Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bolonjeze

#38126 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

Jest neko namakeo kerova lutalica ponovo po gradu, bruka ih.
Nivelacija

#38127 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Zeps se ugasio, Čelik pokusavaju ugasiti, bolnica se raspada u blokadi, cuke na ulicama u coporima, zagadjenje ogromno, displeji ne rade, pola rasvjete u gradu ne radi, stanje redovno. Da sutimo zato sto nije SDA na vlasti ok ?
kamberovica polje

#38128 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

skoronikako wrote: 26/11/2019 15:57 Pa naveo sam ti primjer gdje je SDA (po broju glasova) izgubila izbore. I šta se rodi iz toga? Veliko ništa. Ili to sad SDP, SC i DF ciljaju na istu populaciju kao i SDA?

Ove stranke bi po nekom svom pravcu djelovanja trebale raditi zajedno, ali ne rade.
Je li se vlast mogla sastavit bez SDA ili bez jednog njihovog derivata, tipa A-SDA? Nešto se ne sjećam da jest.
Dakle opet imaš tempiranu bombu u vladajućoj većini
Sve i da se mogla imaš DF koji je praktički lijevo krilo SDA i koji će te naguzit prvom prilikom. O SC-u da ne pričam.
Ja ti ponavljam, sve i da osvojiš vlast ovisiš o gradonačelniku koji nikad neće biti normalan čovjek bez veza sa SDA, i ovisiš od vlasti u kantonu.
Kriminalna organizacija 25 godina gradi maligne strukture uvezujući kler, privrednike i političare u mrežu talova.
I ako nisi bio dio tih talova da otkineš koju mrvu, kao što je to bio sadašnji nam gradonačelnik, nemaš nikakve šanse.
channel10

#38129 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nivelacija wrote: 26/11/2019 16:47 Zeps se ugasio, Čelik pokusavaju ugasiti, bolnica se raspada u blokadi, cuke na ulicama u coporima, zagadjenje ogromno, displeji ne rade, pola rasvjete u gradu ne radi, stanje redovno. Da sutimo zato sto nije SDA na vlasti ok ?
Pa.bolan i ne bio, Celik ti SDA pokusava ugasiti... Bolnica takodjer do SDA. Zagadjenje isto kao sto je i bilo, s tim da je trebao prije 10 dana proraditi filter na celicani. Radi li, to samo Bog zna. Rasvjeta tu i tamo ista. Nadam se da ce vise proci led rasvjeta.....
Nivelacija

#38130 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

channel10 wrote: 26/11/2019 17:15
Nivelacija wrote: 26/11/2019 16:47 Zeps se ugasio, Čelik pokusavaju ugasiti, bolnica se raspada u blokadi, cuke na ulicama u coporima, zagadjenje ogromno, displeji ne rade, pola rasvjete u gradu ne radi, stanje redovno. Da sutimo zato sto nije SDA na vlasti ok ?
Pa.bolan i ne bio, Celik ti SDA pokusava ugasiti... Bolnica takodjer do SDA. Zagadjenje isto kao sto je i bilo, s tim da je trebao prije 10 dana proraditi filter na celicani. Radi li, to samo Bog zna. Rasvjeta tu i tamo ista. Nadam se da ce vise proci led rasvjeta.....
Ne mogu ja druze opravdavati sve kao ti samo zato sto ne volim SDA i da sutim na ovu nesposobnost ex-SDA koju bi sada kao trebali simpatisat jer je alternativa hobotnici SDA.
channel10

#38131 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ja ne mogu lazi da svarim nikako, a ovo sto si gore napisao je sve laz. Ja da napisem ovakav post, pitanje je da li bi se ikad vise javio ovdje.
Nivelacija

#38132 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Okej nema cuka, ZEPS nastavio 25 godišnju tradiciju, nema zagadjenja, displej ispravan,gradska rasvjeta ispravna, bolnica moderna, Čelik poklonjen pravom investitoru i stabilan.
channel10

