Demokratska fronta Željko Komšić

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#38076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

Nesto je trulo na tronoscu. Jedna noga izgleda.

"Zahtijevat cemo da idemo u rekonstrukciju citave vlade" iz DF-a poruceno a povodom smjene ministra bez nostrifikovane diplome
MaksprotivMarksa

#38077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MaksprotivMarksa »

Styling wrote:Jadan Zeljkec. U ovoj farsi i trakavici oko mandatara i ANP svi samo po njemu udaraju a onaj parazit Dzaferovic k'o da ga Bog nije ni dao. Neokrznut.
Pa on za takve stvari i sluzi :zjev:
General War

#38078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

jagugu wrote:
Užasne poruke dolaze iz HSS-a: DF je stranka balija, Komšić mitski balija

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, gostovao je na Radio-televiziji Herceg Bosne.

Karamatić je gostujući na Radio-televiziji Herceg Bosne izjavio kako je "Demokratska stranka - stranka balija", a predsjednik ove stranke i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine - Željko Komšić - "mitski balija".

Ovakav istup političara u Bosni i Hercegovini, koji je donedavno sjedio i u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine uvreda je za sve građane Bosne i Hercegovine i sve narode i narodnosti u zemlji koju bi trebao voljeti i poštovati.

Ovakvim istupima Karamatić ne samo da baca ljagu na sebe, stranku iz koje dolazi, nego dodatno radi na pogoršanju stanja i odnosa među ljudima u svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Bez obzira na to šta mislili o Komšiću i DF-u u HSS-u i HNS-u, čijeg je predsjedništva Karamatić član, klasifikacija koju je iznio za Komšića i ljude u njegovoj stranci nikako neće pomoći ni njemu, narodu iz kojeg dolazi, kao ni ostalim narodima u tisućljetnoj Bosni i Hercegovini.

Krajnje je vrijeme da politika zavađanja, vrijeđanja i mržnje ode na smetljište historije, a s njom i oni koji istu zagovaraju.

:shock:
Koji je ovaj idiot? :?
Samo jos fali Smiljko Sagolj.
Capsicum

#38080 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Željko lagano utabava put do novog mandata. Ovaj put još ubjedljivije. Nema dana da nije u medijima top tema.
Maraschino

#38081 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Capsicum wrote:Željko lagano utabava put do novog mandata. Ovaj put još ubjedljivije. Nema dana da nije u medijima top tema.
Gdje grijesi?
Capsicum

#38082 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Maraschino wrote:
Capsicum wrote:Željko lagano utabava put do novog mandata. Ovaj put još ubjedljivije. Nema dana da nije u medijima top tema.
Gdje grijesi?
Nigdje.
Bosanski_kralj

#38083 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Ne možeš ni pogriješiti kad faktički ne radiš ništa.
kluz franjo

#38084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

...ili ako si bezgriješan. K'o djevica Marija, po defaultu.
cyprus

#38085 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Šta li se to na poziciji jednog od tri člana predsjedništva uopšte može pogriješiti...
Bosanski_kralj

#38086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:Šta li se to na poziciji jednog od tri člana predsjedništva uopšte može pogriješiti...
Možeš npr. zajebati reviziju tužbe protiv Srbije.
kluz franjo

#38087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Možeš npr. dati Dodiku ambasadorsko mjesto u BiH misiji u sjedištu NATO.
(Emir likes this)
cyprus

#38088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Bosanski_kralj wrote:
cyprus wrote:Šta li se to na poziciji jednog od tri člana predsjedništva uopšte može pogriješiti...
Možeš npr. zajebati reviziju tužbe protiv Srbije.
Nije to Bake zajebo - to je bila unaprijed na neuspjeh osuđena ideja, kao i svaka druga koja se planira realizovati kroz predsjedništvo... Zapravo, jedini zajeb je bio to što je prvobitno prešutio tu činjenicu, budući da je htio stvoriti privid da bi kao on htio uraditi nešto...
Capsicum

#38089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Bosanski_kralj wrote:Ne možeš ni pogriješiti kad faktički ne radiš ništa.
Pa jest, ne čisti ulice, šiša živu ogradu i sl. :D
Capsicum

#38090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Najsmješnije mi je kad isti ljudi optužuju ŽK što blokira uspostavu VM i upozoravaju kako je NATO put od životnog značaja za ovu zemlju i da ni slučajno ne odustaje od njega. Samo daj da se kritikuje. Show jbt. :D
Novak20

#38091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Objektivno, Ž.K. u BiH ima političke moći koliko nosi njegova funkcija člana Predsjedništva i manje od 100 tisuća glasova za DF u zakonodavnoj vlasti. Političku moć je pojačao radeći sa i za SDA koja stoji iza njega i koja preko njega ostvaruje interes bošnjačke etničke politike.

