Demokratska fronta Željko Komšić

ultima_palabra

#38051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Hafis wrote:
ultima_palabra wrote:Zlo su Dretelj, Heliodrom, Ahmici itd... ovo o cemu govoris je politicko nadjebavanje.
Da, također su zlo i Grabovica, Uzdol, Stipića livade, Kazani i itd.

Jebo ga, u vas sviju uvijek samo jedna žica na šargiji, i pleti po njoj do beskonačnosti. Jeboga, ili sviraj kako treba ili ne počinji nikako.

I ne znam otkud ove priče na temi posvećenoj jednoj intelektualnoj gromadi. Jesi li ih malo pričepio, odmah Heliodrom ide na red.
Da, ali ovo prvo je sistemsko i organizovano zlo, oliti UZP. A posto se od tada promijenila samo sredstva, a ne i politika, prirodno je pokusati takvoj politici ograniciti utjecaj.

Uostalom, ne vidim da je Hrvatima bilo nesto bolje ili gore kad HDZ nije bio na vlasti, isto vazi za Srbe i SNSD ili Bosnjake i SDA. Dakle, kako sam i rekao, politicko nadjebavanje.
Hafis

#38052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

ultima_palabra wrote:
Hafis wrote:
ultima_palabra wrote:Zlo su Dretelj, Heliodrom, Ahmici itd... ovo o cemu govoris je politicko nadjebavanje.
Da, također su zlo i Grabovica, Uzdol, Stipića livade, Kazani i itd.

Jebo ga, u vas sviju uvijek samo jedna žica na šargiji, i pleti po njoj do beskonačnosti. Jeboga, ili sviraj kako treba ili ne počinji nikako.

I ne znam otkud ove priče na temi posvećenoj jednoj intelektualnoj gromadi. Jesi li ih malo pričepio, odmah Heliodrom ide na red.
Da, ali ovo prvo je sistemsko i organizovano zlo, oliti UZP.
Aha, kontam. A ono drugo je djelo neodgovornih pojedinaca koji su iskoristili nepažnju svojih zapovjednika.
Jebote, kakvo li tek mišljenje imaju djeca rođena nakon rata.
Stvarno, je li može ijedna tema proći bez Ahmića i Grabovice. Ako ćemo se na to stalno vraćati, onda jebi nas, kojeg ćemo vraga ikako zajedno.
ultima_palabra

#38053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Pa to nisam rekao ja, nego Haski tribunal.

A ima i drugi dio posta, ti si odabrao da se bas na taj zakacis.
Hafis

#38054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

ultima_palabra wrote:Pa to nisam rekao ja, nego Haski tribunal.

A ima i drugi dio posta, ti si odabrao da se bas na taj zakacis.
Ne znam, tribunal ne tribunal, znam samo npr. da ih je ono večer u Grabovici bilo 3000, bili bi svi pobijeni. Ubili nisu samo one koji su stigli pobjeći
A ti to sad zovi kako hoćeš.

A inače, uvijek se zakačim kada netko u najobičnijoj raspravi o dnevno-političkim temama nepotrebno iskopa Ahmiće ili bilo koje drugo stratište koje je nevezano s temom.
Dobro ja rekoh, teško ćemo mi na zelenu granu dokle god nabilavamo čija je kama 92.-95. bila manje oštra.
drug_profi

#38055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ne pratim bas Hafisa, ali meni covjek ne izgleda kao neko kome treba fakturisati Ahmice, kao sto ni ja kao pripadnik ARBiH ne dozovljavam da meni neko fakturise Grabovicu.
Ja da sam bio Ganic, Delic, Sefer ili Alija...krivci bi streljani bili u roku 15 dana i to javno. Jer se tako brani RBiH.
Ali posto se to nije desilo, tesko da mi imamo previse prava da Hafisu spocitavamo nesto....
TESKO!
Jer mi i dan danas nismo spremi da kazemo glasno ko je to uradio. Stidljivo pominjemo imena. Mi se moramo baviti prvo svojom avlijom.
Mi na ovoj strani nismo dozivjeli katarzu i smatramo da smo mi imali pravo na osvetu.
A i to je zlocin.
pemanapemani

#38056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Ako oni ne priznaju genocid i ako oni drugi pale svijece za uznike na dan presude za UZP, koji kurac da se mi izvinjavamo.

Ne podrzavam takav rezon, ali ga razumijem.

