Da, da, skontao sam i ja toFunkyzeitGames wrote: ↑30/09/2021 15:03Sa ove tačke ih većinu možeš ubaciti.SpoilerShowAverus wrote: ↑30/09/2021 11:53 Ja što se programiranja tiče mogu već napraviti nešto koliko-toliko igrivo
Nije mi problem ni muzika/zvuk jer sam u prošlosti ono "pokvasio nogice" u muzici i audio produkciji
Mene samo jebe grafika tj. vizuelni asseti, jer sam što se tiče crtanja, modeliranja itd. totalna taraba
Evo npr ovo sam napravio za jedan dan, kao vježbu na Unity Learn platformi.
https://play.unity.com/mg/other/webgl-builds-103819
(Znam da ima typo 'Bals' umjesto 'Balls', radim na sljedećem buildu, pa će i to biti popravljeno)
Sve sam assete sam napravio (beepbox za zvuk, photoshop za 'art')
Daleko je to od onoga što bih ja htio da radim, međutim negdje se mora početi
Najjači su indijci - svako drugo pitanje u communityma je "How to make GTA" i "How to make MMO"
ovo sam nekad radio 3d level design vježbu
https://www.youtube.com/watch?v=mWuYMEYFV_k
Prijedlog da dodaš objekte/prepreke koji se kreću lijevo-desno, ili da recimo spawna random upgrades tipa teža lopta, lopta koja ignoriše pokretne objekte, šire posude, x2 multiplier posude, sporije kretanje prepreka, zaustavljanje pokretnih prepreka na 5-10s itd., i da te upgrades budu na mjestima gdje će igrač možda da rizikuje da izgubi loptu ali ih može pokupiti loptom loptom ako je malo vještiji. Čak i vrijeme od recimo 2min pa da možeš da pokupiš upgrades od +20s. Fin ti je i jednostavan koncept i sa dosta potencijala za širenje.
Sad mi je bitno da nastavljam "learn" fazu, a usput implementiram neke sitnice
Npr. već sam za sljedeći build povećao "igralište", tako da je prikaz viši i širi - time sebi dajem slobodu za neke dodatne džidže-midže
Osim toga htio sam ubaciti power-ups i power-downs koji se spawnaju randomly ili triggerima; zatim izbaciti ove dvije "kante", a ovu jednu koja ostane napraviti pokretnom; također planiram nacrtati nekog zlikovca koji igrača ometa;
Ima ideja, toga nikad ne fali
Najveći izazov mi je time management, jer ne znam kud glavom udaram, pa gamedev ubacujem pred spavanje, polumrtav
Passion is a hell of a drug