Narod i Pravda (Konakovic)

video

#38076 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Okeric ocito pravi stetu za NIP
mali_balon

#38077 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Tacno se vidi nezrelost NiPa.....sto bi narod rekao udarilo im u glavu....jedina stranka koja je mogla sahraniti sda ode niz vodu zbog ega ljudi u vrhu stranke i manjka vizije......neko ce reci nike ni cudo kad svi dolaze iz sda
Last edited by mali_balon on 02/01/2025 03:10, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38078 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Okerić je šteta samo po sebi, ali ako pričate o ovoj "rekonstrukciji" nije tu krivica isključivo NiP-a....a ova "rekonstrukcija" je svakako ubleha koja služi samo da se popuni Bošnjakovo mjesto, a da to ne bude glavna tema medija
kakotakonikako

#38079 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kakotakonikako »

JoseMujica wrote: 01/01/2025 15:58 Okerić je šteta samo po sebi, ali ako pričate o ovoj "rekonstrukciji" nije tu krivica isključivo NiP-a....a ova "rekonstrukcija" je svakako ubleha koja služi samo da se popuni Bošnjakovo mjesto, a da to ne bude glavna tema medija
Pravo u sridu. :thumbup:

:bih:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#38080 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

JoseMujica wrote: 01/01/2025 15:58 Okerić je šteta samo po sebi, ali ako pričate o ovoj "rekonstrukciji" nije tu krivica isključivo NiP-a....a ova "rekonstrukcija" je svakako ubleha koja služi samo da se popuni Bošnjakovo mjesto, a da to ne bude glavna tema medija
sumnjam i da će uk ostati na poziciji premijera ks.
JoseMujica

#38081 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

malakh wrote: 01/01/2025 20:22
SDP ga se htio davno riješiti...tu sam priču od njih čuo ima barem 2-3 mjeseca...no trenutno je mnogo veća vjerovatnoća da ostaje...štaviše popuna Bošnjakovog mjesta bi vrlo lako mogla biti jedin promjena
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#38082 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

JoseMujica wrote: 01/01/2025 20:50
malakh wrote: 01/01/2025 20:22
SDP ga se htio davno riješiti...tu sam priču od njih čuo ima barem 2-3 mjeseca...no trenutno je mnogo veća vjerovatnoća da ostaje...štaviše popuna Bošnjakovog mjesta bi vrlo lako mogla biti jedin promjena
vratit će im se sda na velika vrata za 2 godine...
JoseMujica

#38083 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... nosti.html

kaže Vasković da među najboljima, ruka ruku mije
drug_profi

#38084 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Vasković je rijetko stvorenje.
Koliko znam sve što je pisao na kraju se pokazalo tačnim.

A i dalje hoda živ.
Divim mu se.
ReymondReddington

#38085 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ReymondReddington »

drug_profi wrote: 03/01/2025 09:06 Vasković je rijetko stvorenje.

A i dalje hoda živ.
Divim mu se.
Imao je on fula oko draska. Najavljivao mu propast i sta bi na kraju.
drug_profi

#38086 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

ReymondReddington wrote: 03/01/2025 12:52
drug_profi wrote: 03/01/2025 09:06 Vasković je rijetko stvorenje.

A i dalje hoda živ.
Divim mu se.
Imao je on fula oko draska. Najavljivao mu propast i sta bi na kraju.
Ne govorim o njegovim prognozama, nego o informacijama koje plasira.
Nije se pokazalo da je nešto slagao, tj. bar ne znam da ga je neko dobio za klevetu.
Haris.ba

#38087 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 03/01/2025 12:55 Ne govorim o njegovim prognozama, nego o informacijama koje plasira.
Nije se pokazalo da je nešto slagao, tj. bar ne znam da ga je neko dobio za klevetu.
Ima desetine hiljada sudskog duga za klevete.
drug_profi

#38088 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Haris.ba wrote: 03/01/2025 12:57
drug_profi wrote: 03/01/2025 12:55 Ne govorim o njegovim prognozama, nego o informacijama koje plasira.
Ima desetine hiljada sudskog duga za klevete.
E to mi vidiš nije poznato.
Bez obzira, opet ima muda do poda.
Vjecita_zavrzlama

#38089 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vjecita_zavrzlama »

Aldina Dzanko iz NIP-a ovih dana napad na nju iz SDA jer je kao pokrivena stavila crvenu djeda mrazovu kapu i dijelila poklone dieci, ovo je njeno otvoreno pismo :

Image

OTVORENO PISMO Aldine Džanko

Čovjek je čovjeku ogledalo, zar ne?!

