Eh ako ce ih potrositi za 3g onda oksime_cipol wrote:Proizvodjac automobila preporucuje 6 godina, proizvodjac guma (Conti, Michelin, GY) 10 godina. Hm...L u c i f e r wrote:vehicle manufacturers recommend that tires be replaced every six years regardless of use.
Remember, it is always wise to err on the side of caution if you suspect your vehicle has tires that are over six years of age.
After about five years, the rubber becomes hard and, even if the tires are looking good, the traction reduces and weakens quite dramatically, actually. Some people don't realize that, they think their tires are fine just by looking at them, but they're not.
https://www.theglobeandmail.com/globe-d ... le1358907/
Idemo ponovo, evo i da si u pravu. Covjek ce kupiti gume stare 3 godine. Za jos 3g ce preci oko 30k km. Svakako ce biti za baciti, a ustedit ce 30%. Rizika nema
Ili prodati auto kao sto mescini covjek rece
Nego principijelno tabirimo kolko bi godina guma mogla biti ok
Ja je ope ne bi uzo staru nego bi radije vozo frisku
Neki strucnjaci s foruma vele i linkuju 10
A ne znaju procitati vlastite linkove dje im veli da gumu od 5e moraju pregledati strucnjaci, a da je 10g max max po stavu proizvodjaca
I ne znaju citati moj prvi post dje ja uopste nisam govorio o max max
Al necu se se sad maxuz citirat
Nek listaju malo, ko hin jebe
A to za izjave proizvodjaca guma
Pa svaki cigo svoga konja hvali
Samohvala i reklama proizvodjaca je jedno a praxa i istina nesto sasvim drugo
Npr izjave proizvodjaca auta o potrosnji goriva se mogu okacit macku o rep
Ili o izduvnim gasovima itd, bio bas clanak mescini juce kako su se svapski proizv bili tajno udruzili da muljaju oko toga i sad ce popusiti goleme kazne
Helem nejse
Ko hoce da vjeruje da je guma vjecna nek vjeruje i nek pere jedan kurton citav zivot