malakh wrote:
ti pokazuješ probleme, a ne nudiš rješenje niti pominješ osobe, stranke koje bi pomenute probleme mogli riješiti?
hoćeš li makar jednom konkretno odgovoriti, ili ćeš nastaviti sa paušalnostima? izvini druže, ali ja konkretna pitanja postavljam, niša ne uvijam i valjda i ti možeš konkretno odgovoriti. razmio sam ja da ti ne vidiš komšića kao nekoga tko bi riješio problem, niti njegovu stranku, ali za koga misliš da je sposoban to odraditi?
Jebi ga, čitaj malo ko šta piše. Sto puta sam ponovio svoj stav.
SDP, NS, DF, pojedinci i grupacije. Formirati vlast gdje se god može bez SDA i HDZ u FBiH.
Forsirati proBiH Hrvate u Dom naroda. Posebno se fokusirati na ZDK i SBK.
Na državnom nivou kopati i rukama i nogama da Dodik nema 4 zastupnika u Domu naroda.
Može i koalicija sa nekim desnim strankama (NiP, dio SBB...), ali samo da budu manjinski partneri. Strogo ih kontrolisati, pa makar i ucjenama.
Onda se, kako ti kažeš, naoružati hrabrošću i krvnički raditi.
Ovaj izborni ciklus se to moglo uraditi u 4 kantona. Sljedeći je moglo na nivou FBiH i BiH.
Ali, eto, Komšić smatra da je bolje po treći put ići sa SDA. On će ih kontrolisati i popraviti (ko one lude žene koje misle da mogu popraviti i ispraviti kretena). On će koalirati sa Rdončićem, a ti si nas uvjeravao kako je osnovni cilj ulaska u vlast sa SDA taj da petokolonaš Radončić ne uđe.
A sad nastavi izmišljati razloge kako je kolicija sa SDA bila neminovnost i kako Komšić sve ovo što je "uradio" ne bi mogao da je ostao, kako on kaže, u tzv. BH bloku.