Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- walter kurtz
#3802 Re: Mrsanje - nacini ?
Pola godine speeda bio sam kost i koza jest da malo vilica bjezi i malo depra ubija ali valjda depra ubija i kad si debel 
-
Cybernetic
#3803 Re: Mrsanje - nacini ?
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 21:19, edited 1 time in total.
-
mudrac2
#3804 Re: Mrsanje - nacini ?
kako za koga. Neki se nadebljaju od sekiracije.Cybernetic wrote:Sikiracija je najbolji trening za mrsanje.
- Sanchez22
#3805 Re: Mrsanje - nacini ?
Ima li kakva carobna formula za smanjenje konzumacije bijelog hljeba
Preko dana se podjem tresti cim malo ogladnim,iako u prosjeku pojedem 300-500g hljeba za dorucak.
Da ne govorim za ostale obroke,kako izbjeci hljeb barem za veceru?
Preko dana se podjem tresti cim malo ogladnim,iako u prosjeku pojedem 300-500g hljeba za dorucak.
- Michun
#3806 Re: Mrsanje - nacini ?
zitarice sa jogurtom, odredi sebi porciju za dorucak. na to dodaj voce kao desert.Sanchez22 wrote:Ima li kakva carobna formula za smanjenje konzumacije bijelog hljeba![]()
e sad...moras sacekati bar 20ak minuta da se osjetis sit...dok one nabubre u stomaku.
- Sanchez22
#3807 Re: Mrsanje - nacini ?
Za dorucak tesko ce zitarice proci,jer radim manje vise fizicki posao.Probao,ne ide.Michun wrote:zitarice sa jogurtom, odredi sebi porciju za dorucak. na to dodaj voce kao desert.Sanchez22 wrote:Ima li kakva carobna formula za smanjenje konzumacije bijelog hljeba![]()
e sad...moras sacekati bar 20ak minuta da se osjetis sit...dok one nabubre u stomaku.
Medjutim rucak i vecera bi se mogli popraviti.Najradije bi izbacio hljeb da mogu.
Jogurt je neizostavan u obroku.
- ćiribiribela
#3808 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma lako je izbaciti kruh iz prehrane, evo ja ga ne jedem vec godinu dana, ekstra se osjecam, ne gladujem.
U pocetku je bilo tesko, a sad normala. 
- Michun
#3809 Re: Mrsanje - nacini ?
ahaaa. pa onda puno proteina...jaja, meso za dorucakSanchez22 wrote:Za dorucak tesko ce zitarice proci,jer radim manje vise fizicki posao.Probao,ne ide.Michun wrote:zitarice sa jogurtom, odredi sebi porciju za dorucak. na to dodaj voce kao desert.Sanchez22 wrote:Ima li kakva carobna formula za smanjenje konzumacije bijelog hljeba![]()
Medjutim rucak i vecera bi se mogli popraviti.Najradije bi izbacio hljeb da mogu.
Jogurt je neizostavan u obroku.
vecera zitarice. ako i za veceru jedes hljeb.
ma na bijelo brasno se navuces ko na drogu...ja tjesteninu kad vidim, looda
- Sanchez22
#3810 Re: Mrsanje - nacini ?
U Njemackoj porodica za dva dana ne bi pojela hljeba koliko sam ja pojeo za rucak i opet gladan
Stvarno od danas ga necu jesti,osim za dorucak
Ne mogu se nacuditi ljudima koji za dorucak pojedu krisku hljeba,rekoh ludjaci neki
Ne mogu se nacuditi ljudima koji za dorucak pojedu krisku hljeba,rekoh ludjaci neki
- MOSALJOZE
#3811 Re: Mrsanje - nacini ?
Ni mrvice vec 13 dana,sad mi svejedno.Sanchez22 wrote:U Njemackoj porodica za dva dana ne bi pojela hljeba koliko sam ja pojeo za rucak i opet gladan![]()
- dobar osjecaj
#3812 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja sam se cudila tati kako moze bez hljeba. Rijetko ga jede i uvijek se zgrazavao kad bi mi kao djeca pojeli po pola hljeba uz obrok.Sanchez22 wrote:U Njemackoj porodica za dva dana ne bi pojela hljeba koliko sam ja pojeo za rucak i opet gladan![]()
Otkako sam skontala da mi hljeb ne treba izbacila sam ga potpuno iz ishrane.
Volim puno talijansku kuhinju i ponekad kupim peciva u pekari ali inace uopste nemam potrebu za hljebom.
- Sanchez22
#3813 Re: Mrsanje - nacini ?
