Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

sizifinho

#38126 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

kakva demagogoija, pa hajd da je neki od ovih vrsnih ljubitelja pravog filma napisao zasto ne valja jedan od tih pobrojanih filmova, vec se puno napise kompliciranim rijecima i onda ti servira kao neko misljenje

evo ja cu prvi reci da nije forrest gump kriv sto listopad nije shvatio sarkasticnost filma i poruje koju on salje. Forrest Gump pokazuje kako zivot moze biti jednostavan da jednostavnim pristupom i kako ljudi sa manama mogu ostavit svoj otisak jednako kao i mi ostali, "savrseni".
Forrest Gump je oda svemu u americkom drustvu sto se izdvaja kao nebuloza, film idealizira prostog covjeka koji nesvjesno prolazi kroz zivot sa uspjehom i svojim pecatom, i bezuslovnom dobrotom koju pokazuje konstantno pa i djelomicno najebe zbog tog.

Sve u svemu mrsko mi tipkat sad ali film ima toliko pouka da je zabrinjavajuce da neko toliko ide kontra amerike da cak nmze biti ni objektivan u toj svojoj "ljubavi" prema filmu

A Truman show, takodjer salje sublimalnu poruku kako zivot nikad nije ono sto se cini i kako uvijek u pozadini imaju sile koje su vece od nas i koje su izvan naseg dosega, ali ako se potrudis i odes izvan svojih limitacija mozes otkriti drugu realnost... Mozda da se skinu binokulari osobnih bijasa i generalizacije, mogao bi de cijenit dobar film.
Do tad, laku noc ameriko
omar little

#38127 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

John Cleese wrote:Image
ijao, otkad ovo nisam gledala, meni jedan od najdrazih njegovih <3. odlicna richard price knjiga i dobar spike.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38128 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

sizifinho wrote:...
Dzabe se trudis.
Nemaci pojma ce ponovo naci razlog da pokazu svoje (ne)znanje.
Rampage

#38129 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Rampage »

sizifinho wrote:kakva demagogoija, pa hajd da je neki od ovih vrsnih ljubitelja pravog filma napisao zasto ne valja jedan od tih pobrojanih filmova, vec se puno napise kompliciranim rijecima i onda ti servira kao neko misljenje

evo ja cu prvi reci da nije forrest gump kriv sto listopad nije shvatio sarkasticnost filma i poruje koju on salje. Forrest Gump pokazuje kako zivot moze biti jednostavan da jednostavnim pristupom i kako ljudi sa manama mogu ostavit svoj otisak jednako kao i mi ostali, "savrseni".
Forrest Gump je oda svemu u americkom drustvu sto se izdvaja kao nebuloza, film idealizira prostog covjeka koji nesvjesno prolazi kroz zivot sa uspjehom i svojim pecatom, i bezuslovnom dobrotom koju pokazuje konstantno pa i djelomicno najebe zbog tog.

Sve u svemu mrsko mi tipkat sad ali film ima toliko pouka da je zabrinjavajuce da neko toliko ide kontra amerike da cak nmze biti ni objektivan u toj svojoj "ljubavi" prema filmu

A Truman show, takodjer salje sublimalnu poruku kako zivot nikad nije ono sto se cini i kako uvijek u pozadini imaju sile koje su vece od nas i koje su izvan naseg dosega, ali ako se potrudis i odes izvan svojih limitacija mozes otkriti drugu realnost... Mozda da se skinu binokulari osobnih bijasa i generalizacije, mogao bi de cijenit dobar film.
Do tad, laku noc ameriko
:thumbup:

Clockers dobar film, može se preporučiti:)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38130 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

hajde ne serite alaha vam! :roll:

pretvoriste temu u panel diskusiju bez kraja i početka :-)

ovdje predložite film koji vam se sviđa...kako i zašto libo me tuki iskreno :izet:

isto tako shvatite da se to isto nekome ne sviđa....a vi kojima se to ne sviđa imate temu gledali ste NE preporučujete pa tamo opletite s kritikama

ovdje dakle, preporučujte šta mislite da treba, al ako može bez puno pametovanja i drama....to ostavite za posla ili kad kući dođete

hvala :skoljka:
omar little

#38131 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

to ti kad napravis svoj forum onda ces odredjivati sta ko moze i ne moze pisati po temi i kako ce neko razmisljati o filmu. nekome je vrhunac zalijepiti sliku i reci odlican, neko na film gleda drukcije i zeli i o njemu raspravljati. sve to spada u domen preporuke. nauci se i ti da postoje ljudi koje boli kita sto tebi smeta sve osim imbecilnog lijepljenja postera i imdb linkova. preskoce takve postove i bave se onim sto ih zanima. tako i ti.

