Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Dogmano
#38051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ljudi koji morališu i osuđuju druge a potom čine ono što su drugima zamjerali su najljigaviji, a oni koji su im podrška u pljuvanju drugih i legitimiranju postupaka "svojih" - neka se sami zapitaju.
- refffko
#38052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Do sad, jedino je Dino Konakovic ostao doslijedan onome sto je rekao.
Nastavi li tako, pomest ce u kantonu na opstinskim izborima.
Ovaj ljigo mi se od pocetka nije svidio.
Nasa Strnka, opalili ste nam strasan samar!
Nastavi li tako, pomest ce u kantonu na opstinskim izborima.
Ovaj ljigo mi se od pocetka nije svidio.
Nasa Strnka, opalili ste nam strasan samar!
-
criticos
#38053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Govoriš o ovomu, ako se ne varam?Dogmano wrote:Ljudi koji morališu i osuđuju druge a potom čine ono što su drugima zamjerali su najljigaviji, a oni koji su im podrška u pljuvanju drugih i legitimiranju postupaka "svojih" - neka se sami zapitaju.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-poz ... /190118115
- Control panel
#38054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni nisu. Ja sam puno puta ovdje kritikovan zbog stavova prema NS-u. I uvijek sam govorio jedva cekam da udju u vlast da pokazu sta znaju.refffko wrote: Nasa Strnka, opalili ste nam strasan samar!
Kako je krenulo prekucace sve dosadasnje.
-
A_A_AKCIJA
#38055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Treba sačekati zvanično objašnjenje, da ne bude kao sa platama i povećanjem, koje je ekspresno demantovano.
Ipak, javnost radi dobar posao i nema napretka bez pritiska. Nije bitno je li po zakonu, bitno je da je nemoralno i da ne smije proći. Tako će i oni kolebljivi u koaliciji znati da hoćemo i insistiramo na pravoj, supstencijalnoj promjeni.
Tipujem 95% da je opet u pitanju propaganda i igranka SDA koja će se pamtiti a ne demanti poslije. Jednostavno, Forto mi ne djeluje toliko glup da bi ovo uradio, a pogotovo ne nemoralan, da se bruka za šaku dolara.
Ipak, javnost radi dobar posao i nema napretka bez pritiska. Nije bitno je li po zakonu, bitno je da je nemoralno i da ne smije proći. Tako će i oni kolebljivi u koaliciji znati da hoćemo i insistiramo na pravoj, supstencijalnoj promjeni.
Tipujem 95% da je opet u pitanju propaganda i igranka SDA koja će se pamtiti a ne demanti poslije. Jednostavno, Forto mi ne djeluje toliko glup da bi ovo uradio, a pogotovo ne nemoralan, da se bruka za šaku dolara.
- Control panel
#38056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ovaj fortin potez me ponukao da postavim jedno pitanje, a tice se lidije bradare i drugih.
Moze li neko biti u domu naroda ako nije izabran, odnosno nema mandat zastupnika u kantonalnoj skupstini.
Svima je poznato da delegati u domu naroda vuku svoje mandat izborom u skupstinu kantona.
Lidija je predsjedavajuca doma naroda a nije u skupstini svog maticnog kantona, jer je vratila mandat u fed parlamentu. Forto u domu naroda a vratio mandat jer je izabran za premijera.
Da li to ima logike.
Moze li neko biti u domu naroda ako nije izabran, odnosno nema mandat zastupnika u kantonalnoj skupstini.
Svima je poznato da delegati u domu naroda vuku svoje mandat izborom u skupstinu kantona.
Lidija je predsjedavajuca doma naroda a nije u skupstini svog maticnog kantona, jer je vratila mandat u fed parlamentu. Forto u domu naroda a vratio mandat jer je izabran za premijera.
Da li to ima logike.
-
Hakiz
#38057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sačekaću da vidim šta će NS reći.statixx wrote:Daleko od toga Hakize...
Onda ću vidjeti da li da se javim kmirsadu ili ne
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#38058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam zasto se spominje SDA na ovo sve, ali učinjeno gospodina je toliko licemjerno da oslikava čitavu BIH!Dogmano wrote:Ljudi koji morališu i osuđuju druge a potom čine ono što su drugima zamjerali su najljigaviji, a oni koji su im podrška u pljuvanju drugih i legitimiranju postupaka "svojih" - neka se sami zapitaju.
-
Dogmano
#38059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, između ostalog, i o tom!criticos wrote:Govoriš o ovomu, ako se ne varam?Dogmano wrote:Ljudi koji morališu i osuđuju druge a potom čine ono što su drugima zamjerali su najljigaviji, a oni koji su im podrška u pljuvanju drugih i legitimiranju postupaka "svojih" - neka se sami zapitaju.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-poz ... /190118115
Još jednom se pokazuje da našim ljudima ne smetaju korupcija, lopovluk i drugi poroci našeg društva, nego nam smeta što su drugi, a ne mi, nosioci neopravdanih beneficija nesređenog društva. Niti mi imamo švedsku vlast niti smo, bogami, mi Šveđani - a sve više mi se ovo drugo čini krucijalnim. Daleko je dogur'o svaki kojeg se brani tezom da su drugi i gori i licemjerniji...
- lerdi
#38060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja fakat ne vidim problem u ovom što je Forto uradio. Ne vidim ni neko licemjerstvo. Ukidanje paušala u KS je vezano samo za profesionalne zastupnike što znači da će samo oni ostati bez paušala. Oni koji su prijavljeni na drugo radnom mjestu i nisu u svojstvu profesionalnih zastupnika će nastaviti dobijati paušal. Isto je situacija i u Domu naroda. Forto nije profesionalni zastupnik tamo, prima platu kao premijer KS, i ima pravo da prima paušal u domu sve dok se novi saziv ne formira tj. dok je delegat tamo. Čovjek htio ne htio dok se novi saziv ne formira mora obavljati dužnost delegata u tom domu i ima pravo za taj rad primati paušal. Problem koji je imao sa primanjem dva paušala je već druga priča ali eto i toga se za razliku od mnogih odrekao i vratio. Pecate se na bezvezne spinove Asima Sarajlića.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pravda za Forta!