#38133 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nivelacija wrote: 26/11/2019 17:38 Okej nema cuka, ZEPS nastavio 25 godišnju tradiciju, nema zagadjenja, displej ispravan,gradska rasvjeta ispravna, bolnica moderna, Čelik poklonjen pravom investitoru i stabilan.
Cuka nemam pojma ima li. Dok je tvoja SDA bila, vladali su gradom. Ovaj ih je sklonio, koliko toliko, ali moja procjena je barem 80 posto. Zeps ti je SDA vodila, a kako, to mozes provjeriti kako se kretao broj izlagaca u zadnjih 10 godina. A Sestic ti je SDA i nista vise, pa tako se moze zakljzciti da ti je SDA i to ukinula. Displej ti je obicni tv koji se, neces vjerovati, moze pokvariti. Gradska rasvjeta svijetli kako ju je SDA nastimala da svijetli, tacnije da mrachi. Bolnica ista kao sto je bila i u SDA vladavini. Pacijenti i dalje kupuju lijekove, kako im je SDA nalozila nekada davno, dok oni hapaju tatrane.
Celik, najdrazi nam klub, napadaju SDAovi tuzioci po naloga lopova iz SDA. Turcin jest lopov, ali mu treba dici spomenik zbog placanja SDAovskih dugova i stalnog pritiska i isplivavanja novih, jako upitnih dugovanja...

Edit: eno nisu Jazvinu isplatili dugovanja, tako da ce ih sad izbaciti iz lige...
Casual's

#38134 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Jest nam se kanal aktivirao. Dobrodošao u klub. ;)

Fudi želim mnogo zdravlja zbog Čelika.

Ne bi sjalaaaa ovakoooo jakooooooo
Image
kamen spoticanja

#38135 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Nivelacija wrote: 26/11/2019 17:38 Okej nema cuka, ZEPS nastavio 25 godišnju tradiciju, nema zagadjenja, displej ispravan,gradska rasvjeta ispravna, bolnica moderna, Čelik poklonjen pravom investitoru i stabilan.
Čelik je trebalo skinuti s nasih para i zaustaviti konacno bogacenje par likova na prici o ljubavi prema Čeliku...i to je dobra stvar,
ali ispada da i dalje grad svako malo nesto placa i da je "investitor" mlohava chuna tako da smo na istom...samo nema Hamke...navodno
Zeps je i prije Fude disao na skrge (mislim bio je Fudo tu ali pravit cemo se da nije)i ovakav objektivno nije sluzio nicemu
E sad da li ga je ekonomski mag mogao revitalizatirati ili je gasenje bila jedina opcija ostaje na slobodno tumacenje "strankama u sporu"
ne mogu reci da se nesto razumijem ali mislim da ona vrsta sajmovske predstave u kasabi kakva je Zenica nema vise smisla
zagadjenje je nesto na sto fudo utice kao i vecina nas ovde...nadleznosti su u rukama federalnih vlasti i inspekcija a one ne rade nista
fudo je jedno vrijeme imao husinu pricu o " cuvajmo investitora" pa je sada agresivna kampanja kontra Mittala
mozda razlozi jesu reketarenje ali meni i mojoj djeci i nasim plucima godi da ih se proziva...to se kod Huse nikad nije desilo
displej je qrac i apsurdno je govoriti o tome
hotel za cuke je napravio huso a traku.presjekao fudo...fakt je i da kerova punooo manje a da svi nisu stali u azil sto nas dovodi do zakljucka da su se koristile neke metode kojih se svi kao sblaznjavamo ali potajno molimo Boga da ih neko provede...a ni Šapine placenice se ne cuju...tako da plus
rasvjetu je postavio Heleg za husinog mandata i centar grada izgleda kao Kinshasa...nista vakufska varalica nije uradila da je promjeni a tu ga ne niko ne blokira...
bolnicu fudo jebe iz vrlo prizemnih razloga...tacnije i on bi sad da se izvuce iz procesa blokiranja nekim smjesnim uslovima uz zelji da usicari neki populisticki poen ali ova garnitura u kantonu je toliko losa da ne pristaju na paraf o nekih 6 miliona koje ce kanton potrositi samo,recimo, u vodnu zastitu,pa ispada da kanton sad blokira radove u bolnici samo da varalica ne profitira koji ekstra lajk na salivenu
no kad se sve podvuce vratili smo se u period prije huse i njegovih mega-giga projekata kad se radilo ozbiljno ali s sumnjivom vizijom
sad se betonira po pripizdinama kao za vakta Bese Spahica,Ferida Alica i Zakira Pasalica...
gradska uprava i administracija ne rade nista bolje
rupe hebu amortizere po gradu a rat je na drustvenim mrezama i tu se trosi sva energija
i da ne zaboravim summer fest i zimske pizdarije su u grad donijele novu energiju i to je fakt...ugostitelji se kunu u Fudu...a grad tada bude cool
Casual's

