FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mbenz

#38126 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

neznam za vas ali meni ovih par utakmica lici na najbolje dane barse i nadam se da je mrcvarenje po terenu proslost, i malo pretjerujete sa statistikama, znase da je jedan leo i tu je kraj price , nikakve dodatne statistike i nista, ako vec hoce neko da poredi neka stavi na penalda 3-4oricu da ga cuvaju pa ce se sve kazati
tapatalk2015

#38127 Re: FC Barcelona

Post by tapatalk2015 »

Čim su se rastrčali odmah je vidljiva drastična promjena,brža igra i rotacije.Napad odrađuje sve za sada,stvaraju sebi šanse i asistiraju jedan drugom i to je OK,Mesi igra za trojicu i OK je to samo neka vezni čuva leđa kao Raketa i djeluje iz pozadine :thumbup:
HB_BHF

#38128 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

mbenz wrote:neznam za vas ali meni ovih par utakmica lici na najbolje dane barse i nadam se da je mrcvarenje po terenu proslost, i malo pretjerujete sa statistikama, znase da je jedan leo i tu je kraj price , nikakve dodatne statistike i nista, ako vec hoce neko da poredi neka stavi na penalda 3-4oricu da ga cuvaju pa ce se sve kazati
Mi volimo statistike! :D
mbenz

#38129 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

HB_BHF wrote:
mbenz wrote:neznam za vas ali meni ovih par utakmica lici na najbolje dane barse i nadam se da je mrcvarenje po terenu proslost, i malo pretjerujete sa statistikama, znase da je jedan leo i tu je kraj price , nikakve dodatne statistike i nista, ako vec hoce neko da poredi neka stavi na penalda 3-4oricu da ga cuvaju pa ce se sve kazati
Mi volimo statistike! :D

Statistike su za pi..ice :) to je tipa ono mi najtrofejniji mi 10 liga prvaka bla bla bla, mi znamo da je barcelona najbolja i da je messi najbolji ikada i da je barca s gvardijem bila najbolja na svijetu ikada :lol: :lol: :lol: :lol: a eto NJIMA statistike :mrgreen:
tapatalk2015

#38130 Re: FC Barcelona

Post by tapatalk2015 »

Hah dobri su,osvajali su takmičenje koje nije bilo ni slično današnjoj LŠ niti se tako zvalo."Malo" Franko pogurao pa šezdesetih 6 zaredali jednu za drugom ,onda im je trebalo preko 30 godina da iduću osvoje :D al najjači su i u modernom fudbalu imaju 10 kako kažu :lol:
ultima_palabra

#38131 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Image
Jeste ovo vas dvojica? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#38132 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Image
Jeste ovo vas dvojica? :D
:lol: :thumbup:
5 0 5

#38133 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

kakav god da je format bio, oni su te trofeje osvojili. da li ih je franco kupio, ne mozemo znati. mozda bi bilo fer odvojiti stari i novi format kao 2 razlicita takmicenja, ali to nije slucaj. tako da...
tapatalk2015

#38134 Re: FC Barcelona

Post by tapatalk2015 »

Možda bi se i trebalo razdvojiti ali nema potrebe,zna se kvalitet fudbala tad i sad...12 god. ljeba ne mogu u LŠ...
skenderija04

#38135 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Neymar i Messi opet podvrgnuti antidoping kontroli. Ni dva mjeseca nakon prosle. Malo cudno. :D

Ne znam cemu slavlje u okruzenju kluba zbog obnnavljanja ugovora Marca Reusa sa Dortmundom? :D
omar little

#38136 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

bude wrote:ja iskreno ne znam gdje messi pronalazi volju za igranjem pored ovih kloceva (za njegov nivo), koji upropaste vecinu onoga sto im on pripremi :roll:
tako smo i prije govorili. tacno se sjecam onih kompilacija s njegovim pasovima, a gore bukva do bukve, sve isfula. sad se cini jos gore jer je messi vise ukljucen u kreiranje i tacno je poludio kad su u pitanju te fascinantne lopte. jebiga, svako je kloc kad se s njim poredi. (da budemo fer, isfulo se i on na pocetku sezone, imao je onaj niz tekmi gdje je fulo ono sto messi na kojeg smo navikli nikad ne bi. i koliko drvenarije ono bi? asce ti si to evidentiro :D)

ispade da je onaj pas protiv belgije bio foreshadowing, sto bi englezi rekli, ove njegove sezone i novog messija. :D
skenderija04

#38137 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:
bude wrote:ja iskreno ne znam gdje messi pronalazi volju za igranjem pored ovih kloceva (za njegov nivo), koji upropaste vecinu onoga sto im on pripremi :roll:
tako smo i prije govorili. tacno se sjecam onih kompilacija s njegovim pasovima, a gore bukva do bukve, sve isfula. sad se cini jos gore jer je messi vise ukljucen u kreiranje i tacno je poludio kad su u pitanju te fascinantne lopte. jebiga, svako je kloc kad se s njim poredi. (da budemo fer, isfulo se i on na pocetku sezone, imao je onaj niz tekmi gdje je fulo ono sto messi na kojeg smo navikli nikad ne bi. i koliko drvenarije ono bi? asce ti si to evidentiro :D)

ispade da je onaj pas protiv belgije bio foreshadowing, sto bi englezi rekli, ove njegove sezone i novog messija. :D
A sjeti se ogorcenih prodavaca ljetos :D

