Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
starisalko

#38101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

black wrote:Image
Ubila se za kikijevog avatara
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Velkoski »

Hakiz wrote:
Digresija wrote:
cadburry wrote:Ako je neko iz Fortine sluzbe ovo poslao mimo njegovog znanja, Forto treba javno imenovati tu osobu i dati joj otkaz.

Mangupe, stani iza svojih izjava.
A je li se taj neko i potpisao za njega?
Ljudi na funkcijama potpisuju desetine papira. Kada bi sve čitali... Nije opravdanje, ali stvarno ne čitaju sve.
znači da uvalim nekome papir kako mi prepisuje milion? :mrgreen:
kmirsad

#38103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
Digresija wrote:
cadburry wrote:Ako je neko iz Fortine sluzbe ovo poslao mimo njegovog znanja, Forto treba javno imenovati tu osobu i dati joj otkaz.

Ljudi na funkcijama potpisuju desetine papira. Kada bi sve čitali... Nije opravdanje, ali stvarno ne čitaju sve.
Ja u svojoj firmi ne čitam sve... Potišem bunt virmana,cesija, kompenzacija, IOS-a, dopisa... računam na svoje ljude da su uradili ono što i kako treba ne gledajuči iznos, samo fatam virmane za čošak u okrečem sljedeči...nekad ne stignim da pregledam ni izvod banke, pogledam samo stanje... Zlo mi je kad me knjigovoša presretne s tim buntom... uvijek kada žurim na sastanak ili se upiša... ako je tu negdje, Ok...
Samo da prođe srijeda, i Zakon stupi na snagu... smirit i će se ovi šizofrenični napadi...onda će se ovi pozabaviti sobom...
Last edited by kmirsad on 18/01/2019 18:50, edited 1 time in total.
starisalko

#38104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Hakiz wrote:
Digresija wrote:

Bas mi vakav zirant treba
kiligonzales

#38105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Vec SDA botovi na Mimologiji krenuli da Fortu peru ...

Image
kiligonzales

#38106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

Maystor wrote:Vi kao da ste djeca. Forto je uvaljen od strane svoje stranke, što je posljedica njegovog neiskustva. Svi koji ga poznaju, znaju da je pošten i kulturan čovjek. Ovom bućkuriš koalicijom komanduje Dino Konaković. Hadžibajrić ga je nedavno zatjero u pičku materinu, Forto tako ne umije.

NS je u preteškoj situaciji. Sada moraju da odluče da li će biti usisani u koaliciju sa SDA, ili će biti optuženi za raspad BH bloka i kupovinu poslanika koja će rezultirati vladama Radeljaš-style. Ali odgovornost za to je na Peđi i Sabini, a ne na Forti.
Hadzibajric je stari mangup, steta sto mu stranka u KS ne prodje bolje. :D
kmirsad

#38107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nek priča ko god šta hoče, neka prave kobinacije, mešetare i maštaju... potuno sam uvjeren na NS neče biti u koaliciji sa sda...mošda jedino u slučaju vanjske agresije i proglašenja ratnog stanja...
asker

#38108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asker »

Ovi su tek u predvorju gdje su na stolovima kolacici, bombone, caj i kafa. Kad se glavna vrata otvore a tamo razne torte i ostale slastice, med i mlijeko, nema ga koji nece laznut :kiss:
insomnia78

#38109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

asker wrote:Ovi su tek u predvorju gdje su na stolovima kolacici, bombone, caj i kafa. Kad se glavna vrata otvore a tamo razne torte i ostale slastice, med i mlijeko, nema ga koji nece laznut :kiss:
Ovaj odmah pun dzep boba natrpo
asker

#38110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asker »

insomnia78 wrote:
asker wrote:Ovi su tek u predvorju gdje su na stolovima kolacici, bombone, caj i kafa. Kad se glavna vrata otvore a tamo razne torte i ostale slastice, med i mlijeko, nema ga koji nece laznut :kiss:
Ovaj odmah pun dzep boba natrpo
:D
insomnia78

#38111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

kmirsad wrote:Nek priča ko god šta hoče, neka prave kobinacije, mešetare i maštaju... potuno sam uvjeren na NS neče biti u koaliciji sa sda...mošda jedino u slučaju vanjske agresije i proglašenja ratnog stanja...
Nece ni tad. Odos’e ko sto su navikli jal u UNOROFOR jal slikati logore po HB
Nego dje Flautaš kad smo vec kod unproforaca? Jel ga postavilo za ambasadora u Parizu? :lol:
tvojkomsija

