Demokratska fronta Željko Komšić

General War

#38101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Novak20 wrote:Dobro ga opisa Kazaz.

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/en ... emoci-4052
Komšić, kao deklarativni unitarist, naprosto živi od svoje političke ratobornosti i proizvodnje krize, mada iza sebe nema nikakvu ozbiljniju političku moć, osim deklarativne podrške međunarodne političke birokratije, tj. zapadnih zemalja i u zadnje vrijeme SDA, nakon što ga je ova stranka usisala u koaliciju. Njih dvojicu prati Šefik Džaferović, blijedi aparatčik, barem ga tako ocjenjuju mediji, iz redova Izetbegovićeve SDA, osoba bez stvarne političke težine, osim one stranačke i bez prava donošenja odluka, jer ih donosi Izetbegović, a Džaferoviću ostaje slijepa poslušnost vođi. Jednom riječju, osebujna dvojka u pratnji osobe sa isključivo stranački određenom političkom voljom.

Po Komšiću i Dodiku kriza bi mogla trajati unedogled, dok bi Džaferović u tom sukobu branio Komšića sa strane i iza leđa, onoliko koliko to traži Izetbegović. U političkom šaketanju između Komšića i Dodika, pobjednik bi bio unaprijed poznat – jer Komšić iza sebe nema ništa osim svoje predsjedničke fotelje. Dodik uz tu fotelju ima sve što mu treba, pobjedu na izborima, dvotrećinsku većinu u Skupštini Republike Srpske, formiranu entitetsku vladu koju potpuno kontrolira, pa je njegova politička težina nemjerljivo veća u odnosu na Komšićevu individualnu. Zato se i mora vidjeti ono što se u javnom prostoru ne pominje: nije Komšić u dvoboj s Dodikom ušao sam sa svojim jadnim DF-om, već sa SDA i Bakirom Izetbegovićem za leđima. Drugim riječima, političku težinu Komšiću daje SDA, pa ga je u ovom sukobu nužno tretirati kao Izetbegovićevog izvođača radova. Ali, ni tu stvari nisu preveć jednostavne, jer je prema nedavnim izjavama Izetbegović bio spreman na reduciranje ANP-a, čak i na referendum o konačnoj odluci o članstvu BiH u NATO-u, a Komšić je stvari vratio na početak, bacivši Izetbegovića u sjenu.
sjooo :-)
Na pocetku komsic proizvodi krizu, na sredini komsic niko i nista...na kraju komsic handri izetbegovica :-) Ovaj ne zna je li dosao ili posao.
General War

#38102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Hafis wrote:Jebote, pa ovaj lik nije mrdnuo iz Sarajeva otkako je u predsjedništvu. Veći je radijus kretanja imao Mate Boban.
Ovako mi svejedno, Dodik je već kroničan zabrinjavajući slučaj na koji smo se već pomalo i privikli, nešto kao na reljef tla ili klimu, ali nam još jedna, i to izgleda mnogo veća hablečina stvarno nije trebala.
Pa ako nigdje ne ide a postao ti "zabrinjavajuci slucaj"...posao je onda odradjen sa zejlkove strane :D
Hafis

#38103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

General War wrote:
Hafis wrote:Jebote, pa ovaj lik nije mrdnuo iz Sarajeva otkako je u predsjedništvu. Veći je radijus kretanja imao Mate Boban.
Ovako mi svejedno, Dodik je već kroničan zabrinjavajući slučaj na koji smo se već pomalo i privikli, nešto kao na reljef tla ili klimu, ali nam još jedna, i to izgleda mnogo veća hablečina stvarno nije trebala.
Pa ako nigdje ne ide a postao ti "zabrinjavajuci slucaj"...posao je onda odradjen sa zejlkove strane :D
A to. Odrađen posao? E onda super.
Tko zna koji nas još njegovi (ali i društva u cjelini) uspjesi na političkom planu očekuju. Idemo svjetlosnom brzinom u EU i NATO integracije i relaksaciju odnosa.
I onda nekakvi pametnjakovići i analitiĆari kažu da je za lobiranje neophodan rad na terenu, susreti i obilasci vodećih EU lidera, umješnost, šarm, a čovjek sve to riješio iz mehane preko puta predsjedništva ne maknuvši nigdje.
General War

