Svaka cast eto sad si mi narastao u ocima zbog boldiranog.pemanapemani wrote:
Čisto da razjasnimo, moja malenkost je ljudima ispred OHR-a nosila hranu, deke i odjeću.
S druge strane, SDA je koalirala sa političkim strankama koje su u miru nastavile provoditi etničko čišćenje, zabranjivati bosanski jezik, brisati prefiks bosanski iz naziva gradova i institucija...
Stvarno ne znam šta želiš reći ovom pričom? Jedino što mi se logički nameće - zaustavimo sve procese izgradnje građanske države dok se ne stvore uslovi da se građanski sistem može provesti na svakom pedlju BiH. Dok se to ne desi, ponašajmo se poput većine Srba i Hrvata.
Eto, NS nije bilo u manjem entitetu, ali je bilo u većini kantona. Zašto ljudi nisu glasali za njih, pa da i tamo provedu pozitivna rješenja? Sada Sarajevo treba ispaštati, jer u Mostaru ili Travniku nisu htjeli dati glas NS ili drugim građanskim strankama.
Zaključak, obustavimo jačanje države iz dva kantona dok se ne stvore uslovi da se to isto može raditi u čitavoj BiH. Dotad koalirajmo sa Dodikom i Čovićem, koristimo njihove floskule o legitimnim predstavnicima naroda i tzv. majoriziranju, pravimo se budale i proglašavajmo referendum anketom, sprdajmo se dok Dodik sere po državi na svakom koraku, zovimo Vučića u Srebrenicu i Sarajevo, proglašavajmo HDZ stupom države, pravimo se blesavi na četnička orgijanja u Srebrenici i Fazlagića kuli... Ako to ne budemo radili bit ćemo proglašeni ubačenim elementima ili u blažoj varijanti simpatizerima stranaka kojima je krug djelovanja linija tramvaja broj 2.
Odlično.
SDA zbog te stvari ne volim, ali takav je ustavni okvir da se na nekom nivou mora sa dusmanima drzave. Mislis li da se to ne moze desiti BH bloku sada? Zato sam da i Bosnjaci, pa i Bosanci vlast na nivou drzave blokiraju ko Srbi i Hrvati kad im god to zatreba za dobrobit drzave.
Radi na tome na prostoru gdje BiH najmanje ima, ne dokazuj BiH u Sarajevu, tu je najvise ima svakako.
Glaso sam za NS, ali ne da bi se bavili ovim pitanjima na ovaj nacin i zbog toga dolazili u zizu javnosti recenicama tipa ja ne znam dali da biram izmedju oca i majke.
Ta dva kantona su svakako najaci elementi ove BiH, ali odvuces li se od Sa i TZ kolima, veoma brzo ces stici do prostora gdje nekoga boli cuna za BiH, a tamo nema nekoga da im cijedi pricu o gradjanskoj BiH, jer im je njihov popagandni stroj rekao da zli Bosnjaci i Bosanci sebi prave dzamahiriju. Toliko su uvjerljivi bili da su i u Sarajevu, ali ne u Istocnom, nego nasem neki dobili kompleks od Bosnjaka i bosanskog jezika, pa im treba BHS, pa su i izjednacili ta dva pojma.
Pa nazalost osim SDA i SDP niko drugi nije ni napravio rezultat bilo kakav u RS i prvi i drugi vise zbog povratnicke populacije za koju boli kurko u FBIH, nego sto su Srbi i spremni glasati za neku od ove dvije opcije ili bilo koje druge koja slovi kao gradjanska.
Ti ako mislis da imas bolji nacin da se boris onda nameci ta rjesenja u Dodiklendu i Coviclendu, a ne u Sarajevu.