Pa nemoj ni ici kad te nerviramanekenka u penziji wrote:Pa i meni to ima logike.Magarece_godine wrote:Naš pupak otpao jučer
Logikom stvari ne treba ga kvasiti, jer baneocin (onaj prah) valjda ima funkciju da ga isusuje ... sto vise suh, prije ce otpasti
Mene valjda hormoni lupaju, pa se naljutim na te sestrice, ali nije mi u redu da pričaju različite stvari a prije toga se pozivaju na to da svake dvije sedmice idu na neke seminare kako bi bile u toku sa novim saznanjima.
Kad ih pitam za široko povijanje kazu: mi smo povijale ali eto sad su i pelene dovoljne, pa te opet uče kako da savijes pelenu za tu vrstu povoja.
Nervira me i to sto nisu u stanju nabaviti spisak sta treba pripremiti za koju od bolnica, pod izgovorom kako odavno nisu bile u kontaktu sa nekom od porodilja... Isti je izgovor za sve na sta nemaju odgovor.Tacno da poludis.
Na početku sam bila oduševljena vježbama a sad mi se i ne ide. Mislim da ce moj osjećaj i majčinski instinkt biti najbolja vodilja kroz sve ovo za sta nas one "pripremaju".
Sve je to stvar onog sto ti kao majka procijenis da trebas ili ne trebas. Meni su neki primjeri sluzili vise za ono kako ne treba nego kako treba a bilo je i pametnih i korisnih savjeta. Siroko sam povijala do juna (curica rodjena u januaru) iako smo u aprilu dobili zeleno svjetlo za kukove. Neke stvari ces vise morati da se oslonis na sebe i svoje instikte nego na ono sto ti drugi kazu jer sve je individualno i nema tu nekog univerzalnog recepta