Ma jooook BA....visak para a mora se potrosti jer ako se pare vrate budzet za iducu godinu ce biti umanjenDigla_da_kreci wrote: ↑19/09/2024 19:05Prinudno provodjenje vremena, van radnog vremena, s ljudima s kojima se ama bas nikad ne bi privatno druzio. You must love it.![]()
Popularne stvari koje ne kontam
-
mali_balon
#38101 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- Digla_da_kreci
#38102 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sigurna sam da se radnici ne bi bunili kad bi dobili bonus ili povecanje plate od tog viska.mali_balon wrote: ↑19/09/2024 19:07 Ma jooook BA....visak para a mora se potrosti jer ako se pare vrate budzet za iducu godinu ce biti umanjen
-
swanfilter
#38103 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kolega, ja sta sam vidio nakon podizanja onih resetki, bio je stampedo. Prvi padaju, a svi ostali bez trunke obaziranja preko njih.ultima_palabra wrote: ↑19/09/2024 18:59U Americi su Azijati u prosjeku najbogatija rasna grupa. Vikendom ih mozes vidjeti kako cekaju u redu na besplatne uzorke hrane u supermarketima, na svakom dzabnom rucku u firmi su prvi u redu i natrpaju tanjir do vrha.swanfilter wrote: ↑19/09/2024 18:30 Samo zbog rata kojeg predeverasmo stojicki, ja nikada necu zaboraviti kamerom zabiljezen trenutak pocetka rada Mkdonaldsa u Sa. Gledam i ne vjerujem.
Onaj vid ponizavanja sebi ni S Korejci ne bi dozvolili ..
Daleko od toga da smo mi jedini...
Nemam ja nista protiv da se narod malo izgotovi jer je dzaba. Al, valjda je dostojanstvo vaznije od onakve bruke.
-
mali_balon
#38104 Re: Popularne stvari koje ne kontam
to bi znacilo da su sa radili isto a manje utrosili znaci iduce godine povecaje norme za manje paraDigla_da_kreci wrote: ↑19/09/2024 19:10Sigurna sam da se radnici ne bi bunili kad bi dobili bonus ili povecanje plate od tog viska.mali_balon wrote: ↑19/09/2024 19:07 Ma jooook BA....visak para a mora se potrosti jer ako se pare vrate budzet za iducu godinu ce biti umanjen![]()
-
swanfilter
#38105 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nekada metoda kako do boljih rezultata kolektiva. Danas samo pravdanje troskova gazdi. Jos kada sam gazda nije u mogucnosti prisustovati. Znaci, gotiva ...
-
daario naharis
#38106 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne razumijem ga, possbno odlaske 3 ili 4 dana, druzenje i to plus moram sebi placati jer nije sve placno.
-
mali_balon
#38107 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nije da ne kontam nego da li mozemo pojmiti
Nasli crnu rupu vecu 140 puta od nase galaksije.......i onda pocnes da kontas.....iiii popijes malo rakije
Nasli crnu rupu vecu 140 puta od nase galaksije.......i onda pocnes da kontas.....iiii popijes malo rakije
-
demagog
#38108 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pogledaj snimke stampeda u Americi na rasprodajama za crni petak. Ljudi cekaju satima da se radnja otvori i onda se tuku i gaze jedni preko drugih da ugrabe nekakav popust.swanfilter wrote: ↑19/09/2024 19:16
Kolega, ja sta sam vidio nakon podizanja onih resetki, bio je stampedo. Prvi padaju, a svi ostali bez trunke obaziranja preko njih.
- Ateista
#38109 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je u principu zanimljivo onima koji zele da pobjegnu od svoje porodice i kuce, pa jedva cekaju tako neke prilike da negdje odu, plus ako ima mogucnosti za kakvu semu sa nekim...daario naharis wrote: ↑19/09/2024 20:19 Ne razumijem ga, possbno odlaske 3 ili 4 dana, druzenje i to plus moram sebi placati jer nije sve placno.
- DaysleepeR
#38110 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima i naziv za tu pojavu - "toksična pozitiva".dječak sa šibicama wrote: ↑19/09/2024 12:24 Mozda dosadno, i sto puta ponovljeno, ali koga lazu instagram influenseri sa "uvijek sam nasmijan i sretan" objavama.
Opcenito ne mora biti vezano za instagram, ljudi vole lagati druge i sebe i predstavljati se uspjesnim, veselim, zadovoljnim, sretnim, "u sretnom sam braku i imam divnu prepametnu djecu", jel to da se dusmani ne raduju ili da ti ljudi zavide, i stvarno zavide li ljudi "uvijek nasmijanim" pojedincima.
Znam da se raduju kad saznaju da je iza osmjeha puno puno nesretnih detalja.