Stvar je jasna. Svi hoce da pobjedjuju. Da bi pobjedjivao trebaju ti dobri igraci i trener koji ne izmislja toplu vodu, ne glumi stratega , maga taktike, koji se ne kurci, koji ne zeli da na konferenciji za stampu bude ujedno i mudrac i duhovit, koji razgovara sa svojim igracima i koji sebe ne smatra liderom. Naizgled jednostavno ali Barceloni je bilo potrebno pola godine da dodje do tog saznanja. Bolje ikad nego nikad. Kostalo je problema i zivaca ali su izgleda nadosli....za sada :D
skenderija04

#38138 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Image
ascari

#38139 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Nakon Sociedada igraci u startnim postavama:

Image
ascari

#38140 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Jos uvijek nema na engleskom. http://www.movshare.net/video/d5afeb2239e3a
ascari

#38141 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Messi, Neymar i Suarez nakon Sociedada:

Image
5 0 5

#38142 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ascari wrote:Messi, Neymar i Suarez nakon Sociedada:

[img]http://s13.postimg.org/oht1qqydz/Unavngivet.png[/img
ustvari, od kad je messi poceo pratiti chelsea na instagramu. :lol:
ascari

#38143 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

5 0 5 wrote:
ascari wrote:Messi, Neymar i Suarez nakon Sociedada:

Image
ustvari, od kad je messi poceo pratiti chelsea na instagramu. :lol:
Thiago ustvari stoji iza svega :D Ko bi rekao da ce ovako prica da se razvija.

Image
skenderija04

#38144 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:Nakon Sociedada igraci u startnim postavama:
Bravo majstore. Ovo je kljuc. I Munir,Adama,Sergi Roberto i Gumbau su igrali kup protiv Elchea.

Ja Luisu skidam kapu na fizickoj pripremljenosti ekipe. Ako izgura do kraja sezone i proguta ponos, sujetu i ego bice odlicno.

A price su pocele da kruze i izgleda da je Xavi u svojoj pretposljednjoj usluzi klubu izmajmunisao ovo slaganje domina.Primjena shuttle diplomacy, u punom smislu te rrijeci. Od predsjednika, preko Luisa ( Luis je ostao jedini u klubu koji Xavija jos uvijek zove "Pelopo" :D ) pa do Messija, I na kraju je rekao "Andres ce igrati a ja sam tu da pomognem"

Od juna, kud koji mili moji.
5 0 5

#38145 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ascari wrote: Thiago ustvari stoji iza svega :D Ko bi rekao da ce ovako prica da se razvija.

Image
trebaju potpisati mladjeg messija dok mu jos babo zivi u spaniji.
ascari

#38146 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote: Ja Luisu skidam kapu na fizickoj pripremljenosti ekipe. Ako izgura do kraja sezone i proguta ponos, sujetu i ego bice odlicno.
Juce sam postao o formi Celte tokom prosle sezone. Barem kako je na tabeli izgledalo. Sjeti se da su pretposljednje kolo razbucali RM na svom terenu. Ko i kako je uticao na ovaj ishod ne znam, ali ovo sto trenutno gledam mi se itekako svidja. Trostruka kruna sada ne zvuci tako banalno.
skenderija04

#38147 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:
skenderija04 wrote: Ja Luisu skidam kapu na fizickoj pripremljenosti ekipe. Ako izgura do kraja sezone i proguta ponos, sujetu i ego bice odlicno.
Juce sam postao o formi Celte tokom prosle sezone. Barem kako je na tabeli izgledalo. Sjeti se da su pretposljednje kolo razbucali RM na svom terenu. Ko i kako je uticao na ovaj ishod ne znam, ali ovo sto trenutno gledam mi se itekako svidja. Trostruka kruna sada ne zvuci tako banalno.
Tacno, zavrsili su sezonu kao bolid F1. Ali i tu je lutao u pocetku, sjeti se da je Fontas igrao zadnjeg veznog, da je Charles bio na lijevoj strani a Khron Deheli u sredini. Na kraju je bilo poslozeno logicno. Fontas stoper,Charles centarfor, Orellana desno i Nolito lijevo. Zasto mu treba toliko vremena za reakciju ne znam. Moje misljenje je da mu nije dovoljno da bude uspjesan trener vec tezi da udje u istoriju po nekom taktickom izumu, frazi koja ce se ponavljati decenijama i sl.
ultima_palabra

#38148 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Možda sam subjektivan, ali meni ova Barcelona nema identiteta... ok, povezali su dobru seriju ali protiv najjačih ekipa će se vidjeti nedostaci u veznom redu i odbrani i limitiranost Luis Enriquea.
skenderija04

#38149 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Možda sam subjektivan, ali meni ova Barcelona nema identiteta... ok, povezali su dobru seriju ali protiv najjačih ekipa će se vidjeti nedostaci u veznom redu i odbrani i limitiranost Luis Enriquea.
Moguce, ali tri puta dobiti Atletico u 20 dana nije mala zajebancija
LSD

#38150 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Možda sam subjektivan, ali meni ova Barcelona nema identiteta... ok, povezali su dobru seriju ali protiv najjačih ekipa će se vidjeti nedostaci u veznom redu i odbrani i limitiranost Luis Enriquea.
Sve receno.
Identitet izgubili, svoj tradicionalni stil izgubili, imaju takticki limitiranog trenera na klupi, a protiv najjacih ekipa (gdje ce trebati pluca i brzina) isplivat ce na površinu sve slabosti odbrane i sredine (koja je vec u godinama).
Post Reply