#38104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote:
A to. Odrađen posao? E onda super.
Tko zna koji nas još njegovi (ali i društva u cjelini) uspjesi na političkom planu očekuju. Idemo svjetlosnom brzinom u EU i NATO integracije i relaksaciju odnosa.
I onda nekakvi pametnjakovići i analitiĆari kažu da je za lobiranje neophodan rad na terenu, susreti i obilasci vodećih EU lidera, umješnost, šarm, a čovjek sve to riješio iz mehane preko puta predsjedništva ne maknuvši nigdje.
Da sam slijep i gluh, bas mi mislio da je do Komsica sto nismo u NATO i EU...a jebajni ga druze, kad je Most u pitanju onda slavis da se ne blamiramo po svijetu, a sad eto treba Komso da oblijece EU institucije...eno Zovko i druzina bas nas svakodnevno promovisu. :mrgreen:
Hafis

#38105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

General War wrote: Da sam slijep i gluh, bas mi mislio da je do Komsica sto nismo u NATO i EU...a jebajni ga druze, kad je Most u pitanju onda slavis da se ne blamiramo po svijetu, a sad eto treba Komso da oblijece EU institucije...eno Zovko i druzina bas nas svakodnevno promovisu. :mrgreen:
Jebat ga, što ću mu ja.
Rekoh li ja, lokalni igrač, avlijaner. Dobar za domaćeg ujedanja i presipanja iz šupljeg u prazno.
Jebo i takve pozitivce kad nitko od njih nikakve fajde nema.
General War

#38106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote: Da sam slijep i gluh, bas mi mislio da je do Komsica sto nismo u NATO i EU...a jebajni ga druze, kad je Most u pitanju onda slavis da se ne blamiramo po svijetu, a sad eto treba Komso da oblijece EU institucije...eno Zovko i druzina bas nas svakodnevno promovisu. :mrgreen:
Jebat ga, što ću mu ja.
Rekoh li ja, lokalni igrač, avlijaner. Dobar za domaćeg ujedanja i presipanja iz šupljeg u prazno.
Kakvi negativci takvi i pozitivci moj kume.
512MB

#38107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Hafis wrote:
Jebat ga, što ću mu ja.
Ma da, zaćero ne samo Čoviću do balčaka nego i Guardijanu, a sve kofol ne zna jadan. A sve su bili fino isplanirali pajde :mrgreen:

Dodik je ocijenio da se ova situacija ne bi mogla desiti da su Hrvati zaista dobili svog člana Predsjedništva.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#38108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

anp nije toliko ni bitan, koliko je bitno sto se dodiku do znanja dalo da mora uciniti ono sto i govori. prije je znao svasta reci i popusti mu se.

cekamo famozni 5. rujan da vidimo hoce li mu popustiti i koliko je doista hrabar milorad dodik.
drug_profi

#38109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

malakh wrote:anp nije toliko ni bitan, koliko je bitno sto se dodiku do znanja dalo da mora uciniti ono sto i govori. prije je znao svasta reci i popusti mu se.

cekamo famozni 5. rujan da vidimo hoce li mu popustiti i koliko je doista hrabar milorad dodik.
I ja mislim da je vrijeme da se zaostri do kraja.

A Bakirove "reducirane" ideje treba mu u usta nagurat jer je lik ko i babo mu, nije u stanju dva dana da zadrzi isti stav.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#38110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

drug_profi wrote:
malakh wrote:anp nije toliko ni bitan, koliko je bitno sto se dodiku do znanja dalo da mora uciniti ono sto i govori. prije je znao svasta reci i popusti mu se.

I ja mislim da je vrijeme da se zaostri do kraja.

