Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

listopad

#38101 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

I... comme Icare (1979)

Image

Odlican politicki triler iz Francuske sa Yves Montandom u glavnoj ulozi. Prica je inspirirana atentatom na Kennedyja. Engleski naziv filma je I as in Icarus.
sizifinho

#38102 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

ako neko nije do sad pratio anime, nije upoznat sa tom vrstom crtanih, preporucujem mu da pocne sa jednim mijazakijevim klasikom
Princess Mononoke
ili
Spirited Away
Koji od ova dva ce gledati nije toliko ni bitno, ja vise volim prvi ali oba su prije svega primjer kako kvalitetan anime moze da se mjeri sa najboljim disnijevim animiranim a cak i donekle sa filmom. Sve je rucno crtano, ali opet ni na trenutak ne pomislis "ovo je bzvz".

Japanski anime je skroz druga dimenzija animacije, sa ozbiljnim temama koje ni film sam nekad ne zna pogodit.

Preporucio bih takodjer i Ghost in the shell, po kojem je i radjen ovaj film sa skarlet johanson. Tu je i Monster i naravno overhypan sa razlogom Death note.
Partijaner

#38103 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Partijaner »

Sanchez22 wrote:
Partijaner wrote:The Blind Side (2009)

Image
http://www.imdb.com/title/tt0878804/?ref_=wl_li_tt
Vise puta ga pokusavao gledati,svaki put neki drugi film dodje na red :thumbup: :thumbup:
Odlican film po istinitom dogadjaju, Sandra Bullock beton u svojoj ulozi. :thumbup:
nema me tamo

#38104 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Michael Oher je rekao da se ne gleda film jer je daleko od istine..

Film ko film je odlican.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#38105 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by I am Happy »

I ne sjecam se tog The Blind Side :roll: eto koliko je dobar :D
Vidim da sam mu nekad dao 6/10

sizifinho wrote:ako neko nije do sad pratio anime, nije upoznat sa tom vrstom crtanih, preporucujem mu da pocne sa jednim mijazakijevim klasikom
Princess Mononoke
ili
Spirited Away
Koji od ova dva ce gledati nije toliko ni bitno, ja vise volim prvi ali oba su prije svega primjer kako kvalitetan anime moze da se mjeri sa najboljim disnijevim animiranim a cak i donekle sa filmom. Sve je rucno crtano, ali opet ni na trenutak ne pomislis "ovo je bzvz".

Japanski anime je skroz druga dimenzija animacije, sa ozbiljnim temama koje ni film sam nekad ne zna pogodit.

Preporucio bih takodjer i Ghost in the shell, po kojem je i radjen ovaj film sa skarlet johanson. Tu je i Monster i naravno overhypan sa razlogom Death note.
Rijetki su koji njegove animacije nisu gledali :-D ja sam se prije par godina zadao i sve redom pregledao :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38106 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Donnie Smith wrote:Ali, obavezno nam napiši svoje dojmove nakon što završiš sa njima.

Takođe :kiss:
Truman Show :shock: :shock: :shock: :shock:

Mnogo snazan!

A nevjerovatno je da to da sam ko dijete, recimo osnovac, dosta cesto razmisljao da svijet mozda nije pozornica u kojoj sam ja glavna uloga :D A prije Big Brothera mi je naumadala ideja da se ljudski zivot moze snimati i prikazivati na tv :shock: :shock:
drag_gost

#38107 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by drag_gost »

Ti si tek sada pogledado Trumanov Sou??

Zavidim ti covjece!
Tito_i_Partija

#38108 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Film k'o film nije los, Andrew Niccol mi je drag (mada mu je Gattaca ostala nenadmasena), al' mi je fakat u ovom filmu bio smijesan Ed Harris (kojeg inace strasno cijenim) u ulozi hipsterskog kreatora Truman Show-a, Christof-a.

Image

:lol:
last mohicans

#38109 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Odličan, iako je tematika već viđena. Vrijedi pogledati zbog male.

