Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#3801 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

svi u napad wrote:Od nas su trenutno u Evropi realno bolji Njemacka, Spanija, Holandija, Italija i Portugal.
Kako Bosancu slava lako udari u glavu :mrgreen: :-)
Šibicar

#3802 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

Po Kipru mi smo bolji od Andore ,Lihtenštajna i Luxemburga,egal smo sa Azerbejdžanom,Makedonijom i Albanijom,a svi ostali su bolji od nas,samo što mi ponekad bljesnemo i dobijemo ih,uz sve to zabijamo najviše golova,ali to ne znači da smo mi dobri nego da je to slučajni splet okolnosti i trenutak inspiracije....
Logovan

#3803 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Šibicar wrote:Po Kipru mi smo bolji od Andore ,Lihtenštajna i Luxemburga,egal smo sa Azerbejdžanom,Makedonijom i Albanijom,a svi ostali su bolji od nas,samo što mi ponekad bljesnemo i dobijemo ih,uz sve to zabijamo najviše golova,ali to ne znači da smo mi dobri nego da je to slučajni splet okolnosti i trenutak inspiracije....
Zaboravio si napisati da iako smo bolji od Andore, Lihtenštajna i Luxemburga oni su opet jako opasni za nas, ne bi bilo čudo da nas iznenade, nagazna mina. :D :D
cyprus

#3804 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Šibicar wrote:Po Kipru mi smo bolji od Andore ,Lihtenštajna i Luxemburga,egal smo sa Azerbejdžanom,Makedonijom i Albanijom,a svi ostali su bolji od nas,samo što mi ponekad bljesnemo i dobijemo ih,uz sve to zabijamo najviše golova,ali to ne znači da smo mi dobri nego da je to slučajni splet okolnosti i trenutak inspiracije....
Ma jok, šesta smo najjača selekcija u Evropi :mrgreen: :mrgreen:
Šibicar

#3805 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

cyprus wrote:
Po prikazanoj igri i atraktivnosti smo sigurno medju prve 3,sad druga je stvar što su neke reprezentacije kvalitetnije od nas,i što nemamo veći broj kvalitetnih igrača na odredjenim pozicijama(posebno u odbrani).
Šibicar

#3806 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

_terminaš_ wrote:
Zaboravio si napisati da iako smo bolji od Andore, Lihtenštajna i Luxemburga oni su opet jako opasni za nas, ne bi bilo čudo da nas iznenade, nagazna mina. :D :D
Baš tako,nekad i filozofiranje prelazi u preseravanje,a sujeta u neizliječivu bolest.
cyprus

#3807 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Šibicar wrote:
cyprus wrote:
Po prikazanoj igri i atraktivnosti smo sigurno medju prve 3,sad druga je stvar što su neke reprezentacije kvalitetnije od nas,i što nemamo veći broj kvalitetnih igrača na odredjenim pozicijama(posebno u odbrani).
Po prikazanoj igri da... Međutim, treba uzeti u obzir i jačinu grupe... Ne znam da li bi smo bili baš ovako efikasni i atraktivni u drugim grupama...
Šibicar

#3808 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

Jebiga Kipre,to je već šbb kbb,uživaj u trenutku kad nam se može.
respo

#3809 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by respo »

pa pored 5 nabrojanih bolji od nas su i francuzi englezi belgijanci rusi svedjani
mi smo ta neka druga skupina hrvati turci grci danci norvezani cesi mi
cyprus

#3810 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Šibicar wrote:Jebiga Kipre,to je već šbb kbb,uživaj u trenutku kad nam se može.
Pa i uživam... Znam ja da je ovo najviše što smo ikad bili, sa tendencijom da možemo ići još više... Ali preseravanje tipa da smo jači recimo od Francuza, Engleza, Rusa, Belgijanaca, pa i Šveđana, Švicaraca i Hrvata mi uništava uživanje, jer se sjetim kako bi nam ta neosnovana bahatost mogla obit o glavu... Opet...
Last edited by cyprus on 13/07/2013 13:03, edited 3 times in total.
Logovan