On ne upravlja političkim procesima niti zna u kojem će smjeru oni krenuti. Nije ga briga niti osjeća odgovornost ako nešto krene po zlu. Kao sredstvo za političko marginaliziranje Hrvata i prerastanje F BiH u bošnjački entitet je bošnjačkoj politici koristan. Postavlja se pitanje zašto je blokadom konstituiranja vlasti na nivou BiH isturen prema RS kojoj objektivno ne može ništa osim da dokaže da je dejtonska BiH totalno nefunkcionalna država u kojoj zakonodavna vlast ne radi, a izvršna radi u tehničkom mandatu. Iste mehanizme opstrukcije može koristiti i Dodik za tri godine da bi agonija BiH bila potpuna.

Da li je u pitanju politički igrokaz zamišljen u tursko-ruskoj interesno političkoj kuhinji koji vremenom treba dovesti do paketa regionalnih rješenja u vidu pripajanja Kosova Albaniji u zamjenu za još veću autonomiju ili pripajanje RS Srbiji, a opet u zamjenu za bošnjački entitet na štetu političke opstojnosti Hrvata, vidjet ćemo.

U svakom slučaju, sa Komšićem na čelu BiH dugoročno nazaduje, gubi mogućnost unutarnjeg konsenzusa ili kompromisa, pomaka naprijed nema, gubi se perspektiva približavanja EU uz homonegiziranje i povećanje animoziteta dva naroda prema BiH.

Što je najgore, uz ovakve okolnosti u čijem kreiranju i sam svjesno učestvuje, neće moći ostvariti niti jedan od ciljeva za koje se formalno zalaže. Ali kao što rekoh, nije ga briga dok lova kapa iz budžeta, a čini mi se i sa strane.
Maraschino

#38092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Kakva je HDZ i HNS politika ZK ostaje dok je ziv!
Novak20

#38093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Komšić frustriran, a nema rješenja. Baš me čudi.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/bruce-be ... o-rjesenje
Vidio sam se jutros sa Komšićem i čini mi se da je frustriran i razumije frustraciju građana BiH. Nažalost, nema reformi o kojima govori EU nego se stagnira".

Što je Komšić rekao?

"Mislim da je frustriran kao što rekoh, ali nije imao čvrsto rješenje. Govorili smo o nekoliko mogućih kompromisa, to se ovdje vidi kao slabost umjesto dobro za građane BiH. Vidio sam dio intervjua sa veleposlanikom Wigemarkom, ali nastavak krize, bez obzira kakva je, pomaže liderima u zemlji jer mogu koristiti ta pitanja da skreću pažnju sa građana sa onoga što je stvarno važno. Mogu koristiti te krize kao način da dobiju podršku i glasove od svoje baze građana. To ne služi građanima, samo liderima, i to je krug koji treba prekinuti", smatra Berton.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#38094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Novak20 wrote:Komšić frustriran, a nema rješenja. Baš me čudi.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/bruce-be ... o-rjesenje
Vidio sam se jutros sa Komšićem i čini mi se da je frustriran i razumije frustraciju građana BiH. Nažalost, nema reformi o kojima govori EU nego se stagnira".

Što je Komšić rekao?