Izgleda već odavno živimo u vremenu u kom je iskreni dječiji osmijeh, za ljude tvrda i u dunjaluk ogrezla srca, nepoznata sintagma.
Ljudi, zaluđeni i opterećeni politikom, i sitnim, ličnim interesima, smatraju da su i svi ostali takvi.
Nažalost, moram ih razočarati. Jer, ja nisam politikant i ne gledam ljude, a posebno djecu, kroz politiku niti kao političke poene.
Na veliku žalost zlonamjernika, paketiće nije dijelila ilijaška vijećnica, kako navode (jer vijećnicima to nije u fokusu), nego Ilijašanka Aldina Džanko, koja je, kao i uvijek do sada, na poziv prijatelja, široke ruke i velikog srca, priskočila u pomoć i dijelila paketiće.
Svoj crveni džemper, na veliku žalost zlonamjernika, poklon od tate, uvijek nosim a posebno u zimskom periodu... a svoju vjeru ne nosim na sebi, već je čuvam u svome srcu, njegujem u svojim riječima i iskazujem svojim djelima.
A ta famozna crvena kapa, na veliku žalost zlonamjernika, i čuvara tradicije, je najnormalnija novogodišnja kapa i nije nikakva kapa Djeda Mraza.
Odijevanje je privatna stvar i nikada nisam dozvoljavala, niti ću dozvoliti, da mi neko nameće kako ću se oblačiti. Moja vjera je moja stvar baš kao i moj odnos sa Gospodarom i ljudima. A vama bi bilo bolje da se zabavite sobom i svojim odnosom kako prema Bogu tako i prema ljudima oko sebe. Tada biste uvidjeli da nije uredu to što radite, kao vjernici, kao muslimani, po ko zna koji put... da, zarad pokojeg jeftinog političkog poena, kaljate čast i ugled te rušite ljudsko dostojanstvo.
Sigurna sam da znate da sam pedagog po struci, sa mnogo dobrote i ljubavi u srcu, te brižna majka koja živi za radost i sreću sve djece, a ne za neku pokvarenu politiku.
Na veliku žalost dušebrižnika, nisam bila, a niti mogu biti Djeda Mraz. Nisam vjerovala u njega, baš kao što ni ostala djeca ne vjeruju, ali sam, baš kao i sva druga djeca, željela i iščekivala taj paketić, tu istinsku, posve sitnu, radost... a moji roditelji me naučiše da u tome nema ništa loše. Naučiše me da poštujem i volim svakog čovjeka bez obzira na vjeru i naciju te da širim čestice dobrote i ljubavi, a ne mržnju.
Da poštujete, koliko trun, vjeru i tradiciju, o kojoj toliko pišete, ne biste nikada iznosili bljuvotine i neistine o ljudima. Jer to, u najmanju ruku, nije ni lijepo, ni humano, a najmanje je po pricipima vjere i tradicije.
Pitam vas po kojim je principima vjere i tradicije dozvoljeno ogovarati i pisati bljuvotine o ljudima?!

Stid vas bilo!

Ali, nažalost, odavno stida više nemate. Nemate čisto srce da biste vidjeli iskren ljudski nijet i dječiju radost, već je vama u životu sve sračunato - u apoenima jeftinih političkih poena.
Nastavit ću, baš kao i do sada, da mislim dobro, da činim dobro te da neumorno tragam za iskrenim dječijim osmijesima... svjesna da tvrda, u dunjaluk ogrezla srca, ne znaju skoro ništa o istinskoj dječijoj sreći i mrvicama dobrote, ljubavi i pažnje koju svako dijete, svaki čovjek zaslužuje?!