#38136 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kameni jesi to završio u nekom odboru? :D
kamen spoticanja

#38137 Re: Zeničani

Casual's wrote: 26/11/2019 19:52 Kameni jesi to završio u nekom odboru? :D
jok...samo treba malo izaci iz matematika moji i njihovi
pisao sam vec...pusimo manje vise svi
samo se neki tjese da je chuna onih njihovih manje gadna
Casual's

#38138 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kamen spoticanja wrote: 26/11/2019 19:54 jok...samo treba malo izaci iz matematika moji i njihovi
Ma hebo to, patetika. Ovako je zanimljivije.
Zelena chuna je ogromna i lijepa. :D
channel10

#38139 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Covjek manje vise posteno pise :thumbup:

Da su svi.ovakvi, svima bi nam bolje bilo, a ne ove podjele u neke tabore. Sve koji ne rade kako treba, treba gaziti i pljuvati na svakom koraku, a one koji rade kako treba, treba podrzati na svakom koraku (ma ko to bio).
kamen spoticanja

#38140 Re: Zeničani

Casual's wrote: 26/11/2019 19:57
kamen spoticanja wrote: 26/11/2019 19:54 jok...samo treba malo izaci iz matematika moji i njihovi
Ma hebo to, patetika. Ovako je zanimljivije.
Zelena chuna je ogromna i lijepa. :D
:lol:
zelena chuna je tito :mrgreen:
Casual's

#38141 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Nakon sto ti je ispravio 90% tvog prethodnog posta onda napišeš "Covjek manje vise posteno pise". E jebiga brate. :lol:
channel10

#38142 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Casual's wrote: 26/11/2019 19:59 Nakon sto ti je ispravio 90% tvog prethodnog posta onda napišeš "Covjek manje vise posteno pise". E jebiga brate. :lol:
Sta je i gdje ispravio?
kamen spoticanja

#38143 Re: Zeničani

channel10 wrote: 26/11/2019 20:00
Casual's wrote: 26/11/2019 19:59 Nakon sto ti je ispravio 90% tvog prethodnog posta onda napišeš "Covjek manje vise posteno pise". E jebiga brate. :lol:
Sta je i gdje ispravio?
reko si manje vise :mrgreen: tako da je ok
al' fakat...iz ove perspektive tuzna srca moram kazati da je šupak BatO bio upravu :oops:
Fudo je od onda ponudjenih bio najbolja opcija
i to je sad vrlo jasno
da je mag kakvim ga crtaju je smijesno
imamo li bolje? veze nemam
kad vidim najnovije ministre ne mozes se ne zapitati gdje je novo dno
Casual's

#38144 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Najbolja opcija je bio onaj Šain iz HDZ90, ali ga jebalo ime stranke.
Zelenilo se obrukalo postavljanjem Naidina pa su zbog njega i popušili izbore, a i zbog Čelika usudio bi se reć.
Meni je lično Vrače glas odnio (uzeo me na patetiku čaršije, kurca - palca), ali bi se vjerovatno isposavio kao najgori izbor. :D
channel10