"Mislim da je frustriran kao što rekoh, ali nije imao čvrsto rješenje. Govorili smo o nekoliko mogućih kompromisa, to se ovdje vidi kao slabost umjesto dobro za građane BiH. Vidio sam dio intervjua sa veleposlanikom Wigemarkom, ali nastavak krize, bez obzira kakva je, pomaže liderima u zemlji jer mogu koristiti ta pitanja da skreću pažnju sa građana sa onoga što je stvarno važno. Mogu koristiti te krize kao način da dobiju podršku i glasove od svoje baze građana. To ne služi građanima, samo liderima, i to je krug koji treba prekinuti", smatra Berton.
a tko ima rješenje? deder nam ti reci...

ps nekome na sastanak dolazi šef misije osce-a, a nekom veleposlanik slovačke. :lol: :lol: na niske grane je pao vožd sa rijeke radobolje i znam da vas to boli.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#38095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

Kada ga je berton pitao koje rjesenje komsic predlaze, komsic mu odgovorio:
ne znam bertone!
Novak20

#38096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

izvrsni direktor wrote:Kada ga je berton pitao koje rjesenje komsic predlaze, komsic mu odgovorio:
ne znam bertone!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Novak20

#38097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Dobro ga opisa Kazaz.

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/en ... emoci-4052
Komšić, kao deklarativni unitarist, naprosto živi od svoje političke ratobornosti i proizvodnje krize, mada iza sebe nema nikakvu ozbiljniju političku moć, osim deklarativne podrške međunarodne političke birokratije, tj. zapadnih zemalja i u zadnje vrijeme SDA, nakon što ga je ova stranka usisala u koaliciju. Njih dvojicu prati Šefik Džaferović, blijedi aparatčik, barem ga tako ocjenjuju mediji, iz redova Izetbegovićeve SDA, osoba bez stvarne političke težine, osim one stranačke i bez prava donošenja odluka, jer ih donosi Izetbegović, a Džaferoviću ostaje slijepa poslušnost vođi. Jednom riječju, osebujna dvojka u pratnji osobe sa isključivo stranački određenom političkom voljom.

Po Komšiću i Dodiku kriza bi mogla trajati unedogled, dok bi Džaferović u tom sukobu branio Komšića sa strane i iza leđa, onoliko koliko to traži Izetbegović. U političkom šaketanju između Komšića i Dodika, pobjednik bi bio unaprijed poznat – jer Komšić iza sebe nema ništa osim svoje predsjedničke fotelje. Dodik uz tu fotelju ima sve što mu treba, pobjedu na izborima, dvotrećinsku većinu u Skupštini Republike Srpske, formiranu entitetsku vladu koju potpuno kontrolira, pa je njegova politička težina nemjerljivo veća u odnosu na Komšićevu individualnu. Zato se i mora vidjeti ono što se u javnom prostoru ne pominje: nije Komšić u dvoboj s Dodikom ušao sam sa svojim jadnim DF-om, već sa SDA i Bakirom Izetbegovićem za leđima. Drugim riječima, političku težinu Komšiću daje SDA, pa ga je u ovom sukobu nužno tretirati kao Izetbegovićevog izvođača radova. Ali, ni tu stvari nisu preveć jednostavne, jer je prema nedavnim izjavama Izetbegović bio spreman na reduciranje ANP-a, čak i na referendum o konačnoj odluci o članstvu BiH u NATO-u, a Komšić je stvari vratio na početak, bacivši Izetbegovića u sjenu.
mO k3

#38098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mO k3 »

Maraschino wrote:Kakva je HDZ i HNS politika ZK ostaje dok je ziv!
on ne treba nista da radi , sjedi i suti ponekad i da kaze "neznam" on ostaje :mrgreen: :thumbup:
Novak20

#38099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

:lol: Dobra fotka.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... _rs_a.html
Image
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić (edit/Milorad Dodik) kaže da Milorad Dodik (edit/Željko Komšić) ne vodi realnu politiku i da u osnovi ima nerealne ciljeve.

"Često, vrlo otvoreno govori o tim ciljevima koji nisu realni, tako da ni njegove prijetnje nisu realne, što naravno ne znači da u određenom smislu nisu opasne jer truju ukupnu društvenu atmosferu.
Hafis

#38100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Jebote, pa ovaj lik nije mrdnuo iz Sarajeva otkako je u predsjedništvu. Veći je radijus kretanja imao Mate Boban.
Ovako mi svejedno, Dodik je već kroničan zabrinjavajući slučaj na koji smo se već pomalo i privikli, nešto kao na reljef tla ili klimu, ali nam još jedna, i to izgleda mnogo veća hablečina stvarno nije trebala.
Post Reply