P.S. Uskoro počinjemo sa akcijom prikupljanja sredstava za paketiće povodom Ramazanskog bajrama... bujrum, ovo je fantastična prilika da se, umjesto da pljujete i kritikujete, pridružite istoj te da skupa tragamo za iskrenim dječijim osmijesima te da svijet činimo boljim mjestom za sve, baš kakvim ga svi i zaslužujemo!
Sretnu i ljubavlju ispunjenu 2025. godinu od srca i duše vam želim. ❤

S neizmjernim poštovanjem,

Aldina Džanko
ljubijankic

#38090 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ljubijankic »

Vjecita_zavrzlama wrote: 03/01/2025 13:34 Aldina Dzanko iz NIP-a ovih dana napad na nju iz SDA jer je kao pokrivena stavila crvenu djeda mrazovu kapu i dijelila poklone dieci, ovo je njeno otvoreno pismo :

Image

OTVORENO PISMO Aldine Džanko

Čovjek je čovjeku ogledalo, zar ne?!

Izgleda već odavno živimo u vremenu u kom je iskreni dječiji osmijeh, za ljude tvrda i u dunjaluk ogrezla srca, nepoznata sintagma.
Ljudi, zaluđeni i opterećeni politikom, i sitnim, ličnim interesima, smatraju da su i svi ostali takvi.
Nažalost, moram ih razočarati. Jer, ja nisam politikant i ne gledam ljude, a posebno djecu, kroz politiku niti kao političke poene.
Na veliku žalost zlonamjernika, paketiće nije dijelila ilijaška vijećnica, kako navode (jer vijećnicima to nije u fokusu), nego Ilijašanka Aldina Džanko, koja je, kao i uvijek do sada, na poziv prijatelja, široke ruke i velikog srca, priskočila u pomoć i dijelila paketiće.
Svoj crveni džemper, na veliku žalost zlonamjernika, poklon od tate, uvijek nosim a posebno u zimskom periodu... a svoju vjeru ne nosim na sebi, već je čuvam u svome srcu, njegujem u svojim riječima i iskazujem svojim djelima.
A ta famozna crvena kapa, na veliku žalost zlonamjernika, i čuvara tradicije, je najnormalnija novogodišnja kapa i nije nikakva kapa Djeda Mraza.
Odijevanje je privatna stvar i nikada nisam dozvoljavala, niti ću dozvoliti, da mi neko nameće kako ću se oblačiti. Moja vjera je moja stvar baš kao i moj odnos sa Gospodarom i ljudima. A vama bi bilo bolje da se zabavite sobom i svojim odnosom kako prema Bogu tako i prema ljudima oko sebe. Tada biste uvidjeli da nije uredu to što radite, kao vjernici, kao muslimani, po ko zna koji put... da, zarad pokojeg jeftinog političkog poena, kaljate čast i ugled te rušite ljudsko dostojanstvo.
Sigurna sam da znate da sam pedagog po struci, sa mnogo dobrote i ljubavi u srcu, te brižna majka koja živi za radost i sreću sve djece, a ne za neku pokvarenu politiku.
Na veliku žalost dušebrižnika, nisam bila, a niti mogu biti Djeda Mraz. Nisam vjerovala u njega, baš kao što ni ostala djeca ne vjeruju, ali sam, baš kao i sva druga djeca, željela i iščekivala taj paketić, tu istinsku, posve sitnu, radost... a moji roditelji me naučiše da u tome nema ništa loše. Naučiše me da poštujem i volim svakog čovjeka bez obzira na vjeru i naciju te da širim čestice dobrote i ljubavi, a ne mržnju.
Da poštujete, koliko trun, vjeru i tradiciju, o kojoj toliko pišete, ne biste nikada iznosili bljuvotine i neistine o ljudima. Jer to, u najmanju ruku, nije ni lijepo, ni humano, a najmanje je po pricipima vjere i tradicije.
Pitam vas po kojim je principima vjere i tradicije dozvoljeno ogovarati i pisati bljuvotine o ljudima?!

