Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tito_i_Partija wrote:
Mislis na Liar Liar? Joj bjezi ba, meni je taj film jedan od njegovih najgorih. Cijeli film, znaci od samog pocetka pa do kraja, frajer se krevelji k'o da ima neku zescu bolest na nervnoj bazi. Nit' je smijesno, nit' interesantno, al' je preglupo do bola.
Ako stvarno hoces neko remek djelo sa Jim Carrey-em u ulozi, poslusaj Dejla Kufera ( ) i odgledaj Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
Ne znam, meni je taj film genijalan. Gledao sam ga mozda i trocifren broj puta i opet bih mogao i opet cu sigurno
karanana wrote:Dumb and dumber and ace ventura su bili vrh. Ostalo....pocelo ici na zivce njegovo kreveljenje i face
Tako nekako. Sto se tice njegovih komedija, mislim da jedino Dumb and Dumber danas mogu gledat'. Al' to je bilo neko vrijeme kad su braca Farrelly jos uvijek radili dobre komedije, al' ubrzo nakon toga su i oni grohnuli.
sizifinho wrote:kakva demagogoija, pa hajd da je neki od ovih vrsnih ljubitelja pravog filma napisao zasto ne valja jedan od tih pobrojanih filmova, vec se puno napise kompliciranim rijecima i onda ti servira kao neko misljenje
evo ja cu prvi reci da nije forrest gump kriv sto listopad nije shvatio sarkasticnost filma i poruje koju on salje. Forrest Gump pokazuje kako zivot moze biti jednostavan da jednostavnim pristupom i kako ljudi sa manama mogu ostavit svoj otisak jednako kao i mi ostali, "savrseni".
Forrest Gump je oda svemu u americkom drustvu sto se izdvaja kao nebuloza, film idealizira prostog covjeka koji nesvjesno prolazi kroz zivot sa uspjehom i svojim pecatom, i bezuslovnom dobrotom koju pokazuje konstantno pa i djelomicno najebe zbog tog.
Sve u svemu mrsko mi tipkat sad ali film ima toliko pouka da je zabrinjavajuce da neko toliko ide kontra amerike da cak nmze biti ni objektivan u toj svojoj "ljubavi" prema filmu
A Truman show, takodjer salje sublimalnu poruku kako zivot nikad nije ono sto se cini i kako uvijek u pozadini imaju sile koje su vece od nas i koje su izvan naseg dosega, ali ako se potrudis i odes izvan svojih limitacija mozes otkriti drugu realnost... Mozda da se skinu binokulari osobnih bijasa i generalizacije, mogao bi de cijenit dobar film.
Do tad, laku noc ameriko
Ili ti ga: I Forest Gump i Trumanov Sou su odlicni filmovi.