Navika,od djetinjstva sendvic pa u skolu.Samo nisu kao danas mali ,vec pola hljeba tj po 250 g tada.
Moracu nekako,ili poceti pomalo s integralnim ili naglo prestati.
Moracu nekako,ili poceti pomalo s integralnim ili naglo prestati.
-
quarterback
#3814 Re: Mrsanje - nacini ?
na hljeb smo samo nauceni tokom godina, vecina ljudi se zgrozi kada im spomenes ishranu bez njega i pitaju se a na sta cu namazati argetu, pekmez, pavlaku, kako cu napraviti sendvic i slicno
bez hljeba se moze bez problema s tim da necete mazati pastete, dzemove i slicno, jednostavno necete vise jesti taj tip hrane, a sto se tice sendvica pojesti cete salamu i sir odvojeno od hljeba i to ce vam biti sasvim ok jednom kada se naviknete na to
hljeb je samo navika i nista drugo, kada pregurate 7 dana bez njega pitacete se zasto ste uopste prije par dana mislili da je hrana bez njega nezamisliva
cak i klasicna pomisao - pomaze mi da se osjecam sitim ce postati bespredmetna jer cete na svom primjeru vidjeti da nije tako...
uglavnom moze se
ja sada nisam na tom rezimu prehrane ali sam bio oko 8 mjesci (sa jednim cheating dayem sedmicno koji sam koristio najvise za pizzu
)
bez hljeba se moze bez problema s tim da necete mazati pastete, dzemove i slicno, jednostavno necete vise jesti taj tip hrane, a sto se tice sendvica pojesti cete salamu i sir odvojeno od hljeba i to ce vam biti sasvim ok jednom kada se naviknete na to
hljeb je samo navika i nista drugo, kada pregurate 7 dana bez njega pitacete se zasto ste uopste prije par dana mislili da je hrana bez njega nezamisliva
cak i klasicna pomisao - pomaze mi da se osjecam sitim ce postati bespredmetna jer cete na svom primjeru vidjeti da nije tako...
uglavnom moze se
ja sada nisam na tom rezimu prehrane ali sam bio oko 8 mjesci (sa jednim cheating dayem sedmicno koji sam koristio najvise za pizzu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3815 Re: Mrsanje - nacini ?
Ostavih proteine dfinitivno, preporučene na ovoj temi. Otiđoh, kupih, napatih se i udebljah se još
Ujutro sam jela neku zob u nemasnom mlijeku i poslije podne te proteine, ništa više, napatila se kao konj, nisam kuhala da ne dođem u iskušenje , mužu naručivala iz nanine kuhinje, jučer stanem na vagu 5 kg dobila
Tako da prelazim na salate i povrće definitivno...
Ujutro sam jela neku zob u nemasnom mlijeku i poslije podne te proteine, ništa više, napatila se kao konj, nisam kuhala da ne dođem u iskušenje , mužu naručivala iz nanine kuhinje, jučer stanem na vagu 5 kg dobila
- Kikibombona
#3816 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja svaku zimu nabacim 7-8kg viska, imam pravo spor metabolizam...KatarinaKosaca wrote:Ostavih proteine dfinitivno, preporučene na ovoj temi. Otiđoh, kupih, napatih se i udebljah se još![]()
Ujutro sam jela neku zob u nemasnom mlijeku i poslije podne te proteine, ništa više, napatila se kao konj, nisam kuhala da ne dođem u iskušenje , mužu naručivala iz nanine kuhinje, jučer stanem na vagu 5 kg dobila![]()
![]()
Onda u ljetnom periodu izgledam kao Van Dam.
Tajna je u ishrani. Recimo, bjesomucnim treniranjem ne postizem gotovo nista. Bez adekvatne ishrane nema rezultata. Zanimljivo je da za to vrijeme jedem vise nego u zimskom periodu kada se udebljam. Na poslu kada vide sta sve pojedem ne mogu vjerovati. Cim dodjem ujutro popijem jogurt. Oko 10h pojedem tunjevinu sa dva paradajza, dvije paprike, dva krastavca... Onda u 13h pojedem tri crne kifle sa dva paradajza...
Ukucaj na google 'pravilno kombiniranje/kombinovanje hrane'. Dobro prouci, prava stvar. Pridrzavaj se koliko god mozes.
Voce uvijek jedi na prazan stomak. Vodu uvijek pij na prazan stomak. Hljeb jedi iskljucivo sa salatom i ne u vecernjim satima.
