SDP

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#38076 Re: SDP

Post by plain vanilla »

The BEN10 wrote:
plain vanilla wrote:da ti suza iz oka kane :mrgreen:
Šuti plaćenice - lahko je vama iz BHT-a. :-D :D

PS - nemoj tuzlanko obraćat pažnju na one trollove, živa bila. No sikiriki.
jasta nego lako, milinica :mrgreen:

sad ce i 13. plata
Naslovnica

#38077 Re: SDP

Post by Naslovnica »

Kao što rekoh, NISU NORMALNI, dedemi!
dustaban

#38078 Re: SDP

Post by dustaban »

Izgleda smo i mi dobili Moniku Lewinski (ona koka do predsjednika, bluza od americke zastave, ruka preko ramena... da ne ponavljam sliku)
Styling

#38079 Re: SDP

Post by Styling »

Fascinantno je i krajnje interesantno koliko se svi bave propašću SDP-a a manje budućnošću ove zemlje, formiranjem vlasti i napretkom. Kako je glavna tema to hoće li Zlatko biti u stranci ili neće...ko će otići a ko ostati....hoće li SDP opstati....zar je to uopšte relevantno kada SDP nije više dio vlasti i kada drugi kolo vode?
Zluradost je inače glavna karakteristika našeg naroda....nije bitno kako će nam biti u budućnosti, bitno je da ne bude Zlatka pa makar mi trave pasli naredne četiri godine.
Očigledno je da je Zlatko i u ovoj situaciji previše značajan i jak lik da bi mogao otići iz stranke i politike na tih i miran način.
Moram odati priznanje propagandi SDA, SBB, DF-a...i inih. Na jedan vrlo perfidan način kroz medije skreću pažnju sa krucijalanih stvari koje se tiču budućnosti, formiranja vlasti i konstantno nameću temu zbivanja u SDP-u.
Tako će u ovakvim okolnostima moći bez pritiska i budnog oka javnosti dogovarati razne koalicije i talove mirne duše, jer im niko neće postavljati nikakva pitanja jer to našem narodu nije važno, važno je da ne bude Zlatka.
Svaka čast!
rajvosa1

#38080 Re: SDP

Post by rajvosa1 »

Styling wrote:Fascinantno je i krajnje interesantno koliko se svi bave propašću SDP-a a manje budućnošću ove zemlje, formiranjem vlasti i napretkom. Kako je glavna tema to hoće li Zlatko biti u stranci ili neće...ko će otići a ko ostati....hoće li SDP opstati....zar je to uopšte relevantno kada SDP nije više dio vlasti i kada drugi kolo vode?
Zluradost je inače glavna karakteristika našeg naroda....nije bitno kako će nam biti u budućnosti, bitno je da ne bude Zlatka pa makar mi trave pasli naredne četiri godine.
Očigledno je da je Zlatko i u ovoj situaciji previše značajan i jak lik da bi mogao otići iz stranke i politike na tih i miran način.
Moram odati priznanje propagandi SDA, SBB, DF-a...i inih. Na jedan vrlo perfidan način kroz medije skreću pažnju sa krucijalanih stvari koje se tiču budućnosti, formiranja vlasti i konstantno nameću temu zbivanja u SDP-u.
Tako će u ovakvim okolnostima moći bez pritiska i budnog oka javnosti dogovarati razne koalicije i talove mirne duše, jer im niko neće postavljati nikakva pitanja jer to našem narodu nije važno, važno je da ne bude Zlatka.
Svaka čast!
Vi ste toliko zla nanijeli ovoj zemlji u zadnje četiri godine (a i ja sam vam 2010. dao glas), da ćemo se vama baviti još dugo vremena. A nadati se i tužilaštva.
Styling

