Nažalost, to je zbog naše balkanske i podaničke lične ''majorizirane'' svijesti …ultima_palabra wrote:To je za posebnu temu... da studenti ne mogu organizirati proteste s ciljem poboljšanja svog statusa, nemogućnosti zaposlenja, niskog standarda... ali mogu protiv fantomske "majorizacije".antimobbing wrote:Ljudi moji, pa po ovim današnjim demonstracijama se može vidjeti da su uspjeli ekonomski ''priskrbiti'' 1.000 ljudi za čitav život. Dakle, sve one iz svoje rodbine i političkog vrha kao i svojih narednih deset budućih generacija. Sa druge strane izvršili su ''majorizaciju'' životnog standarda običnog građanina iz vlastitog naroda, koje su isključivo opet radi nekih svojih ličnih suženih interesa gurnuli u siromaštvo i totalnu izolaciju (čitaj majorizaciju) ...
Ustvari, ono što se svima nama kolektivno dešava ovih dana je galopirajuća ''majorizacija'' životnog standarda u čitavoj BiH bez obzira na naciju, samo što to ne vidimo jer zbog ''majorizacije'' naše svijesti još uvijek nismo svjesni naše nesvijesti …
Plate nam se svakodnevno ''majoriziraju'' jer ostaju iste a cijene rastu li rastu …
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne mogu ni da se iznenadimNass wrote:Abdicka otisla.........?
- plain vanilla
#3803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Budi ljubazan, pa nemoj spamati temuantimobbing wrote:Ljudi moji, pa po ovim današnjim demonstracijama se može vidjeti da su uspjeli ekonomski ''priskrbiti'' 1.000 ljudi za čitav život. Dakle, sve one iz svoje rodbine i političkog vrha kao i svojih narednih deset budućih generacija. Sa druge strane izvršili su ''majorizaciju'' životnog standarda običnog građanina iz vlastitog naroda, koje su isključivo opet radi nekih svojih ličnih suženih interesa gurnuli u siromaštvo i totalnu izolaciju (čitaj majorizaciju) ...
Ustvari, ono što se svima nama kolektivno dešava ovih dana je galopirajuća ''majorizacija'' životnog standarda u čitavoj BiH bez obzira na naciju, samo što to ne vidimo jer zbog ''majorizacije'' naše svijesti još uvijek nismo svjesni naše nesvijesti …
Plate nam se svakodnevno ''majoriziraju'' jer ostaju iste a cijene rastu li rastu …
-
hercegovac_pravi
#3804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
17.3.2011. (15:08)
KEBO: FORMIRANI DELEGATSKI KLUBOVI U DOMU NARODA FBiH, USKORO NASTAVAK KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE
SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo izjavio je danas da su formirani delegatski klubovi u novom sazivu Doma naroda Parlamenta FBiH i da će ubrzo prestati pauza koja je radi toga proglašena na 15 minuta, a traje već više od dva sata, na konstituirajućoj sjednici ovog parlamentarnog nivoa u Sarajevu.
-
hercegovac_pravi
#3805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
allahrazija...zoom66 wrote:sabahajrulla, vec traje druga pauzahercegovac_pravi wrote:17.3.2011. (15:08)
KEBO: FORMIRANI DELEGATSKI KLUBOVI U DOMU NARODA FBiH, USKORO NASTAVAK KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE
SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo izjavio je danas da su formirani delegatski klubovi u novom sazivu Doma naroda Parlamenta FBiH i da će ubrzo prestati pauza koja je radi toga proglašena na 15 minuta, a traje već više od dva sata, na konstituirajućoj sjednici ovog parlamentarnog nivoa u Sarajevu.
Mislim da je neko u postovima prije tvrdio da klubovi nisu formirani i da je zastoj..a nisam upratio da je neko ovo postavio..pa kontam da otklonim nedoumice...
-
Nass
#3806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro je ako su klubovi napokon formirani, ali mi nije jasno gdje nestade Elvira, i kako ce se stvar zavrsiti sa 5 delegata u Klubu Hrvata? Stalno se spominjala 1/3 delegata.... treba sacekati nastavak, da vidimo sta ce biti....