Mene iskreno boli kurac, mislim alergican sam na nazor nasmijane, jos me manje tangira njihova nesreca u stvarnom zivotu. Imam svoje nesrece uvijek kao i svako, dovoljno da me sjebe sa vremena na vrijeme.
Neki dan slusam pricu o jednoj takvoj "uvijek nasmijanoj" koju je muz varao na svakom cosku, pa se sad razvode i ona sva sjebana. Ljudi o tome pricaju sa nekom dozom zadovljstva.
Davno detektovana.
- DaysleepeR
#38111 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako radiš u firmi u kojoj vlasnika zovu gazdom, radiš u pogrešnoj firmi.swanfilter wrote: ↑19/09/2024 19:20Nekada metoda kako do boljih rezultata kolektiva. Danas samo pravdanje troskova gazdi. Jos kada sam gazda nije u mogucnosti prisustovati. Znaci, gotiva ...
- vaučer
#38112 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zanimanje za tuđe živote.
Ne celebrityje ili prijatelje/poznanike - nego jebene random osobe s kojima nemaš kontakt skoro nikad. Jel to kao neki hobi da se prikrati vrijeme i pokrije ispraznost vlastitog življenja?
Mene zanima kako mi je obitelj, ako su dobro sretan sam, ako nisu kako mogu pomoći. Prijatelji šta povjere primim na znanje. Ali neki random ljudi iz ladice ‘znam tko je’ me ne zanimaju nimalo. Kad se zateknem s nekim tko mi krene pričati o onom/onoj i šta sad rade, šta su radili zadnjih deset godina - mjenjam temu hitno. Šta mene boli ku’a jeli nekom tamo ide dobro ili loše u životu? Koje bizarno stanje uma, davati važnost takvim informacijama.
Ne celebrityje ili prijatelje/poznanike - nego jebene random osobe s kojima nemaš kontakt skoro nikad. Jel to kao neki hobi da se prikrati vrijeme i pokrije ispraznost vlastitog življenja?
Mene zanima kako mi je obitelj, ako su dobro sretan sam, ako nisu kako mogu pomoći. Prijatelji šta povjere primim na znanje. Ali neki random ljudi iz ladice ‘znam tko je’ me ne zanimaju nimalo. Kad se zateknem s nekim tko mi krene pričati o onom/onoj i šta sad rade, šta su radili zadnjih deset godina - mjenjam temu hitno. Šta mene boli ku’a jeli nekom tamo ide dobro ili loše u životu? Koje bizarno stanje uma, davati važnost takvim informacijama.
-
goredole
#38113 Re: Popularne stvari koje ne kontam
brade kod političara i to brade "nisam 5 dana iz kafane izlazio" 
- DaysleepeR
-
hava123
#38115 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima neko prijedlog za Samaung mobitel koja je najbolja aplikacija za blokiranje reklama. Izludi više
- nepass1
#38116 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vise me cudis ti da to upratis. Znaci bukvalno nikad clanak nikakav ne otvorim. Od influensera znam hanu. U mom svjetu oni ne postoje. Niko u bilo kakvom drustvu ne prica o influenserima.dječak sa šibicama wrote: ↑19/09/2024 12:24 Mozda dosadno, i sto puta ponovljeno, ali koga lazu instagram influenseri sa "uvijek sam nasmijan i sretan" objavama.
Opcenito ne mora biti vezano za instagram, ljudi vole lagati druge i sebe i predstavljati se uspjesnim, veselim, zadovoljnim, sretnim, "u sretnom sam braku i imam divnu prepametnu djecu", jel to da se dusmani ne raduju ili da ti ljudi zavide, i stvarno zavide li ljudi "uvijek nasmijanim" pojedincima.
Znam da se raduju kad saznaju da je iza osmjeha puno puno nesretnih detalja.
Mene iskreno boli kurac, mislim alergican sam na nazor nasmijane, jos me manje tangira njihova nesreca u stvarnom zivotu. Imam svoje nesrece uvijek kao i svako, dovoljno da me sjebe sa vremena na vrijeme.
Neki dan slusam pricu o jednoj takvoj "uvijek nasmijanoj" koju je muz varao na svakom cosku, pa se sad razvode i ona sva sjebana. Ljudi o tome pricaju sa nekom dozom zadovljstva.
- Ateista
#38117 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Addguard vpn koji se odnosi na cijeli telefon, filtrira veliki broj reklama ukljucujuci aplikacije i ogrice. Ne treba root ali nema ba google play, vec se mora skinuti apk, meni dobro radi. Osim toga koristim operu koja ima integrisan addblock i jako rijeko koja reklama prodje.