A Bakirove "reducirane" ideje treba mu u usta nagurat jer je lik ko i babo mu, nije u stanju dva dana da zadrzi isti stav.
bakiru je dovoljan ispsilon i begovat. neka granice na vracama i ivan sedlu, on ima diplomatski pasos, nema za njega zime.

i ovo sto se dogadja je zbog zatezanja komsica. ako i on popusti, hebo ti sve ovo. moje dijete svakako uci njemacki.
ultima_palabra

#38111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Komsic je Bakirova pudlica, istura ga kao bad cop-a, a on ispada kooperativan pred MZ. Stara fora koju je Tihic radio sa Silajdzicem i Lagumdzijom.
Novak20

#38112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Na trenutak sam pomislio da je Ž.K. svojevoljno dio nekoga plana koji će mijenjati stanje u BiH u interesu SDA ali poslije ovih izjava da se vidjeti da on pojma nema gdje udara. Nije njegovo da zna plan ili da razmišlja o posljedicama po građane BiH nego da za pare ispipava teren i na sebe preuzima političku odgovornost za blokade na vrhuncu rahat patnje u BiH.

E sad, boldirane varijante budućih dešavanja po Komšiću. Fakat ne mogu vidjeti što ovim mogu dobiti građani i država BiH osim situacije s početka 90.-ih. I tada je bilo nekih igrica oko Parlamenta BiH ali su se danas uloge promijenile.

- da Čović, Izetbegović i Dodik ipak razriješe ovu situaciju i provedu njihov međusobni sporazum - Tko je onda kriv za nepotrebno natezanje oko konstituiranja vlasti i gubljenje vremena ? Ovako se sve moglo riješiti odmah nakon izbora.
- da se napravi neka nova parlamentarna većina - ili nemoguća misija koja vodi trajnom blokiranju parlamenta BiH. Pa isto ovako se mogu zezati srpska i hrvatska politika poslije slijedećih izbora ako im bude ćeif.
- da sve ostane kako sada jeste - Status quo i uzurpacija vlasti od strane bošnjačke politike. Denis Zvizdić šef zakonodavne i izvršne vlasti, Ž.K. uzurpator hrvatske političke volje, SDS/PDA poželjan partner bošnjačke politike koji je izgubio izbore u RS. Vijeće ministara i Vlada F BiH rade u tehničkom mandatu, ne donose se zakoni naredne četiri godine. Katastrofa.
- da se Zastupnički dom Parlamentarne skupštine sam raspusti ili da to uradi OHR, pa da se ide u nove izbore - Zna dobro Komšić da od raspuštanja Parlamenta BiH nema ništa jer za to trebaju glasovati predstavnici barem dva naroda i to sa natpolovičnom većinom s tim da je izabrane delegate u DN BiH nemoguće promijeniti.
OHR ne može raspustiti Parlament BiH, jedino može ukloniti pojedince ili stranke koji narušavaju DMS. Pravila za vanredne izbore nema u IZ pa Željko trkelja bez veze.

https://avaz.ba/vijesti/bih/513350/zelj ... vih-izbora
Kako stvari stoje, Vijeće ministara BiH neće biti imenovano do 5. septembra, kako su se lideri SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a, Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik, obavezali prilikom potpisivanja Sporazuma o formiranju vlasti na državnom nivou.

Komšić: Bez ANP-a nema vlasti

Do tog datuma Predsjedništvo BiH je trebalo imenovati Zorana Tegeltiju za mandatara Vijeća ministara BiH, ali su dvije sjednice na kojima se trebalo glasati otkazane.

Razlog je neslaganje članova Predsjedništva oko slanja ANP-a u Brisel, kojem se Dodik protivi, a članovi Šefik Džaferović i Željko Komšić bez toga ne žele glasati za Tegeltiju.

Komšić je jučer rekao za „Avaz“ da će, ukoliko Dodik zatraži, zakazati novu, treću sjednicu Predsjedništva, na šta je obavezan po Poslovniku, ali da vjeruje da do toga neće ni doći.

