Sirija

Locked
sumirprimus

#38126 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
Naslovnica wrote:Koliko vidim, krenuli su Kurdi u ofanzivu (naravno, uz podršku koalicione avijacije) prema Tal Abyaḍ-u.

Gdje si to nasao?

]
jao jao naš`o prije tebe..koji si broj brzo jedinica ti ne gine. :evil:
Naslovnica

#38127 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Kikibombona wrote:
Naslovnica wrote:Koliko vidim, krenuli su Kurdi u ofanzivu (naravno, uz podršku koalicione avijacije) prema Tal Abyaḍ-u.
Gdje si to nasao?
YPG launches operation to liberate Tel Abyadh, 30 IS militants killed
The fighters of Syria pro-Kurdish People Protection Units (YPG) launched an operation to liberate Tel Abyadh after anti-IS coalition jets bombed 3 Islamic State (IS) bases in the city, CNNturk.
In the attacks by the coalition forces 30 jihadists were killed, Human Rights Watch Syria branch chief Rami Abdulrahman said.
The Kurdish forces of YPG launched the operation to release the city, in northern province of Raqqa, after bombing by the coalition jets. It is expected that the operation to liberate the city would take weeks.
Tel Abyadh is a Kurdish-Arabic city. It fell to the control of the jihadist group about a year ago and the Kurds operations to free to city have end in vain.
News Code: 9809 | Date: 2015/03/09 | Time: 23 : 20
http://www.kurdpress.com/
dječak sa šibicama

#38128 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:- Savjetnik vrhovnog komandanta iranske Revolucionarne garde general Husein Hamdani smatra da njegove milicije drže pod kontrolom 85 % sirijske teritorije.
PS:Nasao sam originalnu izjavu Puk.Hamadanija

#IRGC Col.Hamedani:There was a time when 85% #Syria controlled by Rebels,even Assad accepted his defeat.(@warreports) pic.twitter.com/0bV06QmniA

Dakle covjek je rekao da je u jednom momentu 85 posto Sirije bilo pob pobunjenickom kontrolom i da je cak i Assad prihvatio poraz.
Jos jedna klasicna laz u reziji Sarajevoxxx-a.
Ovo se zove "u sridu".
sumirprimus

#38129 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

holi sit jel to onaj kurd pres proiranski? :D
Kikibombona

#38130 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Naslovnica wrote:
YPG launches operation to liberate Tel Abyadh, 30 IS militants killed
The fighters of Syria pro-Kurdish People Protection Units (YPG) launched an operation to liberate Tel Abyadh after anti-IS coalition jets bombed 3 Islamic State (IS) bases in the city, CNNturk.
In the attacks by the coalition forces 30 jihadists were killed, Human Rights Watch Syria branch chief Rami Abdulrahman said.
The Kurdish forces of YPG launched the operation to release the city, in northern province of Raqqa, after bombing by the coalition jets. It is expected that the operation to liberate the city would take weeks.
Tel Abyadh is a Kurdish-Arabic city. It fell to the control of the jihadist group about a year ago and the Kurds operations to free to city have end in vain.
News Code: 9809 | Date: 2015/03/09 | Time: 23 : 20
http://www.kurdpress.com/
Aj da vidimo kakve informacije Iranci imaju. Kurdpress je inace proiranska stranica. Zato mi je promakla vijest. :lol:
sumirprimus

#38131 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

sta sam reko... :D
sarajevoxxxx

#38132 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:- Savjetnik vrhovnog komandanta iranske Revolucionarne garde general Husein Hamdani smatra da njegove milicije drže pod kontrolom 85 % sirijske teritorije.

- Dopisnik Orient News-a: 30 autobusa pripadnika milicija iranske Revolucionarne garde stiglo u selo Es-Sa'an koje se nalazi u ostočnoj okolini Hame.

- Poginuo komandant specijalnih snaga afganistanske šiitske milicije ''Liva Fatimijin'' tokom razmjene vatre sa revolucionarima u okolini Dere.

- Aktivisti dokumentovali imenom i slikom pogibiju 50 pripadnika režimskih snaga koji su zadnjih dana izgubili život u okolini Dere.
Imal dje link za izjavu tog savjetnika... naravno sa kompletnom izjavom.. ili je to odokativno.Zadnj put kad sam gledao Iranske milicije u Siriji imaju neznatan broj vojnika (osim hezbollaha koji ne drzi nikakvu terotoriju nego potpomaze djelovanje Sirijske Arapske Armije).

Ovo sto pises je van pameti ..