#JeSuisForto
#JeSuisForto
- insomnia78
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dže če bola na jaranainsomnia78 wrote:Pedza reaguj
a sad se upire kako je veči Prošnjo od Don Neonka
-
kiligonzales
#38064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mozda i od nekog photoshop gurua...ultima_palabra wrote:A info su dobili od vidovite Džemile...Digresija wrote:Sad ce Klix opet biti proglasen SDA portalom jer je prenio istinu u vezi Fortinog zahtjeva za pausalom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#38065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vranješa?kiligonzales wrote:Mozda i od nekog photoshop gurua...ultima_palabra wrote:A info su dobili od vidovite Džemile...Digresija wrote:Sad ce Klix opet biti proglasen SDA portalom jer je prenio istinu u vezi Fortinog zahtjeva za pausalom.
-
Hakiz
#38066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ozbiljno, da sačekamo hoće li se NS oglasiti o tome. Pa kako se oglase, ili ako se ne oglase, vidjećemo šta nam je misliti i činiti.
- Roccohljup
#38067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eno u avazu piše reakcija (a avaz sta kaze ko' da je hodža zapisao) da je navodno greška u pitanju
REAKCIJE Nakon što je predloženo ukidanje naknade zastupnicima Skupštine
Je li premijer Forto tražio isplatu paušala ili je došlo do greške
Autor: A. T.
prije 17 minuta
A
A
A
0
Nakon što je premijer KS Edin Forto Skupštini KS predložio ukidanje paušala kantonalnim zastupnicima, u medijima je procurila informacija da je Forto zatražio od Doma naroda Parlamenta FBiH da mu u narednom periodu isplaćuje paušal u iznosu od 630 KM. .
Naime, u zahtjevu koji je uputio Parlamentu FBIH navedeno je da je Forto tražio da mu se odobri isplata paušala pošto nije došlo do konstituiranja „novog“ Doma naroda nakon izbora.
U zahtjevu je, također, zatražio da mu se isplata odobri od 1. januara ove godine.
Forto je nekim medijima izjavio da je napravljena greška te da neće uzeti taj paušal, kao i da će pisati Domu naroda da to ne želi.
Također je izjavio da on nije poslao zahtjev, već njegove službe potcrtavši kako je došlo do nesporazuma.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#38068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dakle akaunt mu bio hakovan
-
Digresija
#38069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jebo majku kako se u ovoj državi lako oprati.
Kad vas Dino Konaković stiže sve obučiti?
- Roccohljup
#38070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa šta će kad je narod glup i sve dopušta. nakon dva dana mahalanja, sve se zaboravi i idemo dalje .....Digresija wrote:Jebo majku kako se u ovoj državi lako oprati.![]()
![]()
-
Hakiz
#38071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja mogu prihvatiti rečeno obrazloženje uz malu zadršku, a to je da je malo čudno da nije imao vremena ili se nije sjetio da ljudima koji su za to zaduženi da instrukciju da ne šalju zahtjev za isplatu paušala u njegovo ime, to jeste da pošalju zahtjev za obustavu isplate paušala.
Čini mi se, ali možda i griješim, da njemu nije prvi puta da se dovodi u vezu sa paušalima, ali hajde da je tačno da je došlo do nesporazuma.
Sa druge strane, takvi nesporazumi ne bi trebali da se događaju kod ozbiljnih ljudi. Jer, ipak je u ovakvim stvarima imidž bitna stvar.
Čini mi se, ali možda i griješim, da njemu nije prvi puta da se dovodi u vezu sa paušalima, ali hajde da je tačno da je došlo do nesporazuma.
Sa druge strane, takvi nesporazumi ne bi trebali da se događaju kod ozbiljnih ljudi. Jer, ipak je u ovakvim stvarima imidž bitna stvar.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#38072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa njegov je potpis na dokumentu, samo se valjda računalo da neće izaći u javnost, stoga hakovan akaunt 
uostalom, baš čudno da je nekom političaru najbitniji novac, pa ne plaćaju se računi od zraka
uostalom, baš čudno da je nekom političaru najbitniji novac, pa ne plaćaju se računi od zraka
-
kiligonzales
#38073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izmedju ostalogVelkoski wrote:Vranješa?kiligonzales wrote:Mozda i od nekog photoshop gurua...ultima_palabra wrote: A info su dobili od vidovite Džemile...
Salu na stranu, ali fakat zivimo u eri pokvarenjaka, gdje se montiranjem mnogo cega moze postici zeljeni efekat, pa i navodna autenticnost dokumenta, a steta koja se moze napraviti kad jos mediji to serviraju moze biti nemjerljiva...
Evo zajebancije radi...
https://i.imgur.com/2PILik3.gif
Last edited by kiligonzales on 18/01/2019 18:27, edited 1 time in total.
-
Digresija
#38074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sreća u svim državnim strukturama sjede samo NS-ovca pa ga nema ko odati javnosti.Velkoski wrote:pa njegov je potpis na dokumentu, samo se valjda računalo da neće izaći u javnost, stoga hakovan akaunt
- cadburry
#38075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako je neko iz Fortine sluzbe ovo poslao mimo njegovog znanja, Forto treba javno imenovati tu osobu i dati joj otkaz.
Mangupe, stani iza svojih izjava.
Mangupe, stani iza svojih izjava.