na stranu sto vecini tri iole pismene recenice, cak i bez narocitog industrijskog zargona, znace da se neko "bavi filmom". nepojmljivo da neko moze analizirati i razmisljati o necemu sto mu nije "posao". :-)
beni-bu-man

#38132 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38133 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

omar little wrote:to ti kad napravis svoj forum onda ces odredjivati sta ko moze i ne moze pisati po temi i kako ce neko razmisljati o filmu. nekome je vrhunac zalijepiti sliku i reci odlican, neko na film gleda drukcije i zeli i o njemu raspravljati. sve to spada u domen preporuke. nauci se i ti da postoje ljudi koje boli kita sto tebi smeta sve osim imbecilnog lijepljenja postera i imdb linkova. preskoce takve postove i bave se onim sto ih zanima. tako i ti.

na stranu sto vecini tri iole pismene recenice, cak i bez narocitog industrijskog zargona, znace da se neko "bavi filmom". nepojmljivo da neko moze analizirati i razmisljati o necemu sto mu nije "posao". :-)

de sine nađi sebi trebu mjesto što nas drkaš ovuda :skoljka: :run:
karanana

#38134 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

A sto su raja natakarena ovde.

Mora da je u pitanju manjak sexa ili dobrih filmova.

Forest gump: remek djelo i klasika kinematografije.
Kenjam se ja na te analize. Jebote evo ja cu u svakom filmu naci stvari gdje cu reci da jedan karakter predstavlja konzervatizam a drugi liberalizam. Jebo tu pricu. Ni na kraj pameti mi nije bilo to.
nema me tamo

#38135 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Nisam nista citao..

Ukratko u vezi cega su se pisali kilometarski postovi?
Tito_i_Partija

#38136 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:to ti kad napravis svoj forum onda ces odredjivati sta ko moze i ne moze pisati po temi i kako ce neko razmisljati o filmu. nekome je vrhunac zalijepiti sliku i reci odlican, neko na film gleda drukcije i zeli i o njemu raspravljati. sve to spada u domen preporuke. nauci se i ti da postoje ljudi koje boli kita sto tebi smeta sve osim imbecilnog lijepljenja postera i imdb linkova. preskoce takve postove i bave se onim sto ih zanima. tako i ti.

Image

Aj agri, so hir iz a smajlin end kleping kanejdijen for ju. :D
omar little

#38137 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

JoseMujica wrote:

de sine nađi sebi trebu mjesto što nas drkaš ovuda :skoljka: :run:
ruzan sam i nesbosoban, nece me zene, zato pisem po forumu. ti si bacje pravi, to se vidi iz minimalizma u postovima. ne more svako ko ti.
listopad

#38138 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

karanana wrote:A sto su raja natakarena ovde.

Mora da je u pitanju manjak sexa ili dobrih filmova.

Forest gump: remek djelo i klasika kinematografije.
Kenjam se ja na te analize. Jebote evo ja cu u svakom filmu naci stvari gdje cu reci da jedan karakter predstavlja konzervatizam a drugi liberalizam. Jebo tu pricu. Ni na kraj pameti mi nije bilo to.
To je tvoje pravo, ali ne bas i misljenje koje ima neku poucnu vrijednost. Sumnjam da bi se pokenjao na analize filmova poput Undergrounda ili Lepa sela, lepo gore. To su samo duhoviti filmovi u kojima nema politickih poruka...
karanana

#38139 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Dala se drogama, grohnula, propala....sta je tu pogresno prikazano? Gump se u mnogim situacijama koje bi nazvao mainstream i konzervativne nasao sasvim slucajno.
Dakle ne kontam sta je poenta i teorija?
Hmmmm.....batman....batman mainstream, joker liberal.
Hmmmm....daj bilo koji film naci cu ti tu paralelu.