HDZ i SNSD imaju dovoljno pravosudnih alata da dokazuju svoje tvrdnje. Pa HDZ godinama drzi Ministarstvo pravde. VSTV SNSD covjek, glavna tuziteljica Hrvatica...
Naravno, tu je i "proBiH" SDA sa istom dozom odgovornosti za stanje u pravosudju.
drug_profi

#38057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja prvo cijenim svoj obraz. Moja borba, noj rat, moje zrtve (pokoj im dusi), su "ciste".
Ja ne mrzim ni neprijatelje. Ja sam sa njima imao cist racun. Ja tebe il ti mene. Kraj price.
Ali sve to sto sam ja radio, sto nisam pucao na sahrane, na civile... sve to je neko posrao i popisao....
JA bih ga svilenim gajtanom pridavio na sred Sebilja. Jer se posrao na moju muku i na moju borbu.
Oni koji su trebali da stite obraz one ARBiH su odlucili da budu pičke i licemjeri...
ultima_palabra

#38058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

drug_profi wrote:Ne pratim bas Hafisa, ali meni covjek ne izgleda kao neko kome treba fakturisati Ahmice, kao sto ni ja kao pripadnik ARBiH ne dozovljavam da meni neko fakturise Grabovicu.
Ja da sam bio Ganic, Delic, Sefer ili Alija...krivci bi streljani bili u roku 15 dana i to javno. Jer se tako brani RBiH.
Ali posto se to nije desilo, tesko da mi imamo previse prava da Hafisu spocitavamo nesto....
TESKO!
Jer mi i dan danas nismo spremi da kazemo glasno ko je to uradio. Stidljivo pominjemo imena. Mi se moramo baviti prvo svojom avlijom.
Mi na ovoj strani nismo dozivjeli katarzu i smatramo da smo mi imali pravo na osvetu.
A i to je zlocin.
Ne fakturisem ja njemu nista, nego me je malo pecnula rijec zlo... zna se sta znaci zlo na ovim prostorima.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#38059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Hafis wrote:
malakh wrote: Pa nije baš da je potpuno bez rezultata. U zadnja četiri izborna ciklusa imamo u tri navrata u predsjedništvu bošnjačkog nacionalistu koji dolazi njihovim glasovima iz ''reda'' Hrvata.
Ako smo se sad izvukli u Domu naroda, tko može jamčiti da ćemo to uspjeti za tri godine, ako se ne izmjeni zakon. Dobar primjer je devet Hrvata u skupštini ZDK a u KS Sarajevo jednog ili nijednog. Zatim dva Bošnjaka koji izigravaju Hrvate u Domu naroda F BiH i jednog polusrbina/polubošnjaka koji izigrava Hrvata u Domu naroda PS BiH. Uostalom, evo i ovi ''proBiH'' delegati na ovoj temi to jasno i predviđaju.

Da sam kojim slučajem dio bošnjačkog establišmenta to bi trebao biti primarni cilj bošnjačke politike u BiH, iz razloga što jedini kratkoročno ostvarljiv, čak i u slijedećem izbornom ciklusu.
A ne šuplja priča...hajdemo mi proBiH gazije izabirati proBiH Hrvate u Dom naroda . Stvari treba nazvati pravim imenom, ta nije nitko naivan ovdje.
silom prilika komsic je izabran po istom modelu kako su izabrani i prethodnici prije njega. u dva navrata to bijaše dragan covic i nikada se nije potezalo pitanje oko predsjednistva.

opet ponavljam, hdz je vec punih 12 godina dio vlasti i kontrolirali su sve sto se moze kontrolirati i niti jednom im nije palo na pamet da nesto konkretno ucine po pitanju izbornog zakona.

i nikada nije bilo pitanje legitimnog i legalnog predstavljanja, vec je uvijek borba za vlast odnosno prevlast.

i ova tvoja prica bi doista pila vode da se nije dogodio slucaj opsenica u reziji hdza. time su sami sebi skocili u stomak i sjebali pricu oko predstavljanja i manipulacija. sve su to ucinili da bi sebi povecali cijenu u pregovorima i dobili jos vise vlasti.

i nitko nije naivan, dobro si rekao, zato se nadam da cete svi vi, nakon ponovne kandidature komsica za dvije i pol godine, kolektivno okrenuti ledja draganu covicu koji vas maze i laze punih 12 godina i od vas pravi budale.
spreca

#38061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

Hafis wrote:Aha, znači imam čast s proBiH Bošnjakom.
Nova terminologija, tko će vas više skontati. E hajd, onda vozdra
Mozda si ocekivao proUZP....mozes kmecati do kijametskog dana ali vise nikada necete imati "legitimnog ADZ" predstavnika u Predsjednistvu BiH....kako vas samo nije sramota tamo gdje ste bili vecina ocistili ste sve i od srpskog i bosnjackog uveta a onda bi da djelite svu vlast sa ostalima iako ste manjina u svakom smislu a li zato kad riknu HDZulminij onda Federacijo daj pare,kurca malo ili kako neko rece kurcom u celo samo.Tako Sto Hafize Karamaticu osaje samo Glab
kmirsad

