SDP

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#38051 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Forumas001 wrote:
plain vanilla wrote:
Forumas001 wrote:Nek Denis napravi D-SDP.

Ma hajde nek ima posla i nek je plata redovna nema veze sto je preko milje maraka, ne zali se :D
a fino da ti sa 18 postova vec znas gdje ja radim :mrgreen:

nne bih ja ustala ujutro da nije plata 2 milje
Namirisem vas Telekomase i preko foruma :D
mensecini da ti se nos zacepio malo, da nisi prehladjen?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#38052 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Zlatko je zaista psihicki bolestan lik. I to puno, puno vise nego sto sam mislio. Davno sam ga skontao i prekontao, njega i SDP prekrizio kao stranku za koju bih mogao glasati, vidilo se odavno kamo ovo vodi...al da je oviliko samozaljubljen, egomanijak....e to stvarno nisam ocekivao.

Na kraju ce se, kada ne bude mogao vise zadrzavati poziciju na kojoj je, dici u vazduh u centrali SDPa, u svojoj vladajucoj stolici, i predsjednickoj kancelariji.

Kakav sociopata u pm. :run:
Forumas001

#38053 Re: SDP

Post by Forumas001 »

Jesam malo.

Znas kako kazu para na paru, us na fukaru. Pa me tako ni virusi ne zaobilaze :D
General War

#38054 Re: SDP

Post by General War »

plain vanilla wrote: Pa ako ces tako gledat, jedino Mirnes Ajanovic je dosljedan :D
Nije bas isto pravilo za Komsu...ovi esdepejlije neka prave isto novu (npr cisti SDP..ili tako nesto..)
ma zna se, A-SDP :mrgreen:

nemaju oni sta praviti novu stranku, svi su oni zapravo male Zlaje...ti isti ljudi su godinama držali Zlaju u vrhu stranke, namjestali i lobirali izbore u stranci, ne samo na kongresu nego na svim nivoima stranke...nisu dopustali da se Zlaja makne dok je stranci jos bilo spasa.. ovo sad je samo smijurija, da pokusaju napraviti mjesto za sebe i sacuvati svoje fotelje
[/quote]
Slazem se...ali vec pocinjem sumnjati da ovo namjerno rade iz nekog razloga (potapaju SDP)
Last edited by General War on 26/10/2014 00:46, edited 1 time in total.
plain vanilla

#38055 Re: SDP

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:Zlatko je zaista psihicki bolestan lik. I to puno, puno vise nego sto sam mislio. Davno sam ga skontao i prekontao, njega i SDP prekrizio kao stranku za koju bih mogao glasati, vidilo se odavno kamo ovo vodi...al da je oviliko samozaljubljen, egomanijak....e to stvarno nisam ocekivao.

Na kraju ce se, kada ne bude mogao vise zadrzavati poziciju na kojoj je, dici u vazduh u centrali SDPa, u svojoj vladajucoj stolici, i predsjednickoj kancelariji.

idiot, a okruzio se sebi slicnima.. da je samo on idiot, SDP bi opstao, ovako nista od toga
rekoh ja neki dan, njega mogu samo iznijeti iz stranke
zakarije wrote:Ja sam da Zlaja o(P)stane kao predCednik crvenih kmera jer bez obzira na svu lovu koju je drpio, nemaju kmeri ni blizu nekog Zlajinog kalibra. Bar ne iz ovih isturenih Zlajinih kadrova. E sad ako se neki javi kasnije na kongresu i pobijedi to je druga prica.

Samo kandidature trebaju poceti, da znamo koga treba gurati.

Je li kandidatura za sefa crvenih znaci ako je neko dao ostavku u glavnom odboru?
nemoj dva puta reci.. ima njih vrlo slicnih koji samo cekaju priliku da podivljaju
plain vanilla

#38056 Re: SDP

Post by plain vanilla »

General War wrote: Slazem se...ali vec pocinjem sumnjati da ovo namjerno rade iz nekog razloga (potapaju SDP)
SDP je vec potopljen gore nego BiH i Srbija u maju

sad je samo borba za fotelje, ipak se njih dosta uhljebilo zahvaljujuci polozaju u stranci, treba to sad nekako sacuvati
drug_profi

#38057 Re: SDP

Post by drug_profi »

SDP nema tapiju na ideju SD. Kao ni SNSD, SDU itd.
Kad stranke prestanu biti SD ime i boja su potpuno irelevantni.
General War

#38058 Re: SDP

Post by General War »

plain vanilla wrote:
General War wrote: Slazem se...ali vec pocinjem sumnjati da ovo namjerno rade iz nekog razloga (potapaju SDP)

sad je samo borba za fotelje, ipak se njih dosta uhljebilo zahvaljujuci polozaju u stranci, treba to sad nekako sacuvati
Ali kako li ce je ocuvati...nikome ne trebaju niti su kome vazni a temelji se SDPa kao institucije urusavaju.
General War