PS:Nasao sam originalnu izjavu Puk.Hamadanija

#IRGC Col.Hamedani:There was a time when 85% #Syria controlled by Rebels,even Assad accepted his defeat.(@warreports) pic.twitter.com/0bV06QmniA

Dakle covjek je rekao da je u jednom momentu 85 posto Sirije bilo pob pobunjenickom kontrolom i da je cak i Assad prihvatio poraz.
Jos jedna klasicna laz u reziji Sarajevoxxx-a.
Evo linka

http://www.alarabiya.net/ar/iran/2015/0 ... D8%A7.html

Naslov:
آخر تحديث: الثلاثاء 19 جمادي الأول 1436هـ - 10 مارس 2015م KSA 21:28 - GMT 18:28
الحرس الثوري الإيراني: "حررنا" 85% من أراضي سوريا
Iranska Revolucionarna garda:Oslobodili smo 85 % sirijske teritorije

Ja sam preveo sa Orinet News-a kao što se može vidjeti na linku ispod:

http://orient-news.net/?page=urgent_bar_news_show
مستشار القائد العام للحرس الثوري الإيراني اللواء حسين همداني يزعم أن ميليشياته تسيطر على 85 بالمئة من سوريا
Savjetnik vrhovnog komandanta iranske Revolucionarne garde general Husein Hamdani smatra da njegove milicije drže pod kontrolom 85 % sirijske teritorije.

Šta sam slagao?
insomnia78

#38133 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:Države Britanija, Francuska, Katar, Saudija, Turska, i SAD, su u sjedištu UN-a organizovale izlaganje slika koje je ranije napravio bivši uposlenik režimske vojne policije a na kojima se vide dolazi zvjerskog mučenja.Ove sedmice je u sjedištu UN-a u Njujorku izloženo ukupno 24 slike od 55 hiljada koliko ih ukupno ima.

Na slikama su neki ljudi bez očiju, na nekima se vide tragovi gušenja, dugotrajnog izgladnjivanja itd.Britanski ambasador u UN-u je rekao da je cilj izlaganja slika da se podigne svijest o stepenu kršenja ljudskih prava u Siriji, i o patnja sirijskog naroda.Slike su napravljene u periodu 2011.-2013.

Image
Pa od kud sad to, ti kazes da mirno gledaju...
sumirprimus

#38134 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

pa kao pogledas fakat stoje i mirno gledaju,i slikaju.
sarajevoxxxx

#38135 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote: Pa od kud sad to, ti kazes da mirno gledaju...
Pa da nakon 4 godiine rata neko stidljivo postavio izložbu slika u UN-u, koje su godinu dana kupile prašinu negdje u nekom uredu.Možda tamo negdje 2019 da neko organizuje izložbu slika iz centra Damaska, iz logora Jermuk, mala djeca koja su kost i koža, veliki ljudi sa nogama poput igle, uvučenim stomakom :oops:
insomnia78

#38136 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ja koliko se sjecam ove slike su bile aktuelne na samom pocetku kao dio anti Assad kampanje
Fantassin

#38137 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:
Evo linka

Naslov:

مستشار القائد العام للحرس الثوري الإيراني اللواء حسين همداني يزعم أن ميليشياته تسيطر على 85 بالمئة من سوريا
Savjetnik vrhovnog komandanta iranske Revolucionarne garde general Husein Hamdani smatra da njegove milicije drže pod kontrolom 85 % sirijske teritorije.

Šta sam slagao?
Postoje 2 mogucnosti.
Prva da si namjerno preveo pogresno.
Druga da ti tvoji izvori namjerno plasiraju lazi.
Dao sam ti originalnu izjavu sa twittera i prevod iste.Ipak da bi bio pukovnik ne mozes biti mentalno poremecen i izjaviti da nekakve "sitske milicije" kontrolistu 85% teritorije u Siriji jer je svima jasno da iste (ciji broj ne prelazi 5%) u Siriji ne kontrolisu nista i u najboljem slucaju rade u koordinaciji sa SAA .Nikakvu terotoriju ne drze (to ukljucuje i Hezbollah) jer SAA uspostavlja kontrolu drzave na svim teritorijama koje oslobodi pa i onim u saradnji sa Hezbollahom.Toliko nevjerovatnih gluposti je izvaljeno ( samo pokusati shvatiti recinicu da 85% Sirije kontrolisu "siitske milicije" je nemoguce jer nema nikakvog doticaja sa stvarnoscu).
Opet stavio sam ti originalnu izjavu i link na kome je JASNO napisano da je pukovnik izjavio rijecima "U jednom momentu pobunjenici su kontrolisali 85% Sirije...." Na ovom primjeru se da viditi koliko daleko FSA i ISISova propaganda ide u izvrtanju izjava i laganju.
Ti ovo naravno sve znas a sada poturas ovaj tekst (na Arapskom.. srecom svi tecno pricamo i citamo Arapski) sa izvora koji ocito imaju u cilju rasplamsavanje sektaskih sukoba kako bi se "izvukao" iz dokumentirane lazi.
Sve ovo radis kako bi izazvao jos veci sukob izmedju Muslimana i dodatno prolijevanje krvi.. strasno.
sarajevoxxxx

#38138 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Ja koliko se sjecam ove slike su bile aktuelne na samom pocetku kao dio anti Assad kampanje
Ove nisu sigurno jer ih je ''Cezar'' iznio na vidjelo dana u augustu 2013.Radi se o čovjeku koji je 13 godina proveo u vojnoj policiji sa činom narednika, radio kao fotograf za sudsku medicinu.

