Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#38051 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Istočna Guta koju zločinci sirijskog režima drže u potpunom okruženju - Starci, žene, djeca, pred očima cijelog licemjernog svijeta umiru od gladi:

Chaush

#38052 Re: Sirija

Post by Chaush »

Fantassin wrote: Ja pokusavam zamisliti jednog zidova u tradicionalnoj nosnji da ode prosetati Rijadom,Kuvajtom,Bagdadom ili nekom slicnom BI gradu :D
S.Arabija i Kuvajt su veliki saveznici izraela a po Bagdadu su zidovi setali isto kao po YewYorku sve dok njihova braca nisu izlobirali rat protiv Iraka koji je odnio par miliona zivota.

salik79

#38053 Re: Sirija

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:
salik79 wrote:
sumirprimus wrote:pa nije bas da je ubavo bit krscanin na BI... :skoljka:
a tek zidov van izraela...
tri dva jedan...sad..slike zidova iz irana... :D

Sta reci, 25 sinagoga u Teheranu. Sto bi rekao ovaj stari Jevrej i antikvar Moses Baba:

Image

:D
25 sinagoga i 0 sunijskih mesdžida
vidi se na čijoj su strani
Za mesdzide ne znam, sinagoge su vazda bile tu. Ova veh-bi-aj ubleha o sunijskim mesdzidima i dzamijama mi je vazda bila :skoljka: Evo kako to izgleda u stvarnosti:

Image
Shia and Sunni praying together in Islamic Republic of Iran

Image

Image

Image

I na kraju - procentualno, u Iranu je vise sunijskih nego sijskih dzamija. :-D
Fantassin

#38054 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Damask, Istočna Guta koju zločinci sirijskog režima drže u potpunom okruženju - Starci, žene, djeca, pred očima cijelog licemjernog svijeta umiru od gladi:

Jel opet pokusavas da slazes da humanitarni konvoji ne ulaze u enklave ?
Chaush

#38055 Re: Sirija

Post by Chaush »

japin_mutapi wrote:25 sinagoga i 0 sunijskih mesdžida vidi se na čijsu strani
Mozda nisi znao, ali u Teheranu ne postoji niti jedna Sijtska dzamija ?? Nakon pobjede islamske revolucije, Homeini je zabranio podjele dzamija na sunitske i sijtske. Po njemu, ako sije i sunnije mogu obavljati skupa hadz i imaju isti Kuran, mogu i klanjati u istoj dzamiji.

Ovaj primjer iz Iraka to potvrdjuje:

A sto se tice prijateljstva, izvoli:

Takodjer bi ti preporucio da potrazis na Google "Turkey trade israel" pa ces vidjeti kolika je godisnja trgovinska razmjena izmedju plisnoga sultana i Bibija :)
Chaush

#38056 Re: Sirija

Post by Chaush »

[quote="sarajevoxxxx"]Damask, Istočna Guta koju zločinci sirijskog režima drže u potpunom okruženju - Starci, žene, djeca, pred očima cijelog licemjernog svijeta umiru od gladi[n/quote]

Nemoj nam reci da im SAA neda da izadju iz obruca, da predju liniju fronta i predju na slobodnu teritoriju ??

U Damasku npr. se, koliko toliko, normalno zivi:

Chaush

#38057 Re: Sirija

Post by Chaush »

salik79 wrote:Za mesdzide ne znam, sinagoge su vazda bile tu. Ova veh-bi-aj ubleha o sunijskim mesdzidima i dzamijama mi je vazda bila :skoljka: Evo kako to izgleda u stvarnosti:

Image
Shia and Sunni praying together in Islamic Republic of Iran

Image

Image

Image

I na kraju - procentualno, u Iranu je vise sunijskih nego sijskih dzamija. :-D
salik79

#38058 Re: Sirija

Post by salik79 »

:thumbup:

Shaykh Ahmad Deedat about Failed US Operation Eagle Claw

Below is an extract of speech delivered by Shaikh Ahmed Deedat, a prominent and influential Sunni scholar on the failed US Operation in Tabas (IRAN).