Image

http://www.imdb.com/title/tt4481414/?ref_=nv_sr_7

Također, nešto malo slabiji.

Image

http://www.imdb.com/title/tt5078204/?ref_=nm_flmg_act_4
Donnie Smith

#38110 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

_BataZiv_0809 wrote:
Donnie Smith wrote:Ali, obavezno nam napiši svoje dojmove nakon što završiš sa njima.

Takođe :kiss:
Truman Show :shock: :shock: :shock: :shock:

Mnogo snazan!

A nevjerovatno je da to da sam ko dijete, recimo osnovac, dosta cesto razmisljao da svijet mozda nije pozornica u kojoj sam ja glavna uloga :D A prije Big Brothera mi je naumadala ideja da se ljudski zivot moze snimati i prikazivati na tv :shock: :shock:
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38111 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

navedite mi newkog ko o tome nije razmisljao
Zoya

#38112 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Zoya »

Forrest Gump :thumbup: Kakav masterpiece.
triconja

#38113 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

Rekao sam da je prejak film a neki kazu nema jebatanje pa ne valja :roll: .

Sigurno si dozivio spiritualno prosvjetljenje :lol:
triconja

#38114 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

Black swan wrote:navedite mi newkog ko o tome nije razmisljao
Nisam ja razmisljao tako, ja sam mislio da sam ja uzviseniji od ostalih i da su ostali tu da mi sluze :lol:
listopad

#38115 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

Tito_i_Partija wrote:Film k'o film nije los, Andrew Niccol mi je drag (mada mu je Gattaca ostala nenadmasena), al' mi je fakat u ovom filmu bio smijesan Ed Harris (kojeg inace strasno cijenim) u ulozi hipsterskog kreatora Truman Show-a, Christof-a.
Truman Show je cisti prosjek. Ed Harris je bio solidan i odradio je svoj posao. To se ne moze reci za gospodina u glavnoj ulozi. Sjecam se te velike price kako se Jim Carrey pokusava profilirati kao ozbiljan glumac. Sa svakom ozbiljnijom ulogom je samo pokazivao svoje glumacke slabosti. Ispada smjesniji u dramama nego komedijama. Mozda grijesim, jer posljedni njegov film koji sam gledao je The Majestic i tu mi je ispao posebno "smijesan".
Zoya wrote:Forrest Gump :thumbup: Kakav masterpiece.
Forrest Gump jeste humoristican i zabavan filmcic, ali i veliko propagandno djelo. Zbog toga je bio izlozen napadima i od strane "mainstream" kriticara u Americi. Poruka koju film salje je otprilike sljedeca: budi poslusan kao glupi Forrest Gump i postati ces milijunas, ratni heroj i pop ikona. Jenny radi sasvim suprotnu stvar: okrece ledja konzervativnoj Alabami, misli svojom glavom, angazira se u antiratnom pokretu i na kraju zavrsava kao narkomanka koja obolijeva od side.

Glavna poruka:

1. Budi poslusan i postati ces bogatas i heroj
2. Misli svojom glavom i dobit ces sidu

Forrest Gump je trebao nositi naziv 'Murica F**k Yeah!

A da je smijesan, to sigurno jeste. :)
Last edited by listopad on 16/05/2017 03:06, edited 1 time in total.
drag_gost

#38116 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by drag_gost »

listopad wrote:
Tito_i_Partija wrote:Film k'o film nije los, Andrew Niccol mi je drag (mada mu je Gattaca ostala nenadmasena), al' mi je fakat u ovom filmu bio smijesan Ed Harris (kojeg inace strasno cijenim) u ulozi hipsterskog kreatora Truman Show-a, Christof-a.
Truman Show je cisti prosjek. Ed Harris je bio solidan i odradio je svoj posao. To se ne moze reci za gospodina u glavnoj ulozi. Sjecam se te velike price kako se Jim Carrey pokusava profilirati kao ozbiljan glumac. Sa svakom ozbiljnijom ulogom se samo pokazivao svoje glumacke slabosti. Ispada smjesniji u dramama nego komedijama. Mozda grijesim, jer posljedni njegov film koji sam gledao je The Majestic i tu mi je ispao posebno "smijesan".