- Međutim, s obzirom na međusobne odnose gospode Dodika i Tegeltije, gotovo sam siguran da to gospodin Dodik više neće tražiti - rekao nam je Komšić.

Na pitanje šta dalje, kako riješiti ovu situaciju, Komšić nam je odgovorio:
Razne varijante

- Moguće su razne varijante, da Čović, Izetbegović i Dodik ipak razriješe ovu situaciju i provedu njihov međusobni sporazum, da se napravi neka nova parlamentarna većina, da sve ostane kako sada jeste, a moguća je i opcija da se Zastupnički dom Parlamentarne skupštine sam raspusti ili da to uradi OHR, pa da se ide u nove izbore – zaključio je Komšić.
Šta je rekao Dodik

Dodik je prošle sedmice rekao da se nada da će do 5. septembra biti sazvana još jedna sjednica o imenovanju i izglasavanju Tegeltije za mandatara, ali da je on više neće zakazivati. To znači da mandatar u predviđenom roku neće biti ni imenovan.
BHCluster

#38113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Cuj pomislio zar ti uopste mislis. :oops: Odjednom Predsjednistvo posta veoma vazno. :lol: Kmeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Novak20

#38114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:Cuj pomislio zar ti uopste mislis. :oops: Odjednom Predsjednistvo posta veoma vazno. :lol: Kmeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Mislim svakako više od AID-ovog bota poput tebe dok se trudiš da besmislicama odgovoriš na ono što napišem.

U situaciji u kojoj je Dodik pokazao da može obezbijediti podršku 2/3 Skupštine RS i time zablokirati svaku odluku Predsjedništva, pa i onu o eventualnom raspuštanju Parlamenta BiH, ono doista i nije važno osim za generiranje političke krize u BiH.
Maraschino

#38115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Novak20 wrote: Mislim svakako više od AID-ovog bota poput tebe dok se trudiš da besmislicama odgovoriš na ono što napišem.

U situaciji u kojoj je Dodik pokazao da može obezbijediti podršku 2/3 Skupštine RS i time zablokirati svaku odluku Predsjedništva, pa i onu o eventualnom raspuštanju Parlamenta BiH, ono doista i nije važno osim za generiranje političke krize u BiH.
Ta ce Dodik, sve to blokira i to bespotrebno politicko Sarajevo.
Da su imalo pametni kao sto nisu do sada bi imali vlast na svim nivoima, je li tako Novace?

...samo treba ispuniti zelje i jednim i drugim djikanima. :izet:
BHCluster

#38116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
BHCluster wrote:Cuj pomislio zar ti uopste mislis. :oops: Odjednom Predsjednistvo posta veoma vazno. :lol: Kmeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Mislim svakako više od AID-ovog bota poput tebe dok se trudiš da besmislicama odgovoriš na ono što napišem.

:lol: De nam koji tekst sa FAKE NEWS PORTALA novace. :lol:
dulekrele

#38117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

Vidi uja sto su se naklatili Komsicu na vrat :lol:
Novak20

#38118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Što će, povodom Parade, uraditi član Predsjedništva, ljevičar u duši i građanski političar ?

Logika govori da će se, zajedno sa fanovima, naći u Povorci ponosa pošto je ona prvorazredni politički događaj kakav se ne propušta. :lol:

https://vijesti.ba/clanak/459714/komsic ... i-dogadjaj
Ljudima koji su protiv ovog događaja, poručio je, da prvo dobro razmisle o čemu se ovdje radi jer prva Parada ponosa u Bosni i Hercegovini nije običan, već prvorazredni politički događaj.

Naglašava da su Bosanci i Hercegovci tolerantni i da u našoj zemlji ljudi mogu živjeti na svoj način i kako oni odluče, uključujući i ovu vrstu zajednice (LGBTIQ).