- plain vanilla
#3807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa nece izglasati predsjednika federacije jer je ona protiv..treba 6 glasova, a njen 6-ti glas bioNass wrote:Dobro je ako su klubovi napokon formirani, ali mi nije jasno gdje nestade Elvira, i kako ce se stvar zavrsiti sa 5 delegata u Klubu Hrvata? Stalno se spominjala 1/3 delegata.... treba sacekati nastavak, da vidimo sta ce biti....
ej od nje nesta da ovisi, majko moja draga
-
elSaik
#3808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kada podržavaoci dva HDZ-a Hrvate u BiH (izjednačavajući pri tome interese većine sa uskim stranačkim interesima) pokušavaju proglasiti potlačenim narodom, a ponekad doslovno „Kurdima“, onda zaboravljaju navesti podatak kada je neka kurdska buržoaska stranka u Turskoj u svojim rukama imala više profitabilnih ministarstava, a ponajprije ministarstvo finansija? Ili, da li se danas u „demokratiziranoj“ Turskoj, nekoj od kurdskih, ili čak armenskih stranaka nude četiri profitabilna ministarstva, o kojih je jedno ministarstvo finansija, uključujući jedno od državnih ministarstava i mjesto državnog premijera? Napokon, u buržoaskom Daytonskom sporazumu je jasno naglašeno da su konstitutivni narodi, a ne stranke koje delegiraju pripadnike određenih naroda. Drugim riječima, HDZ ne može nekom „Lagumdžijinom Hrvatu“, koji bi zauzeo jedno od hrvatskih ministarstava prigovoriti da je manje Hrvat ukoliko je sljedbenik socijaldemokratske političke opcije.
„Čovjek iz naroda“ [Željko Komšić], međutim, uprkos nagovaranjima nekih razumnijih članova stranke, nije pristajao da obilazi krajeve sa većinskim hrvatskim stanovništvom u BiH i da se upoznaje sa tamošnjim prilikama, te, na radost HDZ-a, nije postao čovjek ni djelića tamošnjeg naroda. Tako se su se SDP-ove greške, uz Lagumdžiju, isplatile i Draganu Čoviću, koji danas u Mostaru sebe intronizira kao mučeničkog, ugroženog, neprikosnovenog gerilskog vladara „potlačene“ nacije. No, budući da, kao ni Milorad Dodik, niti bilo koji političar u BiH neće učiniti ništa na povećanju zaposlenosti ili smanjivanju socijalne bijede, ni takav ga manevar neće spasiti od neumitne propasti. Nanovo iznenađujuće, ali stvari se u prirodi i ljudskom društvu, uvijek okrenu u svoju suprotnost.
-
bosanska senzacija
#3809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gledam u prvom redu našeg vrlog parlamenta osuđeni kriminalac i ubica djeteta koji ni dana zatvora nije vidio.
Nek svoje matere predstavljaju mene vala neće!
- plain vanilla
#3810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ko je to?bosanska senzacija wrote:Gledam u prvom redu našeg vrlog parlamenta osuđeni kriminalac i ubica djeteta koji ni dana zatvora nije vidio.
-
bosanska senzacija
#3811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dževad Rađo, zbogom pameti kad ovakva protuha može sjediti u jednom parlamentu.plain vanilla wrote:ko je to?bosanska senzacija wrote:Gledam u prvom redu našeg vrlog parlamenta osuđeni kriminalac i ubica djeteta koji ni dana zatvora nije vidio.
- Corto Maltese
#3812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koje dijete je Dževad Rađo ubio?bosanska senzacija wrote:Dževad Rađo, zbogom pameti kad ovakva protuha može sjediti u jednom parlamentu.plain vanilla wrote:ko je to?bosanska senzacija wrote:Gledam u prvom redu našeg vrlog parlamenta osuđeni kriminalac i ubica djeteta koji ni dana zatvora nije vidio.
- plain vanilla
#3813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nikad prije nisam ni cula za ovog likaDževad Rađo, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Saveza za bolju budućnost, nikada neće odslužiti šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su povrijeđene.
Rađu je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) pravosnažno osudio 29. marta 2006. godine. Više od tri i po godine Rađo je odgađao odlazak u zatvor, a na kraju je i pomilovan. Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva su otkrili da je, barem u jednom slučaju, odgodu odlaska u zatvor dobio na osnovu netačnih podataka.
Nakon svega, Borjana Krišto, predsjednica FBiH, pomilovala ga je 30. decembra 2009. godine i tako ga u potpunosti oslobodila odlaska u zatvor.
Rađo kaže da je uzoriti građanin koji ranije nije osuđivan i da je to što je bio pripadnik Armije BiH valjan razlog da ne ode u zatvor: "Ja sam pola Bosne oslobodio. Ja sam Zlatni ljiljan." Dodaje da se ne osjeća dobro od moždanog udara koji je doživio 2002. godine.
- Alfons Kauders
#3814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
saobracajka cini mi se... osudjen, nikad nije odsluzio kaznu...Corto Maltese wrote: Koje dijete je Dževad Rađo ubio?
- Alfons Kauders
#3815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
najpoznatiji je kao organizator borackih protesta proslog ljeta, kada je demolirana zgrada vlade fbih...plain vanilla wrote:Nikad prije nisam ni cula za ovog likaDževad Rađo, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Saveza za bolju budućnost, nikada neće odslužiti šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su povrijeđene.