#38062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

spreca wrote:
Hafis wrote:Aha, znači imam čast s proBiH Bošnjakom.
Nova terminologija, tko će vas više skontati. E hajd, onda vozdra
Mozda si ocekivao proUZP....mozes kmecati do kijametskog dana ali vise nikada necete imati "legitimnog ADZ" predstavnika u Predsjednistvu BiH....kako vas samo nije sramota tamo gdje ste bili vecina ocistili ste sve i od srpskog i bosnjackog uveta a onda bi da djelite svu vlast sa ostalima iako ste manjina u svakom smislu a li zato kad riknu HDZulminij onda Federacijo daj pare,kurca malo ili kako neko rece kurcom u celo samo.Tako Sto Hafize Karamaticu osaje samo Glab
Več danima ne srečem ni jednog SDA- ovca koji je spreman prizna da je glasao za SDA. Srame se.
Vidim tek ponekog na forumu, valjda misle anonimni, niko neče znati...
drug_profi

#38063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Meni je legitimno sasvim kad neko glasa nevezano za uvjerenje, povjerenje, program, već isključivo radi ličnog interesa.
Imam lični interes da SDA, ŽK, HDZ osvoje vlast jer ću onda ja moći poganjati to i to... srediti to i to... rješiti to i to.

Poštujem i unekoliko se divim pragmatizmu.

Ali kad mi počne sa razlozima: Dodik, po prstima, građani, NATO, EU, naši, njihovi... odmah znam da je prekoputa dalabu.

Da mi makar kaže, imam veće šanse da ću zaposliti kćer, ženu ili sebe jer će mi jaran biti faca u JKP, poštovao bih. Glasaš da ti bude bolje, jel tako.
512MB

#38064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Legitimno je sve šta je po zakonu. Komšić legitimni predsjednik BiH (jedan od tri). Čović legitimni predstavnik HDZ birača.

Legitimni predstavnik samo hrvatskog naroda ne postoji.
madner

#38065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Legitimno je pojam koji nije definisan.

Koristi se uglavnom kada legalno nema zamjerke, ono plata ti je legalno 2000 ali ja bi ti legitimno dao 500 ako bi pristao. :D
512MB

#38066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

To ono plata mi je 2000 al sam zaradio više :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#38067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

sreca pa je komsic umjesto covica u predsjednistvu. da je covic, predsjednistvo se ne bi nikad sastajalo, i vanredne sjednice bi otkazivali. radili bi kako dodiku stima i radio bi kako dodik zeli.
General War

#38068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

izvrsni direktor wrote:sreca pa je komsic umjesto covica u predsjednistvu. da je covic, predsjednistvo se ne bi nikad sastajalo, i vanredne sjednice bi otkazivali. radili bi kako dodiku stima i radio bi kako dodik zeli.
...strah me i da pomislim sta bi bilo da nam nejma ljiiljana.
Lakat Jebić

#38069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lakat Jebić »

General War wrote:
izvrsni direktor wrote:sreca pa je komsic umjesto covica u predsjednistvu. da je covic, predsjednistvo se ne bi nikad sastajalo, i vanredne sjednice bi otkazivali. radili bi kako dodiku stima i radio bi kako dodik zeli.
pa bio bi mandatar davno
izvrsni direktor

#38070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Lakat Jebić wrote:
General War wrote:
pa bio bi mandatar davno
eto vidis. sreca nasa pa je komsic u predsjednistvu. kazem ti
General War

#38071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Lakat Jebić wrote:
General War wrote:
pa bio bi mandatar davno
Pa bit ce i sad, Zeljko ga je vec licno povjerio...vidis da kazu da ima jos mjesta dogovoru.
jagugu

#38072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jagugu »

Užasne poruke dolaze iz HSS-a: DF je stranka balija, Komšić mitski balija

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, gostovao je na Radio-televiziji Herceg Bosne.

Karamatić je gostujući na Radio-televiziji Herceg Bosne izjavio kako je "Demokratska stranka - stranka balija", a predsjednik ove stranke i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine - Željko Komšić - "mitski balija".

Ovakav istup političara u Bosni i Hercegovini, koji je donedavno sjedio i u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine uvreda je za sve građane Bosne i Hercegovine i sve narode i narodnosti u zemlji koju bi trebao voljeti i poštovati.

Ovakvim istupima Karamatić ne samo da baca ljagu na sebe, stranku iz koje dolazi, nego dodatno radi na pogoršanju stanja i odnosa među ljudima u svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Bez obzira na to šta mislili o Komšiću i DF-u u HSS-u i HNS-u, čijeg je predsjedništva Karamatić član, klasifikacija koju je iznio za Komšića i ljude u njegovoj stranci nikako neće pomoći ni njemu, narodu iz kojeg dolazi, kao ni ostalim narodima u tisućljetnoj Bosni i Hercegovini.

Krajnje je vrijeme da politika zavađanja, vrijeđanja i mržnje ode na smetljište historije, a s njom i oni koji istu zagovaraju.

Styling

#38074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Jadan Zeljkec. U ovoj farsi i trakavici oko mandatara i ANP svi samo po njemu udaraju a onaj parazit Dzaferovic k'o da ga Bog nije ni dao. Neokrznut.
izvrsni direktor

#38075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

:lol: :lol: ovome opet sdp i pda krivi sto mu diploma nije nostrifikovana.
Post Reply