Let me say something about Iran. What I found was that everything is islamically oriented. The whole nation is geared towards Islam. And they are talking about nothing but the Quran. I have never had a single experience with an Iranian when the man contradicted me when I'm talking about the Quran. Whereas our Arab brethren again and again you quote them the Quran and they try to contradict you with the Quran. They are Arabs, they are supposed to know the Quran better than us, but the Iranians seem to be on the wavelength of the Quran. Everything he is doing everything he is thinking about is the Quran. You remember Tabas[2] when the American people wanted to free the hostages. The mightiest most technologically advanced nation on earth, a nation that can land a man on the moon and bring him back, a nation which tells you which part of the moon they will land and bring them back, they send mars and Jupiter probes. A nation that warned Pakistan about the tidal wave tragedy and they didn't heed the warning. They warned the Israelis in 1973 that the Arabs were on the move, they didn't heed the warning. That nation couldn't land in Iran. Imagine they went there with their helicopters and crashed them selves and got themselves killed. Imagine. A nation that lands on the moon and comes back cant land in Iran. And the Iranian people were not in any position to do anything to them. The Americans could have gone and done what they wanted to do. I went and saw the American embassy and you think that its just a big building, but man its acres and acres right in the center of Tehran. They could have easily gone in and gotten these people out, even if they lost a few men. They could have achieved their goals. It was very well planned. But you know what happened? Fiasco, retreat failure, the Imam Khomeini is told what has happened. He doesn't say Subhananla, he doesn't say Alhamdulilah, you know what he said. He quotes the Quran : "Have you not considered how your Lord dealt with the companions of the elephant?" 105:1 These are the words that came out of him. I tell you he is a Quranic computer.

You know what they call those huge helicopters? Jumbo helicopters, and those big planes are called jumbo planes. You know what jumbo means in Swahili, Elephant. It's a Swahili word. That's where they got the name. So these elephant sized helicopters go and the Imam says: "Have you not considered how your Lord dealt with the possessors of the elephant? Did He not cause their war to end in confusion," Quran 105:1-2

But we are so skeptical, the Muslim world has become so skeptical we don't believe in the Quran anymore. You don't really believe in the Quran, for most people it is all for entertainment, for the good spiritual feelings that you get when reciting the Holy Quran. But the directives that Allah(swt) gives, nobody seems to care. May Allah (swt) make these brothers of ours, the torchbearers and light of learning today to the Muslim world . And here is a nation geared to do the Job. When you look at them the earnestness that is in them, a nation that is not afraid, when you look at them with the enthusiasm they have. They are not afraid to say "marg bar amrika" death to America.. Then say "marg bar shuravi " death to USSR. Imagine that! (laughter from the audience). And death to Israel." Can you imagine a nation doing that and not in the least afraid. This is not the Islamic spirit that is in us here, but the Iranians are all heart and mind. They don't say "this is an Iranian revolution "or "we are Iranians". They are talking about Islam, an Islamic Revolution. This is not an Iranian revolution but that this is an Islamic revolution. It's a revolution for Islam and little wonder why the nations of the world cant stomach it because it is Islam that they cant stomach.
insomnia78

#38059 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Realno, šamaraju vas šiije argumentima jarane
Ljudi su opovrgli svaku tvrdnju koju ste pokusali provuci
Klavikula

#38060 Re: Sirija

Post by Klavikula »

General Al Ayoub posjetio jedinice u Latakiji.
Image
Image

Slika 3
Slika 4

Oznaka rendzerskih jedinica koje ucestvuju u operaciji na jugu. mozda mi je promaklo, ali ne primijetih ove i ovakve ranije.
Image
Co0l

#38061 Re: Sirija

Post by Co0l »

Fantassin wrote:
Co0l wrote:
Klavikula wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

FSA brigada 67 ljudi. znaci tri bataljona po 20, svaka ceta po 7 ljudi, vod po 2 covjeka, a odiljenje jbg po 0,7 :lol: :lol: :lol: :lol: ne uzimajuci u obzir pratece jedinice :D
Jest vala,i meni je smijesno sve sto ovaj fosna pise :lol:
Jao pa jel se ti zafrkajes... ljudi se smiju organizaciji FSA a ne fosni.. a ti kao ulijeces i "jes i meni je sve sto fosna pise smijesno" zato sto je kontra babuna... :D kakav si ti specijalista.
Ta 'organizacija' FSA je upravo fosnina konstrukcija jer je 67 ljudi pokusao proglasiti brigadom,tj,da FSA tako male grupe proglasava brigadama a vi na to nasjeli.To bi i bilo smjesno da je zaista tako.Ali nije.I da,izmedju ostalog mi je i zbog takvih stvari smjesno njegovo pisanje.Klasicni bukvalista kojih ima jos nekoliko na ovoj i slicnim temama a koji svaku nebulozu prihvataju zdravo za gotovo samo ako ide u prilog strani koju ljube.
Kikibombona

#38062 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Zestoki okrsaji izmedju YPG i ISILa u Tel Temiru i uopste u kurdskom kantonu Cizre/Hasaka. ISIL trpi zestoke batine. Samo danas su u kantonima Cizre i Kobani izgubili 54 borca. Veliki most na Eufratu koji vodi do Jarabulusa je unisten od strane ISILa. Povlace ocajnicke poteze kako bi usporili YPG.