#38059 Re: SDP

Post by General War »

drugi profil wrote:SDP nema tapiju na ideju SD. Kao ni SNSD, SDU itd.
Kad stranke prestanu biti SD ime i boja su potpuno irelevantni.
Nema tapiju na brend ali ima za nekretnine u vlasnistvu :D
plain vanilla

#38060 Re: SDP

Post by plain vanilla »

General War wrote:
plain vanilla wrote:

Ali kako li ce je ocuvati...nikome ne trebaju niti su kome vazni a temelji se SDPa kao institucije urusavaju.
ja tebe vojvodo, ti mene serdare
ruka ruku mije i sl

jedni te isti ljudi se nalaze u politickom vrhu drzave, samo s vremena na vrijeme promijene dres... da su htjeli ocuvati stranku, poceli bi se davno boriti protiv Zlaje... sad je vec malo kasno, narocito kad vidis da se vec kompromitovana imena bore za SDP

i vidim da si spomenuo nekretnine, i to je jako bitan faktor u ovoj prici

zapravo je sve vazno osim ideje o socijaldemokratije, boljitku BiH i njenih gradjana i sl..
L u c i f e r

#38061 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

-LIBERO- wrote:Zlatko je zaista psihicki bolestan lik. I to puno, puno vise nego sto sam mislio. Davno sam ga skontao i prekontao, njega i SDP prekrizio kao stranku za koju bih mogao glasati, vidilo se odavno kamo ovo vodi...al da je oviliko samozaljubljen, egomanijak....e to stvarno nisam ocekivao.

Egomanijak.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#38062 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

Šta se sve ovdje napisalo....?Jeste li vi čuli za onu "o pokojniku sve najbolje"? :mrgreen:
Helikopter

#38063 Re: SDP

Post by Helikopter »

zakarije wrote:Sve je to OK, medjutim ko da zamijeni Zlaju?
Ja sam da lagumdziju zamjeni pametni i normalni Nermin Nikšić. Osim toga mislim da bi on bio i najbolji presjednik svih Bosnjaka.

Nermin Nikšić
Predsjednik Vlade Federacije BiH trenutačno u službi od 17. ožujka 2011.
Potpremijer(i) Jerko Ivanković Lijanović
Desnica Radivojević
Predsjednik Živko Budimir
Prethodnik Mustafa Mujezinović
Rođenje 27. prosinca 1960.
Politička stranka SDP
Zanimanje Političar, pravnik
Nermin Nikšić (27. prosinca 1960.) je bosanskohercegovački političar i trenutni predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Životopis
Nermin Nikšić rođen je u Konjicu 27. prosinca 1960. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu. Diplomirao je na Mostarskom sveučilištu na Pravnom fakultetu 1986.

Učlanjuje se u Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine 1993. Od 1988. godine zaposlen je u Općini Konjic na poslovima referenta za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne poslove, potom i na mjestu tržišno-ugostiteljskog inspektora. Od 1990. do 1992. godine bio je šef Odjela za inspekcijske poslove.

U vrijeme Rata u Bosni i Hercegovini, od 1992. do 1995. bio je pomoćnik zapovjednika za pravne poslove, a kasnije i moralist u Armiji Republike Bosne i Hercegovine.

Od 1995. do 1998. bio je predsjednik Izvršnog odbora Općine Konjic. Od 1998. do 2000. tajnik za opću upravu, stambeno-komunalne i inspekcijske poslove. Godine 2000. je imenovan za zamjenika načelnika općine Konjic, ali podnosi ostavku nakon što je izabran za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Od 1994. do 2004. bio je predsjednik konjičkog ogranka stranke. Za zastupnika je biran tri puta zaredom. U mandatu 2002. - 2006. godine je bio dopredsjednik, a kasnije i predsjednik Kluba poslanika SDP-a. Od 2004. do 2007. predsjednik je županijskog ogranka stranke za Hercegovačko-neretvansku županiju. U siječnju 2007. postaje glavni tajnik SDP-a BiH, a tu dužnost vrši i danas. Godine 2011. postaje predsjednik Vlade FBiH.

Nikšićeva vlada je, nakon što je preuzela dužnosti u ožujku 2011., počela uvelike zaduživati, pa je vanjski dug Federacije u 2011. bio 212 409 000 BAM, da bi se iz godine u godinu povećavao; 2012. iznosio je 292 786 516 BAM, a 2013. 501 752 551 BAM. Veliko zaduživanje Federacije uglavnom je išlo na teret proračuna županija, čime su one uvelike oštećene.[1]
shibonja

#38064 Re: SDP

Post by shibonja »

sebija wrote:Današnja rasprava ide u dobrom smjeru. Čini se da većina ne podržava vanredni kongres što podrazumijeva šire razmišljanje a ne puko usvajanje prijedloga Predsjedništva.