#38081 Re: SDP

Post by Styling »

rajvosa1 wrote:
Styling wrote:Fascinantno je i krajnje interesantno koliko se svi bave propašću SDP-a a manje budućnošću ove zemlje, formiranjem vlasti i napretkom. Kako je glavna tema to hoće li Zlatko biti u stranci ili neće...ko će otići a ko ostati....hoće li SDP opstati....zar je to uopšte relevantno kada SDP nije više dio vlasti i kada drugi kolo vode?
Svaka čast!
Vi ste toliko zla nanijeli ovoj zemlji u zadnje četiri godine (a i ja sam vam 2010. dao glas), da ćemo se vama baviti još dugo vremena. A nadati se i tužilaštva.
Sa srećom. Meni ni iz džepa ni u džep. Samo hajde da onda iste aršine primjenimo i za glavešine i velike igrače vaših favorita.
AlfaKentaur

#38082 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

@Styling

Covjece, je li ti vidis nacin razmisljanja ove SDP-ove omladine?
Jesi li procitao ovo gore sto je napisano od strane Zlatkovih sljedbenika?
To te ne plasi?
AlfaKentaur

#38083 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Idemo dalje!
Uradio Jasna ********* na 15.10.2014
http://www.pokrenise.ba/blog

Kada sam ugledala fotografiju na kojoj Predsjednik Lagumdžija piše posvetu na knjizi koju sam osvojila u nagradnoj igri Pokreni se, bila sam ushićena (<-- aludira na to da je svrsila). Da i puna nade.

To je bilo 10.10...Dva dana poslije, bili Izbori. znamo sve, riječi su suvišne. Rezignirana. <-- :D

Ono što želim sada da kažem, omladino moja, Bosanci i Hercegovci, SDP - ovci, nema odustajanja, nema čekanja, nema razočaravanja, plakanja, kukanja...

Pokrenite se, idemo raditi! Počistimo što ne valja, saberimo se i učiti, raditi, izvršavati svak svoje obaveze!

Dokazujte se! U porodici, na radnom mjestu, u školi, na fakultetu, u društvu!

Jedini kutak svemira koji možemo promijeniti smo mi sami...

A onda će doći sve samo od sebe.

Knjige u šake i podsjetite se svega, i ZAVNOBIH - a, i AVNOJ - a i onoga na čemu počiva SDP....Radite i gradite!

Na kraju knjige piše: "...Uostalom, na putu do evropske demokratske BiH socijalne pravde, bolje je biti na lijevoj strani. Ako ništa drugo, a ono bar zato što je tu više dobrih ljudi.Na kraju, uvijek si mogao biti siguran, juče kao i danas, baš kao i sutra - ništa drugo nema smisla! riječi su Zlatka Lagumdžije. <-- Socrates

Danas, 14.10.2014, kada sam dobila knjigu i pročitala posvetu, bila sam sretna, sretna, jer sam bila sigurna da nikad neću skrenuti s puta socijaldemokratije, ma kako teško bilo, kao u ovom trenutku. Ideal je i put, ideja, cilj, Ideja socijaldemokratije...
<-- Zlatkovim stazama revolucije

Posveta glasi:"Najvažnije je vjerovati i onda dati sve od sebe. rezultat je važan ali put do cilja je važniji..." Z.Lagumdžija.

I ja se slažem s njim. A Vi? Ako se slažete, ustajte! Idemo se pripremati za budućnost!

:roll: :-) :lol:
dustaban

#38084 Re: SDP

Post by dustaban »

sempre wrote:
dustaban wrote:Izgleda smo i mi dobili Moniku Lewinski (ona koka do predsjednika, bluza od americke zastave, ruka preko ramena... da ne ponavljam sliku)
Es sad, da je to Zeljko obrn'o bio bi frajercina? Kako te samo nije sramota tako nesto pokvareno aludirati. Zasluzujes da ti se spuca ban.
Jebes ban, ja bih zbog nje zrtvovo i poziciju predsjednika SDP-a! Pogotovo sad.
:lol:
rajvosa1

#38085 Re: SDP

Post by rajvosa1 »

@Styling: Izvini što sam toliko nepismen i neobrazovan da ne mogu skontati važnost Slučajnog prolaznika i njegove bulumente za budućnost BiH.
It_is_a_Leclerc

#38086 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Pojedinke ovdje su zaista smiješne. Prosto da se čovjek pita u kojem to one univerzumu žive, pa je moguće da se pojavi "neko novi" i bude imenovan na vrh stranke, eto tek tako ?! Jesu to vidjele u Disneyevim filmovima ili pročitale u Ljepoti&Zdravlju ?!
sebija

#38087 Re: SDP

Post by sebija »

Bogić Bogićević ili Denis Bećirović za predsjednika, nema greške.
dustaban

#38088 Re: SDP

Post by dustaban »

sebija wrote:Bogić Bogićević ili Denis Bećirović za predsjednika, nema greške.
Bogicevic ne moze i nece tu funkciju, najbolje bi bilo njega proglasiti nekakvim MANDATAROM (kadrovikom) novog rukovodstva, novog SDP-a.