Inace, YPG mobilise sve vise boraca kako bi borbu priveo kraju. Borbi pristupa veliki broj Kurda iz Turske, Irana i Iraka. Jos samo da imaju oruzja makar 10% koliko imaju Pesmerge, otpuhali bi ISIL. Boraca imaju jako puno, ali su sa oruzjem skroz tanki.
Fantassin

#38063 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Cetverogodisnja djevojcica dize ruke misleci da je fotoaparat oruzije....
Image
sumirprimus

#38064 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Realno, šamaraju vas šiije argumentima jarane
Ljudi su opovrgli svaku tvrdnju koju ste pokusali provuci
maa ne vjerujem da su sije,misim ne znam nek sami kaju,meni vise vuku na neki sufije dervisi ordr... mozda su i sije,nista lose,osim sto se glodju i to kako... :D
sumirprimus

#38065 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Fantassin wrote:Cetverogodisnja djevojcica dize ruke misleci da je fotoaparat oruzije....
Image
misim daj i ovo ko i mnogo stvari dosad misinterpretacija senzacionalizma radi...
sumirprimus

#38066 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
Image

bez zajebancije,ko je ovde sija a ko suni kako ih razlikujete... :skoljka:
Fantassin

#38067 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
Image

Po hodu :lol:
salik79

#38068 Re: Sirija

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
Image

Tu su iranske sunije (hanefije) u pitanju i ne mozes uociti razliku. Inace, sije klanjaju spustenih ("nevezanih") ruku i sedzdu cine na zemljanoj plocici, ili, ako nije pri ruci, na papiru (neki potpuno prirodni materijal mora biti). Na prvoj slici je najuocljivije - imam je sija, a djecaci i oni koji su "svezali" ruke su sunije. Inace - kod sunija - malikije, takodjer, klanjaju spustenih ruku.
Fantassin

#38069 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Oko cega se ljudi ubijaju.. :-)
sumirprimus

#38070 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

pa nije bas elementarno logicki da se biju oko recimo matematike
prva gubi druga gubi treca dobija... :izet:
salik79

#38071 Re: Sirija

Post by salik79 »

Fantassin wrote:Oko cega se ljudi ubijaju.. :-)
Zalosno. Tu mrznju propagiraju odredjene placenicke skupine i njihovi sljedbenici, a ogromna vecina ljudi se gnusa od toga. Recimo, u Teheranu kada klanjas s njima u dzamiji i primjete da si sunija, nosaju te kao malo vode na dlanu. Jos su ljubazniji i pazljiviji u ophodjenju nego sto su to, tradicionalno, prema gostima. Takodjer, vec sam naveo primjer dzume u jednom manjem primorskom turistickom mjestu u Turskoj - momak do mene je bio sija, otac Turcin - majka Azerbejdzanka - i niko nije ni obracao paznju na nacin na koji klanja (mozda jedino stranci, kao ja :) , ali domacini - koji ga najvjerovatnije svi znaju - ne). E tako je to u sredinama koje nisu zatrovane "sektaskim" podjelama.
sarajevoxxxx

#38072 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kurdske snage spalile 20 arapskih sela u okolini Tel Hamisa - Prilog Orient News-a:

http://orient-news.net/?page=news_show&id=85751
Fantassin

#38073 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Kurdske snage spalile 20 arapskih sela u okolini Tel Hamisa - Prilog Orient News-a:

http://orient-news.net/?page=news_show&id=85751
Lepa sela lepo gore.. a ruzna ostaju ruzna cak i kad gore :D Jadan ISIL koji se brani od zlih Kurda ... smrc tuga u kakvoj su situaciji ti borci slobodu :D
elvedint

#38074 Re: Sirija

Post by elvedint »

[quote="sarajevoxxxx"]Kurdske snage spalile 20 arapskih sela u okolini Tel Hamisa - Prilog Orient News-a:

http://orient-news.net/?page=news_show&id=85751[/quot
objave su ti postale pravo komicne
elvedint

#38075 Re: Sirija

Post by elvedint »

elvedint wrote:
sarajevoxxxx wrote:Kurdske snage spalile 20 arapskih sela u okolini Tel Hamisa - Prilog Orient News-a:

http://orient-news.net/?page=news_show&id=85751[/quot
objave su ti postale pravo komicne
selo na snimku nije spaljeno nego je poruseno,ali posto su im kuce radjene od cerpica,par haubickih granata ce lahko onakvu stetu napraviti
Locked