Dušmani nek crknu. :wink:

Vanredni kongres u decembru :D
dustaban

#38065 Re: SDP

Post by dustaban »

Par observacija sa jucerasnje komemoracije:

Zaista koja pitschka moras biti da budes dugogodisnji clan Glavnog Odbora SDP i gledas onog Bakira kako se shepuri nakon sto je usao na Zlajina velika vrata!

Intelektualci shupci (Domazet, Kusljugic) sjeli odostraga ne bi li time nekako pokazali da oni nisu dio ove komedije;

Mira iz Bihaca se rasirila, zauzela pola prvog reda konta tako se cuva pozicija!

Nakon sjebanog izdanja (adekvatnog izbornim rezultatima) Lidija popravila shishke i malo se dotjerala dajuci naznake skorog oporavka i nje i SDP-a;

Onaj presmjesni Karlo Filipovovic je par puta trepnuo ocima opovrgavajuci time zlurade glasine da se radi o lutki;

Svi se nesto doyebali Niksica, Zlaja sjeo do njega, Lidija pala po njemu... uvlache se u pakash pilotu koji treba nekako da aterira ovaj avion slomljenih krila;

itd.
L u c i f e r

#38066 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Odavno nisam gledao bolji realiti šou.
tzipiripi

#38067 Re: SDP

Post by tzipiripi »

Naslovnica wrote:A poltroni sa pokrenise.ba šilje li šilje sa svojim retardiranim komentarima.....
:shock: :-) :lol: sto mu gromova ... jelenskih mi rogova ... svih mi dabrova s Ontaria ... tisuću mu skalpova ... karamba karambita :shock:
Lik je lud ko struja, puko totalno :lol: :lol:
Nagradna igra... :lol: :lol: :lol: Nagrade tablet, mobilni i .... jedan dan sa Zlajom .... :lol: :lol: http://www.pokrenise.ba/dnevni-zadatak/ ... -igra.html
...teledledeni... Ovo nema ni u Sjevernoj Koreji. :lol: :lol:
Image
plain vanilla

#38068 Re: SDP

Post by plain vanilla »

mene uopste ne bi iznenadilo da opet izaberu Zlaju za preCjednika, samo ako se bude kandidovao
dustaban

#38069 Re: SDP

Post by dustaban »

plain vanilla wrote:mene uopste ne bi iznenadilo da opet izaberu Zlaju za preCjednika, samo ako se bude kandidovao
Ma gdje bi on pogazio rijec, ali ovi obozavaoci ce ga dovesti pred svrsen cin.
Inace, u cijeloj ovoj melodrami oko SDP-a svrsavanje je kljucna rijec, u svim svojim znacenjima.
Danguba

#38070 Re: SDP

Post by Danguba »

plain vanilla wrote:mene uopste ne bi iznenadilo da opet izaberu Zlaju za preCjednika, samo ako se bude kandidovao
zar se mora kandidovati? :D

svi odustanu od kandidature pa neko mora biti na celu. :D
AlfaKentaur

#38071 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

tzipiripi wrote:
Naslovnica wrote:A poltroni sa pokrenise.ba šilje li šilje sa svojim retardiranim komentarima.....
:shock: :-) :lol: sto mu gromova ... jelenskih mi rogova ... svih mi dabrova s Ontaria ... tisuću mu skalpova ... karamba karambita :shock:
Lik je lud ko struja, puko totalno :lol: :lol:
Nagradna igra... :lol: :lol: :lol: Nagrade tablet, mobilni i .... jedan dan sa Zlajom .... :lol: :lol: http://www.pokrenise.ba/dnevni-zadatak/ ... -igra.html
...teledledeni... Ovo nema ni u Sjevernoj Koreji. :lol: :lol:
Image
:-) :roll: :lol:
AlfaKentaur

#38072 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Kako je SDP sačuvao Bosnu i Hercegovinu
Uradio Merima ***** na 18.10.2014
http://www.pokrenise.ba/blog

Kako to obično biva, poslije bitke svi su generali pametni, ali nije baš uvijek bilo tako.
Kad si na vrhu hvale te svi, a hvale se i oni uz i oko tebe, a kad padaš - padaš sam, pa hajde i što padaš nego to po strogo bosanki ide uz salve zvižduka, neosnovanog pljuvanja i kritika od onih koji ne samo da nemaju pravo na kritiku već i ne znaju zašto i po kom osnovu kritikuju!