Prema Rojtersu, Cezar je slike napravio u periodu od septembra 2011. pa do avgusta 2013. u vojnoj bolnici u Damasku, a uzeo je fotografije tijela koja su dovezena iz tri zatočenička objekta na području Damaska, i prokrijumčario kopije tih slika iz bolnice na memorijskoj kartici skrivenoj u cipeli.
sarajevoxxxx

#38139 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Evo linka

Naslov:

Šta sam slagao?
Postoje 2 mogucnosti.
Prva da si namjerno preveo pogresno.
Druga da ti tvoji izvori namjerno plasiraju lazi.
Dao sam ti originalnu izjavu sa twittera i prevod iste.Ipak da bi bio pukovnik ne mozes biti mentalno poremecen i izjaviti da nekakve "sitske milicije" kontrolistu 85% teritorije u Siriji jer je svima jasno da iste (ciji broj ne prelazi 5%) u Siriji ne kontrolisu nista i u najboljem slucaju rade u koordinaciji sa SAA .Nikakvu terotoriju ne drze (to ukljucuje i Hezbollah) jer SAA uspostavlja kontrolu drzave na svim teritorijama koje oslobodi pa i onim u saradnji sa Hezbollahom.Toliko nevjerovatnih gluposti je izvaljeno ( samo pokusati shvatiti recinicu da 85% Sirije kontrolisu "siitske milicije" je nemoguce jer nema nikakvog doticaja sa stvarnoscu).
Opet stavio sam ti originalnu izjavu i link na kome je JASNO napisano da je pukovnik izjavio rijecima "U jednom momentu pobunjenici su kontrolisali 85% Sirije...." Na ovom primjeru se da viditi koliko daleko FSA i ISISova propaganda ide u izvrtanju izjava i laganju.
Ti ovo naravno sve znas a sada poturas ovaj tekst (na Arapskom.. srecom svi tecno pricamo i citamo Arapski) sa izvora koji ocito imaju u cilju rasplamsavanje sektaskih sukoba kako bi se "izvukao" iz dokumentirane lazi.
Sve ovo radis kako bi izazvao jos veci sukob izmedju Muslimana i dodatno prolijevanje krvi.. strasno.
Kakav crni tviter :-)
fosna2014

#38140 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*U Damasku preslo 20+ boraca FSA iz reda Hattan brigade u redove SAA.
Fantassin

#38141 Re: Sirija

Post by Fantassin »

fosna2014 wrote:*U Damasku preslo 20+ boraca FSA iz reda Hattan brigade u redove SAA.
Hearts and minds... :thumbup:
insomnia78

#38142 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Znaci citava brigada :lol:
sarajevoxxxx

#38143 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Djeca iz Doume u Damasku sa natpisom:

''Ja sam glad muslimani'' ''Izdali su nas svi muslimani, Allah nas neće ostaviti''

madner

#38144 Re: Sirija

Post by madner »

Jos malo pa divizija.
sarajevoxxxx

#38145 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Slike Sirijaca koji su podlegli od posljedica mučenja i zlostavljanja u Asadovim zatvorima izložene u sjedištu UN-a u Njujorku:

Image
Naslovnica

#38146 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

insomnia78 wrote:Znaci citava brigada :lol:
Divizija ba
sarajevoxxxx

#38147 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Snage međunarodne koalicije su u Siriji do sada usmrtile 103 sirijska civila, od toga 11 djece i 11 žena:

Image
sarajevoxxxx

#38148 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Građani Damaska su sa slika do sada prepoznali više od 60 osoba koji su umrli od posljedica mučenja u režimskim zatvorima u Damasku.Najviše ih je iz Darije gdje su prepoznate 23 osobe, zatim tensikije iz Zabadania su objavile imena 16 osoba, zatim iz grada Tedemura 16 i Katne 7 osoba.Slike su napravljene u vojnoj bolnici Tishreen u Damasku, http://wikimapia.org/5938032/ar/%D9%85% ... 8%B1%D9%8A koja se smatra jednom od najvećih i najmodernijih vojnih bolnica u Damasku.

Image
zrakomlat

#38149 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:Vojno vijeće Damaska izdalo saopćenje u kojem je Siriju proglasilo okupiranom zemljom od strane Irana!
A sta je to "vojno vijece Damaska" neka od pobunjenickih grupa ili? Dje su stacionirani ?
U Haifi :D
Challenger__

#38150 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Ja koliko se sjecam ove slike su bile aktuelne na samom pocetku kao dio anti Assad kampanje
Kampanja koju je naručio i plaća Katar a uoči mirvonih pregovora 2013. Naracija ide ovako: "bivši sirijski policajac koji je želio da ostane anoniman na slobodnu teritoriju je dostavio bazu podataka sa fotografijama mučenja i torture..."

Identitet policajca - nepoznat, porijeklo fotografija - nepoznato.

Ukratko: spin.
Locked