- Riječ je o tome da smo mi u Sarajevu u situaciji da stalno moramo dokazivati i pokazivati neku svoju tolerantnost i transparentnost, te da nismo onakvi kakvim nas predstavljaju u okruženju i nekim medijima - da mi nismo nikakvi teroristi i čuda. To smo morali i u ratu i poslije rata da radimo, da se dokazujemo ko smo i šta smo, po svom biću - rekao je Komšić, koji nije želio potvrditi dolazak na Paradu dodajući „to ćete vidjeti, o tom potom“.
seoBIH

#38119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seoBIH »

Maraschino wrote:Kakva je HDZ i HNS politika ZK ostaje dok je ziv!
NEMA ŠANSE! Prije ću dati glas BILO KOJEM kradezeu od koga znam šta očekujem, nego od "našem". Ovi "naši" nas karaju kako stignu, a mi prihvatamo, jer su eto naši, bolje da nas kara naš.
BHCluster

#38120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:Što će, povodom Parade, uraditi član Predsjedništva, ljevičar u duši i građanski političar ?

Logika govori da će se, zajedno sa fanovima, naći u Povorci ponosa pošto je ona prvorazredni politički događaj kakav se ne propušta. :lol:

https://vijesti.ba/clanak/459714/komsic ... i-dogadjaj
Ljudima koji su protiv ovog događaja, poručio je, da prvo dobro razmisle o čemu se ovdje radi jer prva Parada ponosa u Bosni i Hercegovini nije običan, već prvorazredni politički događaj.

Naglašava da su Bosanci i Hercegovci tolerantni i da u našoj zemlji ljudi mogu živjeti na svoj način i kako oni odluče, uključujući i ovu vrstu zajednice (LGBTIQ).

- Riječ je o tome da smo mi u Sarajevu u situaciji da stalno moramo dokazivati i pokazivati neku svoju tolerantnost i transparentnost, te da nismo onakvi kakvim nas predstavljaju u okruženju i nekim medijima - da mi nismo nikakvi teroristi i čuda. To smo morali i u ratu i poslije rata da radimo, da se dokazujemo ko smo i šta smo, po svom biću - rekao je Komšić, koji nije želio potvrditi dolazak na Paradu dodajući „to ćete vidjeti, o tom potom“.
Dok "nositelji eUropskih vrijednosti" nosaju Komsicev tabut cime pokazuju svu svoju mrznju, netrpeljivost i nazadnost, Komsic podrzava brbu LGBTIQ zajednice za svoja prava. :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

ma bitnuće Ćirilo izabran tamo nedze dvije tisuHuce dvadeset i neke... al hidzretske godine
Novak20

#38122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:
Dok "nositelji eUropskih vrijednosti" nosaju Komsicev tabut cime pokazuju svu svoju mrznju, netrpeljivost i nazadnost, Komsic podrzava brbu LGBTIQ zajednice za svoja prava. :bih:
Što bi ti uradio ?

Postavio crveni tepih SDA privjesku koji Hrvatima obećava majorizaciju do statusa nacionalne manjine u BiH ?

Koliko ja vidim, od sve podrške LGBTIQ njemu je jedino stalo da neka budala ne napravi kakav krvav incident.
BHCluster

#38123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
BHCluster wrote:
Što bi ti uradio ?

Postavio crveni tepih SDA privjesku koji Hrvatima obećava majorizaciju do statusa nacionalne manjine u BiH ?

Koliko ja vidim, od sve podrške LGBTIQ njemu je jedino stalo da neka budala ne napravi kakav krvav incident.

Sigurno nebi neciji "tabut" nosao i izigravao zrtvu dok to isto radim tamo gdje sam vecina uz sto jos i velikosrbima virim iz dupet.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#38124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

Novak20 wrote:rekao je Komšić, koji nije želio potvrditi dolazak na Paradu dodajući „to ćete vidjeti, o tom potom“]
Drugim rijecima rekao je: ne znam hocu li doci. Ne znam senade
Banksy

#38125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Odluka se, naravno, donosi u Mehmeda Spahe.
Gazda nije za to, logično, ali želi li ga i ubuduće prodavati kao građansko grlo, moraće ga poslati.

Najvjerovatnije je da će biti spriječen, zbog ranije preuzetih obaveza, ali će poslati poruku mira i tolerancije.
Post Reply