Od likova koje niko ne spominje a po meni predstavljaju idealno rjesenje ja bih izdvojio jedno ime - NIJAZ SKENDERAGIC.

Inace, ova me tema interesuje jer sam se davno, prije vise godina obecao vratiti u SDP kad se za to steknu okolnosti. Ovo sto se sad desava je dobar znak, ali sacekajmo...
AlfaKentaur

#38089 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

dustaban wrote:
Bogicevic ne moze i nece tu funkciju, najbolje bi bilo njega proglasiti nekakvim MANDATAROM (kadrovikom) novog rukovodstva, novog SDP-a.
Bogic nije budala da se valja u SDP-ovom blatu. On ima ime i to ime ce da sacuva do groba.

SDP je previse uhakan da bi ga mogao izvuci neki pojedinac ma ko on bio.
Styling

#38090 Re: SDP

Post by Styling »

AlfaKentaur wrote:@Styling

To te ne plasi?
Više me plaši tihi lopovluk i rastakanje države od strane prefriganih lopova SDA, HDZ-a i drugih nacionalista nego ideološka zadojenost omladine SDP-a.
AlfaKentaur

#38091 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Styling wrote:

To te ne plasi?
Više me plaši tihi lopovluk i rastakanje države od strane prefriganih lopova SDA, HDZ-a i drugih nacionalista nego ideološka zadojenost omladine SDP-a.
A sta da ta i takva zadojena jednoumljaska omladina jednog dana zauzme bitne pozicije??
Styling

#38092 Re: SDP

Post by Styling »

rajvosa1 wrote:@Styling: Izvini što sam toliko nepismen i neobrazovan da ne mogu skontati važnost Slučajnog prolaznika i njegove bulumente za budućnost BiH.
Pa upravo zbog toga se ne treba baviti njima nego onim što nas čeka od strane izabrane vlasti.
Styling

#38093 Re: SDP

Post by Styling »

AlfaKentaur wrote:
Styling wrote:

To te ne plasi?
A sta da ta i takva zadojena jednoumljaska omladina jednog dana zauzme bitne pozicije??
Nisu ništa drugačiji od zadojene nacionalističke omladine SDS i HDZ, samo što su ovi potonji namazani i ne izjašnjavaju se javno nego rade ispotiha.
L u c i f e r

#38094 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

A mislio sam da su džukeloljupci subkultura sa najispranijim mozgom...

Očito, ima i gorih...
Banksy

#38095 Re: SDP

Post by Banksy »

Styling wrote:
Zluradost je inače glavna karakteristika našeg naroda....nije bitno kako će nam biti u budućnosti,
bitno je da ne bude Zlatka pa makar mi trave pasli naredne četiri godine.
Zluradost je osnovna i pokretačka karakterna osobina Zlatka Lagudmžije. Sav svoj politički vijek i djelovanje sveo je na godine potrošene na spletkarenje, laganje, podmetanje, konstrukcije, mahalanje, saplitanje, destrukcije, zlo i negativno djelovanje usmjereno prema svojim političkim protivnicima i svim političkim neistomišljenicima. Da je frtalj te negativne energije pretvorio u pozitivnu, u svrhu jačanja i boljitka svoje stranke, SDP bi danas bio jak k'o beton.
Ako ga bosanskohercegovačko društvo uopće bude pamtilo, pamtiće ga upravo po tom jalu i zluradosti.
rajvosa1

#38096 Re: SDP

Post by rajvosa1 »