Stid vas bilo!

Ali, nažalost, odavno stida više nemate. Nemate čisto srce da biste vidjeli iskren ljudski nijet i dječiju radost, već je vama u životu sve sračunato - u apoenima jeftinih političkih poena.
Nastavit ću, baš kao i do sada, da mislim dobro, da činim dobro te da neumorno tragam za iskrenim dječijim osmijesima... svjesna da tvrda, u dunjaluk ogrezla srca, ne znaju skoro ništa o istinskoj dječijoj sreći i mrvicama dobrote, ljubavi i pažnje koju svako dijete, svaki čovjek zaslužuje?!

P.S. Uskoro počinjemo sa akcijom prikupljanja sredstava za paketiće povodom Ramazanskog bajrama... bujrum, ovo je fantastična prilika da se, umjesto da pljujete i kritikujete, pridružite istoj te da skupa tragamo za iskrenim dječijim osmijesima te da svijet činimo boljim mjestom za sve, baš kakvim ga svi i zaslužujemo!
Sretnu i ljubavlju ispunjenu 2025. godinu od srca i duše vam želim. ❤

S neizmjernim poštovanjem,

Aldina Džanko
Napadaju je oni koji podržavaju presudjenog kriminalca? :lol:
drug_profi

#38091 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Otkad je i u kojoj vjeri je grijeh djeci radost donijeti?
Hakiz

#38092 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

drug_profi wrote: 03/01/2025 14:07 Otkad je i u kojoj vjeri je grijeh djeci radost donijeti?
Ni u jednoj ako je kako ta religija propisuje.

U svakoj ako je "mimo pravila", na svoju ruku.

Nekoj religiji dječija radost mora biti u službi te religije. Ne mogu se djeca rafovati samo da se raduju, ta radost mora biti u službi. I djeca su vojnici božije vojske.
JoseMujica

#38093 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

pa ovo se sad SDA-ovci i NiP-ovci kolju koji su veći muslimani :lol: :lol: :lol: :lol:

polahko braČo i sestre, podjeliste se na Šite i Sunite :lol:
Vjecita_zavrzlama

#38094 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vjecita_zavrzlama »

JoseMujica wrote: 03/01/2025 15:56 pa ovo se sad SDA-ovci i NiP-ovci kolju koji su veći muslimani :lol: :lol: :lol: :lol:

Nw vec je NIP progresivna pro-evropska a SDA ostatak ”zadrtih” :D
JoseMujica

#38095 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Vjecita_zavrzlama wrote: 03/01/2025 16:45
JoseMujica wrote: 03/01/2025 15:56 pa ovo se sad SDA-ovci i NiP-ovci kolju koji su veći muslimani :lol: :lol: :lol: :lol:

Nw vec je NIP progresivna pro-evropska a SDA ostatak ”zadrtih” :D
e jebeš progres, da prostiš, koji pravi kapica Djeda Mraza :lol:
malakh

#38096 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

malakh wrote: 01/01/2025 14:15 nema ništa od nove vlade ks. okerić neće da se povuče sa pozicije predsjedavajućeg skupštine. znači da bošnjak ne može biti premijer, odnosno ni delić, ni muzur, ni šteta.
Tako se npr. NiP ne želi odreći Elvedina Okerića kao predsjedavajućeg Skupštine KS, što automatski ograničava izbor premijera. Naime, da bi NiP postavio Nermina Muzura ili Adnana Delića za premijera - Okerić mora biti smijenjen jer su svi Bošnjaci.
raport. ba

:lol: :lol:

treba netko reći ovima iz trojke da su ih građani podržavali zato što su priznavali svoje greške, mijenjali se, nisu činili ono što sada čine.
Styling

#38097 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 07/01/2025 12:03
malakh wrote: 01/01/2025 14:15 nema ništa od nove vlade ks. okerić neće da se povuče sa pozicije predsjedavajućeg skupštine. znači da bošnjak ne može biti premijer, odnosno ni delić, ni muzur, ni šteta.
Tako se npr. NiP ne želi odreći Elvedina Okerića kao predsjedavajućeg Skupštine KS, što automatski ograničava izbor premijera. Naime, da bi NiP postavio Nermina Muzura ili Adnana Delića za premijera - Okerić mora biti smijenjen jer su svi Bošnjaci.
raport. ba

