Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Zux
#3802 Re: Edin Džeko...
Bolton uopste nije naivna ekipa, posebno kod kuce. City je impresivno odigrao, primili su poprilicno glupave golove, ali oni centarsutevi Petrova su bili savrseni, pola gola. Ovo je puno drugacija igra nego prosle sezone kad su izgledali da se pate i kad zabiju 3-4 gola. Danas su morali jos barem 2 zabiti, narocito Aguero kad mu je Dzeko servirao lopte. Dzeko je drugi covjek u odnosu na proslu sezonu, to se prvo vidjelo protiv Grcke, a evo i u Engleskoj jednostavno odlicno igra. Pun je snage, valjalo se udarat' sa onim grmaljima Knightom i Cahillom. Ako City nastavi slicnim tempom, i ako budu svaku tekmu igrali sa dva napadaca, mozda su cak i prvi kandidati za titulu.
- lord blackadder
#3803 Re: Edin Džeko...
Onda ce biti...stigla ga ona casica vise u Budvi, Basementu...itd.zalizani wrote:imam feeling da hejtashi nashi jedva cekaju losu tekmu dijamanta, cisto da proseru i tako zadovolje svoje primitivne nagone.
Odlicno je regovao kod gola, jer uopste nije imao vremena da se namjesti kako je zelio. DEJSTOVAO
-
Bordolini
#3804 Re: Edin Džeko...
Na usporenom snimku se vidjelo da je prije nego je opucao bacio jos jedan pogled da vidi ima li nekog od suigraca u boljoj poziciji od njegove i onda je tek opalio.lord blackadder wrote:
Odlicno je regovao kod gola, jer uopste nije imao vremena da se namjesti kako je zelio. DEJSTOVAOje brzo, znajuci da mu onaj dise za vratom. Na kraju je ispalo kao rutina.
Odlican je bio danas, zalagao se vise nego inace, vracao na svoju polovinu, uklizavao, asistirao i na kraju i zabio. Bravo Edine!
- quasar
#3805 Re: Edin Džeko...
Ko nije uspio da pogleda:
Code: Select all
http://www.myfootball.tv/profiles/blogs/bolton-vs-manchester-city-full-match-download--21-8-2011- mrtva kokoš
#3806 Re: Edin Džeko...
Someone else in the post match thread mentioned that he was also on Ramadan
a sad dole odgovor:
He isn't an orthodox Muslim, so doesn't partake in Ramadan.

a sad dole odgovor:
He isn't an orthodox Muslim, so doesn't partake in Ramadan.
- Riddle
#3807 Re: Edin Džeko...
Znam da imaju jak tim i bice vjerovatno jedan od prva dva tima tabeli. S tim sto se smijem kladiti u poprilicnu svotu da ce to biti drugo mjesto gdje ce mnogo prije kraja ispasti iz trke. Osvojiti titulu ne znaci samo imati dobre igrace. To sigurno svi znaju. Vec vidim pad negdje u decembru. Odbrana im je po mom misljenju najslabiji dio tima, samo se cini da su jaki zbog nacina na koji se Mancini postavlja. Vidio si Carling Cup. Opcije u napadu i nisu tako siroke, ako shvatis da je jedan igrac potpuno beskoristan zbog mahnitog ponasanja, a drugi zeli da ide iz kluba. Ostaju Aguero i Dzeko. Da se bilo sta desi jednom od te dvojice, to su vec ozbiljni problemi. Vezni red u kojem igraju Milner i Barry nikad mi ne bi ulio povjerenje. Polako, tek je pocela sezona.Ridjobrki wrote:A nije titula prevelik zalogaj za City. Oni su imali strašnu polusezonu proljetos, imaju najbolju odbranu lige, najšire opcije u napadu a imaju ziheraša za trenera koji ne pravi velike korake i radikalne rezove. Ja ga lično ne volim, ne volim što nema petlje, ne volim njegov pristup i njegovu taktiku - ali svako mora priznati da daje rezultate. Na ruku mu ide što je konkurencija pala, ManU i Chelsea nisu oni od prije par sezona, Arsenal se sad u subotu oprašta od titule... Liverpool i Tottenham svejedno nisu ozbiljni title contenders tako da je City glavni kandidat za naslov uzevši u obzir širinu klupe (ManU je već načet ozljedama) i širinu na terenu.