#3811 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

cyprus wrote: Po prikazanoj igri da... Međutim, treba uzeti u obzir i jačinu grupe... Ne znam da li bi smo bili baš ovako efikasni i atraktivni u drugim grupama...
Uživaj jarane, prvi smo u grupi, sjajno igramo, napredujemo na onim rang listama. Pusti se ove priče. Uživaj.
fantom slobode

#3812 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by fantom slobode »

obavezno se treba dodati da su Srbi bolji od nas...sila su. 4-ta u grupi. Teskoj. Jer naime igra tamo Skotska. :lol: :lol: :lol: :lol:

A i ti belgijanci, e ti su ustvari najbolji tim Evrope. I sasvim drugi od onih sto smo mi dobijali. Pa makar sa istim igracima. A i tad smo ih dobili na guzove, oni su bili mnogo bolji. Lako je nama s Grcima niko ih ne dobi onako godinama, mi smo ih ustvari iznenadili. Englezi su isto jaki, samo to jos niko vidio nije.

Ne treba zaboraviti i da je naravno udruzeni tim Finske, Madjarske, Moldavije i Poljske jaci od nase reprezentacije bez Dzeke i oba kreatora igre, sa golmanom koji mora da brani jednom rukom.
cyprus

#3813 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

_terminaš_ wrote:
cyprus wrote: Po prikazanoj igri da... Međutim, treba uzeti u obzir i jačinu grupe... Ne znam da li bi smo bili baš ovako efikasni i atraktivni u drugim grupama...
Uživaj jarane, prvi smo u grupi, sjajno igramo, napredujemo na onim rang listama. Pusti se ove priče. Uživaj.
Da, znam... I ja kažem, umjesto da uživamo u činjenici da smo napokon ušli u krug 15-tak najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi, mi moramo svoj ego dodatno dizat nerealnim guranjem u TOP 5 :-)
Last edited by cyprus on 13/07/2013 13:08, edited 1 time in total.
Šibicar

#3814 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

Pa Hrvati kad igraju sa Brazilom kažu da su bara-bara u najmanju ruku,da ne kažem da se proglase favoritima, :mrgreen: pa su opet najuspješnija reprezentacija iz bivše Juge.To je bahato ponašanje,ali što je najgore ne odmaže im,naravno da se ne treba tako ponašati,ali ne treba ni ko kurava da se naguziš čim pročitaš sastav protivnika,ne ide ni to jebiga.Treba k'o i do sad,lagano igrati našu igru i mljeti sve pred sobom,neka se naši protivnici zamaraju nama a ne mi njima,a doći će uskoro i trenutak kada ćeš ti i svi koji slično razmišljaju doći na svoje tj. kada naša reprezentacija bude odmjeravala snage sa najjačim reprezentacijama svijeta na SP,tada ćemo sve vidjeti a do tada nam ostaje da uživamo u trenutku.
cyprus

#3815 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Šibicar wrote:Pa Hrvati kad igraju sa Brazilom kažu da su bara-bara u najmanju ruku,da ne kažem da se proglase favoritima, :mrgreen: pa su opet najuspješnija reprezentacija iz bivše Juge.To je bahato ponašanje,ali što je najgore ne odmaže im,naravno da se ne treba tako ponašati,ali ne treba ni ko kurava da se naguziš čim pročitaš sastav protivnika,ne ide ni to jebiga.Treba k'o i do sad,lagano igrati našu igru i mljeti sve pred sobom,neka se naši protivnici zamaraju nama a ne mi njima,a doći će uskoro i trenutak kada ćeš ti i svi koji slično razmišljaju doći na svoje tj. kada naša reprezentacija bude odmjeravala snage sa najjačim reprezentacijama svijeta na SP,tada ćemo sve vidjeti a do tada nam ostaje da uživamo u trenutku.
Hrvati zato od 1998. godine nižu razočarenje za razočarenjem na svakom prvenstvu od tad...

Ili ako već seremo, zato onda priznavati Španiji i Njemačkoj da su bolji od nas?
Last edited by cyprus on 13/07/2013 13:13, edited 1 time in total.
Šibicar

#3816 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

I misliš da je to bahato ponašanje razlog?
Last edited by Šibicar on 13/07/2013 13:16, edited 2 times in total.
Edin H.