Addguard ne radi na youtube, te reklame ne moze filtrirari, ali za to koristim brave brovser samo za youtube, odlicno blokira reklame i omogucava slusanje dok je zakljucan telefon.
Na tv-u koristim smartube za gledanje yotube sadrzaja, nema reklama.
- perfect_guy
-
hava123
#38119 Re: Popularne stvari koje ne kontam
HvalaAteista wrote: ↑20/09/2024 12:14Addguard vpn koji se odnosi na cijeli telefon, filtrira veliki broj reklama ukljucujuci aplikacije i ogrice. Ne treba root ali nema ba google play, vec se mora skinuti apk, meni dobro radi. Osim toga koristim operu koja ima integrisan addblock i jako rijeko koja reklama prodje.
Addguard ne radi na youtube, te reklame ne moze filtrirari, ali za to koristim brave brovser samo za youtube, odlicno blokira reklame i omogucava slusanje dok je zakljucan telefon.
Na tv-u koristim smartube za gledanje yotube sadrzaja, nema reklama.
-
hava123
#38120 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hvalaperfect_guy wrote: ↑20/09/2024 12:18postavke > veze> dodatne postavke veze> u pod privatni dns uneseš dns.adguard.com
-
Satori
#38121 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ali to ljudi vole i oduvijek su voljeli. Standardna doza traca.vaučer wrote: ↑20/09/2024 08:50 Zanimanje za tuđe živote.
Meni su fascinantniji ljudi koji to sve memorisu pa izvuku iz naftalina za 5-10-15 godina. Ja se ne sjecam sta sam juce jela, a kamoli s kim se ko sve vucao i ko je svekra pod stare dane njegovao.
U istom rangu su mi ljudi koji memorisu tudja porodicna stabla, pa obrazlazu konekcije i interkonekcije. Pri upoznavanju te pitaju kako se prezivas, sjete ti se amidze iz mladih dana i skontaju da imate zajednickog pretka iz 16.stoljeca. I ne bendaju zivu silu sto tebe to ne zanima.
- ultima_palabra
#38122 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cuj moras placati, to prvi put cujem…daario naharis wrote: ↑19/09/2024 20:19 Ne razumijem ga, possbno odlaske 3 ili 4 dana, druzenje i to plus moram sebi placati jer nije sve placno.
-
swanfilter
#38123 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa, zar se mi ono ne zgrazamo nad kulturom i nacinom zivota bas u USA?demagog wrote: ↑20/09/2024 07:58Pogledaj snimke stampeda u Americi na rasprodajama za crni petak. Ljudi cekaju satima da se radnja otvori i onda se tuku i gaze jedni preko drugih da ugrabe nekakav popust.swanfilter wrote: ↑19/09/2024 19:16
Kolega, ja sta sam vidio nakon podizanja onih resetki, bio je stampedo. Prvi padaju, a svi ostali bez trunke obaziranja preko njih.
![]()
Slazem se ja, sve je to zivotinjsko. Al da ljudi padaju, a drugi preko njih gaze zbog dvije deke sendvica i deke krompira kao da zadnje, to sebi moras dozvoliti.
Il ja valjda zbog rata imam problem sa prihvatanjem tog vida ponasanja nasih ljudi.
-
mali_balon
#38124 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa neki dan je ovako bilo u zelji kad je bosnjama serifovicka dijelila cevape dzabaneswanfilter wrote: ↑20/09/2024 17:57Pa, zar se mi ono ne zgrazamo nad kulturom i nacinom zivota bas u USA?demagog wrote: ↑20/09/2024 07:58Pogledaj snimke stampeda u Americi na rasprodajama za crni petak. Ljudi cekaju satima da se radnja otvori i onda se tuku i gaze jedni preko drugih da ugrabe nekakav popust.swanfilter wrote: ↑19/09/2024 19:16
![]()
Slazem se ja, sve je to zivotinjsko. Al da ljudi padaju, a drugi preko njih gaze zbog dvije deke sendvica i deke krompira kao da zadnje, to sebi moras dozvoliti.
Il ja valjda zbog rata imam problem sa prihvatanjem tog vida ponasanja nasih ljudi.
-
swanfilter
#38125 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nebitno je to meni. Samo sam misljenja kako je timbilding postao izlizana fraza kada su se isti poceli desavati po kafanama.DaysleepeR wrote: ↑20/09/2024 08:41Ako radiš u firmi u kojoj vlasnika zovu gazdom, radiš u pogrešnoj firmi.swanfilter wrote: ↑19/09/2024 19:20Nekada metoda kako do boljih rezultata kolektiva. Danas samo pravdanje troskova gazdi. Jos kada sam gazda nije u mogucnosti prisustovati. Znaci, gotiva ...