#38112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tvojkomsija »

insomnia78 wrote:
kmirsad wrote:Nek priča ko god šta hoče, neka prave kobinacije, mešetare i maštaju... potuno sam uvjeren na NS neče biti u koaliciji sa sda...mošda jedino u slučaju vanjske agresije i proglašenja ratnog stanja...
Nece ni tad. Odos’e ko sto su navikli jal u UNOROFOR jal slikati logore po HB
Nego dje Flautaš kad smo vec kod unproforaca? Jel ga postavilo za ambasadora u Parizu? :lol:
:lol: :lol:
palermo

#38113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Ma meni ovo brate nekako simpatično. Forto kao čovjek iz naroda, već vidim sliku, pita se napravila, večera, a žena iz hodnika, bogati edine posla li ti onaj zahtjev za paušalom, dobro bi nam došlo tih šest stoja.....a on, šta će, pa nisam, napašće me......a žena otamo, bježi jado, ljudi drpiše milione a tebe će neko ganjati za šest stoja...sutra da si podnio.....i tako to.....

Mislim, sad da smo mi neka izgrađena demokratija, bio bi red da Forto i podnese ostavku, ovako.....meni , zaista ovo nekako simpatično, ako ništa pokazuje da mu još uvijek šest stoja nešto znači.....kao i većini nas......
starisalko

#38114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Sad mozda i hoce,u slucaju rata nece sigurno kao sto nisu ni 92-95
Kikibombona

#38115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

oldtajmer wrote:glasao sam za ns pa tako i uzimam sebi za pravo da kritikujem i ovaj izgovor je tako bljutav da bljutavije ne moze

Image

pa jebes ti takvog premijera koji ne zna sta potpisuje,koliko je onda isto tako stvari potpisao ili ce potpisati a da veze nema o cemu se radi :-?
postenije bi bilo da kaze -zajebo sam,izvinite necu nikad vise ,ovako se samo prosuo bezveze
Napravio je gresku. Valjda ce iz nje nesto nauciti.

Da smo razvijena i civilizovana drzava ovakav propust bi tesko prezivo. Mada, ako pogledamo Trampa, Makrona i Terezu Mej... i njima dosta toga prolazi... a gdje su oni a gdje mi...

Pohvalno je da Forto i drugi pripadnici NS odmah koriguju greske ili povuku pod pritiskom javnosti. S druge strane, SDA uzima sakom i kapom, ne povlace se niti ih zanima pritisak javnosti. Oni pausale i sve sto mogu uzimaju decnijama. Dizu si plate bez imalo stida. A to je samo simbolika u odnosu na pokradene milijarde.

Mi ovdje ne biramo izmedju Nase stranke i nekih Skandivanavca, biramo izmedju NS i SDA.
Hakiz

#38116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Kikibombona wrote:Mi ovdje ne biramo izmedju Nase stranke i nekih Skandivanavca, biramo izmedju NS i SDA.
To je tačno.

Ali, sve se plašim da je to samo pitanje vremena.
Maystor

#38117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Evo boba, šargarepa, upravnijeh i nadzornijeh odbora :D

Image

k'o u nadrealistima... hoš RAD, evo ti tržnica, ja ću apoteke ... samo gras niko neće :lol: :lol: :lol:
bunk

#38118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Kad spomenu biranje, a kako su oni koji su izasli da glasaju birali izmedju sda i ns u kantonu Sarajevo?
Koji procenti su u pitanju?
Maystor

#38119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Hakiz wrote:
Kikibombona wrote:Mi ovdje ne biramo izmedju Nase stranke i nekih Skandivanavca, biramo izmedju NS i SDA.
To je tačno.

SDP ide u koaliciju sa SDA, to je gotova stvar. DF takođe. Ljeljko i Safa zalili neki dan u Alti

Image

NS je u bezizlaznoj situaciji. Uskoro će Predsjeništvo NS odlučivati o tome da li da idu u koaliciju sa SDA. Ako pristanu, nema ih ni na mapi na sljedećim izborima. Ako ne pristanu - razbili su "BH blok" i opet ga puše. U ćorsokaku su.
Kikibombona

#38120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Hakiz wrote:
To je tačno.

Forto je napravio gresku, pokusao je uzeti dio love koji mu po zakonu pripada, ali je nemoralno za uzeti.

Ne zaboraviti pri tome da na vlasti 30 godina imamo kriminalni kartel. Ne zaboraviti da smo MI narod sklon kriminalu, korupciji i mitu. Tesko ces naci covjeka da nije ponudio novac doktoru ili policijacu, da nema nekoga zapsolenog preko stele, da nije prekrsio zakon ili ukrao...

Ovo je prvi put da neko na ovakav nacin povuce odluku sto znaci da je podlozan pritisku javnosti. Prvi put vidim da neki nas politicar ovako ekspresno povuce nepopularnu odluku. I samo to je ogroman iskorak u odnosu na SDA. Oni su radili mnogo gore stvari i smijali nam se u facu, govorili da je sve po zakonu.