Kolicinski jedi koliko hoces, koliko ti se trazi! Samo kreni sto ranije sa obrocima da se ne trazi u vecernjim satima, kada ti hrana uopste nije potrebna, kada vec ides na spavanje. Ako mozes, jedi cim ustanes. Vola da pojedes, nista se nece 'zalijepiti'. Navecer se lijepi sve.
Vjezbaj makar makar 5-10 minuta svaki dan. I rezultati 100% moraju doci.
- mayab
#3817 Re: Mrsanje - nacini ?
Nisam nikakav ekspert, ali koliko sam ja shvatio proteinsku dijetu, jako je bitno prve 2-3 hefte se drzati iskljucivo proteinske hrane (dakle ono za dorucak ti je sve pokvarilo), da metabolizam zapocne ketozu, jer je to kljuc svega!KatarinaKosaca wrote:Ostavih proteine dfinitivno, preporučene na ovoj temi. Otiđoh, kupih, napatih se i udebljah se još![]()
Ujutro sam jela neku zob u nemasnom mlijeku i poslije podne te proteine, ništa više, napatila se kao konj, nisam kuhala da ne dođem u iskušenje , mužu naručivala iz nanine kuhinje, jučer stanem na vagu 5 kg dobila![]()
![]()
Dakle jaja , meso, povrće (ali ne kukuruz, krompir itd, nego ono koje je zelene boje!)
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#3818 Re: Mrsanje - nacini ?
U zadnje 4 godine nabacila 10 kila... i kad sam se konacno vidjela na nekim fotkama za Novu godinu poludjela... Jesam li fakat to ja? I onda u februaru, ovako nekog utorka objavila rat kilama. Upisala se na boot camp kod Dzeme, 4 x sedmicno, pocela da pijem zeleni caj sa cimetom i djumbirom ko luda, i pocela da jedem puuuuno povrca, bijelog mesa, ribe, voca (samo prije podne) i u roku 4 mjeseca svih 10 skinula. Jedino sad sam se navikla na tu ishranu, koja mi dosta prija a jedva cekala da se vratim s godisnjeg da nastavim ici na aerobik.... Buduci da ne zelim da vise nesto posebno mrsam, pomalo se vracam ugljikohidratima, ali nista previse.... Ali da se razumijemo, nisam tip osobe kojoj je bas lako smrsati. Imam dosta vise energije, kondicije i u sustini se bas dobro osjecam u svojoj kozi 
- Sanchez22
#3819 Re: Mrsanje - nacini ?
Sa gotovo 2 hljeba dnevno,na 5 kriski
Jos mi je ovo cudno,niti gladan niti sit.Ne mogu se naviknuti.
Zitarice pomazu,narocito jogurt
- MOSALJOZE
#3820 Re: Mrsanje - nacini ?
E jbg ti "IZGUBIS NA MOSTU dobijes na cupriji"Sanchez22 wrote:Sa gotovo 2 hljeba dnevno,na 5 kriski![]()
Polubijeli hljeb ima oko 70 UH,zitarice oko 80
Edit 70 u 100g
-
quarterback
#3821 Re: Mrsanje - nacini ?
MOSALJOZE wrote:E jbg ti "IZGUBIS NA MOSTU dobijes na cupriji"Sanchez22 wrote:Sa gotovo 2 hljeba dnevno,na 5 kriski![]()
Zitarice pomazu,narocito jogurt![]()
Edit 70 u 100g
srecom ova pizza pomaze
- Sanchez22
#3822 Re: Mrsanje - nacini ?
E jbg sad
Odoh na burek,pozz.
Odoh na burek,pozz.
- Sanchez22
#3823 Re: Mrsanje - nacini ?
Hljeba pojedem oko 700g u prosjekuMOSALJOZE wrote:E jbg ti "IZGUBIS NA MOSTU dobijes na cupriji"Sanchez22 wrote:Sa gotovo 2 hljeba dnevno,na 5 kriski![]()
Zitarice pomazu,narocito jogurt![]()
Edit 70 u 100g
Zitarica oko 200g.Uostalom nije mi cilj smrsati
-
quarterback
#3824 Re: Mrsanje - nacini ?
Sanchez22 wrote:E jbg sad![]()
Odoh na burek,pozz.
-
neretvanac
#3825 Re: Mrsanje - nacini ?
Vidim I dalje se pise svasta ovdje...
Gluten, hljeb, proteinska dijeta, kombinovanje namirnica, voda na prazan stomak...
Kalorijski deficit = mrsanje.
Kalorijski suficit = debljanje. As simple as that.
Gluten, hljeb, proteinska dijeta, kombinovanje namirnica, voda na prazan stomak...
Kalorijski deficit = mrsanje.
Kalorijski suficit = debljanje. As simple as that.