Hanks i tisch registrovane demokrate.
dale cooper

#38140 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

listopad wrote:
Tito_i_Partija wrote:Film k'o film nije los, Andrew Niccol mi je drag (mada mu je Gattaca ostala nenadmasena), al' mi je fakat u ovom filmu bio smijesan Ed Harris (kojeg inace strasno cijenim) u ulozi hipsterskog kreatora Truman Show-a, Christof-a.
Truman Show je cisti prosjek. Ed Harris je bio solidan i odradio je svoj posao. To se ne moze reci za gospodina u glavnoj ulozi. Sjecam se te velike price kako se Jim Carrey pokusava profilirati kao ozbiljan glumac. Sa svakom ozbiljnijom ulogom je samo pokazivao svoje glumacke slabosti. Ispada smjesniji u dramama nego komedijama. Mozda grijesim, jer posljedni njegov film koji sam gledao je The Majestic i tu mi je ispao posebno "smijesan".
Zoya wrote:Forrest Gump :thumbup: Kakav masterpiece.
Forrest Gump jeste humoristican i zabavan filmcic, ali i veliko propagandno djelo. Zbog toga je bio izlozen napadima i od strane "mainstream" kriticara u Americi. Poruka koju film salje je otprilike sljedeca: budi poslusan kao glupi Forrest Gump i postati ces milijunas, ratni heroj i pop ikona. Jenny radi sasvim suprotnu stvar: okrece ledja konzervativnoj Alabami, misli svojom glavom, angazira se u antiratnom pokretu i na kraju zavrsava kao narkomanka koja obolijeva od side.

Glavna poruka:

1. Budi poslusan i postati ces bogatas i heroj
2. Misli svojom glavom i dobit ces sidu

Forrest Gump je trebao nositi naziv 'Murica F**k Yeah!

A da je smijesan, to sigurno jeste. :)
Pomalo cinično gledanje na svijet Forresta Gumpa, ali ok. Ne bih se složio sa tvojom analizom.
Truman Show je i meni precjenjen film. Iako, Carrey kao glumac nije skroz grozan. Meni je recimo bio sjajan u Eternal
Sunshine of the Spotless Mind. A isto tako je bio solidan kao Andy Kaufman u Man on the Moon.
Officer Crabtree

#38141 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Officer Crabtree »

omar little wrote: postoje ljudi koje boli kita sto tebi smeta sve osim imbecilnog lijepljenja postera i imdb linkova. preskoce takve postove i bave se onim sto ih zanima. tako i ti.
sto je imbecilno by the way staviti sliku i link i preporučiti?

isti kao što ti osjećaš potrebu da objasnis životne stavove filmom možda ja kontam jebajiga baciti ću link pa odoh sta radit... na kraju krajeva više sam i boljih filmova pogledao preporukom sa slikama i linkom, jer čim počne neko tabirenje filmova, na kraju bude nesto sto ljudi preozbiljno shvate

jebeš ga, Shawshank redemption je takav kakav je ha samo stavio link ha napisao diplomski o tome

teško je tebe preskočiti jer se trudis da te ne preskoče :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38142 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Mislim da pricamo o jednom od najvecih komicara, ako nista 90-tih. Opet i u ozbiljnim ulogama je solidan, mozda i vise nego solidan, ali aureol komicara ga stalno prati i to mu pravi problem.

Lazljivac je remek djelo npr :D
listopad

#38143 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

dale cooper wrote:Pomalo cinično gledanje na svijet Forresta Gumpa, ali ok. Ne bih se složio sa tvojom analizom.
Truman Show je i meni precjenjen film. Iako, Carrey kao glumac nije skroz grozan. Meni je recimo bio sjajan u Eternal
Sunshine of the Spotless Mind. A isto tako je bio solidan kao Andy Kaufman u Man on the Moon.
I ne mislim da je grozan, ali smatram da mu ozbiljne uloge slabije idu. Slazem se da je bio dobar u Man on the Moon, ali mozda i zato sto je glumio komicara. To ti je kao sa De Nirom: dobar glumac, ali mu ne idu komedije.
Tito_i_Partija

#38144 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote:Mislim da pricamo o jednom od najvecih komicara, ako nista 90-tih. Opet i u ozbiljnim ulogama je solidan, mozda i vise nego solidan, ali aureol komicara ga stalno prati i to mu pravi problem.

Lazljivac je remek djelo npr :D
Mislis na Liar Liar? Joj bjezi ba, meni je taj film jedan od njegovih najgorih. Cijeli film, znaci od samog pocetka pa do kraja, frajer se krevelji k'o da ima neku zescu bolest na nervnoj bazi. Nit' je smijesno, nit' interesantno, al' je preglupo do bola.