Chelsea polako pocinje da podize novu generaciju, ali i dalje su vrlo snazni. Liverpool je mnogo jaci nego proslih nekoliko sezona. United je vec podmladio tim i osigurao se bar za narednih 5-6 sezona. Dovoljno je da dovedu dva vrhunska veznjaka (mozda cak samo jednog) i bice gotovo nezaustavljivi. Rio i Vidic su povrijeđeni, ali niko nije zabrinut tamo, jer imaju sjajne rezerve. Ja znam da bi mnogo ljudi voljelo da City uzme naslov iz ocitog razloga, i ne bih se zelio prepirati s nekim oko toga, ali sam siguran da ovaj tim ove sezone nece biti prvak. Citiraj me negdje krajem januara da nastavimo pricu.
Last edited by Riddle on 21/08/2011 20:18, edited 1 time in total.
- Gandalf
#3808 Re: Edin Džeko...
Šta reći nego odlično - neki su me pljuvali kada sam rekao da Džeko nije ništa slabiji igrač od Berbatova - a kako sam se zajebao - Džeko je bar jednu klasu iznad Berbatova i sl. Male ekipe upravo pretendente na titulu i koštaju titule - Ko želi titulu za njega nema "malih" ekipa i "malih" utakmica - Džeko zabija golove i malom Nots Countyu i velikom Jedinstvu - došao je on u pravu ekipu, samo još da ekipa ima trenera koji nije prava mala p......
-
klixober
#3809 Re: Edin Džeko...
Pozvao bih Bosnian Citizene na realan psristup ocjenjivanu!
Moj izbor: Džeko 10, Silva 1.
- veljaca
#3810 Re: Edin Džeko...
Ludilo ona pjesma navijaca MC:
OOOOOOOOOOOOOOOOOO EDIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNNN OOOOOOOOOOOOOOOO DžEKOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOO EDIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNNN OOOOOOOOOOOOOOOO DžEKOOOOOOOOOOOOOOOOO
-
klixober
#3811 Re: Edin Džeko...
p.s. Navijači ga vole, vidjeli su da je timski igrač i da ne igra amo za svoju statistiku. Još nisam čuo da se nečije ime ovako ori stadionom cijelu utakmicu. Sad neka samo nastavi da grize i bori se.
- quasar
#3812 Re: Edin Džeko...
Koliko god da ne volim Utd, a ne volim ga jer ima ocitu sudijsku protekciju i zato jer je lako navijati za tim koji uglavnom ima najbolje sanse za titulu, ipak moram priznati da je i dalje glavni kadnidat za titulu, jer dvije solidne tekme Sitija ne znace nista ako ce se preci u ziherasenje pa protiv Spursa izaci sa igrom na bod, i sl.
Pobjednicki mentalitet se usadjuje tako sto se uvijek ide na pun plijen i na demoliranje protivnika, nebitno na cijem terenu, s tim da je kod kuce dozvoljena i perverzija...
Utd tako igra, a Siti tek treba da shvati da je itekako sposoban da radi isto. To mora prvo da skonta Mancini, ali posebno to moraju utuviti u glavu neki igraci. Iako Siti ima siroku klupu, nikako nije jednak kvalitetu na terenu.
Kolarov je danas bio dobar, ali nisam siguran da je Clichy trebao sjediti na klupi.
Jest da je topic ED, ali @Riddle je dao dobar komentar, pa se nasao i ja pametan da malo dodam.
Pobjednicki mentalitet se usadjuje tako sto se uvijek ide na pun plijen i na demoliranje protivnika, nebitno na cijem terenu, s tim da je kod kuce dozvoljena i perverzija...
Utd tako igra, a Siti tek treba da shvati da je itekako sposoban da radi isto. To mora prvo da skonta Mancini, ali posebno to moraju utuviti u glavu neki igraci. Iako Siti ima siroku klupu, nikako nije jednak kvalitetu na terenu.
Kolarov je danas bio dobar, ali nisam siguran da je Clichy trebao sjediti na klupi.
Jest da je topic ED, ali @Riddle je dao dobar komentar, pa se nasao i ja pametan da malo dodam.
- Riddle
#3813 Re: Edin Džeko...
Ima li tog snimka kad mu pjevaju? Dajte to! 
- bruce lee
#3814 Re: Edin Džeko...
Riddle wrote:Ima li tog snimka kad mu pjevaju? Dajte to!
evo te melodije. samo sto je snimak iz aprila, tako da je kratak. sad ovo pjevaju minutama i sa puno vise euforije
- lord blackadder
#3815 Re: Edin Džeko...