#38145 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote: 26/11/2019 20:04
channel10 wrote: 26/11/2019 20:00
Sta je i gdje ispravio?
reko si manje vise :mrgreen: tako da je ok
al' fakat...iz ove perspektive tuzna srca moram kazati da je šupak BatO bio upravu :oops:
Fudo je od onda ponudjenih bio najbolja opcija
i to je sad vrlo jasno
da je mag kakvim ga crtaju je smijesno
imamo li bolje? veze nemam
kad vidim najnovije ministre ne mozes se ne zapitati gdje je novo dno
Ti si samo vise rekao oko cuka, jer je Huso to davno zapoceo, a ovaj je zavrsio. Displej manje vise, jer se isto radi kao sto se radilo za vrijeme Huse( krije se stvarna zagadjenost).
Nije mag, ali treba priznati da mu ovi drugi ne daju da radi. Na stranu ovi lopovluci oko prostornih planova, ali svasta nesto idioti stopaju. Ne razmisljaju da stopaju i sebe i svoju djecu. Tu tek vidis ko su i sta su i na sta su sve spremni. Njima uopstene pada na pamet da krenu raditi posteno i u ime ovog naroda da svima bude bolje( pa i njima jer bi dobili glasove i produzili vladavinu).
Ne, njih samo zanima da uzimaju onu bijedu sto naplacuju za sjednice i te neke pausale, a zaboli ih qrc za tim sto djeca odose vani. Ma moglo bi se ovdje danima pisati sta kreteni rade samo da bi ostali na.vlasti. Spremni su dokazane kriminalce dovesti u vlast i njihovu familiju, samo da bi ostali na vlasti....
clio_dci120

#38146 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Bit ce zaniljivo vidjeti odnos snaga na relaciji SC-ovaj novi SDP-SDP i DF.
Ono sto mene zanima moze li Vrace otkinuti npr. 3-4 mjesta, jer je na proslim izborima ima solidnih 6 i time iskarao SDP.
Mislim da ce imati veliku konkurenciju u vidu ovog novog Socijal-demokratskog pokreta.
channel10

#38147 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Mislim da Vrace nece nista osvojiti i da ce brze iz vlasti, nego sto je usao u nju.
Ja_Ja

#38148 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Ako neko bude glasao ponovo za SC i Eldina nek se sam odmah rokne kod Bosanke. Pa taj tip i ta nadri stranka su najvece ublehe proslih izbora. Ja sam se nadao da ce drzati neku vrstu balansa izmedju gradonacelnika i ove SDA/ASDA/SBB mrake, a oni totalni propaliteti, prodali se za saku klikera, i dvije cunga lunga slicice. Nadao sam se da ce biti odlucujuci glasovi izmedju normalnog i nenormalnog, da ce gurati pozitivne stvari a prozivati i ukazivati na negativne, ali nista, jedna velika nula.

S tim recenim ne vidim jos niti nove snage, niti nove kandidate koji bi mogli donijeti osjetljive promjene. Jos uvijek je malo rano, pa se nadam da ce isplivati kriticna grupa koja ce imati viziju i koja ce tu viziju da podrzi konkretnim planom za poboljsanje zivota u gradu. Male ali konkretne stvari bi me ucinile iznimno sretnim. Do sada se sve nesto bave nekim velikim, megalomanskim stvarima koje ne mogu da provedu, ili ih pokusavaju provesti na guzove pa to ne lici ni na sta. Ubjedjen sam da Zenica ima tu kriticnu masu za promjene samo je pitanje kada ce se probuditi.
clio_dci120

#38149 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Evo ipak da pohvalim ovaj potez Maide iz SDP-a, sada trebaju javno objaviti koji su ministri odbili dostaviti diplome. Ovakve poteze trebaju cesce povlaciti.
Inace, nije losha koka prije bila Maida, a licno sam je i upoznao, pametna cura, sada zena :D Ovo su dobri potezi, tj. inicijative.
Casual's

#38150 Re: Zeničani

Post by Casual's »

SDP je vazda imao dbore pojedince, ali su grupno kurac.
Post Reply