasvim drugi dojam, da ne govorim kako je lik nekoliko puta ponovio "duse Amerikanaca", a iako igra ima taj 'Murica, fuck yeah lajtmotiv, nigdje se ne sjecam da se eksplicitno spominjalo da su mrtvi u stvari Amerikanci.
Znam barem tri covjeka samo na ovoj temi koji bi napravili sadrzajniji review od ovoga sranja.
Uzas.
Da nisam igrao igru, apsolutno bih imao sasvim drugi dojam, da ne govorim kako je lik nekoliko puta ponovio "duse Amerikanaca", a iako igra ima taj 'Murica, fuck yeah lajtmotiv, nigdje se ne sjecam da se eksplicitno spominjalo da su mrtvi u stvari Amerikanci.
Znam barem tri covjeka samo na ovoj temi koji bi napravili sadrzajniji review od ovoga sranja.
Uzas.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#38173 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
director's cut = nastavak
uči čojek dok je živ
uči čojek dok je živ
- Chmoljo
#38174 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
e dobro si, od ostalih gluposti nisam se ni sjetio da sam u čudu kliknuo na vijest, misleći da je neka ekspanzija izbačena
ili kontam možda čak i dvojka 
- ferratilis
#38175 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Taj recenzent nema pojma, kakve duse Amerikanaca, cak nije decidno objasnjeno ni da su duse umrlih, nego mozda onih cija ka (dusa) je odvojena od ha (tijela), pa je moguce da su oni otisci ruku koji se pojavljuju poziv za pomoc:

Jedva cekam da Director's Cut stigne na PCIt is never clear if the Beached Things are all stranded human souls, native entities to the 'other side', or a mixture. It is safe to assume that Gazer-types are all the result of human deaths, but very little is explained regarding the nature or origins of the larger BTs. Higgs' Collosus, however, would seem to be an entity that is entirely of his own creation and under his control, suggesting that it is at least possible for BTs to arise from sources other than human death. It is likewise unclear if the BT's behaviour is predatory or not: The grappling and grasping of Gazer-type BTs could be interpreted as a desperate need for physical contact, or even a plea for help. Heartman at one point speculates that the human hand-prints that appear during close encounters could be interpreted as the BTs reaching out to us.