Kolarov se cini kao extra momak. Uvijek se najvise raduje Dzekinom golu.quasar wrote: Kolarov je danas bio dobar
Svi smo vidjeli da prosle godine City nije imao kvalitete na krilu, koja je potrebna kao servis podrska za Dzeku. Medjutim, iz nepoznatog razloga, oni nisu nista mijenjali po tom pitanju, iako je Manicini davao izjave u tom smjeru.
Ovo sto danas vidimo od Dzeke, je izvlacenje na njegov suhi, brutalni talenat. Tesko je zatomiti takvu kvalitetu, ma kako bio okruzen ignorantima i balvanima.
Valja istaci da danas nije bilo De Jonga, pa je bio nesto, ne puno, bolji protok lopte kroz vezni red. Tri zadnja vezna, koja forsira ona neznalica, je pogubno na vise nacina.
City je jos daleko od osvajanja titule, otprlike se slazem s Trasimacom. I LP ce uzet svoj danak. Tu ce treba znati mijesat karte (kao i na ona dva Kupa) a Mancini nije dorastao takvom zadatku.
- Ridjobrki
#3817 Re: Edin Džeko...
If only Pa' could see meeeee
Getting wasted
Getting wasted
Seven Jägermeisters....
Getting wasted
Getting wasted
Seven Jägermeisters....
-
Mobile_Disco
#3818 Re: Edin Džeko...
BETON, i to onaj ARMIRANI! Svaka cast majstore, samo nastavi, pokazi im kako se igra i razigrava, ebo im esmeralda sve spansko-argentinsko! 
- ultima_palabra
#3819 Re: Edin Džeko...
Najkompletnija predstava Džeke dosad u Engleskoj
Sve što zamisli, to i uradi... na svim dijelovima terena.
Samo kad bi uspio produžiti ovu odličnu formu koliko god može, i iskoristiti je maksimalno.
Samo kad bi uspio produžiti ovu odličnu formu koliko god može, i iskoristiti je maksimalno.
-
hau jes no
#3820 Re: Edin Džeko...
svi ispod 7, milner 7.2 dzeko 9.1komeba wrote:Pozvao bih Bosnian Citizene na realan psristup ocjenjivanu!
Moj izbor: Džeko 10, Silva 1.
-
Baudelaire
#3821 Re: Edin Džeko...
Milner je fakat dobro odigrao, volio bih da ima veću minutažu od onog štakora Johnsona.
- Riddle
#3822 Re: Edin Džeko...
Sad je 9.2
Silva 6.8
Silva 6.8
- Kaćunak
#3823 Re: Edin Džeko...
Riddle wrote:Sad je 9.2![]()
Silva 6.8
Mnogi od nas su ispunili svoju građansku dužnost odazavši se na glasanje.....
- novi.dan.nova.nafaka
#3824 Re: Edin Džeko...
Dječače, sljedeći put kad se javiš za diskusiju naoružaj se argumentimaRidjobrki wrote:novi.dan.nova.nafaka wrote:City po meni treba kupit Nasrija i kompletnu odbranu, a ove levate izbaciti. Nevjerovatno je kakve golove primaju...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po tebi ti isključi prenos i upali PlayStation.
http://www.goal.com/en-us/match/60167/b ... er-ratings
Lescot i Richards najslabije ocijenjeni igrači City-ja...
Jedino te može izvući to da kažeš da oni u stvari i nisu odbrambeni igrači.
- Ridjobrki
#3825 Re: Edin Džeko...
Ne, menadžeru, nego da se možda i najbolja odbrambena četvoka na svijetu ne mijenja nakon jedne utakmice. Nema robne kuće gdje se prodaju odbrambeni igrači a i da postoji tvojom logikom bi bila prazna nakon tri kola. Ne znam kako tebi ali meni nije logično bacati 100 M€ nakon svake loše partije. Stoji da su imali lošiju partiju nego inače ali nađi statistiku pa vidi ko je najbolji štoperski par PL i koja ekipa je lani imala 18 puta clean sheet record.novi.dan.nova.nafaka wrote:Dječače, sljedeći put kad se javiš za diskusiju naoružaj se argumentimaRidjobrki wrote:novi.dan.nova.nafaka wrote:City po meni treba kupit Nasrija i kompletnu odbranu, a ove levate izbaciti. Nevjerovatno je kakve golove primaju...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po tebi ti isključi prenos i upali PlayStation.![]()
http://www.goal.com/en-us/match/60167/b ... er-ratings
Lescot i Richards najslabije ocijenjeni igrači City-ja...
Jedino te može izvući to da kažeš da oni u stvari i nisu odbrambeni igrači.