Sad se treba okrenuti svim Zlatkoidima imenovanim u direktorske fotelje, upravne odbore, šefovske pozicije u javnim ustanovama, državnim firmama, medijima... Ne treba linč niti smjena po svaku cijenu, ali ispitati svakoga: Kako je tu imenovan, šta je uradio, kako je radio... I sve to javno objaviti.
Styling

#38097 Re: SDP

Post by Styling »

Banksy wrote:
Styling wrote:
Zluradost je inače glavna karakteristika našeg naroda....nije bitno kako će nam biti u budućnosti,
bitno je da ne bude Zlatka pa makar mi trave pasli naredne četiri godine.
Zluradost je osnovna i pokretačka karakterna osobina Zlatka Lagudmžije. Sav svoj politički vijek i djelovanje sveo je na godine potrošene na spletkarenje, laganje, podmetanje, konstrukcije, mahalanje, saplitanje, destrukcije, zlo i negativno djelovanje usmjereno prema svojim političkim protivnicima i svim političkim neistomišljenicima. Da je frtalj te negativne energije pretvorio u pozitivnu, u svrhu jačanja i boljitka svoje stranke, SDP bi danas bio jak k'o beton.
Ako ga bosanskohercegovačko društvo uopće bude pamtilo, pamtiće ga upravo po tom jalu i zluradosti.
Opis koji si upotrijebio/la u gornjem citatu odgovara karakteru svih vlastodržaca u BiH u zadnjih 20 godina. Samo zamijeni Zlatkovo ime Bakirovim, Čovičevim, Dodikovim, itd. i sve se uklapa.

Međutim, koliko mogu zaključiti, gorni citat je više stvar razočaranosti u Zlatka jer se nisi nadao/la da je takav a za ostale koji su navedeni nije iznenađenje da su takvi, je li tako?

Kada se govori o greškama Alije Izebegovića njegovi sljedbenici ga amenstiraju time što je vjerovao lopovima kojima je bio okružen, a on, jadničak, je bio pošten. Nešto slično bi se moglo upotrijebiti i za Zlatka. Vjerovao je ljudima oko sebe za koje se ispostavilo da nisu baš tako ni iskreni, ni pošteni.

Ne branim nikoga, niti me interesuje šta će biti sa SDP-om i Zlatkom, ali bi bilo dobro kada bismo svi imali dovoljno karaktera i poštenja u sebi da koristimo iste aršine kada govorimo o vodećim političarima i njihovim sljedbenicima.
Ja lično smatram da je bilo poprilično ljigavo od strane vodećih ljudi SDP-a kada su počeli bacati ostavke k'o truhle kruške, tražeći alibij za sebe i prebacujući svu krivicu na Zlatka.
Dok su bili na vlasti valjao im je, a sada bježe k'o miševi sa broda koji tone.
Styling

#38098 Re: SDP

Post by Styling »

rajvosa1 wrote:Sad se treba okrenuti svim Zlatkoidima imenovanim u direktorske fotelje, upravne odbore, šefovske pozicije u javnim ustanovama, državnim firmama, medijima... Ne treba linč niti smjena po svaku cijenu, ali ispitati svakoga: Kako je tu imenovan, šta je uradio, kako je radio... I sve to javno objaviti.
Već su te pretekli. Skinuli su onoga Karića iz Autocesta. Što smo dobili autoputa, dobili smo. Da vidim kako će SDA graditi dalje.
U EP ne moraju dirati ništa. Grabovica je bio SDA prije izbora 2010. Sada će se samo vratiti u svoje jato i ostati u fotelji.
VjecitiStudent

#38099 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote: ...
Kada se govori o greškama Alije Izebegovića njegovi sljedbenici ga amenstiraju time što je vjerovao lopovima kojima je bio okružen, a on, jadničak, je bio pošten. Nešto slično bi se moglo upotrijebiti i za Zlatka. Vjerovao je ljudima oko sebe za koje se ispostavilo da nisu baš tako ni iskreni, ni pošteni.
...
Ima li ijedne naše lopuže da ga se nije ovako opisivalo?
Izetbegovića, Silajdžića, ...
McMoy

#38100 Re: SDP

Post by McMoy »

Image

Image
Post Reply