Odlican politicki triler iz Francuske sa Yves Montandom u glavnoj ulozi. Prica je inspirirana atentatom na Kennedyja. Engleski naziv filma je I as in Icarus.
Moderator: _BataZiv_0809

Odlican film po istinitom dogadjaju, Sandra Bullock beton u svojoj ulozi.Sanchez22 wrote:Vise puta ga pokusavao gledati,svaki put neki drugi film dodje na red![]()
Rijetki su koji njegove animacije nisu gledalisizifinho wrote:ako neko nije do sad pratio anime, nije upoznat sa tom vrstom crtanih, preporucujem mu da pocne sa jednim mijazakijevim klasikom
Princess Mononoke
ili
Spirited Away
Koji od ova dva ce gledati nije toliko ni bitno, ja vise volim prvi ali oba su prije svega primjer kako kvalitetan anime moze da se mjeri sa najboljim disnijevim animiranim a cak i donekle sa filmom. Sve je rucno crtano, ali opet ni na trenutak ne pomislis "ovo je bzvz".
Japanski anime je skroz druga dimenzija animacije, sa ozbiljnim temama koje ni film sam nekad ne zna pogodit.
Preporucio bih takodjer i Ghost in the shell, po kojem je i radjen ovaj film sa skarlet johanson. Tu je i Monster i naravno overhypan sa razlogom Death note.
Truman ShowDonnie Smith wrote:Ali, obavezno nam napiši svoje dojmove nakon što završiš sa njima.
Takođe

_BataZiv_0809 wrote:Truman ShowDonnie Smith wrote:Ali, obavezno nam napiši svoje dojmove nakon što završiš sa njima.
Takođe![]()
![]()
![]()
![]()
Mnogo snazan!
A nevjerovatno je da to da sam ko dijete, recimo osnovac, dosta cesto razmisljao da svijet mozda nije pozornica u kojoj sam ja glavna ulogaA prije Big Brothera mi je naumadala ideja da se ljudski zivot moze snimati i prikazivati na tv
![]()
Nisam ja razmisljao tako, ja sam mislio da sam ja uzviseniji od ostalih i da su ostali tu da mi sluzeBlack swan wrote:navedite mi newkog ko o tome nije razmisljao
Truman Show je cisti prosjek. Ed Harris je bio solidan i odradio je svoj posao. To se ne moze reci za gospodina u glavnoj ulozi. Sjecam se te velike price kako se Jim Carrey pokusava profilirati kao ozbiljan glumac. Sa svakom ozbiljnijom ulogom je samo pokazivao svoje glumacke slabosti. Ispada smjesniji u dramama nego komedijama. Mozda grijesim, jer posljedni njegov film koji sam gledao je The Majestic i tu mi je ispao posebno "smijesan".Tito_i_Partija wrote:Film k'o film nije los, Andrew Niccol mi je drag (mada mu je Gattaca ostala nenadmasena), al' mi je fakat u ovom filmu bio smijesan Ed Harris (kojeg inace strasno cijenim) u ulozi hipsterskog kreatora Truman Show-a, Christof-a.
Forrest Gump jeste humoristican i zabavan filmcic, ali i veliko propagandno djelo. Zbog toga je bio izlozen napadima i od strane "mainstream" kriticara u Americi. Poruka koju film salje je otprilike sljedeca: budi poslusan kao glupi Forrest Gump i postati ces milijunas, ratni heroj i pop ikona. Jenny radi sasvim suprotnu stvar: okrece ledja konzervativnoj Alabami, misli svojom glavom, angazira se u antiratnom pokretu i na kraju zavrsava kao narkomanka koja obolijeva od side.Zoya wrote:Forrest GumpKakav masterpiece.
