Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarajevoxxxx wrote:George Haswani - Sirijski biznismen koji je bio posrednik u kupovini nafte od isila za Asadov režim.
zanimljivo je kolika je ugrozenost hriscana i drugih na bliksom istoku, od zlih muslimana, da su im isti po defoultu uvek i (po)svuda najbogatiji i najuticajniji ljudi... od familije saviris iz egipta, preko ovog dzordza, do baji iz jemena, iraka, pa do dalekog maroka.
budza wrote:zanimljivo je kolika je ugrozenost hriscana i drugih na bliksom istoku, od zlih muslimana, da su im isti po defoultu uvek i (po)svuda najbogatiji i najuticajniji ljudi... od familije saviris iz egipta, preko ovog dzordza, do baji iz jemena, iraka, pa do dalekog maroka.
Ko kaze da su ugrozeni?
Ugrozeni su od spodoba kao sto je ISIL, jednako kao i muslimani.
Jesi ti ugrozen u Beogradu, kako ti je medju pravoslavcima?
DuckZz wrote:Ovaj SOHR (Sirijski observatorij) je stvarno smiješan u nekim situacijama, navodno prema njima, jedna osoba je sa motora pucala u konvoj IS-a u Deir Zoru i uspjela ubiti cak 12 osoba .... naravno da li treba spomenuti da je i pobjegao
Neki dan sam negdje procitao kako je sas krenuo u gerilsku borbu protiv ovih kozojeba, kazu posto su oni mobilni I posto se kriju svuda I mi smo odlucili da vodimo takav rat protiv njih, voze one male 4x4 quad ,dobro uzvjezbani, mobilni sa jakim snajperskim naoruzanjem mogu da napadaju svugdje ili da navode avio napada....nebi me cudilo da su ovdje napravili tako nesto ili su na kraju krajeva obucili lokalce kojima je pun k**** ovih pravovjerinih...
Hvala kiki na informacijama. ipak od kako se raspala perzija. Dolaskom islama pa na ovamo kurdi su podijeljeni u vise drzava. Koliko god drzali do svoga. Drzave u kojem zive su jace bile i drzale ih razdvojeno. Zato tolika razlicitost.
Kao sto rekoh poznajem veliki broj irackih kurda koji su krajem '80 napustili irak nakon sto ih je saddam trovao masovno ( 200 hiljada za par dana. Gdje ovaj savoxx bio tad). I ti iracki kurdi su jako pobozni i bas su mi bili dragi. I kao individualci puno su bolji od arapa koji su veliki smutljivci, prepotetni i umisljeni. Imao sam iskustva sa obije skupine. S arapskom u negativnom smislu najvise. Turske i sirijske kurde nikad nisam sreo.
sarajevoxxxx wrote:George Haswani - Sirijski biznismen koji je bio posrednik u kupovini nafte od isila za Asadov režim.
zanimljivo je kolika je ugrozenost hriscana i drugih na bliksom istoku, od zlih muslimana, da su im isti po defoultu uvek i (po)svuda najbogatiji i najuticajniji ljudi... od familije saviris iz egipta, preko ovog dzordza, do baji iz jemena, iraka, pa do dalekog maroka.
Kad su sposobni i neka ih. Ko je god snalazljiv i sposoban i da uspije. Nek uspije ja nemam nista protiv. Te pojedine famelije (ne sve) financiraju vijesti da su ugrozeni u islamskom svijetu. A muslimani i se otimaju da biznis rade s njima. Eee pa zato im je tako stanje.
FSA brigada 67 ljudi. znaci tri bataljona po 20, svaka ceta po 7 ljudi, vod po 2 covjeka, a odiljenje jbg po 0,7 ne uzimajuci u obzir pratece jedinice
Jest vala,i meni je smijesno sve sto ovaj fosna pise
Jao pa jel se ti zafrkajes... ljudi se smiju organizaciji FSA a ne fosni.. a ti kao ulijeces i "jes i meni je sve sto fosna pise smijesno" zato sto je kontra babuna... kakav si ti specijalista.
hape wrote:Samo da bude jasno, izraz kolateralna steta je meni u istom rangu sa etnicko ciscenje. Oba izraza su odvratan eufemizam za ubistvo neduznih ljudi.
I jos jednom, uopce ne pricam o legitimnosti napada na njih, vec o tome da se ovdje neki sprdaju sa civilnim zrtvama.
Isti ti "civili" bi tebi sutra da mogu upali u kuću i uvodili "šerijat". Sirijska vojska vodi odbrambeni rat, a svoje žalopojke uputi na adresu vehabijskih smradova iz Saudijske Arabije, njihovih Gebelsa pod šamijama, katarskih prinčeva i plišanog sultana iz Stambola...
sarajevoxxxx wrote:
Pa bila je i u Tunisu revolucija, šta fali Tunisu.Evo opet došla stara ekipa na vlast, tu su i islamisti, gdje su ti pasoši o kojima govoriš? Bila je revolucija i u Egiptu, šta je falilo Mursiju? Čovjek nije ubijao ljude na ulici kao Sisi koji je kasnije oslobodio Mubareka, niti je bilo ovoliko nereda u zemlji kao što ga ima sada za vrijeme Sisija.
Pozivao je i on na džihad u Siriju kao i ekipa koja se okupila na stadionu u Kairu. Petneastak dana poslije im je dohakao general Sisi...
Selo Handarat u Halebu skoro u potpunosti u rukama snaga sirijske opozicije, žestoke borbe kod sjedišta bataljona PVO-a, koje je zadnje režimsko uporište u selu.
budza wrote:zanimljivo je kolika je ugrozenost hriscana i drugih na bliksom istoku, od zlih muslimana, da su im isti po defoultu uvek i (po)svuda najbogatiji i najuticajniji ljudi... od familije saviris iz egipta, preko ovog dzordza, do baji iz jemena, iraka, pa do dalekog maroka.
Ko kaze da su ugrozeni?
Ugrozeni su od spodoba kao sto je ISIL, jednako kao i muslimani.
Jesi ti ugrozen u Beogradu, kako ti je medju pravoslavcima?
nemoj biti tako neozbiljan i ubedjen, da samo ti imas tv, radio i da znas upravljati internetom.
vec decenijama. i za vreme diktatora dole, zapadni mediji su nam punili glavu o ugrozenosti istih. narocito o koptima kojih od hriscana ima ubedljivo najvise.
sarajevoxxxx wrote:Selo Handarat u Halebu skoro u potpunosti u rukama snaga sirijske opozicije, žestoke borbe kod sjedišta bataljona PVO-a, koje je zadnje režimsko uporište u selu.
Pobunjenicka slika pokazuje da pobunjenici kontrolišu tek nešto manje od 40% sela.