Rađu je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) pravosnažno osudio 29. marta 2006. godine. Više od tri i po godine Rađo je odgađao odlazak u zatvor, a na kraju je i pomilovan. Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva su otkrili da je, barem u jednom slučaju, odgodu odlaska u zatvor dobio na osnovu netačnih podataka.
Nakon svega, Borjana Krišto, predsjednica FBiH, pomilovala ga je 30. decembra 2009. godine i tako ga u potpunosti oslobodila odlaska u zatvor.
Rađo kaže da je uzoriti građanin koji ranije nije osuđivan i da je to što je bio pripadnik Armije BiH valjan razlog da ne ode u zatvor: "Ja sam pola Bosne oslobodio. Ja sam Zlatni ljiljan." Dodaje da se ne osjeća dobro od moždanog udara koji je doživio 2002. godine.
inace grlati sbb-ovac...
- plain vanilla
#3816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidim da kaze da je pola Bosne oslobodio, da nam je bio jos jedan ovakav sad ne bi bilo rs-a
- Corto Maltese
#3817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Među učesnicima rata je najpoznatiji kao komandant Gardijske Brigade Generalštaba ARBiH.
Nazvati nekog ubojicom djece je jebena kvalifikacija. I dalje me zanima kojom prilikom i koje dijete je Dževad Rađo ubio?
Nazvati nekog ubojicom djece je jebena kvalifikacija. I dalje me zanima kojom prilikom i koje dijete je Dževad Rađo ubio?
-
bosanska senzacija
#3818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dževad Rađo, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Saveza za bolju budućnost, nikada neće odslužiti šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su povrijeđene.
Rađu je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) pravosnažno osudio 29. marta 2006. godine. Više od tri i po godine Rađo je odgađao odlazak u zatvor, a na kraju je i pomilovan. Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva su otkrili da je, barem u jednom slučaju, odgodu odlaska u zatvor dobio na osnovu netačnih podataka
Nakon što je Vrhovni sud donio pravosnažnu presudu, Općinski sud u Sarajevu trebao ju je izvršiti, ali je Rađo 8. maja 2006. godine podnio molbu za odgodu odlaska u zatvor. Naveo je da za potrebe izrade doktorske disertacije na Nastavničkom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, od 3. do 27. jula 2006. godine, mora obaviti testiranja na izletu i logorovanju.
Rađo je napisao da su te aktivnosti obavezne kod svih aplikanata za disertaciju, da će u tom periodu završiti već započeti rad i da bi duži prekid u radu značio dodatne finansijske troškove. Naveo je i da je jedini hranitelj dvoje maloljetne djece i da pokušava pronaći način da ih finansijski zbrine. Salihović je donio rješenje o odgodi na tri mjeseca.
Međutim, prema podacima Nastavničkog fakulteta u Mostaru, Rađo nikada nije prijavio disertaciju. Rečeno je i da su izlet i logorovanje obavezan predmet za dodiplomce, ne za doktorante.
U intervjuu za CIN Rađo kaže da disertaciju nije uradio, jer je mnogo koštala (oko 8.000 KM), ali dodaje da je obavio testiranje studenata na izletu. Mada je rekao donijeti rezultate testiranja, Rađo to nikada nije učinio.
Prema imovinskom kartonu koji je predao Centralnoj izbornoj komisiji BiH u junu 2010. godine, Rađo je u trenutku traženja odgode mjesečno primao 1.124 KM mirovine plus 1.296 KM na ime honorara i naknada. Nekretnine i ušteđevinu procijenio je na više od milion KM.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jadničak nije imao 8000 za disertaciju ali je zato prijavio nekretnine u vrijednosti od preko milion km.
Prije par mjeseci je ovaj isti čovjek bio jedan od glavnih aktera kada se desilo "spontano" nasilje pred zgradom vlade federacije....
Rađu je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) pravosnažno osudio 29. marta 2006. godine. Više od tri i po godine Rađo je odgađao odlazak u zatvor, a na kraju je i pomilovan. Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva su otkrili da je, barem u jednom slučaju, odgodu odlaska u zatvor dobio na osnovu netačnih podataka
Nakon što je Vrhovni sud donio pravosnažnu presudu, Općinski sud u Sarajevu trebao ju je izvršiti, ali je Rađo 8. maja 2006. godine podnio molbu za odgodu odlaska u zatvor. Naveo je da za potrebe izrade doktorske disertacije na Nastavničkom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, od 3. do 27. jula 2006. godine, mora obaviti testiranja na izletu i logorovanju.
Rađo je napisao da su te aktivnosti obavezne kod svih aplikanata za disertaciju, da će u tom periodu završiti već započeti rad i da bi duži prekid u radu značio dodatne finansijske troškove. Naveo je i da je jedini hranitelj dvoje maloljetne djece i da pokušava pronaći način da ih finansijski zbrine. Salihović je donio rješenje o odgodi na tri mjeseca.