Ako stvarno hoces neko remek djelo sa Jim Carrey-em u ulozi, poslusaj Dejla Kufera ( :razz: ) i odgledaj Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
omar little

#38145 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

Officer Crabtree wrote:
omar little wrote: postoje ljudi koje boli kita sto tebi smeta sve osim imbecilnog lijepljenja postera i imdb linkova. preskoce takve postove i bave se onim sto ih zanima. tako i ti.

isti kao što ti osjećaš potrebu da objasnis životne stavove filmom možda ja kontam jebajiga baciti ću link pa odoh sta radit... na kraju krajeva više sam i boljih filmova pogledao preporukom sa slikama i linkom, jer čim počne neko tabirenje filmova, na kraju bude nesto sto ljudi preozbiljno shvate

jebeš ga, Shawshank redemption je takav kakav je ha samo stavio link ha napisao diplomski o tome

ja i ti razlicite osobe i na svijet gledamo drukcije. gdje sam ja i kada nekome nesto prigovarala sto samo stavljaju lik i sliku? nikad. ako me zanima i zelim se s osobom upustati u pricu, pitacu sta me zanima o filmu ili seriji cija slika je stavljena, ako ne, idem dalje.

jedini put sam to okvalificirala gore u odgovoru osobi koju zivcira pisanje o filmovima i nalazi to glupim ali ne dozvoljava da nekome drugom slika i link budu glupi i imbecilni. na to sam reagirala.

nista se ja ne trudim, pisem kako i sta pisem. za sve ostalo ima ignore funkcija. vrlo jednostavno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38146 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Jbg, ljudi, nekad hocemo da se i opustimo, ne moze uvijek neka filozofska zajebancija....razumijem da nije svakom jednako smijesno ili smisleno, ali malo smanjiti ribu, nije na odmet.
Carrey je strasan komicar, slazem se da mu ne idu filmovi kao onaj neki Number 23, ali toliko je toga....Ace Ventura, The Mask, The Cable Guy, Me, Myself & Irene, Bruce Almighty, Dumb and Dumber...jbg, covjek je snimio dosta dobrih filmova, to je cinjenica, a sad sto nisu nekom po ukusu, to ok, al da kaze da je sve to truba...ma setnja.
omar little

#38147 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

carrey mi je totalno odbojan postao nakon kmecavske entitled kampanje koju je vodio jer mu, mos mislit, nisu dali oskara kada je on mislio da je zasluzio. ne mogu vise odvojiti glumca od djela i ne gledam mu filmove jer me iritira. sa komedije presao na dramu (AUUUU :roll: ) i onda par godina srao po intervjuima i talk shows po svima jer nisu prepoznali njegov neogranicen talenat i vjestinu da tu tranziciju uspjesno izvede. prft.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38148 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

omar little wrote:carrey mi je totalno odbojan postao nakon kmecavske entitled kampanje koju je vodio jer mu, mos mislit, nisu dali oskara kada je on mislio da je zasluzio. ne mogu vise odvojiti glumca od djela i ne gledam mu filmove jer me iritira. sa komedije presao na dramu (AUUUU :roll: ) i onda par godina srao po intervjuima i talk shows po svima jer nisu prepoznali njegov neogranicen talenat i vjestinu da tu tranziciju uspjesno izvede. prft.
Dobro, to je tacno, izgubio se, a mislim da mu je dosta privatni zivot i sranja koja je imao uticao na sve to.
Kakogod, proslost je, al eto, dosta pobrojanih filmova sam pregledao vise puta.
Officer Crabtree

#38149 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Officer Crabtree »

omar little wrote:
Officer Crabtree wrote:

ja i ti razlicite osobe i na svijet gledamo drukcije. gdje sam ja i kada nekome nesto prigovarala sto samo stavljaju lik i sliku? nikad. ako me zanima i zelim se s osobom upustati u pricu, pitacu sta me zanima o filmuo ili seriji cija slika je stavljena, ako ne, idem dalje.

jedini put sam to okvalificirala gore u odgovoru osobi koju zivcira pisanje o filmovima i nalazi to glupim ali ne dozvoljava da nekome drugom slika i link budu glupi i imbecilni. na to sam reagirala.

nista se ja ne trudim, pisem kako i sta pisem. za sve ostalo ima ignore funkcija. vrlo jednostavno.
ma sve uredu, al nema razloga da postavljanje linka i slike prozivas imbecilnim, na sta god se referirala
listopad

#38150 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

Ona je samo htjela reci da je ovo mjesto i za diskusije, a ne samo lijepljenje postera i imdb linkova.
Post Reply