)
Grijesis.

A Forest Gump je odlican film.
derion

#38118 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by derion »

drag_gost wrote:
listopad wrote:
Truman Show je cisti prosjek. Ed Harris je bio solidan i odradio je svoj posao. To se ne moze reci za gospodina u glavnoj ulozi. Sjecam se te velike price kako se Jim Carrey pokusava profilirati kao ozbiljan glumac. Sa svakom ozbiljnijom ulogom se samo pokazivao svoje glumacke slabosti. Ispada smjesniji u dramama nego komedijama. Mozda grijesim, jer posljedni njegov film koji sam gledao je The Majestic i tu mi je ispao posebno "smijesan".
Grijesis.

Ne griješi, u pravu je. Raja se ovdje pali na zaista prosječne i loše filmove. Truman Show i Forrest Gump mogu proći kao standardne holivudske kreacije, ali su i oni žešći kalup, koji ne donosi nikakvo osvježenje niti promovira neko veće razmišljanje (a i nije da im to stoji u radnom opisu) kod publike. I to je sasvim okej, to je bit Holivuda - mainstream - ali praviti od njih i sličnih radova neka velika filmska djela je smješno. A da ne pričamo o dosta lošijim filmovima što servira Tarantino, Bay i ekipa...
Tomahawk11
Globalni moderator

#38119 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Sta fali Trumanovom Showu?
annoy

#38120 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by annoy »

Odlicni filmovi i Truman i Gump
I Jim Carrey odlican u ulozi
Rampage

#38121 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Rampage »

Zoya wrote:Forrest Gump :thumbup: Kakav masterpiece.
Film koji sam gledao nekoliko puta i svaki put uživao, bez obzira da li ga gledao kao komediju, dramu ili romansu :thumbup:

Tom Hanks zakuc'o s ulogom, potvdio Oskara kojeg je dobio prethodne godine u filmu Philadelphia:)
drag_gost

#38122 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by drag_gost »

derion wrote:
drag_gost wrote:
listopad wrote:
Grijesis.

Ne griješi, u pravu je. Raja se ovdje pali na zaista prosječne i loše filmove. Truman Show i Forrest Gump mogu proći kao standardne holivudske kreacije, ali su i oni žešći kalup, koji ne donosi nikakvo osvježenje niti promovira neko veće razmišljanje (a i nije da im to stoji u radnom opisu) kod publike. I to je sasvim okej, to je bit Holivuda - mainstream - ali praviti od njih i sličnih radova neka velika filmska djela je smješno. A da ne pričamo o dosta lošijim filmovima što servira Tarantino, Bay i ekipa...
Grijesi, a i ti grijesis sa njim. Oba filma su odlicna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38123 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Bitno je glumiti onog filmskog analiticara sa Federalne televizije. Lik sve popljuje sa nekog svog aspekta. Nikad i nista ne valja.
Da, kriticar. Jer kritika je jedino i samo negativna.
Onda neko glumi uvrijedjenu mladu, jer je eto neshvacen.
Aha, haj ti, sinko, gledaj poljske i finske filmove.
Pusti se zle americke kinematografije.
Donnie Smith

#38124 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

Tomahawk11 wrote:Bitno je glumiti onog filmskog analiticara sa Federalne televizije. Lik sve popljuje sa nekog svog aspekta. Nikad i nista ne valja.
Da, kriticar. Jer kritika je jedino i samo negativna.
Onda neko glumi uvrijedjenu mladu, jer je eto neshvacen.
Aha, haj ti, sinko, gledaj poljske i finske filmove.
Pusti se zle americke kinematografije.

I eto nas opet na početku :gunjastajl:
Tomahawk11
Globalni moderator

#38125 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Donnie Smith wrote:

I eto nas opet na početku :gunjastajl:
Yes, we are 8-)
Post Reply