SDP BiH jakim nikada nisu činili isključivo izborni rezultati, nismo mi praktično od '90-te do 2014-te nikada bili ubjedljivi izborni pobjednik, nego samo u dva navrata relativni, 2000-te i 2010-te!

Snaga i moč SDP-a nije bila u količini zastupnika, ministara, direktora, premijera...snaga SDP-a je oduvijek bila ova zemlja i svi njeni ljudi, narodi i građani!

Kad napravimo malu retrospektivu izbornih rezultata za sebe možemo reći da smo čudo od stranke jer u omjeru snaga između nas, koji smo oduvijek bili integrativni faktor ove zemlje i svih ostalih koji bi jedva dočekali da je rasparčaju, oni debelo vode ali eto nisu uspjeli!

Od 1996-te i prvih posljeratnih izbora krenuli smo kroz institucije ove zemlje u borbu za ovu zemlju, u borbu za državu, cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Tada smo kao Združena lista za BiH u PD PS BiH imali svega dva zastupnika, nije nas se pitalo, ali nije moglo ni bez nas. Nakon toga 1998.god SDP na nivou BiH dvostruko povećava svoj rezultat, prerastamo okvire marginalizirane ideje pretočene u maloj stranci i krećemo u još ozbiljniju borbu. Sav taj trud isplatio se dvije godine kasnije kada smo 2000-te bili prva stranka u državi sa 9 zastupnika u Parlamentu BiH, dobili smo povjerenje i kako smo tada u kampanji obečali i pokazali smo da "SA NAMA BiH MOŽE BOLJE". Nažalost, 2002.god naša priča ide u drugom smjeru, padamo i evidentno bivamo kažnjeni za rad jer su tada i domaće kao i Međunarodne snage imale misiju da se ova zemlja od rata mora "sporo" oporavljati i da je "selamet" za ovu zemlju rezervisan bar za deceniju kasnije, dakle, opet zeleno-plavi skupa sideološkom braćom iz RS-a idu u kreiranje ljepše stvarnosti, a ne zaboravimo da baš iz tog vremena datira najveći broj sumnjivih privatizacija. I tako iz godine u godinu, kako su ovi "dobro radili", mi smo rasli, 2006 SDP je iznjedrio člana Predsjedništva i napravio korak više na državnom nivou, sa 4 zastupnika došli smo na 5. U tom periodu 2006-2010, sjećamo se svi na stolu smo imali paket ustavnih reformi - Aprilski paket koji bio omogučio institucionalno jačanje BiH kao države, no međutim tad nismo mogli sami i gospoda koja je nudila 100% BiH ga je na zadovoljstvo kolega iz RS-a srušila.

Zatim dolazi 2010 i tad, valjda vidjevši da se ovaj narod pati i više nego su to planirali i domaći i strani faktori odlučivanja su svesrdnu podršku dali SDP-ovoj viziji Bosne i Hercegovine, sve to je podržao i narod i zahvaljuči armiji od skoro 270 hiljada ljudi SDP-e ponovo postaje relativni pobjednik i stranka koja je imala obavezu formirati vlast i krenuti u nužne reforme.

Neću nabrajati sve učinjeno, niti ću komentarisati SDP-ove partnere u vlasti, ali je jasno sad kad se sve ovo sabere i oduzme za rezultat SDP-a od 12.oktobra ove godine nisu krivi samo ljudi SDP-a,(<-- aludiranje na to da je kriv narod) iako ni jednog momenta ne želim reći da se i krupne greške nisu dešavale! Ovaj rezultat je plod ideje da se ova zemlja podijeli, da se građani toroviziraju i da se na primjeru BiH drugim zemljama može pokazivati kako ne valja!

Očigledno je da smo nekome smetali, očigledno je da mnogima nije u interesu cjelovite BiH već BiH cijela iz tri djela!

No međutim, SDP jest poljuljan ali ne i dotučen, nismo doživjeli debakl kakav su nam priželjkivali i opet neće uspjeti u tome što su naumili!

Feniks ne umire, on s vremenom na momente utihne ali ponovo ustaje, ljepši, snažniji i veličanstveniji!

:roll: :-) :lol:
Last edited by AlfaKentaur on 26/10/2014 12:08, edited 1 time in total.
plain vanilla

#38073 Re: SDP

Post by plain vanilla »

da ti suza iz oka kane :mrgreen:
The BEN10

#38074 Re: SDP

Post by The BEN10 »

plain vanilla wrote:da ti suza iz oka kane :mrgreen:
Šuti plaćenice - lahko je vama iz BHT-a. :-D :D

PS - nemoj tuzlanko obraćat pažnju na one trollove, živa bila. No sikiriki.
AlfaKentaur

#38075 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

...
Last edited by AlfaKentaur on 26/10/2014 12:34, edited 1 time in total.
Post Reply