Grijesis.listopad wrote:Truman Show je cisti prosjek. Ed Harris je bio solidan i odradio je svoj posao. To se ne moze reci za gospodina u glavnoj ulozi. Sjecam se te velike price kako se Jim Carrey pokusava profilirati kao ozbiljan glumac. Sa svakom ozbiljnijom ulogom se samo pokazivao svoje glumacke slabosti. Ispada smjesniji u dramama nego komedijama. Mozda grijesim, jer posljedni njegov film koji sam gledao je The Majestic i tu mi je ispao posebno "smijesan".Tito_i_Partija wrote:Film k'o film nije los, Andrew Niccol mi je drag (mada mu je Gattaca ostala nenadmasena), al' mi je fakat u ovom filmu bio smijesan Ed Harris (kojeg inace strasno cijenim) u ulozi hipsterskog kreatora Truman Show-a, Christof-a.
)
Ne griješi, u pravu je. Raja se ovdje pali na zaista prosječne i loše filmove. Truman Show i Forrest Gump mogu proći kao standardne holivudske kreacije, ali su i oni žešći kalup, koji ne donosi nikakvo osvježenje niti promovira neko veće razmišljanje (a i nije da im to stoji u radnom opisu) kod publike. I to je sasvim okej, to je bit Holivuda - mainstream - ali praviti od njih i sličnih radova neka velika filmska djela je smješno. A da ne pričamo o dosta lošijim filmovima što servira Tarantino, Bay i ekipa...drag_gost wrote:Grijesis.listopad wrote:
Truman Show je cisti prosjek. Ed Harris je bio solidan i odradio je svoj posao. To se ne moze reci za gospodina u glavnoj ulozi. Sjecam se te velike price kako se Jim Carrey pokusava profilirati kao ozbiljan glumac. Sa svakom ozbiljnijom ulogom se samo pokazivao svoje glumacke slabosti. Ispada smjesniji u dramama nego komedijama. Mozda grijesim, jer posljedni njegov film koji sam gledao je The Majestic i tu mi je ispao posebno "smijesan".
A Forest Gump je odlican film.
Film koji sam gledao nekoliko puta i svaki put uživao, bez obzira da li ga gledao kao komediju, dramu ili romansuZoya wrote:Forrest GumpKakav masterpiece.
Grijesi, a i ti grijesis sa njim. Oba filma su odlicna.derion wrote:Ne griješi, u pravu je. Raja se ovdje pali na zaista prosječne i loše filmove. Truman Show i Forrest Gump mogu proći kao standardne holivudske kreacije, ali su i oni žešći kalup, koji ne donosi nikakvo osvježenje niti promovira neko veće razmišljanje (a i nije da im to stoji u radnom opisu) kod publike. I to je sasvim okej, to je bit Holivuda - mainstream - ali praviti od njih i sličnih radova neka velika filmska djela je smješno. A da ne pričamo o dosta lošijim filmovima što servira Tarantino, Bay i ekipa...drag_gost wrote:Grijesis.listopad wrote:
Truman Show je cisti prosjek. Ed Harris je bio solidan i odradio je svoj posao. To se ne moze reci za gospodina u glavnoj ulozi. Sjecam se te velike price kako se Jim Carrey pokusava profilirati kao ozbiljan glumac. Sa svakom ozbiljnijom ulogom se samo pokazivao svoje glumacke slabosti. Ispada smjesniji u dramama nego komedijama. Mozda grijesim, jer posljedni njegov film koji sam gledao je The Majestic i tu mi je ispao posebno "smijesan".
A Forest Gump je odlican film.
Tomahawk11 wrote:Bitno je glumiti onog filmskog analiticara sa Federalne televizije. Lik sve popljuje sa nekog svog aspekta. Nikad i nista ne valja.
Da, kriticar. Jer kritika je jedino i samo negativna.
Onda neko glumi uvrijedjenu mladu, jer je eto neshvacen.
Aha, haj ti, sinko, gledaj poljske i finske filmove.
Pusti se zle americke kinematografije.
Yes, we areDonnie Smith wrote:
I eto nas opet na početku