:lol: :lol:

treba netko reći ovima iz trojke da su ih građani podržavali zato što su priznavali svoje greške, mijenjali se, nisu činili ono što sada čine.
Ova simbolicna "rekonstrukcija" vlade nije ni zamisljena kao rekonstrukcija vec se tako mora nazvati da bi se odabrao nedostajuci ministar. Problem je sto pravila ne dozvoljavaju da se samo izvrsi izbor jednog ministra vec praktivno moras kompletnu vladu birati nanovo. Da je to moguce, ne bi bilo rekonstrukcije vac se samo odabere novi ministar i vozi dalje.
cija123

#38098 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cija123 »

Styling wrote: 07/01/2025 12:55 Ova simbolicna "rekonstrukcija" vlade nije ni zamisljena kao rekonstrukcija vec se tako mora nazvati da bi se odabrao nedostajuci ministar. Problem je sto pravila ne dozvoljavaju da se samo izvrsi izbor jednog ministra vec praktivno moras kompletnu vladu birati nanovo. Da je to moguce, ne bi bilo rekonstrukcije vac se samo odabere novi ministar i vozi dalje.
Očigledno je tako, iako i Konaković i Forto najaviše pravu rekonstrukciju Vlade, čak i promjenu menadžmenta javnih preduzeća, Uk reče da je i njegov mandat "na stolu"....svašta nešto rekoše, obećaše, pa po stoti put slagaše.

Stvarno mi nije jasno da su predsjednici stranaka trojke tako "obnevidili", da im nije jasno da ovo u KS, pa i na višum nivoima, ne funkcioniše, jednostavno ne ide. Nezadovoljstvo je ogromno, ne slušaju glas naroda/građana, a svi su oni destljećima u politici.

Oni su trebali "okrenut Vladu KS naglavčke", ako misle imati neki rezultat na narednim izborima ili još nešto važnije, uraditi nešto za ovaj narod, a oni su odabrali ponašanje noja, "okreni na veselo".
Styling

#38099 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

cija123 wrote: 08/01/2025 11:07
Styling wrote: 07/01/2025 12:55 Ova simbolicna "rekonstrukcija" vlade nije ni zamisljena kao rekonstrukcija vec se tako mora nazvati da bi se odabrao nedostajuci ministar. Problem je sto pravila ne dozvoljavaju da se samo izvrsi izbor jednog ministra vec praktivno moras kompletnu vladu birati nanovo. Da je to moguce, ne bi bilo rekonstrukcije vac se samo odabere novi ministar i vozi dalje.
Očigledno je tako, iako i Konaković i Forto najaviše pravu rekonstrukciju Vlade, čak i promjenu menadžmenta javnih preduzeća, Uk reče da je i njegov mandat "na stolu"....svašta nešto rekoše, obećaše, pa po stoti put slagaše.

Stvarno mi nije jasno da su predsjednici stranaka trojke tako "obnevidili", da im nije jasno da ovo u KS, pa i na višum nivoima, ne funkcioniše, jednostavno ne ide. Nezadovoljstvo je ogromno, ne slušaju glas naroda/građana, a svi su oni destljećima u politici.

Oni su trebali "okrenut Vladu KS naglavčke", ako misle imati neki rezultat na narednim izborima ili još nešto važnije, uraditi nešto za ovaj narod, a oni su odabrali ponašanje noja, "okreni na veselo".
Slazem se.
DonieBrasco

#38100 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /250108097

Blago receno glupost, cega se on sjetio iako zna da nikad Dodik i Covic nece na ovo pristati.

Umjesto da vrsti pritisak na tuzilastvo i da pozove strance za pomoc pri rjesavanju problema 9. januara, isto vazi za sve ostale iz Trojke, pa i SDA i satelite, godinama ista prica a prstom nisu pomakli da se nestu uradi.
Post Reply