Ljudi, nismo Svicarska vec jedna od 2-3 najgore drzave u Evropi.
convict

#38121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

MUNAFIK wrote:
starisalko wrote:
convict wrote:Kompletna rasprava je otisla u potpuno pogresnom smjeru. Raspravlja se o tome sta ce pisati u svjedocanstvu, a ne sta djeca stvarno uce.

Ako ja kao roditelj insistiram da moje djete uci, recimo, hrvatski, valjda mi je bitnije da nastavnik zaista predaje hrvatski nego da nastavnik predaje bosanski, a da hrvatski pise samo u svjedocanstvu?

Koliko mi je poznato ne postoji (niti treba da postoji) organizovana nastava za svaki jezik odvojeno. Sva djeca uce isto i dok god je tako predmet treba imati jedno ime.
:thumbup:
Da dok god je tako predmet u Sarajevu ( uBosni i Hercegovini) treba da se zove BOSANSKI JEZIK... Je li to ok?
dok god ima jedna osoba koja se zbog toga osjeca diskriminirano, nije OK. isto kao sto nije ok samo srpski ili hrvatski u drugim dijelovima BiH (da ne bude zabune)
Hakiz

#38122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Maystor wrote:
Hakiz wrote:
To je tačno.

SDP ide u koaliciju sa SDA, to je gotova stvar. DF takođe. Ljeljko i Safa zalili neki dan u Alti

NS je u bezizlaznoj situaciji. Uskoro će Predsjeništvo NS odlučivati o tome da li da idu u koaliciju sa SDA. Ako pristanu, nema ih ni na mapi na sljedećim izborima. Ako ne pristanu - razbili su "BH blok" i opet ga puše. U ćorsokaku su.
Neka se drže svojih principa. Ja bih opet glasao za njih ako se drže principa pa makar ispali iz kombinacija. Ne bih ako se prodaju za vlast. Ali, to sam samo ja.

Ako DF ode sa SDA, slijedeće izbore za člana predsjedništva što se mene tiče dobija Dragan Čović. U stvari, Ljiljana Zelenika :)

SDP sam prekrižio već odavno.
kmirsad

#38123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
Sad mozda i hoce,u slucaju rata nece sigurno kao sto nisu ni 92-95
Kada sam spomenuo NS mislio sam na cijelu stranku što uključuje i članstvo ne samo rukovodstvo... ali... rekao je da je nesporazum, ja mu vjerujem, neko ne vjeruje... svak nek misli šta hoče... SDA traži da iz moralnih razloga podnese ostavku... pa dao ni naprave poštenu, moralnu, čestitu vladu...
Maystor

#38124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Kikibombona wrote:
Hakiz wrote:
To je tačno.

Forto je napravio gresku, pokusao je uzeti dio love koji mu po zakonu pripada, ali je nemoralno za uzeti.

Ne zaboraviti pri tome da na vlasti 30 godina imamo kriminalni kartel. Ne zaboraviti da smo MI narod sklon kriminalu, korupciji i mitu. Tesko ces naci covjeka da nije ponudio novac doktoru ili policijacu, da nema nekoga zapsolenog preko stele, da nije prekrsio zakon ili ukrao...

Ovo je prvi put da neko na ovakav nacin povuce odluku sto znaci da je podlozan pritisku javnosti. Prvi put vidim da neki nas politicar ovako ekspresno povuce nepopularnu odluku. I samo to je ogroman iskorak u odnosu na SDA. Oni su radili mnogo gore stvari i smijali nam se u facu, govorili da je sve po zakonu.

Ljudi, nismo Svicarska vec jedna od 2-3 najgore drzave u Evropi.
Povukao je i Sadik Ahmetović apelaciju ustavnom sudu zbog oduzimanja bijelog hljeba :D
Maystor

#38125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Hakiz wrote:
Maystor wrote: SDP ide u koaliciju sa SDA, to je gotova stvar. DF takođe. Ljeljko i Safa zalili neki dan u Alti

Neka se drže svojih principa. Ja bih opet glasao za njih ako se drže principa pa makar ispali iz kombinacija. Ne bih ako se prodaju za vlast. Ali, to sam samo ja.

Ako DF ode sa SDA, slijedeće izbore za člana predsjedništva što se mene tiče dobija Dragan Čović. U stvari, Ljiljana Zelenika :)

SDP sam prekrižio već odavno.
DF nije stranka već društvo jednog lica. Ljeljko je osigurao još jedan mandat ovom pričom o NATO i udaranjem Rusije po prstima :D (ne zaboravi da ima podršku američke ambasade)

SDP je bio stranka dok je Zlatko bio na čelu, ovo sad je udruženje travničkih diplomaca i propalih studenata.

NS ga puši u svakoj varijanti, sad samo mogu birati "manje zlo".
Locked