Međutim, prema podacima Nastavničkog fakulteta u Mostaru, Rađo nikada nije prijavio disertaciju. Rečeno je i da su izlet i logorovanje obavezan predmet za dodiplomce, ne za doktorante.
U intervjuu za CIN Rađo kaže da disertaciju nije uradio, jer je mnogo koštala (oko 8.000 KM), ali dodaje da je obavio testiranje studenata na izletu. Mada je rekao donijeti rezultate testiranja, Rađo to nikada nije učinio.
Prema imovinskom kartonu koji je predao Centralnoj izbornoj komisiji BiH u junu 2010. godine, Rađo je u trenutku traženja odgode mjesečno primao 1.124 KM mirovine plus 1.296 KM na ime honorara i naknada. Nekretnine i ušteđevinu procijenio je na više od milion KM.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jadničak nije imao 8000 za disertaciju ali je zato prijavio nekretnine u vrijednosti od preko milion km.
Prije par mjeseci je ovaj isti čovjek bio jedan od glavnih aktera kada se desilo "spontano" nasilje pred zgradom vlade federacije....
- Alfons Kauders
#3819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa eto pise ti, osudjen covjek... saobracajka...Corto Maltese wrote:Među učesnicima rata je najpoznatiji kao komandant Gardijske Brigade Generalštaba ARBiH.
- Corto Maltese
#3820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne treba meni pisati, znam sve o toj saobraćajki, i o Rađinom ratnom putu, jer je, igrom slučaja, to i moj ratni put. Nego, gdje je dijete u toj priči?Alfons Kauders wrote:pa eto pise ti, osudjen covjek... saobracajka...Corto Maltese wrote:Među učesnicima rata je najpoznatiji kao komandant Gardijske Brigade Generalštaba ARBiH.
- Alfons Kauders
#3821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
e to pitaj ovog iznad sto je pomenuo dijete... ja znam da je osudjen sa saobracajku u kojoj je neko poginuo... nemam pojma da li se radi o djetetuCorto Maltese wrote:Ne treba meni pisati, znam sve o toj saobraćajki, i o Rađinom ratnom putu, jer je, igrom slučaja, to i moj ratni put. Nego, gdje je dijete u toj priči?Alfons Kauders wrote:pa eto pise ti, osudjen covjek... saobracajka...Corto Maltese wrote:Među učesnicima rata je najpoznatiji kao komandant Gardijske Brigade Generalštaba ARBiH.
-
bosanska senzacija
#3822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dijete je stradalo u saobraćajnoj nesreći za koju je okrivljen Rađo, dana zatvora nije vidio a danas kao što vidimo sjedi u parlamentu i određuje o našoj sudbini.Corto Maltese wrote:Ne treba meni pisati, znam sve o toj saobraćajki, i o Rađinom ratnom putu, jer je, igrom slučaja, to i moj ratni put. Nego, gdje je dijete u toj priči?Alfons Kauders wrote:pa eto pise ti, osudjen covjek... saobracajka...Corto Maltese wrote:Među učesnicima rata je najpoznatiji kao komandant Gardijske Brigade Generalštaba ARBiH.
Nego..
Jesi li i ti kao on 93. hapsio Radončića da bi danas bio na njegovom platnom spisku, pošto kažeš da imate isti ratni put?
-
Ponosan
#3823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SBB i Elvira Abdic koce formiranej vlasti...ja kombinacije i govana.... Radoncic je poput TV1 primio velike pare od HDZ-ovaca,i zasad igra po njihovim notama...Zaista zalosno i bijedno! Nije ni cudo sto ga se odrekla IZBIH! to je jedan veliki licemjer i placenik koji bi i rodjenu mater prodao za 5 maraka!
- Corto Maltese
#3824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Njega sam i pitao, a ti se iz nekih razloga našao pozvan da odgovoriš. Vjerovatno što on trenutno googla pokušavajući da nađe opravdanje za ono što je napisao. Rađo ima milion aferima, proveo sam dvije i po godine pod njegovom komandom, znam svaki od tih aferima, ali, kao što Zoka Čegar reče: "Tužite me za ono za šta sam kriv, nemojte mi pakovati!"Alfons Kauders wrote: e to pitaj ovog iznad sto je pomenuo dijete... ja znam da je osudjen sa saobracajku u kojoj je neko poginuo... nemam pojma da li se radi o djetetu
Sve što u ovom članku piše je tačno. Prilikom sletanja sa ceste vozila kojim je Rađo upravljao, stradao je njegov saborac, i saputnik sa prednjeg sjedišta Hasan Zerdo. Zaslužio je kaznu, izigrao je zakon, davao lažne izjave, izvukao se od zatvora, ali nikakvo dijete nije ubio.
Nazvati nekoga ubicom djece je jebena kvalifikacija, kao što već rekoh.
- madner
#3825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kada se desio taj udes?