#3817 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Kemal Malovčić wrote:
Edin H. wrote:
mO k3 wrote:Kada ce se moći kupiti ulaznice bih-USA???
Nismo zapadni levati da nesto brljas sa ulaznicama tri mjeseca prije tekme, odes ko pasa na dan utakmice, kulturno i pristojno sa ostalima u redu sacekas i od onog simpaticnog gospodina u kiosku kupis ulaznicu :oops:
- mogu dva zapada paša
- HA?!
- dva zapada paša
- joj imaš šta sitnije od joje, nemam ti sitno
:D
cyprus

#3818 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Šibicar wrote:I misliš da je to bahato ponašanje razlog?
Djelomično... Mnoge selekcije uništava bahatost...
Kemal Malovčić

#3819 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kemal Malovčić »

cyprus wrote:
Šibicar wrote:Pa Hrvati kad igraju sa Brazilom kažu da su bara-bara u najmanju ruku,da ne kažem da se proglase favoritima, :mrgreen: pa su opet najuspješnija reprezentacija iz bivše Juge.To je bahato ponašanje,ali što je najgore ne odmaže im,naravno da se ne treba tako ponašati,ali ne treba ni ko kurava da se naguziš čim pročitaš sastav protivnika,ne ide ni to jebiga.Treba k'o i do sad,lagano igrati našu igru i mljeti sve pred sobom,neka se naši protivnici zamaraju nama a ne mi njima,a doći će uskoro i trenutak kada ćeš ti i svi koji slično razmišljaju doći na svoje tj. kada naša reprezentacija bude odmjeravala snage sa najjačim reprezentacijama svijeta na SP,tada ćemo sve vidjeti a do tada nam ostaje da uživamo u trenutku.
Hrvati zato od 1998. godine nižu razočarenje za razočarenjem na svakom prvenstvu od tad...

Ili ako već seremo, zato onda priznavati Španiji i Njemačkoj da su bolji od nas?
njemačka jeste sigurno, ali španija pada...
Šibicar

#3820 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

cyprus wrote:
Kipre shvati nešto,bolji je onaj ko te pobijedi u tom trenutku,da mi kojim slučajem dobijemo tu Španiju ili Njemačku,bili bi bolji u tom trenutku,ne po igračima i cijeni,ali po tom rezultatu mi bi bili pobjednici,a to je jedino što se pika.
cyprus

#3821 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Šibicar wrote:
cyprus wrote:
Kipre shvati nešto,bolji je onaj ko te pobijedi u tom trenutku,da mi kojim slučajem dobijemo tu Španiju ili Njemačku,bili bi bolji u tom trenutku,ne po igračima i cijeni,ali po tom rezultatu mi bi bili pobjednici,a to je jedino što se pika.
Naravno, ali po tom kriteriju smo mi trenutno bolji od Grčke, Litvanije, Latvije Lihtenštajna i nadam se da ćemo biti i od Slovačke, a o ostalim je bezveze pričat...
Šibicar

#3822 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

Pa zato i kažem da je to na čemu se zasniva tvoja priča u domenu šbb kbb,a uskoro će doći vrijeme kada ćemo se svi uvjeriti na čemu smo i koliko smo jaki.
fantom slobode

#3823 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:
_terminaš_ wrote:
Da, znam... I ja kažem, umjesto da uživamo u činjenici da smo napokon ušli u krug 15-tak najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi, mi moramo svoj ego dodatno dizat nerealnim guranjem u TOP 5 :-)
deveti, deveti...a nakon potvrde kvalifikacija cemo vidjeti koji smo...
Muhamed Đakmić

#3824 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Jesmo li u ovom momentu ispred Hrvatske Cypruse?
fantom slobode

#3825 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:
Šibicar wrote:
cyprus wrote:
Naravno, ali po tom kriteriju smo mi trenutno bolji od Grčke, Litvanije, Latvije Lihtenštajna i nadam se da ćemo biti i od Slovačke, a o ostalim je bezveze pričat...
Kipre nije tebi lako, sta ces...to se desava i mnogima slicnih razmisljanja...evo i ja mislim: gdje ba, kakva ta Bosna...nikad srece od toga. Ne znaju oni fudbal igrati. Ovo je sve na guzove. Deveti u Evropi, ko zna ko je sastavljao tu listu.
Post Reply